הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע דיאטה של האקרים: איך לאבד משקל ושיער באמצעות מתח ותזונה לקויה.

DarthMaul

משתמש פעיל
847
0
נק' מוניטין:
10,881
847
0
ספר חינם: (opensource / Creative Commons)

The Hacker's Diet
How to lose weight and hair through stress and poor nutrition

By John Walker

לינק להורדה: http://www.fourmilab.ch/hackdiet

זה בא עם מגוון עזרים ממוחשבים חינם!

אומנם כותרת מצחיקה אבל הספר ריציני!
338 עמודים!

התחלתי לקרוא אבל נראה לי שהוא סיכם את הכל במשפט הפתיחה!
אז לא המשכתי !!!

• פותח/ת השרשור
get back on topic

מה יש לכם ...
mShoi.gif

זה האשכול היחידי שלי שהוא לא באוף טופיק
i3x8g.gif

ובמקום להביע דעה על הספר אתם מדברים לי על גיימרים ועל תמונות ולא יודע מה
תורידו ותקראו את הספר כבר ותגידו מה אתם חושבים עליו ..
p12Ji.png

40sVb.jpg

נערך לאחרונה:
קראתי. השיטה שלו פשוט עובדת.
הרעיון הוא של איזון בין מה שנכנס לבין מה שיוצא. אבל העיקרון החשוב והמועיל ביותר בעיני הוא ששינויים קטנים מצטברים לאורך זמן. כמו שהמשקל עולה לאורך זמן בגלל עודף במאזן ככה אפשר לרדת אם משנים את המאזן ושומרים אותו שלילי לאורך זמן. מדידה יומית של המשקל מגלה מהר מאד את הכיוון ואז מספיקים שינויים קטנים בתזונה או בפעילות כדי לגרום למשקל לנוע בכיוון הרצוי.
אפשר לראות את המשקל שלי בחמש השנים האחרונות כאן.
רק לדוגמא ככה התחלתי - זחילה עולה של כקילו בחודשיים, שינוי קטן בהרגלי אכילה והכיוון השתנה בדרך למטרה:

נערך לאחרונה:
אין הגיון להישקל כל יום כי משקל הוא סתם מספר ומורכב מ 3 פרמטרים עיקריים שיכולים להשתנות בין לילה ואם אין לך את המיכשור המתאים לא תדע מי מהם השתנה.
1. מסה רזה
2. שומן
3. נוזלים

מספר 3 יכול להשתנות בכמה ק"ג בין לילה אחד, לדוגמה אחרי העמסת פחמימות כשנמצאים בדיאטה דלה בפחמימות זמן ממושך, אז לומר "ירדתי או עליתי במשקל" זה נחמד, אבל בשטח הדברים שונים לגמרי.
תקח לדוגמה נשים שבגלל מצב הורמונאלי כזה או אחר יכולות לאגור נוזלים במשך חודש ולהיות בגירעון עצום ולא לרדת אפילו גרם ובין לילה לרדת 2-3 ק"ג, תקח מקרים של אנשים שלוקחים יהומבין שאוגרים נוזלים בימים הראשונים של הצריכה ולאחר שבוע-שבועיים של מינון רציף אם מפסיקים הם יוציאו שתן בכמויות של סוסים ויכולים בקלות לאבד עו 3-5 ק"ג. שוב, משקל הוא פרמטר להתקדמות אין ספק אבל הוא ממש לא מדד מדוייק ולהתבסס עליו בתור שינויים בתפריט על בסיס יומי יהיה דיי שגוי, אני הייתי אומר יותר על בסיס שבועי או אפילו דו-שבועי.

נכון, המשקל היומי מתנודד ולכן המספר היומי בפני עצמו מטעה ומבלבל. ג'ון ווקר מתייחס לנושא הזה בדיוק בפרק Signal and Noise (אות מול רעש). עריכת ממוצע של מדידות יומיות מגלה את המגמה האמיתית של המשקל (עולה, יורד, או יציב). אם התחלנו בדיאטה כלשהי ואנחנו מחכים לראות איך היא עובדת הממוצע יחשוף לנו את המגמה מהר מאד ו "יחליק" את התנודות של המדידות היומיות. רואים את זה יפה בגרף כאשר המדידות היומיות הן הנקודות המפוזרות מעל ומתחת לקו הרציף שהוא הממוצע הנע (moving average) של 10 ימים.
The Hacker's Diet מציע גישה לשמירת משקל לטווח ארוך ומסביר את ההגיון העומד מאחורי השיטה בהקשר הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית