הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקרוספיט לחדכ לבת הזוג

בובו

משתמש מתחיל
284
79
נק' מוניטין:
123
284
79
אהלן חברים
בת הזוג שלי אחרי שנה וכמה חודשים בקרוספיט רוצה להתחיל להתאמן בבית (יש לנו חדכ בסיסי קטן) ולהתמקד בהיפרטרופיה.
קצת רקע

סיכום מתאמן – תמונת מצב​

רקע כללי​

מתאמנת עם כשנה ניסיון בקרוספיט (כ־3 אימונים בשבוע), בעלת בסיס טוב בכוח, סיבולת ותנועתיות. עוברת כעת לאימונים בחדר כושר ביתי, במיקוד על היפרטרופיה קלאסית ולא אימונים מטבוליים. *בנוסף אין שום רקע ספורט קודם*

יכולות כוח נוכחיות (5RM משוער)​

• Back Squat: 40 ק״ג
  • Romanian Deadlift: 50 ק״ג
  • Barbell Shoulder Press: 25 ק״ג
  • Barbell Bench Press: 20 ק״ג
  • Bent Over Row: 25 ק״ג

מטרות אימון​

טווח קצר: ירידה באחוזי שומן, עיצוב הגוף, מעבר מאימון קרוספיט לאימון כוח מובנה.
טווח בינוני–ארוך: עבודה בסייקלים של מסה וחיטוב, שילוב ריצות (2 בשבוע), ושיפור כושר כללי ובריאות לב.

אסטרטגיית אימון​

שלב ראשון (6–8 שבועות): אימוני כוח בלבד, במבנה PPL רציף, עם דגש על היפרטרופיה וחזרות גבוהות.
שלב שני (4–6 שבועות): המשך אימוני כוח תוך שילוב מדורג של שתי ריצות שבועיות בקצב מתון.

התוכנית היא הולכת כך והיא תהיה ppl של 4 פעמים מתמשך (נניח סיימתי עם PULL ממשיך בראשון עם legs וכו):
לבלוק הראשון (עד שילוב אירובי)

PUSH (חזה, כתפיים, טרייספס)​

1. Incline Dumbbell Press​

4×12–15 @ 2×10 ק״ג
RIR 1–2
👉 זה תרגיל החזה המרכזי

2. Barbell Shoulder Press​

4×12–15 @ 15 ק״ג
שליטה מלאה, בלי נעילה אגרסיבית

3. Dumbbell Lateral Raises​

4×15–20 @ 2×4–5 ק״ג
סט אחרון אפשר דרופ־סט

4. Dumbbell Chest Fly (שטוח או קל שיפוע)​

3×15–20 @ 2×6–8 ק״ג
מתיחה ארוכה, שליטה

5. Overhead Dumbbell Triceps Extension​

3×15–20 @ 1×12 ק״ג

6. Cable Triceps Pushdown (פולי עליון)​

2–3×20–25 @ עומס בינוני

PULL (גב, אחורית כתף, בייספס)​

1. Pull-ups / Assisted Pull-ups​

4×6–10
שליטה בירידה (3 שניות)

2. Bent Over Row – Barbell​

4×12–15 @ 20 ק״ג
גב מקביל לרצפה

3. One Arm Dumbbell Row​

3×12–15 @ 1×14 ק״ג

4. Face Pull – פולי עליון​

3×15–20 @ עומס בינוני

5. Dumbbell Incline Curl​

3×15–20 @ 2×6–8 ק״ג

6. Hammer Curl​

2×20–25 @ 2×6 ק״ג

LEGS (סקוואט + הינג’ + גלוטס)​

1. Back Squat​

4×12–15 @ 27.5 ק״ג
סט אחרון קרוב לכשל

2. Romanian Deadlift – Barbell​

4×12–15 @ 37.5 ק״ג

3. Bulgarian Split Squat​

3×12–15 לכל רגל @ 2×10 ק״ג

4. Hip Thrust – Barbell​

4×15–20 @ 40 ק״ג

5. Standing Calf Raises​

4×20–25 @ 2×12–16 ק״ג

קצת חפירה אבל אשמח לשמוע מה דעתכם/ן.
תודה וערב מקסים לכולם.

נערך לאחרונה:
יכולות כוח נוכחיות (5RM משוער)
יפה מאוד. המעבר לסגנון אימונים החדש אמור להיות קל.

למה לחכות לשלב השני כדי לשלב אירובי? אם כבר עכשיו יש רמה מסויימת של אירובי אז חבל להזניח את היכולת הנוכחית במשך השלב הראשון (6-8 שבועות).

4. Dumbbell Chest Fly (שטוח או קל שיפוע)
זה תרגיל שמצריך יציבות בכתפיים, ואולי המייצבים כבר יהיו עייפים אחרי 3 תרגילים אחרים (12 סטים).
אם הייתם מתאמנים בחדר כושר הייתי ממליץ להחליף לפרפר במכונה. אפשרי גם לבצע יותר מוקדם באימון.

1. Back Squat​

4×12–15 @ 27.5 ק״ג
סט אחרון קרוב לכשל
תוודאו שיש safety bars או ספוטר.

יש בערך 20 סטים באימון. תשקלו להוריד קצת נפח. אפשר לנסות שבוע-שבועיים עם הנפח הנוכחי ולראות אם זה מרגיש יותר מדי.

• פותח/ת השרשור
יפה מאוד. המעבר לסגנון אימונים החדש אמור להיות קל.

למה לחכות לשלב השני כדי לשלב אירובי? אם כבר עכשיו יש רמה מסויימת של אירובי אז חבל להזניח את היכולת הנוכחית במשך השלב הראשון (6-8 שבועות).
כי אני לא יודע איך היא תגיב לנפח בקרוספיט הם לא מגיעים לכמות חזרות האלה בסט אחד ואני לא רוצה להעמיס את הכל על ההתחלה

זה תרגיל שמצריך יציבות בכתפיים, ואולי המייצבים כבר יהיו עייפים אחרי 3 תרגילים אחרים (12 סטים).
אם הייתם מתאמנים בחדר כושר הייתי ממליץ להחליף לפרפר במכונה. אפשרי גם לבצע יותר מוקדם באימון.

תוודאו שיש safety bars או ספוטר.

יש בערך 20 סטים באימון. תשקלו להוריד קצת נפח. אפשר לנסות שבוע-שבועיים עם הנפח הנוכחי ולראות אם זה מרגיש יותר מדי.
לגבי הפרפר אפשר משקל נמוך יותר ולא להכנס "לצרות מבחינת כשל" זה כרגע המכשור שיש לי פה ואנחנו גרים בחור רחוק מחדכ אז זה מה יש חחחח
לגבי הנפח לכמה היית מוריד ואיפה? אני בגישה שלי תמיד מעדיף לבנות מלמטה למעלה אבל בגלל שהקרוספיט עצים אז חשבתי שיכול להתאים במיוחד שזה PPL 4 פעמים בשבוע ולא AB שמבוצע פעמיים בשבוע

לגבי הנפח לכמה היית מוריד ואיפה? אני בגישה שלי תמיד מעדיף לבנות מלמטה למעלה
זה תלוי באיזה עצימות היא תעבוד - אם המיינדסט זה לקחת כל סט עד לקצה או יותר מתון.
הייתי מכוון ל-15 סטים באימון - 12 לתרגילים הראשיים ועוד נניח 3 לתרגילים המשניים (יד קדמית \ אחורית \ תאומים). למשך שבועיים~ ואז מחליט אם להעלות לכמות המוצעת בהודעה הראשונה.

ולגבי אירובי - לא הייתי מתכנן מראש המנעות של חודשיים מאירובי. אפשר לשלב 10-15 דקות לפני \ אחרי אימוני פלג גוף אליון וזה לא אמור לפגוע בהתאוששות ברמה ניכרת.

• פותח/ת השרשור
זה תלוי באיזה עצימות היא תעבוד - אם המיינדסט זה לקחת כל סט עד לקצה או יותר מתון.
הייתי מכוון ל-15 סטים באימון - 12 לתרגילים הראשיים ועוד נניח 3 לתרגילים המשניים (יד קדמית \ אחורית \ תאומים). למשך שבועיים~ ואז מחליט אם להעלות לכמות המוצעת בהודעה הראשונה.

ולגבי אירובי - לא הייתי מתכנן מראש המנעות של חודשיים מאירובי. אפשר לשלב 10-15 דקות לפני \ אחרי אימוני פלג גוף אליון וזה לא אמור לפגוע בהתאוששות ברמה ניכרת.
לגבי האירובי זה ריצה לשם הריצה וסיבולת לב ריאה 15 דק לא יתנו כלום
אבל לגבי הנפח מסכים לגמרי נכוון לנמוך יותר משם נעלה
תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית