הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מאמרים

tuxlight

משתמש משקיע
4,098
961
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,335
4,098
961
ACT
אהלן חברה.. עכשיו בקורס לייצנים הגעתי ללמידת פיזיולוגיה ..

ואין לי יותר מדי ידע בנושא והייתי שמח ללמוד כדי לא להתבסס אך ורק על מה שמלמדים שם כי אני מודע לזה שיש שם רהבה דברים לא נכונים.. הדברים שבנתיים עברנו עליהם ולדעתי מה שלמדנו לא היה כל כך מדוייק ומוקצן ואני רוצה להבין קצת יותר טוב הם...

ניוד שומן כאשר מאגרי הגליקוגן ריקים והתהליכים שקורים בגוף כאשר יש חוסר בפחמימות ודילול מאגרי הגליקוגן

יתרון של אירובי על גירעון קלורי [לדגומא האם יש הבדל בין בחור על גירעוןש ל 500 ללא אירובי או בחור שאוכל נייטראלי אבל הגירעון של ה 500 מגיע מאירובי?]

ועל הפיכה של שומן/חלבון לחד סוכרים

הייתי שמח לקבל מאמרים בנושאים הנ"ל

ניסיתי לחפש דברים בנושא אבל כנראה החיפוש של הפורום לא אוהב אותי 😣

בתודה מראש 🤘

אם אתה מחפש להוכיח משהו למישהו בקורס מדריכים, אל תבזבז את הזמן שלך ושלנו כי לא תצליח להוכיח שום דבר. אתה תביא 50 רפרנסים, הם יגידו לך שעל כל 50 רפרנסים יש 50 נגדיים, אתה תשאל אילו? הם יגידו לך, לך תחפש בגוגל, הייתי במקום שלך חבל לך על הזמן.
אני יכול לענות לך אבל אין לי ממש כוח לחפש לך גיבויים.

ניוד שומן כאשר מאגרי הגליקוגן ריקים והתהליכים שקורים בגוף כאשר יש חוסר בפחמימות ודילול מאגרי הגליקוגן
מאגרי הגליקוגן אף פעם לא ריקים, לא בכבד ולא בשרירים, תמיד נשאר משהו בין אם זה 10 גרם או 100 גרם זה לא עקרוני, אין מושג כזה "מאגר גליקוגן ריק" אלא אם אתה חצי מת בהרעבה של חודש.
ניוד שומן לא בהכרח שווה לשריפת שומן. כאשר אומרים ניוד שומן הכוונה שחומצות שומן חופשיות יוצאות לדם מתאי השומן, מה קורה לאחר מכן?
א. אתה לא יכול לשלוט על כך
ב. גם אם תצליח לעשות את א' הוא לא יהיה במצב אופטימלי ולא תשתמש ב 100% מהחומצות שומן החופשיות בדם.

כאשר אתה עושה פעילות גופנית ומשתמש לרוב בגלוקוז לאנרגיה, אתה עדיין משתמש בשומן ואף מעט בחלבון. היחסים משתנים בהתאם לעצימות, פירסמתי בזמנו סרגל מאמצים ורשום שם מה יותר אירובי ומה יותר אנאירובי לפי כך אפשר לדעת במה משתמשים "יותר" אם כי זה לא מדוייק בכלל.

יתרון של אירובי על גירעון קלורי [לדגומא האם יש הבדל בין בחור על גירעוןש ל 500 ללא אירובי או בחור שאוכל נייטראלי אבל הגירעון של ה 500 מגיע מאירובי?]

בגלל שהבאתי את הרפרנס למישהו כאן בפרטי הינה הוא:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/e...ez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

אין הבדל בין קלוריות שנשרפות לאירובי לבין קלוריות שאתה מוריד בתפריט התזונה שלך, אם כי אתה לא יכול לשלוט על הקלוריות ששרפת באימון אירובי, כי נשרפות קלוריות עד 24 שעות שלאחר האימון (זמן ההתאוששות מהאימון, במיוחד באימונים קצרים ועצימים כמו אינטרוולים ששורפים את רוב הקלוריות לאחר הפעילות מאשר בפעילות עצמה).

ועל הפיכה של שומן/חלבון לחד סוכרים

זה הסבר מאוד מורכב, השאלה עד כמה אתה מצפה להיכנס לבפינוכו, אני לא חושב שאני יודע להסביר את זה בפירטי פרטים, אולי EMZ או בנצרום יוכלו.

הפיכה של שומנים וחלבונים לחד סוכרים זה לא מאוד מסובך. אם יש מחסור בגלוקוז ומאגרי הגליקוגן בכבד ריקים, הגוף שלנו רוצה לייצר גלוקוז. הוא עושה את זה בעיקר מחומצות אמינו אבל אפשר גם לנצל קצת את הגליצרול שמחזיק חומצות שומן בטריגליצרידים.
המסלולים מסובכים כמו כל מסלול מטאבולי.
קוראים לזה גלוקוניאג'נסיס ואם אתה רוצה לדעת עוד אתה יכול לקרוא פה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gluconeogenesis

• פותח/ת השרשור
תודה רבה..

משה אל תדאג אני אל באתי לשנות את העולם שם באתי לקבל תעודה..
כבר יאצ לי קצת לריב עם המדריכים אמנם בקטעים על הסקוואטי והדדליפט..ש מבחינתם התרגילים האלה שווים ל... מוות .. אבל כבר הבנתי את האטימות שלהם..

אז בעצם אירובי וניוד שומן לא שורף שומן.. זה תלוי יותר בתזונה לדוגמא או בהתאוששות מאימונים..
למעהש ניוד השומן פשוט מקל על הגוף להשתמש במאגרי השומן.. אם הבנתי נכון..

זה נושא שאין לי יותר מדי ידע עליו ונאי רוצה פשוט לא להסתמך בעיניים עצומות על מה שנלמד בקורס

שוב תודה

חשוב לציין, כי נראה לי שלא הובהר פה מספיק, שכדי להפיק אנרגיה באופן מיידי, אנחנו לא הופכים ח.שומן או ח.אמינו לגלוקוז. אלא לאצטיל COA או חומר ביניים אחר במעגל קרבס. זהו תהליך הרבה יותר מהיר ויעיל להפקת אנרגיה מאשר להפוך את הנ"ל לגלוקוז ואז ממנו להפיק אנרגיה.
כמו כן, יש לשים לב כמו שמורן אמר, שרק הגליצרול יכול להפוך לגלוקוז אך חומצות שומן לא.
בקיצור, המעבר של AA ושומנים לגלוקוז אכן נקרא גלוקנאוגנזה והוא מסלול מסובך כמו כל מסלול מטאבולי.
אבל חשוב תמיד לזכור, גלוקוז הוא לא המטבע האנרגטי היחיד, החשוב, העיקרי או האידיאלי.
בנוסף יש גם יצירת גופי קטו בעת הצורך אבל לזה אני לא אכנס.
אני מצרף שתי שקופיות (הכי פשוטות שיכולתי למצוא) שיעזרו לך להבין(או שיסבכו).

קבצים מצורפים

• 1.JPG
    1.JPG
    KB 34 · צפיות: 218
  • 2.JPG
    2.JPG
    KB 37.6 · צפיות: 236
  • פותח/ת השרשור
אגב.... אני חושב שנלמד 2 מסלולים מטבוליים.. לא זוכר בדיוק איזה.. כי אמר את זה ממש בקצרה בסוף השיעור... אני ישמור את ה גלוקונאוג'נסיס במועדפים ויעיין בזה אחרי שאני ילמד אותם.. אני מאמין שזה יהיה לי הרבה יותר ברור

---------- התגובה התווספה ב 11:40 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:38 ----------

תודה EMZ .. אני יעיין גם בתרשימים האלה =)

ד"א.. ממאמר שכן קראתי..

הבנתי שמצב של קטוזיס נוצר בעצם במחסור של גליקוגן או שבילבלתי את עצמי לגמרי

אגב.... אני חושב שנלמד 2 מסלולים מטבוליים.. לא זוכר בדיוק איזה.. כי אמר את זה ממש בקצרה בסוף השיעור... אני ישמור את ה גלוקונאוג'נסיס במועדפים ויעיין בזה אחרי שאני ילמד אותם.. אני מאמין שזה יהיה לי הרבה יותר ברור

---------- התגובה התווספה ב 11:40 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:38 ----------

תודה EMZ .. אני יעיין גם בתרשימים האלה =)

ד"א.. ממאמר שכן קראתי..

הבנתי שמצב של קטוזיס נוצר בעצם במחסור של גליקוגן או שבילבלתי את עצמי לגמרי
מצב של קטוזיס זה עודף גופי קטו בדם.
יכול גם להווצר במחסור של גליקוגן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית