הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב עם פציעה בכתף

• פותח/ת השרשור Idord
  • פורסם בתאריך

Idord

משתמש מתחיל
16
2
נק' מוניטין:
2
16
2
היי רציתי לשאול שאלה
יש לי סוגשל פציעה בכתף שמונעת ממני לאמן את רוב פלג גוף העליון, וכדי לא להחמיר החלטתי שלשבועיים הקרובים לא אאמן פלג גוף עליון חוץ מבטן
יש לי רופא שבוע הבא ומקווה שאחלים מהר, אני כרגע חושש שזאת דלקת קשוחה

אני כרגע מתחטב ומפחד שבגלל החיטוב בלי אימונים אאבד שריר, מה אתם ממליצים לעשות? תודה

אני כרגע מתחטב ומפחד שבגלל החיטוב בלי אימונים אאבד שריר
להיות בגירעון קלורי ולא להתאמן יגרום לאובדן מסת שריר. אני מניח שאתה מתאמן חובבן ולכן כנראה שאם לא תתאמן שבועיים הנזק לא יהיה משמעותי.

מה אתם ממליצים לעשות?
כנראה שהפציעה תלווה אותך יותר משבועיים. הצעד של לא לאמן בכלל פלג גוף עליון בגלל כאב בכתף זה נשמע קיצוני מדי.
במקומך הייתי מוודא מה הפציעה, אילו תנועות כואבות וגם איזה חלק בטווח התנועה כואב. סביר להניח שניתן למצוא תחליפים לשרירים הרלוונטיים, ושתוכל להמשיך להתאמן עבור שאר השרירים. איש מקצוע מתאים לזה זה פיזיותרפיסט, לא אורטופד. או שתלמד בעצמך. אי אפשר לעזור יותר בלי שתנדב מידע.

• פותח/ת השרשור
להיות בגירעון קלורי ולא להתאמן יגרום לאובדן מסת שריר. אני מניח שאתה מתאמן חובבן ולכן כנראה שאם לא תתאמן שבועיים הנזק לא יהיה משמעותי.

כנראה שהפציעה תלווה אותך יותר משבועיים. הצעד של לא לאמן בכלל פלג גוף עליון בגלל כאב בכתף זה נשמע קיצוני מדי.
במקומך הייתי מוודא מה הפציעה, אילו תנועות כואבות וגם איזה חלק בטווח התנועה כואב. סביר להניח שניתן למצוא תחליפים לשרירים הרלוונטיים, ושתוכל להמשיך להתאמן עבור שאר השרירים. איש מקצוע מתאים לזה זה פיזיותרפיסט, לא אורטופד. או שתלמד בעצמך. אי אפשר לעזור יותר בלי שתנדב מידע.
תראה אני יכול לומר לך את כל מה שהיה
זה התחיל לפני שבועיים שהתאמנתי חזק על הכתפיים ויום אחרי חזה, התחילו לי כאבים רציניים, לקחתי וולטרן בכדורים ולמשך שבוע לא אימנתי חזה וכתפיים.
שבוע אחרי שזה התחיל לא הרגשתי כלום בכתף, עשיתי אימון חזה שבמהלכו לא הרגשתי כלום, שעתיים אחרי שחזרתי מהאימון הכאבים שוב התחילו ונהיו קיצוניים. שוב שבוע לא אימנתי חזה וכתפיים, ניסיתי אתמול יד קדמית וגם עשה לי כאבים

הדברים היחידים שלא עשו לי כאבים רציניים בכתף זה חתירה ותרגילים של יד אחורית, אבל בכל זאת היא טיפה הציקה ולכן אני רוצה לתת לה את המנוחה שהיא צריכה

החלק בכתף שכואב לי זה בעיקר הכתף הקדמית

אני כמובן אקשיב לרופא שיהיה לי עוד שבוע, עד אז מפחד

ותלוי הגדרה של מזה חובבן אבל אני לא חושב שאני מתאמן מתחיל, גם לא מתקדם מאוד מאוד, איפשהו באמצע יכול לשפוט בעצמך העלתי תמונות מתלבט אם להמשיך במסה או להתחיל חיטוב

החלק בכתף שכואב לי זה בעיקר הכתף הקדמית
ניסיתי אתמול יד קדמית וגם עשה לי כאבים
אולי דלקת בגיד של הראש הארוך של הבייספס. די נפוץ.

הערה לגבי הסבבים של כאב אחרי אימון - מנוחה שבוע - אימון - כאב:
אימון לא חייב להיות בינארי (0 אחוז או 100 אחוז). אחרי שחוזרים מפציעה אפשר ורצוי לחזור בהדרגה - גם מבחינת העצימות (משקל), נפח (כמות סטים איכותיים) וגם מבחינת תרגילים.

אני כמובן אקשיב לרופא שיהיה לי עוד שבוע, עד אז מפחד
הרופא כנראה יתן לך איבחון וטיפול אנטי דלקתי. המשך טיפול, שיקום ומניעת פציעה חוזרת זה אחריות של פיזיותרפיסט. אתה יכול כבר עכשיו להתחיל לחפש פיזיותרפיסט שיתאים לך.

• פותח/ת השרשור
אולי דלקת בגיד של הראש הארוך של הבייספס. די נפוץ.

הערה לגבי הסבבים של כאב אחרי אימון - מנוחה שבוע - אימון - כאב:
אימון לא חייב להיות בינארי (0 אחוז או 100 אחוז). אחרי שחוזרים מפציעה אפשר ורצוי לחזור בהדרגה - גם מבחינת העצימות (משקל), נפח (כמות סטים איכותיים) וגם מבחינת תרגילים.

הרופא כנראה יתן לך איבחון וטיפול אנטי דלקתי. המשך טיפול, שיקום ומניעת פציעה חוזרת זה אחריות של פיזיותרפיסט. אתה יכול כבר עכשיו להתחיל לחפש פיזיותרפיסט שיתאים לך.
תודה
ומה ממליץ לעשות עם החיטוב? להפסיק אותו לנסות להיות על ניטרלי?

אני הולך פשוט לומר את מה שג׳ים וונדלר אומר (שהוא מצטט מישהו אחר) שפשוט תאמן את מה שאתה יכול.
אם אתה יכול לעשות רק שכיבות שמיכה, אז תהיה מלך השכיבות שמיכה. אם אתה יכול לאמן את הידיים, תאמן את הידיים, וכו׳.

• פותח/ת השרשור
אני הולך פשוט לומר את מה שג׳ים וונדלר אומר (שהוא מצטט מישהו אחר) שפשוט תאמן את מה שאתה יכול.
אם אתה יכול לעשות רק שכיבות שמיכה, אז תהיה מלך השכיבות שמיכה. אם אתה יכול לאמן את הידיים, תאמן את הידיים, וכו׳.
זה מה שניסיתי לעשות (אולי בעצימות גבוהה מדי)
הבעיה שלי זה להבין כמה זמן עדיף לנוח ולא לעשות כלום, ומתי הזמן להתחיל לחזור להתאמן בהדרגה

שלא אחמיר את זה

זה מה שניסיתי לעשות (אולי בעצימות גבוהה מדי)
הבעיה שלי זה להבין כמה זמן עדיף לנוח ולא לעשות כלום, ומתי הזמן להתחיל לחזור להתאמן בהדרגה

שלא אחמיר את זה
אם כואב, לא עושים. לפי מה שאני חקרתי כאב עד 3/10 זה בסדר. לך לאורתופד ואל תזלזל בתרגילי פיזיותרפיה. אם אתה רוצה אפשר גם ללכת לאורתופד ספורט.
בינתיים אתה יכול לבדוק איפה בדיוק כואב לך, ואז תבין איך הבעיה נקראת ואז תעשה תרגילי פיזיו, לפחות עד לרופא. זה לא תחליף אבל.

אל תתאמן בכלל עד שתעשה צילום רנטגן + אולטרסאונד לשלול קרע ובעיות מבניות.
אם זה יחזור תקין אז כנראה שזה דלקת .
אני סובל מפציעה בכתף שהסתבר שזה הבורסה כנראה.
אני ממליץ לך לא לעשות את התנועה בכיוון שפצע אותך אלא בכיוון הנגדי אם אתה יכול . ובעצימות נמוכה .

Back
למעלה תחתית