הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עצות לשיפור/ייעול האתר

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
כמו מדי כמה זמן, אני פותח אשכול כזה ומקבל בין לבין רעיונות ודברים שאני עצמי או כל אחד מההנהלה לא בדיוק רואה את זה.
מה מציק לכם? מה אתם רוצים שיהיה? מה חסר? מה מצא חן בענייכם (כן קצת מילה טובה לא תזיק 😃 ) ואם יש לכם רעיונות חדשים אנא להוסיף, נשמח לקבל כל דבר.
מי שרוצה, יכול לשלוח לי מייל ללא שם או הודעה פרטית (המייל מופיע בחתימה).

תודה.

לוגו חדש לאתר. בעצם כל הבאנר שם למעלה.

• פותח/ת השרשור
לוגו חדש לאתר. בעצם כל הבאנר שם למעלה.

לא תלוי בי חביבי, בנתיים ל VB (המערכת שהפורום נמצא) יש בעיות עם העברית בגירסה החדשה שלהם, זה בטיפול וכנראה יקח עוד כמה חודשים. לא יהיה יותר באר יהיה לוגו ויהיה שינוי דרמטי גם לאתר וגם לפורטל, אני רק צריך כוח נפשי להתחיל עם זה, אני מקווה שהם יסיימו לעבוד על הבאגים במערכת החדשה עד אוגוסט כי אם לא חארם, מתחיל לי הסמסטר ואין סיכוי שאני נוגע בזה.

• פותח/ת השרשור
יש 3 טרימסטרים בשנה.
FALL
SPRING
ו SUMMER
השניים הראשונים הם 4.5 חודשים כל אחד (בתאכלס עם חגים וכו' הם אולי 3.5) והקיץ הוא 5 שבועות.
סמסטר FALL מתחיל באוגוסט עד הקריסמס, אז יש הפסקה של כמה שבועות ואז מתחיל ה SPRING (בינואר), לאחר מכן מסיימים בסוף מאי, נחים עד סוף יוני ומתחילים סמסטר קיץ עד תחילת אוגוסט, נחים איזה 2-3 שבועות ומתחילים סמסטר FALL שוב.
אני הפעם לא לקחתי סמסטר קיץ, כי קודם כל זה יקר לי מאוד כרגע כי אני לא נחשב תושב, צריכה לעבור שנה, דבר שני זה לחוץ מאוד, 4 פעמים בשבוע 8-9 שעות ביום ואני לא חושב שאני אצליח לעמוד בזה כרגע, ודבר שלישי אני לא אהיה ב 3 שיעורים בערך שהם כמו 3 שבועות בסמסטר רגיל, מאוד משמעותי ולא רציתי לקחת את ההימור. בנוסף לא היו ממש כיתות פנויות הכל נחטף כאילו הביאו אייפונים בחינם 😃, מה שטוב כאן שאפשר ללכת לקולג' אחר ולקחת כיתות שם ואז להעביר את הנקודות זכות.

אני אוהב את הפורומים שיש להם פונקציה כזאת:
במקום לצטט משהו ולהגיב לו, יהיה לך כפתור ״reply" לבחור לו אתה רוצה להגיב, ובפרופיל יהיה לך הודעה שמשהו הגיב על ההודעה שלך, ולחיצה על ההודעה תוביל אותך לאשכול ולתגובה עצמה

אני אשמח אם יהיה כפתור שאפשר להגיב בעזרתו לכמה תגובות במכה (תוך ציטוט שלהן) + אם יהיה כפתור "למעלה" שיעביר אותך לראש הדף.

עקב מבול המאמרים, זה יהיה מעולה אם יהיה ניוזלטר שיעדכן בכל מאמר חדש שנוסף, וניוזלטר חודשי שיסכם את המאמרים הנצפים ביותר והנושאים החמים ביותר בפורום.
כן, זה לא בדיוק חסר תקדים, אבל זה אחלה רעיון.

• פותח/ת השרשור
יש ניוזלטר שמודיע כאשר יש מאמר חדש בפורטל, יש לך קופסה בצד ימין למעלה, תוסיף את המייל שלך והוא יודיע לך.
לגבי הניוזלטר החודשי, זה אפשרי, אבל אני לא רוצה לגעת בפורטל כי הוא פשוט מלא בבאגים וכל דבר יפיל אותו לגמרי. אני הולך לעבור למערכת של VB ולהעביר לשם הכל ולרכז הכל כנראה באתר אחד.
חיים זה בטיפול.

אשמח לדוגמה
יש שני דרכים,
1) פונקצית "השב", במקום הכפתור "ציטוט". בפונקציה הזאת, היא כמו תגובת ציטוט רגילה, אך היא מופנת לאדם לו אדם רצה להגיב. ב"הודעות" יהיה מופעה "1 הודעה שלא נקראה", וכשתיכנס יהיה רשום "משהו הגיב לתגובה שלך, תוכל לראות אותה כאן" כך שאנשים יהיו מודעים לכך שמגיבים להם ויוכלו לפתח דיון בלי שישכחו שהגיבו במקום כלשהוכשאדם הגיב להודעה שלך, כמו למשל, שאני כרגע מצטט לך, אני בעצם מגיב לדברים שלך, ויופיע לך הדבר הבא:
test2q.png

בתוך ההודעות יופיע:

test3d.png

אתה לוחץ על "בלהבלה הגיב להודעתך ותהיה מופנה למסך חדש, שאומר "<שם> הגיב להודעתך באשכול <הכנס שם אשכול>, אם ברצונך לראות את ההודעה, לחץ כאן.
ואתה מופנה אל האשכול והתגובה שאותו אדם הגיב אליך...

הדרך השניה קצת יותר מסובכת בגלל מבנה האתר, ובמקום לפזר את כל התגובות, אתב בונה שרשור של תגובות כשבנאדם מגיב להודעה מסויימת, כך:
354235sadsa.png
הדרך הזאת יותר מסובכת בגלל המבנה של הפורום לכן אני לא מאמין שהיא תעבוד מוצלח כאן בלי שינוי דרסתי, אבל היא פונקציה בהחלט מעולה
לסיכום, פונקציה מעולה בשני הדרכים, אבל די מסובכת אם אתה רוצה ממש להשקיע, אני לא בדיוק רואה את הפונקציה הזאת בעתיד בפורום הזה כי לדעתי זה קצת מורכב מדי לתכנת.

• פותח/ת השרשור
חחחחח זה ליצני בהחלט, לא יודע אם זה אפשרי או לא אבל אני לא אעשה את זה, יש לך את כפתור הציטוט למה צריך חלונות זזים, מה יקרה אם יהיו 150 תגובות לתגובות? לאן זה יזוז בדיוק? זה לא כמו פורום תפוז, זו מערכת שונה (וטובה יותר, המערכת הכי גדולה ומאובטחת בעולם, אם כי PHPBB ו IPB מתחרות).
בקשר לראשון אני מברר על זה, אני זוכר שירון אמר לי על זה פעם מכאן שיש את זה בפורום GAMER וניסיתי לברר על זה ואף אחד לא הצליח לתת לי תשובה, מוד מוכן אין לזה ולכן נדרש לעשות לבד, אני לא יודע כמה זה יהיה משתלם להסתבך עם זה עכשיו כי בקרוב מאוד משדרגים גירסה והכל ילך לפח.
בכל מקרה יש לך אופציה דומה שהיא "עקוב אחר נושא" כל פעם שמגיבים בנושא שפתחת אתה מקבל הודעה למייל או לחילופין אתה יכול לראות נושאים שאתה "עוקב" אחריהם בלוח בקרה אישי, זה יופיע מעל הערות מוניטין שאתה מקבל.

כן לא ממש ציפיתי שהאופציה שניה תעבוד ממש טוב באתר הזה, בכול זאת הצגתי
האופציה הראשונה פשוט תורמת לדיון הרבה יותר פורה, במיוחד בפורומים כאלה שיש המון נושאים ואשכולות ופשוט אפשר ללכת לאיבוד ולשכוח שהגבת בכלל באשכולות מסויימים, ובדיוק באותו אשכול משהו הגיב להודעה שלך (שאל שאלה שלא ברורה לא, עצה, סתירה או כל דבר) ובמקרה הזה הדיון מתפרק
מודע לזה שלא קל בכלל לתכנת פונקציה כזאת לכן אני לא לוחץ בכלל, אבל בכל זאת להציג את הרעיון הזה שאולי יקח חלק באתר בעתיד

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לראות איפה הגבת באינדקס של הנושאים, ברגע שאתה נכנס לפורום מסויים יש לך ליד הנושא אייקון של מעטפה, אם יש עליה נקודה כחולה = הגבת בו, אם אין אז לא הגבת בו 😃

לא תלוי בי חביבי, בנתיים ל VB (המערכת שהפורום נמצא) יש בעיות עם העברית בגירסה החדשה שלהם, זה בטיפול וכנראה יקח עוד כמה חודשים. לא יהיה יותר באר יהיה לוגו ויהיה שינוי דרמטי גם לאתר וגם לפורטל, אני רק צריך כוח נפשי להתחיל עם זה, אני מקווה שהם יסיימו לעבוד על הבאגים במערכת החדשה עד אוגוסט כי אם לא חארם, מתחיל לי הסמסטר ואין סיכוי שאני נוגע בזה.
ה- Vb היא המערכת המובילה בעולם ובזה אין ספק, אבל אני חושב שה-Ipb יותר נוחה ויותר טובה.
אני אישית ניסיתי המון מערכות וה-Ipb הייתה מבחינתי הכי קלה ונוחה לעריכה וכו'.... אולי תשקול לשנות את המערכת ?

יש לי עוד רעיון- יש האק למערכת ה-vb שנקרא "הנושאים המומלצים" או משהו כזה, זה סוג של האק, שמוסיף מלבן מתחת לפרסומת של מאסל האוס, בתוך אותו מלבן אתה יכול לשים את הקישורים של הנושאים הכי מומלצים בפורום, כמו "המדריך למסה" וכל מיני מאמרים חשובים באתר.

נערך לאחרונה:
ה- Vb היא המערכת המובילה בעולם ובזה אין ספק, אבל אני חושב שה-Ipb יותר נוחה ויותר טובה.
אני אישית ניסיתי המון מערכות וה-Ipb הייתה מבחינתי הכי קלה ונוחה לעריכה וכו'.... אולי תשקול לשנות את המערכת ?

יש לי עוד רעיון- יש האק למערכת ה-vb שנקרא "הנושאים המומלצים" או משהו כזה, זה סוג של האק, שמוסיף מלבן מתחת לפרסומת של מאסל האוס, בתוך אותו מלבן אתה יכול לשים את הקישורים של הנושאים הכי מומלצים בפורום, כמו "המדריך למסה" וכל מיני מאמרים חשובים באתר.

אתה יודע כמה עולה Vb ו-IPB שאתה אומר לו ככה להחליף אותה? 😣

וזה לא "האק", זה מוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית