הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חדש בפורום, כמה שאלות.(בעצם שלוש)

painkille5

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
אהלן, קוראים לי נאור והפורום הזה נראה לי מגניב ביותר 😃
ד"א אני בצבא יוצא חמשושים , אני מתאמן יומיים בבסיס ויומיים בחד"כ בסופ"ש

כמה שאלות: 1.האם בתכנית מאסה, חלוקת AB כדאי לעשות חימום לפני עבודה על תרגילים מרכזיים (למשל בנץ' פרס או סקוואט, ואם כן האם הוא צריך להיות עם משקלים, ואיזה?

2.עבדתי על מכונה דיי ישנה של דחיקת רגליים, שמתי את כל המשקל ועשיתי 3 סטים בערך של 12 חזרות. (לדעתי בכל מקרה אין בה כלכך הרבה משקל). זה היה לפני שלושה שבועות ומאז יש לי כאבים מטורפים בברכיים כמעט בצורה שווה, נחתי ומאז לא התאמנתי כמעט בכלל (בחד"כ אני רק חודש וקצת אז עשיתי פעמים סקוואט עם משקלים נמוכים ואז זה קרה לי אז הפסקתי גם את זה)
אני עומד המון בצבא כי אני בקרבי בגבעתי אבל משתדל כמה שיותר לנוח עם הרגלים, הפסקתי להתאמן עליהם לגמרי ורק ריצות מאוד קצרות של מקסימום 2 ק"מ עשיתי מדי פעם. בקשר לכאבים -קרה למישהו? אני צריך להילחץ? לנוח עוד? להתאמן על הרגלים? היתי אצל אורטופד והוא אמר לי שאולי זה יעבור ואולי לא (באמת תשובה מועילה) תגיבו בבקשה אני מאוד לחוץ מזה. -העתקתי את השאלה הזו מפורום אחר שכתבתי בו אותה (ולא ענו לי ..><)

3.בבסיס יש לי מכולת כושר עלובה כמעט בלי מכשירים מה שמגביל אותי מאוד- הבחור שבנה לי את התוכנית מראש קצת שינה לי אותה כי הוא ראה שאני מוגבל מבחינת תרגילים בבסיס. האם לעשות 2 אימונים בבסיס ואחריהם 2 אימונים שונים בבית בחד"כ זה בסדר? או להשתדל כמה שהאימונים באותו שבוע יהיו זהים מבחינת התרגילים (ז"א בחד"כ בבית אני אוכל לעשות תרגילים מורכבים כמו דד ליפט שאני לא עושה ובניגוד לבסיס שם אין לי ממש איך לעבוד על התלת ראשי אז אני עושה מקבילים עם תיק שיש בו משקולות לדוגמא)*

העתקתי את השאלות האלה מפורום אחר בו לא ענו לי, תודה מראש לכולם 😃

ברוך הבא!
1.תמיד כדאי לעשות חימום לפני תרגיל מסויים, תתחיל את התרגיל ממוט ריק ותוסיף משקל.
2.אל תעבוד עם מכונות, תעבוד חופשי עם מוט ופלטות.
3.בנה לך תוכנית לפני תנועות, כל אימון סקוואט+לחיצה+משיכה.
קרא בפורטל על התוכנית SS.

• פותח/ת השרשור
תודה אחי!

*כמה להוסיף? (כי במיוחד בתוכנית AB הזמן של האימון הוא דבר חשוב , ובלי קשר אני מניח שלא כדאי לעשות יותר מדי משקל או חזרות של חימום כדי לא להתעייף)

כן אני משתדל לא לעבוד עם מכונות, יש לי תוכנית שהיא בסדר (AB) קראתי קצת על SS אבל אני לא יכול לעשות כי אני בצבא ואין שם אפילו מוט חופשי במכולה החלודה עם ה2 וחצי מכשירים שם..

בקשר לסקוואט , זה מתחבר לשאלה שלי עם הברכיים, האם להפסיק לגמרי להתאמן בנתיים על הרגלים? פשוט כואב לי אפילו כשאני עולה מדרגות ואני ממש מפחד מהקטע הזה, שדפקתי את הברכיים לתמיד.

תודה אחי!

*כמה להוסיף? (כי במיוחד בתוכנית AB הזמן של האימון הוא דבר חשוב , ובלי קשר אני מניח שלא כדאי לעשות יותר מדי משקל או חזרות של חימום כדי לא להתעייף)

כן אני משתדל לא לעבוד עם מכונות, יש לי תוכנית שהיא בסדר (AB) קראתי קצת על SS אבל אני לא יכול לעשות כי אני בצבא ואין שם אפילו מוט חופשי במכולה החלודה עם ה2 וחצי מכשירים שם..

בקשר לסקוואט , זה מתחבר לשאלה שלי עם הברכיים, האם להפסיק לגמרי להתאמן בנתיים על הרגלים? פשוט כואב לי אפילו כשאני עולה מדרגות ואני ממש מפחד מהקטע הזה, שדפקתי את הברכיים לתמיד.
בקשר לחימום תעשה לפי הרגשה, תעשה בהתחלה משקל נמוך לחמישייה, ואז תתחיל להוסיף משקל ולהוריד חזרות.
בקשר לברכיים אם אתה ממש מפחד אתה יכול ללכת לרופא, סקוואט לא דופק את הברכיים עם טכניקה נכונה..

• פותח/ת השרשור
מה חימום הדרגתי כזה יתן לי בעצם? הוא יעזור לי יותר להצליח ב"חמישייה"? במה הוא טוב יותר מחימום עם המוט לבד כדי לתרגל את התנועה והגמישות של השריר..?

החימום בא למנוע פציעות וגם לעזור לך מנטלית, בכך שהוא מביא אותך למשקל בצורה מדורגת ולא ב'מכה' אחת.

לא יודע אם זה כאב שנמשך מציק כמו שאתה מתאר לא הייתי מנסה להעמיס על המקום המפרקים.... יתכן שזה יחמיר יותר את הבעיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית