הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון Volume מתגבר

dor_dru

משתמש פעיל
610
27
נק' מוניטין:
398
610
27
חבר הפנה אותי למאמר המעולה הזה.
אני חושב שהשיטה הזו ממצה הרבה אלמנטים שנוגעים לשני צידי המטבע (כוח, מאסה)
בעצם השיטה אומרת, כל שבוע לעלות את הווליום משבוע לשבוע, שבוע 4 דילואד ואז להתחיל מחדש כאשר פר שבוע עולים 2.5 אחוז במשקל.

Here's the system that I use with all the major compound exercises (deadlift, squat, bench press and chin-up) in my program. It's a very simple but highly effective way to get bigger and stronger in a hurry.
Phase 1

Week 1: 3 sets of 8 reps with 90kg
Total training volume = 3 x 8 x 90 = 2160kg
Week 2: 4 sets of 6 reps with 100kg
Total training volume = 4 x 6 x 100 = 2400kg
Week 3: 5 sets of 5 reps with 110kg
Total training volume = 5 x 5 x 110 = 2750kg
Week 4: 2 sets of 5 reps with 110kg (DELOAD)
Total training volume = 2 x 5 x 110 = 1100kg
As you can see, I'm increasing both the resistance and volume on a weekly basis in weeks 1-3. Then, I'll deload in week 4 by reducing the volume.
After the deload, I go back to 3 sets of 8 repetitions. But this time I'll use a slightly heavier weight than before. A good rule of thumb is to add 5% or 5 pounds (2.5 kilograms), whichever is the smallest.
Phase 2

Week 5: 3 sets of 8 reps with 92.5kg
Total training volume = 3 x 8 x 92.5 = 2220kg
Week 6: 4 sets of 6 reps with 102.5kg
Total training volume = 4 x 6 x 102.5 = 2460kg
Week 7: 5 sets of 5 reps with 112.5kg
Total training volume = 5 x 5 x 112.5 = 2812.5kg
Week 8: 2 sets of 5 reps with 112.5kg (DELOAD)
Total training volume = 2 x 5 x 112.5 = 1125kg
As you can see, the total training volume (the amount of work your muscles are doing) is increasing over time, which is the real key to gaining strength and size

הנה לינק למאמר המלא http://www.thefactsaboutfitness.com/research/muscle_tips.htm

רק לא הבנתי מספר דברים (אין שם פורום)
האם מדובר ב3 פעמים בשבוע באותה עצימות.
האם לבצע את כל התרגילים לפי השיטה הזו, כלומר לעשות נניח סקוואט בנץ מתח פרס ולסיים.

מה דעתכם?

נערך לאחרונה:
כדאי שתתרכז באימונים, במקום לחפש את התוכנית שתהווה "הגביע הקדוש" שלך.
תבחר תוכנית תתמיד איתה וזהו.

• פותח/ת השרשור
תשאל אותו, כי על פניו זה נראה אימון אחד בשבוע.
ובשביל מה אתה צריך את זה בדיוק, תזכיר לי?

לא חושב, זה הגיוני??

תראו אני באמת סופר מבולבל ומוטרד.
מצד אחד יש כמה חיות שמתאמנים בפיצול מטורף של ABCD
מצד שני אתם בעלי תמיכה גורפת בSS ושותפיו בזמן שאתם מגנים ולחלוטין לא מוצאים ערך בפיצול.
כבר לא ברור מה יותר מדי ומה פחות מדי.... ניסתי לא לשבור את הראש לאכול לישון ולהתאמן - בזמנו AB אבל התוצאות איכזבו הפעם.
סיימתי חיטוב ואני רוצה הפעם לעלות במאסה בצורה טובה יותר מפעם קודמת

לא חושב, זה הגיוני??

מצד שני אתם בעלי תמיכה גורפת בSS ושותפיו בזמן שאתם מגנים ולחלוטין לא מוצאים ערך בפיצול.
כבר לא ברור מה יותר מדי ומה פחות מדי.... ניסתי לא לשבור את הראש לאכול לישון ולהתאמן - בזמנו AB אבל התוצאות איכזבו הפעם.

איזה חיות אתה מכיר שמתאמנים בABCD?

לא חושב, זה הגיוני??

אתה מתבלבל כי אתה מתפזר לכל מיני כיוונים וכל הזמן מנסה למצוא את הנוסחה האחת שתעבוד עליך. זה לא שאנחנו יוצאים נגד פיצולים, אנחנו חושבים (ובטוחים, האמת) שפיצולים אפקטיביים הרבה יותר אחרי שלב מסוים של אימונים, שבו אתה צובר כוח וניסיון על המוט ועולה במסה. התמיכה של הפורום הזה בתוכניות פיצולים קסמיות לא קיימת, כך שאם אתה חושב שזה מה שאתה מחפש אני ממליץ לך (בלי שמץ של סרקסטיות) לחפש פורום אחר.

איזה חיות אתה מכיר שמתאמנים בABCD?

horse_training.jpg

הס1ס הזה בדיוק עושה אימון רגליים פליאומטרי ותראה איזה מטורף הוא. אל תשלול סתם!

גנטיקה
בצער רב, ישנם מספר אנשים שלא משנה איזו תוכנית פלצנית הם יגדלו יפה מאוד (האחוז בח"כ הוא יחסיץ נמוך)
כל אחד מגיב שונה לתוכניות כוח ותוכניות פיצולים, החוכמה היא לדעת זאת
בתור אחד עם ניסיון, קצר, אבל ניסיון, אני עבדתי בפיצולים 3 שנים (לא צוחק ועד היום אני בוכה על זה) ועליתי כ 4 קילו בשנים האלה
לפני 3 חודשים החלטתי לנסות SS, ועליתי 11 קילו, מה גם שהשגתי יותר משקלים וגדתלי בצורה כל כך קיצונית לעומת ה 3 שנים שאני מתאמן בהם, שכל יצור זז שפוגש אותי מתפלא על איך גדלתי...(אמא ואבא קוראים לי שמן כמובן)
אני דוגמא לאדם שלא מגיב בצורה טובה לתוכניות פיצולים, אני לא חוזר אליהם יותר.

הנה כמה דברים שאתה צריך לדעת. "כוח" זה כמה אתה מרים, "היפרטרופיה" זה כמה הרמת פעם ביחס לכמה שאתה מרים עכשיו. כל השאר זה קשקוש של בילדרים ואנשים שלא מתקדמים. בהצלחה, תגרום לאבא להיות גאה.

יש לך באתר המון נושאים שנפתחו על הנושאים האלה, תקרא על כל אחד מהם ותגבש החלטה.
תראה מה הפלוסים של כל אחד ותראה מה מתאים לך, כי לאנשים פה אתה לא מקשיב.

כל פעם אותו דיון.

כל עוד יש לך progressive overload ותרגילים גדולים שמאפשרים לך להזיז משקל גדול, אתה תתקדם (אם תאכל מספיק כדי להתאושש).
כל התוכניות הטובות (ss, מדקאו, WS, HST, 531) וגם זאת שכתבת פה הם וריאציות של העקרונות הפשוטים האלה. כל אחת שונה מהשניה במעט ומתאימה יותר או פחות למתאמנים ברמות שונות ועם מטרות קצת שונות. אבל העקרונות הם אותם עקרונות.
רוב האנשים פה בפורום הגיעו למסקנה שהתוכנית של ריפטו - SS היא היישום הטוב ביותר של העקרונות האלה למתאמן מתחיל. זה לא אומר שתוכניות אחרות לא יעבדו, אלא שאנחנו חושבים שהיא זאת שתעבוד הכי טוב ולאורך הכי הרבה זמן (אם עושים אותה נכון).
אתה רוצה לעשות תוכנית פיצולים? סבבה, לך על זה. כל עוד אתה שומר על העקרונות - progressive overload, התאוששות, ותרגילים נכונים (סקוואט, דדליפט, פרס, בנצ', מתח, OL וכו'), אתה תתקדם. אתה כנראה תיתקע יותר מהר, או שיקח לך יותר זמן להגיע לתוצאות אבל למי אכפת? אם זה מה שעושה לך טוב, לפצל אז לך על זה.

• פותח/ת השרשור
כל פעם אותו דיון.

כל עוד יש לך progressive overload ותרגילים גדולים שמאפשרים לך להזיז משקל גדול, אתה תתקדם (אם תאכל מספיק כדי להתאושש).
כל התוכניות הטובות (ss, מדקאו, WS, HST, 531) וגם זאת שכתבת פה הם וריאציות של העקרונות הפשוטים האלה. כל אחת שונה מהשניה במעט ומתאימה יותר או פחות למתאמנים ברמות שונות ועם מטרות קצת שונות. אבל העקרונות הם אותם עקרונות.
רוב האנשים פה בפורום הגיעו למסקנה שהתוכנית של ריפטו - SS היא היישום הטוב ביותר של העקרונות האלה למתאמן מתחיל. זה לא אומר שתוכניות אחרות לא יעבדו, אלא שאנחנו חושבים שהיא זאת שתעבוד הכי טוב ולאורך הכי הרבה זמן (אם עושים אותה נכון).
אתה רוצה לעשות תוכנית פיצולים? סבבה, לך על זה. כל עוד אתה שומר על העקרונות - progressive overload, התאוששות, ותרגילים נכונים (סקוואט, דדליפט, פרס, בנצ', מתח, OL וכו'), אתה תתקדם. אתה כנראה תיתקע יותר מהר, או שיקח לך יותר זמן להגיע לתוצאות אבל למי אכפת? אם זה מה שעושה לך טוב, לפצל אז לך על זה.

התוכנית הזו מצאה חן בעיני
בכל תרגיל עוד 3 סטים של עבודה יותר מ5 חזרות
אני אנסה לאמץ אותה, רק חבל שהיא לא ברורה מספיק, כמות אימונים בשבוע וכמה תרגילים.
אבל אני פשוט יעשה FBW לפי הקרטריונים האלו ויחליף וווליום כל שבוע וברביעי דילואד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית