הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון BOR

• פותח/ת השרשור Massa
  • פורסם בתאריך

Massa

משתמש מתחיל
225
0
נק' מוניטין:
180
225
0
אני מוסיף לSS שלי BOR במקום המתח שהיה במקום הפאוור קלין..
בקיצור, כמה שאלות לפני שאני מתחיל איתו..
התרגיל מתאים לSS לאימון B? ולעשות 3X5? ובעיקרון מה אתם חושבים על התרגיל האם הוא ממולץ..

קודם כל - הוא מתאים.
חוץ מזה הוא מומלץ כמו כל תרגיל בSS, וכאן כל אחד נכנס עם החיבה האישית שלו לתרגילים.
אני באופן אישי יכול לומר לך שאני מת על התרגיל הזה, הן מבחינת עבודה על כח מתפרץ (שכמובן יש לך במקבילות שלו בתוכנית) והן מבחינת העבודה החזקה על הרחב גבי שזה שריר אהוב עלי מאוד.
בכללי אפשר לאמר על תרגילי SS שהם תרגילים שכל אחד הוא חוויה בפני עצמו (בגלל המורכבות שלהם).

לפי דעתי תעשה בנט אובר או מתח ובנתיים תתרגל את הטכניקה של הPC עד שתיהיה טובה ואז תכניס את התרגיל לתוכנית.

הבעיה עם BOR הוא שבשלב מסוים אנשים מתחילים לזייף ומשתמשים בידיים במקום בגב וזה הורס את כל התרגיל ,
אני הייתי עושה פעם די מומלץ אבל לא כזה נוח לביצוע כל פעם להוריד לרצפה ולהרים כבר אני מעדיף לעבוד על מתח ולסבול מאשר לעשות את התרגיל הזה .

כן אבל פה אתה כזה קם ולא כל שניה מושך את זה ולפעמים זה לא נוח כי צריך לשמור שאתה לא מושך מהידיים ,
הקיצר אני פעם אהבתי את התרגיל הזה הייתי מתקדם טוב עד שכבר ראיתי שאני לא מצליח להתקדם והפסקתי איתו .

במתח אפשר אולי להתחיל כל חזרה מהרצפה? כי להשאר תלוי בין החזרות זה הרבה יותר קשה

זמן המנוחה בין חזרה לחזרה במתח היא כמה שניות (ואם אני יגזים אז 15-20 ש'),אם בכלל.כך שאם אתה מוצא את עצמך תלוי על המתח זמן רב,רוב הסיכויים שאתה כבר בכשל

אני מייעץ לך מנסיון לא לעשות את הBOR
מכמה סיבות שקלו לי:

1. הגב התחתון שלך בקושי יחלים בתוספת של 3 סקואת בשבוע 1.5 פרס ו 1.5 דדליפט תוסיף על זה חתירה ואני לפחות מת.
2. ברגע שאתה תגיע למשקלים מקסימלים אצלי זה היה 62.5 אתה פשוט תרמה ולא תוכל לראות התקדמות אמיתית כי אם אתה עושה פחות טווח תנועה ומקרב את החזה כיאלו הורדת 10 ק"ג.
דבר שבלחיצות במתח ובדדליפט לא קיים או שסגרת או שלא.
3. ההתקדמות בכוח/נפח אצלי במתח הייתה הרבה יותר טובה-הגעתי ל 32.5 ק"ג עלי ל 3*5 במשקל גוף של 65 ק"ג.

שורת תחתונה תעשה את החתירה עד שתתקע, אז תעבור למתח עם כפות הידיים אליך רוחב כתפיים, אחרי שאתה סוגר את זה ל 15*3 תעבור למתח עם גב כף היד אליך קצת יותר רחב מרוחב כתפיים עד שתסגור את זה ל 15*3 ואז תעבוד למתח במתכונת של 3*5 בהתחלה בלי משקל ואז כל אימון תעשה עליות כמה שיותר קטנות, עד 7 ק"ג יש ד"כ בחדרי כושר אפשרות להעלות ק"ג אחדכל אימון דאמבלים קטנים של הכוסיות.
ואל תתעצבן אם אתה לא מצליח זה יכול להיות הרבה פעמים בגלל שגם המשקל גוף שלך עולה אז זה אומר שאתה משתפר בכוח כי למרות שהדאמבלים לא גדלים המשקל גוף שלך גדל.

דדליפט בתוספת של מתח שילוב פצצה לגב!!!

הדבר נוסה בהצלחה!

נערך לאחרונה:
אני מייעץ לך מנסיון לא לעשות את הBOR
מכמה סיבות שקלו לי:

1. הגב התחתון שלך בקושי יחלים בתוספת של 3 סקואת בשבוע 1.5 פרס ו 1.5 דדליפט תוסיף על זה חתירה ואני לפחות מת.
2. ברגע שאתה תגיע למשקלים מקסימלים אצלי זה היה 62.5 אתה פשוט תרמה ולא תוכל לראות התקדמות אמיתית כי אם אתה עושה פחות טווח תנועה ומקרב את החזה כיאלו הורדת 10 ק"ג.
דבר שבלחיצות במתח ובדדליפט לא קיים או שסגרת או שלא.
3. ההתקדמות בכוח/נפח אצלי במתח הייתה הרבה יותר טובה-הגעתי ל 32.5 ק"ג עלי ל 3*5 במשקל גוף של 65 ק"ג.

שורת תחתונה תעשה את החתירה עד שתתקע, אז תעבור למתח עם כפות הידיים אליך רוחב כתפיים, אחרי שאתה סוגר את זה ל 15*3 תעבור למתח עם גב כף היד אליך קצת יותר רחב מרוחב כתפיים עד שתסגור את זה ל 15*3 ואז תעבוד למתח במתכונת של 3*5 בהתחלה בלי משקל ואז כל אימון תעשה עליות כמה שיותר קטנות, עד 7 ק"ג יש ד"כ בחדרי כושר אפשרות להעלות ק"ג אחדכל אימון דאמבלים קטנים של הכוסיות.
ואל תתעצבן אם אתה לא מצליח זה יכול להיות הרבה פעמים בגלל שגם המשקל גוף שלך עולה אז זה אומר שאתה משתפר בכוח כי למרות שהדאמבלים לא גדלים המשקל גוף שלך גדל.

דדליפט בתוספת של מתח שילוב פצצה לגב!!!

הדבר נוסה בהצלחה!

הרבה אנשים מתקשים בביצוע טכני של bor אם זאת הנסיון האישי לא מהווה מגבלה לביצוע תרגיל,גם אם מדובר במשקלים גבוהים.ד"א זה לא ממש נכון ההסבר שלך על טכניקה בסקוואט ובדדליפט
אין דבר כזה תרגיל גרוע אלא מתאמן גרוע (לא מכוון אליך 😃)

אני עם yuvalpain
BOR אפשר לעבוד בטכניקה טובה קרוב ל RM1 אבל שיאים איתו כמעט תמיד יהיו זיוף כלשהו
מה גם שיש עומס גדול על הזוקפים שלא הייתי ממליץ לכל אחד (ניתן בקלות להגיע לOT) כשהוא משולב עם דדליפט וסקוואטים כבדים

אפשר לפלוש לדיון?..=P

רן.. אז מה לגבי מדקאו... שם ה BOR במקום בגלל ההתקדמות האיטית יותר?
או שגם במדקאו היית ממליץ לעובד על מתחב מקום BOR ?

• פותח/ת השרשור
מתח עם כפות היידים מופנות אלי עובד על הגב? כי תכלס זה מתח קל לעומת זה עם הגב יד מופנה אלי
אז אני חושב שאני אוכל להתקדם במתח הקל יותר ולהגיע בסוף ל15 השאלה אם הוא יהיה אפקטיבי לבניית הגב

כן שניהם אפקטיבים וזה לא נכון להגיד שהוא יותר קל, אני לדוגמה עושה בו חצי ממה שאני יכול במתח רגיל.

מתח עם כפות היידים מופנות אלי עובד על הגב? כי תכלס זה מתח קל לעומת זה עם הגב יד מופנה אלי
אז אני חושב שאני אוכל להתקדם במתח הקל יותר ולהגיע בסוף ל15 השאלה אם הוא יהיה אפקטיבי לבניית הגב

תקשור משקולת של 30 קילו
זה גם קל ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית