הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה הערכת אחוז שומן

scott steiner

משתמש מתחיל
267
0
נק' מוניטין:
75
267
0
לדעתי סביב ה20.

מה הגובה שלך?

קשה לקבוע לפי התמונות אבל עדיין לפי דעתי 18-20.

ראבק, אני מתחיל להישמע כמו תקליט שבור.

לאף אחד לא אכפת כמה אחוזי שומן אתה, וזה צריך לכלול אותך.
או שאתה מסתכל במראה ואתה חושב שאתה שמן, או שלא. זה מה שקובע אם אתה צריך להמשיך חיטוב או לא.

תסביר לי איך בדיוק זה משנה משהו אם 12 או 15 % מהגוף שלך הוא רקמת שומן?

• פותח/ת השרשור
סתם סיקרן אותי אחוז השומן שלי
זה ברור שאני אמשיך חיטוב גם אם היו אומרים לי 3.5 אחוז כי אני רואה שיש עוד מה להוריד

אבל על-פי הערכת אחוז שומן יותר מדויק לחשב את המאזן הנטראלי שלך... או שאני טועה?

כשאנשים מראים קוביות על 8.5%, ואתה רוצה קוביות, אז חשוב לך לדעת כמה אתה רחוק מהמטרה. זה בסך הכל עוד דרך הערכה.

אני לא בטוח אם אתה צוחק או לא. אבל נניח שלא. מאיפה הבאת את ה- 8.5% האלה?

אבל על-פי הערכת אחוז שומן יותר מדויק לחשב את המאזן הנטראלי שלך... או שאני טועה?
הערכה של הנטראלי היא בכל מקרה גסה ובטח שהערכה של אחוז שומן לפי תמונות שאתה מעלה לפורום לא תשפר אותה.

אני לא בטוח אם אתה צוחק או לא. אבל נניח שלא. מאיפה הבאת את ה- 8.5% האלה?

תראה, בנאדם נכנס לפורום, רואה אשכול בשם "הנה אני עם 8.5% שומן", אומר "ואללה, גם אני רוצה להיראות ככה". ואז כל מה שנשאר זה למדוד עצמך בהתאם למטרה.
Elementary, my dear Watson

מחזק את דעתו של חיים - זה מסקרן לדעת אצל חלק מהגולשים פה בפורום לגבי עצמם.

ואותו המספר לאורך זמן יכול לתת הערכה "כמותית" מלבד מבטים במראה לגבי קצב ההתקדמות בחיטוב.

חלק מהניחושים היו מאוד מדוייקים.... לפחות במקרה שלי. וכמובן שמתאמן רציני יוסיף בדיקת קליפר

נערך לאחרונה:
תראה, בנאדם נכנס לפורום, רואה אשכול בשם "הנה אני עם 8.5% שומן", אומר "ואללה, גם אני רוצה להיראות ככה". ואז כל מה שנשאר זה למדוד עצמך בהתאם למטרה.
Elementary, my dear Watson

כולם מסתמכים על הניחושים האקראיים של כל שאר חברי הפורום. ממש מדעי. אם אתה רוצה להיראות כמו מישהו, לא יותר פשוט לעשות חיטוב עד שאתה נראה כמוהו? מה יקרה אם תגיע ל-8.5% (כלומר, שמישהו ינחש שאתה 8.5%) ועדיין לא יהיו לך את הריבועים של יוסי יד 50?

מחזק את דעתו של חיים - זה מסקרן לדעת אצל חלק מהגולשים פה בפורום לגבי עצמם.

ואותו המספר לאורך זמן יכול לתת הערכה "כמותית" מלבד מבטים במראה לגבי קצת ההתקדמות בחיטוב.

אתה רוצה הערכה כמותית תמדוד משקל + היקף בטן. זה הרבה יותר מדויק ובעל ערך מסידרת ניחושים של אנשים שמעולם לא ראו מכשיר למדידת אחוזי שומן כלשהו בחיים שלהם.

אתה רוצה הערכה כמותית תמדוד משקל + היקף בטן. זה הרבה יותר מדויק ובעל ערך מסידרת ניחושים של אנשים שמעולם לא ראו מכשיר למדידת אחוזי שומן כלשהו בחיים שלהם.

גם מסכים איתך לגבי אמצעי המדידה עם זה בהקפים ומשקל או קליפר - אני מבין שהוויכוח פה הוא לא למה חשוב לדעת את אחוז השומן בזמן החיטוב - אלא למה בכלל להציג ולדעת אותו מאנשים פה באתר?

גם מסכים איתך לגבי אמצעי המדידה עם זה בהקפים ומשקל או קליפר - אני מבין שהוויכוח פה הוא לא למה חשוב לדעת את אחוז השומן בזמן החיטוב - אלא למה בכלל להציג ולדעת אותו מאנשים פה באתר?

הבעיה שלי היא מיליון הת'רדים המטופשים שנפתחים במילים "כמה אחוז שומן אני לדעתכם?".

- השאלה מפגרת כי התשובה לא חשובה.
- התשובה מפגרת כי היא ניחוש במקרה הטוב.
- ועוד יותר מעצבן זה שבעצם רוב האנשים רוצים לשאול "תראו אותי, אתם חושבים שזה בסדר איך שאני נראה?" - שזה עוד יותר מפגר.

כולם מסתמכים על הניחושים האקראיים של כל שאר חברי הפורום. ממש מדעי. אם אתה רוצה להיראות כמו מישהו, לא יותר פשוט לעשות חיטוב עד שאתה נראה כמוהו? מה יקרה אם תגיע ל-8.5% (כלומר, שמישהו ינחש שאתה 8.5%) ועדיין לא יהיו לך את הריבועים של יוסי יד 50?

מי אומר? הוא יכול ללכת להימדד גם בקאליפר, או במד אחוזי שומן, או ב-Bodpod או מה שזה לא יהיה. מה שהתכוונתי לומר זה שאחוזי שומן זו הערכה כמו כל ההערכות להתקדמות שלך, בהתאם למטרה שאתה מציב לעצמך. אף אחד לא אומר שהמטרה צריכה להיות ריאלית (בדיוק כמו שהמטרה להגיע לסקוואט 3 פלטות ב-SS לא חייבת להיות מטרה ריאלית בשביל לשמש כמטרה).

מי אומר? הוא יכול ללכת להימדד גם בקאליפר, או במד אחוזי שומן, או ב-Bodpod או מה שזה לא יהיה. מה שהתכוונתי לומר זה שאחוזי שומן זו הערכה כמו כל ההערכות להתקדמות שלך, בהתאם למטרה שאתה מציב לעצמך. אף אחד לא אומר שהמטרה צריכה להיות ריאלית (בדיוק כמו שהמטרה להגיע לסקוואט 3 פלטות ב-SS לא חייבת להיות מטרה ריאלית בשביל לשמש כמטרה).

אין לי שום בעיה אם אתה מודד את עצמך בקליפר כל שבוע או כל שעתיים. גם אז זה ממש לא משנה ההערכה של כמה אחוז שומן אתה (גם מדידה בקליפר היא הערכה על פי עובי הקפל ונוסחאות די גסות), כל מה שאתה צריך זה את העובי של הקפל כדי לבדוק התקדמות (בדומה לסרט מדידה סביב הבטן).
הבעיה שלי היא שאנשים חושבים שהניחושים של הגולשים בפורום שווים משהו, או יותר גרוע שבכלל לא מעניין אותם המספר, והם רק רוצים שיגידו להם אם הם שמנים או לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית