הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריכה עזרה...

anatomia

משתמש מתחיל
87
0
נק' מוניטין:
0
87
0
:help:אני בת 22 גובה 1.62 משקל 52 16%
נודע לי שאני צריכה לעלות באחוזי שומן לאחרונה זה כבר מצב בריאותי.
כל מה שאני רוצה זה לפתח גוף שרירי {לא ברמת הבאדיבילדריות} מעודן, ועד עכשיו אמרו לי שכדי להגיע לזה אני צריכה
להוריד באחוזי שומן, בילבלו אותי כבר, לגמרי מה נכון ומה לא?
בניתי לעצמי גם תוכנית אימונים על פי המאמרים שלכם. זה יהיה אפקטיפי אם אני אשתמש בה כרגע או שקודם אני
צריכה לעלות באחוזי שומן כדי להגיע לחיטוב?

עכשיו בנוגע לזמני האימונים:
אימון הכוח יוצא בערך כ-40 דקות, בסוף האימון אני מוסיפה עוד 8 דקות מתיחות . ו20 דקות אליפטי {לשמור על סיבולת
לב ריאה}כך שהכל מסתכם בכשעה ורבע בערך, האם אני מאבדת את חלון ההיזדמנויות? אני לא סתם שורפת שרירים?.
20 דקות זה יותר מידי, פחות מידי?מה כדאי?

יש לציין שאני אוכלת נכון,על פי המאמרים שלכם וכל מיני כתבות שקראתי אני מאמינה שיש לי את כל הידע בנושא.
רק עיניין האימונים עוד מעורפל לי מה אתם אומרים זמני האימון שלי טובים?איך אני מגיעה למטרה שלי שהיא עיצוב/מיצוק הגוף?

את לא 16%, אם היית 16% על הגובה והמשקל שתיארת = יש לך מסת שריר ברמה מעולה לאישה = היו צריכים לראות לך כבר קוביות או מבנה לקוביות. קאליפר זו שיטה נחמדה למדידה אבל גם לה יש סטיות של 20-30% לערך ולעיתים יותר, תלוי במיומנות הבודק ובכמה נק' הוא בדק אותך (7 או 3, יש גם 4, יש גם טבלאות חישוב שונות שיכולות ליצור סטיות).
כדי לדעת את % השומן בייתר דיוק, נדרש:
א. להימדד במכשיר שנקרא BOD POD = וינגייט/מכוני כושר "עשירים" כגון VIM (ראשל"צ)
ב. לעלות תמונה בבגד ים/חזייה ותחתון ונעריך בהתאם, אם כי גם כאן יהיו סטיות של 10-20%

בכל מקרה לגבי המחזור החודשי וכו', זה לא בדיוק נכון.
הפסקה של מחזור חודשי, נשירת שיער וכל התופעות הללו, מגיעים כי:

א. הספורטאית לא אוכלת מספיק, לדוגמה המקצוענים מתאמנים פעמיים ביום ואוכלים פחות ממה שהם מוציאים באימונים (קלוריות) = הם כל החיים בגירעון שלילי, או רוב החיים שלהם והם לא מודעים לכך בכלל, לכן הם שומרים על % שומן נמוך + נפסק להן המחזור עם הזמן ויש להן עוד בעיות כאלו ואחרות
ב. ויטמינים ומינרלים, ברגע שיש חוסר = יש בעיות
ג. אכילה של שומן, שומן הוא גורם משפיע במקרה של הורמונים, יש האומרים שלנשים גם יש גורם מכריע בפחמימות אם כי נדרש עוד מחקר.
אני לא מאמין שאת 16% בכל מקרה, אני מאמין שאת באזור ה 20%, אבל אי אפשר לדעת מבלי לראות/להימדד במיכשור מתאים.

משה צודק, כרגיל 😛

ולגבי מה ששאלת - סגירת חזרות בסט.
זה תלוי בתכנית שלך ובמטרות שלך.
אם את צריכה לסגור 10 חזרות כל סט, ואת מסוגלת רק אם את שמה 50 קילו (סתם מספר) על הנגטיב, אז תעשה כן.
באימון הבא תנסי 45 וכן הלאה וכן הלאה.
ואין לי מושג איזה תרגיל זה, אני מכיר שמות באנגלית לא בעברית, לצערי :S

• פותח/ת השרשור
את לא 16%, אם היית 16% על הגובה והמשקל שתיארת = יש לך מסת שריר ברמה מעולה לאישה = היו צריכים לראות לך כבר קוביות או מבנה לקוביות. קאליפר זו שיטה נחמדה למדידה אבל גם לה יש סטיות של 20-30% לערך ולעיתים יותר, תלוי במיומנות הבודק ובכמה נק' הוא בדק אותך (7 או 3, יש גם 4, יש גם טבלאות חישוב שונות שיכולות ליצור סטיות).
ב. לעלות תמונה בבגד ים/חזייה ותחתון ונעריך בהתאם, אם כי גם כאן יהיו סטיות של 10-20%

א. הספורטאית לא אוכלת מספיק, לדוגמה המקצוענים מתאמנים פעמיים ביום ואוכלים פחות ממה שהם מוציאים באימונים (קלוריות) = הם כל החיים בגירעון שלילי, או רוב החיים שלהם והם לא מודעים לכך בכלל, לכן הם שומרים על % שומן נמוך + נפסק להן המחזור עם הזמן ויש להן עוד בעיות כאלו ואחרות
ג. אכילה של שומן, שומן הוא גורם משפיע במקרה של הורמונים, יש האומרים שלנשים גם יש גורם מכריע בפחמימות אם כי נדרש עוד מחקר.
אני לא מאמין שאת 16% בכל מקרה, אני מאמין שאת באזור ה 20%, אבל אי אפשר לדעת מבלי לראות/להימדד במיכשור מתאים.

בכל מדידה שבדקתי את האחוז שומן יצא לי 16%.אם זה הקליפר או במכון כושר,או אצל מאמן אישי.
שבדק אותי על משקל שמראה אחוזים נוזלים.בקשר לקליפר בדקו אותי ב4 מקומות.
וכן האמת שיש לי כבר מבנה לקוביות, ואפילו אם אני טיפה מתאמצת אני רואה שניים בחלק העליון.
אך העיניין הוא שעדיין זה לא מספיק לי.אני לא רוצה להתעמץ בישביל לראות אתה מבין.
והבעיות הבריאותיות הכלו ברגע שהתחלתי לרדת מ19% שומן,הייתי הולכת וניבדקת כל שבועיים.
אני לא אגיד לך שאין לי אזורים מחוטבים,כן יש לי אפילו אני רואה את השרירים ברגליים,וזה הפעם
ללא מאמץ.אבל שוב זה לא מחוטב/מוצק/שרירי מספיק.
אולי יצרתי רושם שאני עדיין שמנמנה עם קרס,ביגלל שאני לא מצליחה להשיג את התוצאות שאני
עובדת עליהן כל כך קשה.שכבר האמת אמרו לי לא פעם ולא פעמיים שאני ניראת חולה.

🙌
היי
לפי התגובות שלך אני מבין שאת יחסית רזה ומפחדת
לרדת במשקל. אכן 16 אחוז לנשים שזה לא הרבה ( תקנו אותי אם אני טועה)
בכל מקרה הבסיס של כל דבר הוא תזונה. ללא תזונה נכונה גם התוכנית
הכי טובה בעולם לא תעזור לך.
אל תפחדי לאכול ברגע שאת מתאמנת נכון הגוף ינצל את כל האוכל לטובתו.
תקפידי על צריכה מספקת של חלבונים ושומנים ומאזן חיובי( תתחילי ממאזן
קטן יחסית ולפי ההרגשה/התקדמות תעלי).
לגבי תוכנית כמו שאמרו לך FBW יהיה טוב בשבילך. הכי חשוב שהבסיס של
התוכנית יהיה סקוואט ( תגיעי איתו לפלג גוף תחתון מעולה גם אם הגנטיקה שלך
לא משו) . עם בה לך להשקיע ולהתאמץ יותר תמיד יש את SS (תוצאות מעולות).
שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
עוד משהו ל- moshe:
נמדדתי גם על ידי המחשבון באינטרנט BMI.על פי ההיקפים.יצא לי 14% שומן.
בקיצורו של עיניין נדמדדתי על ידי כל מיני תיכשורים.לא בהכרך של וינגייט אבל לא יכול להיות שהכל משקר.
שחוץ מזה כמו שכבר אמרתי אני קצת מחוטבת אין לי קרס יש לי את המבנה.אבל אני רוצה יותר מזה.
להיות מוצקה עם השרירים המעודנים ולא סתם רזה.

אולי גם לבדוק תבדיקות דם..תזונאית..וכוד'..

כל שיטת מדידה שניסית מוכרת. המשקל שמודד אחוזי שומן ונוזלים נקרא טינטה, אין כמעט יותר גרוע ממנו (טוב יש, המכשיר שבמכון כושר שמחזיקים עם 2 ידיים והוא מעביר "זרם חשמלי").
אם את לא מאמינה לי, נסי לפני כל בדיקה כזו במכשירים המצחיקים הללו, לשתות ליטר מים, לחכות רבע שעה ולהימדד שוב, אני מבטיח עוד 5% שומן לפחות.
מחשבון BMI ובכלל BMI בפרט זו לייצנות וקרקס בפני עצמו, זה המדד הכי מטומטם שקיים על האדמה, במיוחד לספורטאים. אין בו שום דיוק, אין בו שום התייחסות למסת הגוף הרזה של הבן אדם, אין לו שום התייחסות ל% השומן, הוא סתם מדד מטומטם שלוקח רק גובה ומשקל ומגיע לחישוב ביזארי ומביא מספר עוד יותר ביזארי. מפתחי גוף ברמה עילית נמצאים 120-140 ק"ג על 3% בשיא, עומדים על במה, ה BMI שלהם הוא משהו כמו 35-40, לפי המדד הם נמצאים בסיכון מוות מהשמנה מסיבית, בשטח? אולי הם נמצאים בסיכון מוות מכל החומרים שהם מכניסים לעצמם, אך מהשמנה הם לא סובלים בכלל (אולי, באוף סיזן).
כל מכשיר שתמידדי את עצמך איתו אינו יהיה מדוייק ואם הוא יראה 16% את יכולה להיות בפועל 20% ואף יותר, הדבר יכול לפעול בדיוק לכיוון ההפוך, המכשיר יכול להראות 16% אבל את 12% (אבל את לא, כי אם היית 12% לא היית מגיעה לפורום הזה, זה % שומן שנמצאים בו מתחרות פיטנס על במות ומתחת ל 10-9% מדובר על באדיבילדריות מקצועיות).
יש 2 מדידות שיביאו לך 99% תוצאה מדוייקת, האחת ישנה יחסית כמעט ולא משתמשים בה, אך הכי מדוייקת שיש היום הנקראת מדידה בשקילה תת ימית, את נכנסת לאמבטיה כמעט ערומה (או ערומה) ונמדדת, שיטה קצת מסוכנת אך הכי מדוייקת. השיטה השנייה היא BOD POD, מדידה בתא לחץ אוויר, שמים כובע של מנתחים על הראש, מורידים תכשיטים ונכנסים, מרגישים קצת רוח ויוצאים עם % השומן שלך + מקבלים בונוס את ה BMR שלך (כמה את שורפת, קלוריות. אם כי לא מדוייק בכלל, יש יותר מדוייקים - לדוגמה אוהל חמצן, בדיקה של VO2 (צריכת חמצן)).
בכל מקרה, לא מבין למה להתעסק במספרים, זה לא משנה 30% או 15% אם את רוצה משהו ולא מצא חן בעינך כנראה שנדרש להוריד במשקל, איך עושים זאת? ע"י תפריט תזונה מבוקר ותוכנית אימונים יעילה. בנוסף הייתי ממליץ להסתכל בפורטל יש מאמר שנקרא פרוטוקולי השומן העיקש שאולי יתאימו לך.
אם את רוצה עזרה נוספת תרשמי את תוכנית התזונה שלך ולדעתי כאן כל הבעיה,
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
כל שיטת מדידה שניסית מוכרת. המשקל שמודד אחוזי שומן ונוזלים נקרא טינטה, אין כמעט יותר גרוע ממנו (טוב יש, המכשיר שבמכון כושר שמחזיקים עם 2 ידיים והוא מעביר "זרם חשמלי").
אם את לא מאמינה לי, נסי לפני כל בדיקה כזו במכשירים המצחיקים הללו, לשתות ליטר מים, לחכות רבע שעה ולהימדד שוב, אני מבטיח עוד 5% שומן לפחות.
מחשבון BMI ובכלל BMI בפרט זו לייצנות וקרקס בפני עצמו, זה המדד הכי מטומטם שקיים על האדמה, במיוחד לספורטאים. אין בו שום דיוק, אין בו שום התייחסות למסת הגוף הרזה של הבן אדם, אין לו שום התייחסות ל% השומן, הוא סתם מדד מטומטם שלוקח רק גובה ומשקל ומגיע לחישוב ביזארי ומביא מספר עוד יותר ביזארי. מפתחי גוף ברמה עילית נמצאים 120-140 ק"ג על 3% בשיא, עומדים על במה, ה BMI שלהם הוא משהו כמו 35-40, לפי המדד הם נמצאים בסיכון מוות מהשמנה מסיבית, בשטח? אולי הם נמצאים בסיכון מוות מכל החומרים שהם מכניסים לעצמם, אך מהשמנה הם לא סובלים בכלל (אולי, באוף סיזן).
כל מכשיר שתמידדי את עצמך איתו אינו יהיה מדוייק ואם הוא יראה 16% את יכולה להיות בפועל 20% ואף יותר, הדבר יכול לפעול בדיוק לכיוון ההפוך, המכשיר יכול להראות 16% אבל את 12% (אבל את לא, כי אם היית 12% לא היית מגיעה לפורום הזה, זה % שומן שנמצאים בו מתחרות פיטנס על במות ומתחת ל 10-9% מדובר על באדיבילדריות מקצועיות).
יש 2 מדידות שיביאו לך 99% תוצאה מדוייקת, האחת ישנה יחסית כמעט ולא משתמשים בה, אך הכי מדוייקת שיש היום הנקראת מדידה בשקילה תת ימית, את נכנסת לאמבטיה כמעט ערומה (או ערומה) ונמדדת, שיטה קצת מסוכנת אך הכי מדוייקת. השיטה השנייה היא BOD POD, מדידה בתא לחץ אוויר, שמים כובע של מנתחים על הראש, מורידים תכשיטים ונכנסים, מרגישים קצת רוח ויוצאים עם % השומן שלך + מקבלים בונוס את ה BMR שלך (כמה את שורפת, קלוריות. אם כי לא מדוייק בכלל, יש יותר מדוייקים - לדוגמה אוהל חמצן, בדיקה של VO2 (צריכת חמצן)).
בכל מקרה, לא מבין למה להתעסק במספרים, זה לא משנה 30% או 15% אם את רוצה משהו ולא מצא חן בעינך כנראה שנדרש להוריד במשקל, איך עושים זאת? ע"י תפריט תזונה מבוקר ותוכנית אימונים יעילה. בנוסף הייתי ממליץ להסתכל בפורטל יש מאמר שנקרא פרוטוקולי השומן העיקש שאולי יתאימו לך.
אם את רוצה עזרה נוספת תרשמי את תוכנית התזונה שלך ולדעתי כאן כל הבעיה,
בהצלחה.

יש כאן בעיה.כי עצרו אותי מלרדת במשקל.הייתי אצל דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט.ברפואת
הספורט "מדיקס".ואחרי הבדיקות השקילות, המדידות.היא אמרה לי שאני צריכה לעלות באחוזי שומן
כדי שיחזור לי המחזור,ובנוסף לכול איבדתי מסת שיריר.והיא בנתה לי תפריט שהוא יותר על כיוון
מאזן קלורי חיובי.תוכנית אימון לא נתנו לי לכן באתי לכאן לישאול מה יעזור לי כדי להשיג
את השרירים שאני מדברת עליהם כל הזמן.ועכשיו אתה אומר לי לרדת במשקל שביכלל אסרו עלי,
זאת אומרת אין לי סיכוי לפתח את הגוף אם אני בכלל צריכה לעלות באחוזי שומן עד שאני אתאזן?

---------- התגובה התווספה ב 09:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:52 ----------

אני ארשום לך איך אני אוכלת ככה רק שתבין,
בוקר-כוס וחצי פיטנס+כוס חלב 1%.או חביתה + סלט+2 פרוסות לחם.
ביניים-פרי+מעדן 1.5%.
צהריים-5 כפות אורז או פטיטים או ספגטי או תפוח אדמה+סלט+כפית שמן זית+150ג' עוף.
ביניים-פריאו כוס פיטנס או מעדן או חטיף אנרגיה.
אם באותו יום אני הולכת למכון אז אני אוכלת אחרי המכוןפרי+ 2 פרוסות לחם+טונה+ביצה טיפה ירקות+חומוס.
ערב-טוסט לחמניה+גבינה צהובה 9% +סלט+כפית שמן זית.
לילה-כוס פיטנה+חלב 1% או פרי +מעדן.
וכל יום אני שותה לפחות ליטר וחצי אם לא יותר.

זהו בערך.

יש כאן בעיה.כי עצרו אותי מלרדת במשקל.הייתי אצל דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט.ברפואת
הספורט "מדיקס".ואחרי הבדיקות השקילות, המדידות.היא אמרה לי שאני צריכה לעלות באחוזי שומן
כדי שיחזור לי המחזור,ובנוסף לכול איבדתי מסת שיריר.והיא בנתה לי תפריט שהוא יותר על כיוון
מאזן קלורי חיובי.תוכנית אימון לא נתנו לי לכן באתי לכאן לישאול מה יעזור לי כדי להשיג
את השרירים שאני מדברת עליהם כל הזמן.ועכשיו אתה אומר לי לרדת במשקל שביכלל אסרו עלי,
זאת אומרת אין לי סיכוי לפתח את הגוף אם אני בכלל צריכה לעלות באחוזי שומן עד שאני אתאזן?

---------- התגובה התווספה ב 09:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:52 ----------

אני ארשום לך איך אני אוכלת ככה רק שתבין,
בוקר-כוס וחצי פיטנס+כוס חלב 1%.או חביתה + סלט+2 פרוסות לחם.
ביניים-פרי+מעדן 1.5%.
צהריים-5 כפות אורז או פטיטים או ספגטי או תפוח אדמה+סלט+כפית שמן זית+150ג' עוף.
ביניים-פריאו כוס פיטנס או מעדן או חטיף אנרגיה.
אם באותו יום אני הולכת למכון אז אני אוכלת אחרי המכוןפרי+ 2 פרוסות לחם+טונה+ביצה טיפה ירקות+חומוס.
ערב-טוסט לחמניה+גבינה צהובה 9% +סלט+כפית שמן זית.
לילה-כוס פיטנה+חלב 1% או פרי +מעדן.
וכל יום אני שותה לפחות ליטר וחצי אם לא יותר.

זהו בערך.
אם זה המצב אז עלייה במסה ולאחר מכן חיטוב יועיל, אבל את צריכה להשלים עם המצב שה"קוביות" שיש לך זכר מהם כרגע, יעלמו תוך מספר שבועות.
את תעלי בשריר (אם כי מעט, בגלל חוסר בטסטוסטרון מטבעך אישה), לאחר מכן תעשי חיטוב.
התהליך יכול לקחת 6-12 חודשים, עלייה של כ- 3-6 ק"ג שריר.
את התפריט שלך תחשבי במחשבון קלוריות:
http://www.goleango.com/מחשבון קלוריות.php

• פותח/ת השרשור
אם זה המצב אז עלייה במסה ולאחר מכן חיטוב יועיל, אבל את צריכה להשלים עם המצב שה"קוביות" שיש לך זכר מהם כרגע, יעלמו תוך מספר שבועות.
את תעלי בשריר (אם כי מעט, בגלל חוסר בטסטוסטרון מטבעך אישה), לאחר מכן תעשי חיטוב.
התהליך יכול לקחת 6-12 חודשים, עלייה של כ- 3-6 ק"ג שריר.
את התפריט שלך תחשבי במחשבון קלוריות:
http://www.goleango.com/מחשבון קלוריות.php

קודם כל אני מודה לך שאתה שאתה סובל את החפירות שלי.
אם אתה שם לב אני ממש חרדה בנוגע לנושא הזה, וביכלל זה שאני צריכה לעלות במסה ובאחוזי שומן, בכללי העובדה של לאכול יותר.אמרו לי בפורום שגם אם אני על מאזן קלורי חיובי, עליה במסת שריר,אני אוכל לפתח גוף,גם אם אני צריכה טיפה לעלות בחוזי שומן ושזה יותר מאפשרי. תגיד לי שזה נכון,ושאני לא בכיוון של להפוך לכדור שומן בחזרה.כי זה ממש לא מה שאני רוצה להשיג.
אני מתחילה היום את התוכנית אימון שהביאו לי כאן BFW.אמרו שאני אראה תוצאות יפות.
מה שבעצם אני באה לישאול זה, גם אם אני עכשיו בתקופה של לעלות במסה,אני אקבל צורה?
תוצאות?גוף מוצק יותר?ושאני לא סתם מבזבזת את זמני מכון כושר, ולבסוף אני עוד אצא עם קפלים.
וכל מה שעבדתי עליו חצי שנה ילך לפח.
יש תקווה?

כל השאלות שלך קשורות לתזונה, אם תאכלי יותר מדי = תעלי הרבה בשומן (אך גם יותר בשריר), אם תאכלי מעט מידי = לא תעלי בשומן (אבל גם לא תעלי בשריר, ואולי גם תאבדי שומן), אם תאכלי בצורה מבוקרת, באמצע של אופציה א' וב' שתיארתי למעלה, לא תעלי במהירות במשקל, אזי יצאו תוצאות טובות.
את צריכה אבל להשלים עם העובדה שאת הולכת לעלות בשומן, אך גם במסת השריר.
יש לך בגדול 2 אופציות:
1. לעלות מעט בשומן אבל לעלות מעט מאוד במסת השריר, לדוגמה במספרים מדובר ב 1-2 ק"ג בשנה (שוב, כי את אישה)
2. לעלות מעט יותר בשומן אך גם לעלות בצורה ניכרת בשריר, במספרים בשנה מדובר על 5-8 ק"ג, שימי לב אם נקח באחוזים מדובר במאות אחוזים יותר מסעיף 1.

עכשיו הכל תלוי בך, ובבחירות שלך ובהשגת המטרה שלך. הייתי ממליץ לפחות 4-6 חודשים של העלאה במסת השריר, להתחיל עם 500 קלוריות מעל התחזוקה ומשם לראות איך זה מסתדר, אולי גם להוסיף מעט אירובי בשבוע כדי לאזן נוזלים ולראות פחות "מוצקה" אם זה כל כך מפריע.
אפשר לקרוא בהרחבה כאן:
http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

הם פשוט נדושים אדישים ולא יעילים.לכל אחד יש את הדרך שלו והוא יודע הכי טוב.

סביר להניח שהם לא אדישים, פשוט יש להם עוד 1000 מנויים על הראש. ולכל אחד יש את הדרך שלו ממש כמו בפורום הזה. לגבי זה שכל אחד חושב שהוא יודע הכי טוב, זה נכון, אבל בעקרון העצות שמשה רשם לך הם מעולות ואני בטוח שלפחות מדריך אחד בחדר כושר שלך היה נותן לך את אותן העצות.

• פותח/ת השרשור
כל השאלות שלך קשורות לתזונה, אם תאכלי יותר מדי = תעלי הרבה בשומן (אך גם יותר בשריר), אם תאכלי מעט מידי = לא תעלי בשומן (אבל גם לא תעלי בשריר, ואולי גם תאבדי שומן), אם תאכלי בצורה מבוקרת, באמצע של אופציה א' וב' שתיארתי למעלה, לא תעלי במהירות במשקל, אזי יצאו תוצאות טובות.
את צריכה אבל להשלים עם העובדה שאת הולכת לעלות בשומן, אך גם במסת השריר.
יש לך בגדול 2 אופציות:
1. לעלות מעט בשומן אבל לעלות מעט מאוד במסת השריר, לדוגמה במספרים מדובר ב 1-2 ק"ג בשנה (שוב, כי את אישה)
2. לעלות מעט יותר בשומן אך גם לעלות בצורה ניכרת בשריר, במספרים בשנה מדובר על 5-8 ק"ג, שימי לב אם נקח באחוזים מדובר במאות אחוזים יותר מסעיף 1.

עכשיו הכל תלוי בך, ובבחירות שלך ובהשגת המטרה שלך. הייתי ממליץ לפחות 4-6 חודשים של העלאה במסת השריר, להתחיל עם 500 קלוריות מעל התחזוקה ומשם לראות איך זה מסתדר, אולי גם להוסיף מעט אירובי בשבוע כדי לאזן נוזלים ולראות פחות "מוצקה" אם זה כל כך מפריע.
אפשר לקרוא בהרחבה כאן:
http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

כן אני חושבת שאופציה 2 ניראת לי עדיפה.
המטרה שלי היחידה מההתחלה הייתה, לבנות גוף שרירי. זהו, זוהי המטרה הגדולה.
ולהפך אני רוצה להיות יותר מוצקה, כניראה שלא הבנת אותי נכון, אני דווקא מחפשת את המראה המוצק,מאשר הרזה ,הרגיל "המדלדל".
האמת שאני כרגע אוכלת כ300 קלוריות מעל התחזוקה בערך.
ובלי שום קשר אני עושה גם 20 דקות אירובי+אימון כוח{מתחילה היום FBW} שלוש פעמים בשבוע.
כל המהלך הזה יביא לי תוצאות? כי החבר'ה כאן אמרו שאין שום סיבה שלא,ושאני לא עובדת לחינם.
כי כך הרגשתי עד עכשיו.והבעיה היחידה , שהתחילה את השיגעון.זה שאני צריכה לעלות
במסה וטיפה באחוזי שומן.ולא ידעתי אם אני אפשר להצליח לפתח גוף שרירי גם בתוכנית כזאת.
אז זה בעצם אפשרי נכון?לפי מה שאתה אומר...

• פותח/ת השרשור
אכן אפשרי..!

בהתחלה עוד לפני התיחקורים חשבתי שאם אני עולה טיפה באחוז שומן ובמסת שריר,אני לא אצליח לבנות גוף שרירי ואאבד כל טיפת מראה מוצק.
עכשיו כשאני יודעת שזה כן אפשרי וכן יהיו תוצאות גם בתקפות המאזן קלורי החיובי.זה מרגיע
אותי ואני יכולה ללכת להתאמן בשקט.

תגידו אם אני עושה אליפטי אבל רוצה לשמור על מסת שריר כדי לא לשרוף אותו אחרי אימון הכוח.באיזה תדירות אני צריכה לעשות.
ובאיזה מהירות?.אני יודעת שהדופק שלי הוא 50 לדקה ללא מאמץ.ועם מאמץ,הוא 70 לדקה.
אז באיזו תדירות לעשות אירובי? וכמה זמן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית