הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אומגה 3

תמיד נחמד לקרוא מאמרים בלי שום reference, ועם ביטויים כמו LDL שהוא הכולסטרול הרע. מעלה את האמינות.

ממה שידוע לי, זה שמגיע משמן דגים נספג הכי טוב (יש נניח משמן פשתן - שהוא מכיל יותר אומגה רק נספג פחות טוב)

ואני חשבתי ששמעתי הכל...

ממה שידוע לי, זה שמגיע משמן דגים נספג הכי טוב (יש נניח משמן פשתן - שהוא מכיל יותר אומגה רק נספג פחות טוב)

נדרשת כמות פי 6-10 משמן פשתן כדי להגיע למינונים מדגים = כל מקור צימחי הוא לא יעיל בעליל.
אותו דבר לגבי סידן מירקות, כרוב וכל שאר החברים שלו מכילים כמויות גבוהות של סידן, אבל הספיגה שלו עלובה לעומת מוצרי חלב.

ואני חשבתי ששמעתי הכל...

נדרשת כמות פי 6-10 משמן פשתן כדי להגיע למינונים מדגים = כל מקור צימחי הוא לא יעיל בעליל.
אותו דבר לגבי סידן מירקות, כרוב וכל שאר החברים שלו מכילים כמויות גבוהות של סידן, אבל הספיגה שלו עלובה לעומת מוצרי חלב.

גיבוי לטענה הזאת ?

גיבוי לטענה הזאת ?
אני בטוח שיש, רק העצלנות גוברת.
בגדול ההסבר יהיה בגלל הפיטטים ואוקסלאטים המצואים בכמויות גבוהות בירקות שמפריעים לספיגת הסידן בגוף, בניגוד למוצרי חלב אשר מכילים כמויות גבוהות של לקטוז וקזאין אשר משפרות בצורה ניכרת את ספיגת הסידן.
אם אתה רוצה מחקרים על גמלים שוודים מובטח בשעות הצהריים אצלי (מחר, לא מבטיח אבל)

בגדול ההסבר יהיה בגלל הפיטטים ואוקסלאטים המצואים בכמויות גבוהות בירקות שמפריעים לספיגת הסידן בגוף, בניגוד למוצרי חלב אשר מכילים כמויות גבוהות של לקטוז וקזאין אשר משפרות בצורה ניכרת את ספיגת הסידן.

יאללה תביא, גמלים זה טוב, דרוזופילה עדיף.

זה לא השומן בחלב שמשפר את הספיגה של הסידן?

סידן ושומן לא קשורים בדיוק אחד לשני, אלא בעקיפין. שומן קשור בספיגה של ויטמין D אשר ויטמין זה מגביר את ספיגת הסידן.
בכל מקרה ויטמין D, זה משהו שנאגר בגוף ויש מחקר אחד שמראה שצריכה של 100,000IU בחודש הועילה בדומה ללקיחה של 2000IU ביום, אם כי זה לא אידאלי בכלל - אבל בהחלט אפשרי.
בכל מקרה, נדרש להסתכל על כמות שומן הנצרכת ביממה ולא פר ארוחה, אם צורכים מעט מידי שומן יכול בהחלט להיווצר המצב של חוסר בויטמין D (בהנחה שלא עובדים כמציל בים/בריכה ולא בדיוק נחשפים לשמש) + פגיעה בספיגת הסידן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית