הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שינה | אבא טרי

Eviataraz

משתמש מתחיל
27
0
נק' מוניטין:
0
27
0
לאחרונה חקרתי את נושא השינה והבנתי את החשיבות הרבה על התהליך של אימונים וחיטוב בפרט.
ובנוסף נולד לי בן ב"ה, הבעיה שאני קם כל שעתיים - שלוש. השינה לא רציפה בכלל וגם יורד הכמות.
מה אפשר לעשות?

אין לך הרבה מה לעשות. השינה חשובה, אבל היא לא תשפיע באופן משמעותי לרעה על התוצאות כל עוד שאר הפרמטרים ישארו דיי סטטים כמו התזונה והאימונים שלך. אם תיקח את השינה כתירוץ לחפף בתזונה, אז השינה היא גורם משני שהשפיע באופן לא ישיר על התוצאה. התזונה (ו/או האימונים) היא עדיין הפקוטר שישפיע באופן ישיר

תשלים עם זה שבתקופה הקרובה אתה לא הולך למקסם את התוצאות שלך.
ככל שאתה מתאמן מתקדם יותר - תצפה לירידה בביצועים וקושי בהתאוששות באימונים. ולהפך - ככל שאתה מתאמן מתחיל יותר עולה הסיכוי שבהתנהלות נכונה אפילו תצליח להשתפר. אבל עדיין, לא באותה מידה שהיית יכול עם פחות סטרס והפרעה בשינה.
מה אפשר לעשות?
- האם אתה צופה שתיאלץ לפספס אימונים? אם כן - עדיף לעשות תכנית עם פחות חלוקה (כדי שתדירות האימונים עבור שריר מסויים לא תהיה נמוכה מדי אם מתפספס אימון).
- תשקול אימונים מהירים ופשוטים שניתן לבצע מהבית. לדוגמא אימון מבוסס סבב של push up, מתח (מוט מתח על המשקוף) וסקוואט משקל גוף או goblet squat. לא מושלם אבל אפשרי לעשות גם בזמן שאתה משגיח על התינוק.
- תיזהר מאכילה רגשית ועלייה בשומן. קל לעלות קשה לרדת.
- תרשה לעצמך להוריד בעצימות האימונים אם אתה צריך. אימון יתר (או התאוששות חסר) יכול לגרום לפציעות.
- תיעזר במשפחה או שמרטפים אם אפשר. לקבוע זמן שבו סבתא תשמור על התינוק ואתה תשלים שעות שינה.

השינה חשובה, אבל היא לא תשפיע באופן משמעותי לרעה על התוצאות כל עוד שאר הפרמטרים ישארו דיי סטטים כמו התזונה והאימונים שלך.
מחסור בשינה ישפיע באופן משמעותי לרעה על התוצאות גם אם שאר הפרמטרים יהיו 'מושלמים'.

מחסור בשינה ישפיע באופן משמעותי לרעה על התוצאות גם אם שאר הפרמטרים יהיו 'מושלמים'.
זה לא יקרה משמעותית מ:
1. שינה לא רציפה כפי שהוא מתאר. הוא עדיין ישן ויש מצב לא מעט (5+ שעות) ולכן זה לא יהיה משמעותי.
2. אין שום מחקר איכותי שחקר את זה. זה לרוב "היגיון" של אנשים שלא תמיד מסתדר עם המציאות כשבוחנים זאת במחקרים.

כמובן אם בן אדם ישן יום אחד ויפספס שינה ביום אחר ויתאמן זה לא יהיה אידיאלי (או ישן ממש מעט 2-3 שעות בלילה).

בכל מקרה התקדמות באימונים זה לא ON/OFF סוויץ'. התקדמות עדיין תקרה, זה עניין של קצב. לעלות קילו שריר בחודשיים או ב-4 חודשים (לשם הדוגמה), זה עדיין קילו שריר. ישפיע באופן משמעותי? תלוי קונטקסט ואת מי שואלים. לאחד זה יהיה משמעותי, לשני לא ממש כל עוד הוא מתקדם.

יש מחקרים ד"א שמראים שעדיף להתאמן גם אחרי משמרת לילה/לא לישון מאשר לא להתאמן בכלל ולוותר על האימון

יש מחקרים ד"א שמראים שעדיף להתאמן גם אחרי משמרת לילה/לא לישון
לא יודע איך זה אפשרי אם להגיד את האמת..אחרי משמרות לילה אני בקושי מתפקד במיוחד עירנות.
אם הייתי הולך להתאמן אז אני בספק אם הייתי מצליח את האימון באותה רמה אם הייתי חוזר הביתה, ישן 5 שעות ורק אז מתאמן מאוחר יותר.

סתם שאלה בתור אחד בלי ילדים.
אם אני קם לאזעקות כל לילה ונשאר ער רבע שעה עד שיוצא מהממד וחוזר לישון, זה הכנה טובה להורות? אני עומד בזה לא רע בינתיים😄

לא יודע איך זה אפשרי אם להגיד את האמת..אחרי משמרות לילה אני בקושי מתפקד במיוחד עירנות.
אם הייתי הולך להתאמן אז אני בספק אם הייתי מצליח את האימון באותה רמה אם הייתי חוזר הביתה, ישן 5 שעות ורק אז מתאמן מאוחר יותר.
הכוונה בהקשר בריאותי האם לוותר לגמרי ולא להתאמן או להתאמן אימון "פח" אבל לפחות משהו..

סתם שאלה בתור אחד בלי ילדים.
אם אני קם לאזעקות כל לילה ונשאר ער רבע שעה עד שיוצא מהממד וחוזר לישון, זה הכנה טובה להורות? אני עומד בזה לא רע בינתיים😄
לא כי זה עדיין בשליטתך. תינוק בוכה יכול גם לא להירדם שעה-שעתיים אז בהצלחה. אם היית גר בקרית שמונה/האזור אז אולי זו הכנה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית