ייעוץ דיאטנית

Int3rsys

משתמש מתחיל
191
4
נק' מוניטין:
138
191
4
הולמס פלייס
שלום,
הגעתי היום לדיאטנית ובטח אתם שואלים למה.. אני בן 16 ואמא שלי מקבלת חררה ברגע שהיא שומעת את המילה תוספים (במקרה שלי מדובר על אבקות חלבון). בכל מקרה, בגלל שהיא מפחדת מכל הנושא היא רשמה לי תור לדיאטנית. היום הגעתי עם אמא שלי לדיאטנית ושאלתי אותה לגבי הנושא של אבקות חלבונים, הדיאטנית אמרה לי שאני בכלל לא צריך לקחת בגלל שרמת הטסטוסטרון שלי בגוף עדיין נמוכה. בנוסף לכך, היא אמרה לי שיש לי 'אובססיה' לחדר כושר (מפה כבר הבנתי שאני מדבר עם אישה משוגעת) בגלל שאני הולך 4 פעמים לחדר כושר. היא אמרה לי שכמות החלבון שאני צריך לצרוך ביום היא הרבה יותר קטנה, כלומר, לפי מה שהבנתי בן אדם שמתאמן צריך לצרוך 1.8 עד 1.6 גרם חלבון פר קילו משקל, היא טוענת שצריך לצרוך כ1.3 גרם חלבון פר קילו משקל...
אבא שלי בתור רופא אמר לי שכדאי לי לא להשתמש באבקות חלבון מכיוון שהן מכילות פורמולה מוכנה של חלבון, כלומר, יותר עבודה לכליות... במידה ואני אוכל יותר מדיי חלבון שבא מאוכל מוצק ולא מאבקות, כל החלבון שהגוף לא זקוק לו - יוצא בשלשול או בדרכים אחרות.. במידה וזה בא באבקות חלבון - זה כבר מוכן ולכן לכליות יש יותר עבודה, מה שהורס ומעמיס עליהן..

השאלה שלי - האם להקשיב לה או להשתמש באבקות חלבון ?
תודה רבה.

נראה שנדפקת משני הכיוונים - גם הדיאטנית יצאה חומוס וגם אבא שלך חושב שפורמולות מוכנות של חלבון זה יותר עבודה לכליות (אתה יכול לשאול אותו איזה חלבון הוא חושב שנמצא ב"מטרנה" לתינוקות או באוכל הנוזלי למבוגרים).
אי אפשר לייעץ לך לעשות מה שבראש שלך, אפשר רק לייעץ לך שתגרום להורים שלך להבין שזה שטויות ושיש הרבה מחקרים שחקרו את הנושא הזה ושמצאו שאין שום בעיה עם אבקות חלבון.
מצד שני - אני הייתי מציע לך לנצל את המצב ולאכול יותר. אבקות חלבון הן לא "קסם", תזונה טובה בתוספת תוכנית טובה תביא לתוצאות.

• פותח/ת השרשור
יש לך אולי איזה מחקרים או משהו דומה כדי לגרום לדיאטנית הטיפשה הזאת לחשוב אחרת ?
נ.ב: אני יודע שאני גר בבית משוגעים... אני בא לאחר האימון לאכול ואמא שלי חושבת שאני אשמין בטירוף בגלל זה...

• פותח/ת השרשור
תודה רבה coldfire ומר לטיסימוס, אני אחזיר לכם תשובה בשבוע הבא, נקווה שזה יעזור לי.
אין לי מושג איך אני אגרום לה לשנות את דעתה, היא בטח תגיד לי:
"מי שאמר לך את זה חסר תואר, מהו בכלל ? דיאטן ?"

תודה רבה coldfire ומר לטיסימוס, אני אחזיר לכם תשובה בשבוע הבא, נקווה שזה יעזור לי.
אין לי מושג איך אני אגרום לה לשנות את דעתה, היא בטח תגיד לי:
"מי שאמר לך את זה חסר תואר, מהו בכלל ? דיאטן ?"

חחח דווקא זה שכותב בלינק הוא מדען מהאוניברסיטה לרפואה בפינלנד. דיאטנים הם בדרך כלל אלה שלא טורחים להתעדכן במחקרים עכשוויים.

• פותח/ת השרשור
מר לטיסימוס.. עזוב, זה מקרה אבוד... אבא שלי בתור גיבוי אומר שהוא מקשיב רק לספרים ולא מחקרים שכל פלצן יכול לכתוב בהם...
בכל מקרה, איפה זה כתוב שהוא מדען ? כדי שאני אוכל עוד איכשהו להסביר את עצמי..
תודה !

ספרי לימוד בדרך כלל יוצאים פעם בכמה שנים, אבא שלך צודק שצריך לראות מי עשה את המחקר ואיך הוא עשה אותו.

כמה אתה שוקל שאתה רוצה לצרוך תוספת חלבון, אני חושב שבאופן כללי עדיף לצרוך בשר.

• פותח/ת השרשור
טוב, גרמתי לאבא שלי לקרוא את המחקר.
קודם כל, זה לא מחקר אלא וויכוח, אבא שלי אומר שיש וויכוח בעולם הרפואה, בו חלק טוענים כי אדם שהכבד שלו פסק לעבוד (כלומר, לא מפרק יותר חלבון) והכליות גם הפסיקו לעבוד, לכן צריך לתת לבני אדם כאלו כמויות גדולות יותר של חלבון, לדוגמא: 2.0 גרם חלבון פר קילו, ויש הטוענים כי צריך לתת מעט.

בנוסף, אבא שלי אמר שאין שום טענה או פסקה הקשורה לצריכת אבקות חלבון מתחת לגיל 18, מדובר פה על בודי בילדרים בגילאים 40-60

מר לטיסימוס.. עזוב, זה מקרה אבוד... אבא שלי בתור גיבוי אומר שהוא מקשיב רק לספרים ולא מחקרים שכל פלצן יכול לכתוב בהם...
בכל מקרה, איפה זה כתוב שהוא מדען ? כדי שאני אוכל עוד איכשהו להסביר את עצמי..
תודה !

כתוב בסוף המאמר, לפני הערות השוליים, לאיזה מוסד הוא שייך.
וגם אני חושב שעדיף בשר, עוף, דגים, ביצים על פני אבקה כרגע, ואני מהמר שאתה גם לא אוכל מספיק שומן (כי ההורים דוגלים באוכל 'בריא'?).

טוב, גרמתי לאבא שלי לקרוא את המחקר.
קודם כל, זה לא מחקר אלא וויכוח, אבא שלי אומר שיש וויכוח בעולם הרפואה, בו חלק טוענים כי אדם שהכבד שלו פסק לעבוד (כלומר, לא מפרק יותר חלבון) והכליות גם הפסיקו לעבוד, לכן צריך לתת לבני אדם כאלו כמויות גדולות יותר של חלבון, לדוגמא: 2.0 גרם חלבון פר קילו, ויש הטוענים כי צריך לתת מעט.

בנוסף, אבא שלי אמר שאין שום טענה או פסקה הקשורה לצריכת אבקות חלבון מתחת לגיל 18, מדובר פה על בולדי בילדרים בגילאים 40-60

אל תיעלב אבל אבא שלך לא יודע לקרוא.
א) יש שם רפרנסים למחקרים, הוא לא מדבר באוויר.
ב) הדוגמא של בודיבילדרים זה כדי להדגים כמויות קיצוניות של חלבון.
ג) מדובר על בני אדם בריאים
ד) מה הקשר לאבקה ולגיל 18? יש קסם כלשהו שקורה בגיל 18?

• פותח/ת השרשור
ההורים שלי לא מפריעים לי בקשר לתזונה שלי

ד) מה הקשר לאבקה ולגיל 18? יש קסם כלשהו שקורה בגיל 18?
אבא שלי טוען שהכליות והכבד מתפתחים בסביבות הגילאים האלו, כרגע, הכליות והכבד לא יכולים להעמיס כמות קיצונית שכזאת של חלבון

אפשר להבין את הנקודה של 18 כנקודת "קיצון" של גיל התבגרות, אבל זה כמובן שרירותי לחלוטין.
אם הם לא עושים בעיות עם התזונה, תאכל אוכל במקום.

אבא שלי טוען שהכליות והכבד מתפתחים בסביבות הגילאים האלו, כרגע, הכליות והכבד לא יכולים להעמיס כמות קיצונית שכזאת של חלבון

לאבא שלך יש איזה רפרנס לטענה הזאת, משהוא שהוא מבסס אותה עליו?

• פותח/ת השרשור
"ספרים רפואיים"
בקשר לאוכל רגיל - קשה לי מאוד לצרוך את ה25 גרם חלבון. אגב, אף אחד לא ענה לי בקשר לכמות גרם חלבון שצריך לצרוך לקילו משקל

נשמע מוזר שעד הגיל שבו הכל מתפתח הכבד והכלית לא. מה הם עושים עד גיל 18?

נשמע מוזר שעד הגיל שבו הכל מתפתח הכבד והכלית לא. מה הם עושים עד גיל 18?
מאוננים?

"ספרים רפואיים"
בקשר לאוכל רגיל - קשה לי מאוד לצרוך את ה25 גרם חלבון. אגב, אף אחד לא ענה לי בקשר לכמות גרם חלבון שצריך לצרוך לקילו משקל

תלוי בתוכנית אימונים וברמת המתאמן, תוכניות כמו SS צריך 2.5-3 גרם חלבון לק"ג

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית