Starting strength

מתן סבג

משתמש מתחיל
10
1
נק' מוניטין:
1
10
1
שלום, אני בן 35, 1.74 סמ, 66 קג.
מתאמן בSs כבר כמעט חודשיים אבל בעקבות שינוי באורח חיים אני לא ישן טוב ולכן בחודש השני מפספס הרבה אימונים וגם אוכל פחות בהשוואה לחודש הראשון שבו הכל דפק כמו שעון. סהכ עליתי אולי קילו מאז תחילת התוכנית.
התחלתי במשקלים נמוכים 20 קילן בסקוואט, דדליםט, בנצ פרס ו15 ושולדר פרס.
כיום המשקלים הם בהתאמה: 75, 80, 57.5, 35.
אני לא מצליח להעלות במשקלים כבר כמה אימונים. לדעתכם זה בגלל השינוי באורח חיים או שהגעתי למיצוי של התוכנית והגיע הזמן לריסט? במידה ולא הגעתי למיצוי, מה אתם ממליצים לעשות?
תןדה רבה מראש! מעריך מאוד.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ברור. השאלה מה אפשר לעשות? כי אני לא מצליח לסדר את בעיות השינה כרגע. ממליץ ללכת בכל זאת להתאמן, גם בלי הרבה שעות שינה ופשוט להיות עדין בהעלאת משקלים? אולי לא לעלות כל אימון?

שלום, אני בן 35, 1.74 סמ, 66 קג.
מתאמן בSs כבר כמעט חודשיים אבל בעקבות שינוי באורח חיים אני לא ישן טוב ולכן בחודש השני מפספס הרבה אימונים וגם אוכל פחות בהשוואה לחודש הראשון שבו הכל דפק כמו שעון. סהכ עליתי אולי קילו מאז תחילת התוכנית.
התחלתי במשקלים נמוכים 20 קילן בסקוואט, דדליםט, בנצ פרס ו15 ושולדר פרס.
כיום המשקלים הם בהתאמה: 75, 80, 57.5, 35.
אני לא מצליח להעלות במשקלים כבר כמה אימונים. לדעתכם זה בגלל השינוי באורח חיים או שהגעתי למיצוי של התוכנית והגיע הזמן לריסט? במידה ולא הגעתי למיצוי, מה אתם ממליצים לעשות?
תןדה רבה מראש! מעריך מאוד.

אנחנו בשנת 2026 ואנשים עדיין מתאמנים ב SS?

בעקבות שינוי באורח חיים אני לא ישן טוב ולכן בחודש השני מפספס הרבה אימונים וגם אוכל פחות
כל עוד אתה בתנאים כאלה הייתי ממליץ לשמור על אימונים מתונים ולהנמיך ציפיות מהתוצאות בהתאם. אתה תתקדם לאט אבל לפחות לא תיפצע.

בן 35, 1.74 סמ, 66 קג.
סהכ עליתי אולי קילו מאז תחילת התוכנית
הנתונים שאתה רואה ברשת על שיפור ביצועים מהיר ב- SS זה בקרב בני נוער שנמצאים במצב אידאלי:
- טסטוסטרון התחיל להשפיע (ביחס לגילאים צעירים יותר. ילד בן 12 לא יראה אותן תוצאות כמו נער בן 16)
- וותק אימונים איכותי נמוך (newbie gains)
- יכולת התאוששות גבוהה ועמידות לפציעות

אתה לא נמצא בקטגוריה הזו. תתאים את הציפיות שלך כדי להימנע מפציעות.

מה אתם ממליצים לעשות?
תחת הנסיבות הנוכחיות - תקפיד להתאמן לפחות פעמיים בשבוע ותנסה לשפר את אורח החיים. במכון תקפיד על טכניקה ואל תתפרע במשקלים.
בו זמנית תמצא איך לשפר את הנסיבות. אם תשתף יותר אולי יוכלו לתת רעיונות (נדודי שינה? ילדים? עבודה? נסיעות?).

לא בקטע סטוקרי, אבל הסתכלתי בפרופיל שלך בהודעה הראשונה בפורום מ-2019 ובה ציינת משקל גוף 65 קילו (כמו היום). משקל כזה בגובה שלך אומר אחוז שומן נמוך (שזה טוב) אבל גם מסת שריר נמוכה של אדם רגיל שאינו מתאמן. אני משער שזה אומר שלא התמדת באימונים מאז. או שלפחות היו תקופות שבהן הפסקת להתאמן, ובהן הפסדת את הגיינז מהתקופות בהן כן התאמנת.

אני ממליץ לך לדבוק בתחום הזה לא משנה מה. זה תחום קלאסי שבו יווצר לך מעגל של משוב חיובי שבו עשייה תביא לשיפור שתביא למוטיבציה לעוד עשייה. סיכוי גדול שזה יזלוג מהמכון לשאר תחומי החיים. בתחום הזה קל מאוד למדוד שיפור ולקבל משוב חיובי מהחברה, במיוחד במצבך כמתאמן מתחיל.

וואי אם היה אפשר לבנות מכונת זמן ל10 שנים אחורה שזאת היתה התכנית הכי מדוברת..תקופה יפה, פשוטה יותר.
אבל לנושא, אתה שוקל מעט יחסית לגובה שלך, לא ברור כמה אתה אוכל כדי להתקדם אבל המשקלים שלך ממש רחוקים ממה שאפשר להשיג. כאילו כל התכנית הזאת מקפיצה בעיקר את הסקוואט והדדליפט ל120 די בקלות ואתה קצת רחוק משם.
אם היא לא עובדת 3 חודשים גם כשאתה אוכל טוב וישן טוב, תעזוב אותה. בכל מקרה אחרי שאתה מגיע למשקלים נורמלים היא פחות יעילה כבר.
לגבי הגיל לא חושב ש35 זה מבוגר בשביל זה, אבל האוכל וההתאוששות מאוד קריטים פה כי יש התקדמות די גדולה מאימון לאימון ואם נסיבות החיים לא מאפשרות לך התאוששות טובה אז חבל לבזבז זמן על התכנית

• פותח/ת השרשור
למה התוכנית כבר לא באופנה? יש טובות ממנה למתאמן המתחיל שרוצה לגדול ולהתחזק?
אני לא ככ מבין בנושא ואם יש תוכניות יעילות יותר לעלייה במסת שריר וכוח אז אשמח לשמוע.

דווקא בחודש הראשון שאכלתי וישנתי טוב, באמת הרגשתי שאני נתחזק ועליתי במשקלים. זה לדעתי נטו אוכל ושינה שחסרים לי.

לא באופנה לפחות בישראל,
אני לא ככ מבין בנושא ואם יש תוכניות יעילות יותר לעלייה במסת שריר וכוח אז אשמח לשמוע.

דווקא בחודש הראשון שאכלתי וישנתי טוב, באמת הרגשתי שאני נתחזק ועליתי במשקלים. זה לדעתי נטו אוכל ושינה שחסרים לי.
קודם כל קח החלטה אסטרטגית עם עצמך שאתה יוצא מההגדרה הזאת של מתאמן מתחיל לפחות מבחינת משקלים. שים יעד של 120 דדליפט ל5, סקוואט 100 ל5, בנץ 80 ל5 ופרס 50 ל5. גם מתח יעד של 15 חזרות.
אלה יעדים לא קלים אבל סבירים בטווח זמן של שנה ואפילו פחות.
אתה בסרט הזה מ2019, ברגע שתשנס מותניים תבין שכבר מזמן יכולת להגיע ליעדים האלה, אבל אף פעם לא מאוחר.
אלה מספרים שיציבו אותך כבר מעל הממוצע למתאמן מתחיל, הגוף שלך ייראה אחרת וגם הערך העצמי שלך יעלה, אפרופו דכאון. תאכל טוב תישן טוב ואם התכנית לא תעבוד תנסה לבנות משהו אחר עד שמשהו כן יעבוד ובמקרה ואתה נתקע תנסה מאמן.
צא לדרך

• פותח/ת השרשור
תודה רבה. זה בהחלט ריאלי. אני דווקא מאוד מרוצה מהקצב של ההצקדמות שלי במשקלים עד שהדיכאןן תפס אותי.
ובהתחשב בזה שזה בערך פעם ראשונה שאני מתמיד בחדר כושר יותר משבועיים.
(כתבתי פה מ2019 טבל אפעם לא באמת הצלחתי להתמיד מעבר להיי הראשוני של להירשם לחדר כושר).

מקווה שהשינה והתזונה יתאזנו קצת וזה יאפשר לי להתקדם.

יש תוכנית אחרת שאתה ממליץ עליה?
SS באמת תוכנית טובה, פשוט מאוד משעממת.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

ודבר נוסף, מרגיש שהתרגילים בתוכננית מאוד מורכבים. או לפחות ככה זה נראה מהסרטונים של ריפטו- הוא מאוד נכנס לדקויות. מדריכים בחדר כושר לא מבינים למה אני כזה פדנט ולוקח לי הרבה זמן להיכנס לעמידת מוצא.

זה באמת קריטי כל הדגשים שלו ? האמת שזה קצת מתיש אותי.

נערך לאחרונה:
מעדיף את הגישה של ריפטו ולא את הגישה החפיפניקית של מדריכים מסוימים שפשוט אומרים לך תרים את המוט מהרצפה. יש המון מדריכים אחרים ביוטיוב היום, לדעתי שווה להשקיע שיעור אחד אצל מאמן ואם צריך כמה שיעורים כדי שהטכניקה תשב טוב, כי כשזה קורה המשקלים עולים מהר יותר ויותר חשוב גם בטוח.
כל תכנית.אחרת שתעשה שתעלה בה משקל בתרגילים הגדולים מאימון לאימון או תוסיף חזרות מאימון לאימון היא טובה, תוסיף קצת בידוד לפי הצורך וההתאוששות.

לדעתי כל עוד אתה פשוט שומר על עקביות ועצימות נכונה אתה במסלול הנכון, קשה לומר איזו תוכנית היא יותר טובה או פחות טובה.
הפרספקטיבה שjim wendler מציג הרבה יותר נכונה ומהנה לדעתי- שלא צריך לחשוב על הדברים יותר מדי.

תוכנית Ss מעולה בעיקר להתחלה, אין מה להתקע עליה תוכנית מיותרת, המצאה של ילדים מי 2010

מעדיף את הגישה של ריפטו ולא את הגישה החפיפניקית של מדריכים מסוימים שפשוט אומרים לך תרים את המוט מהרצפה. יש המון מדריכים אחרים ביוטיוב היום, לדעתי שווה להשקיע שיעור אחד אצל מאמן ואם צריך כמה שיעורים כדי שהטכניקה תשב טוב, כי כשזה קורה המשקלים עולים מהר יותר ויותר חשוב גם בטוח.
כל תכנית.אחרת שתעשה שתעלה בה משקל בתרגילים הגדולים מאימון לאימון או תוסיף חזרות מאימון לאימון היא טובה, תוסיף קצת בידוד לפי הצורך וההתאוששות.

הגישה של ריפטו גרמה למתאמנים לאחוז שומן של גבינת נפוליאון, שלא נדבר על כמה שזה לא בריא וכמה פציעות שנגרמו.
אפשר לעבוד על כוח גם בתוכניות רגילות
אתה רוצה להתקדם גם בכוח וגם בפיתוח הגוף? PPL התוכניות האידאלית

Back
למעלה תחתית