הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מספר שאלות על תוכנית החיטוב שמופיעה באתר...

steaua rosie

משתמש מתחיל
52
0
נק' מוניטין:
0
52
0
שבת שלום חברים
אני מתאמן בערך חודש וחצי בFBW חיטוב של האתר......
http://www.kilogram.co.il/609/%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%91/
ורציתי לשאול כמה שאלות שלא היו ברורות לי עד כה:
1. הסקוואט בתוכנית הוא הסקוואט שריפטו ממליץ עליו?
2. האם יש תרגיל חלופי לבנט אובר רואו? אני לא סובל את התרגיל הזה
3. רציתי לדעת למה החלוקה בתוכנית היא: מוט-לשרירים הגדולים, משקולות- לשרירים הקטנים...מה זה משנה אם אני אעשה מוט/משקולות לכל השרירים? למשל בתרגיל ליד קדמית אני לא מרגיש שאני מתקדם כי כנראה שיד שמאל שלי די חלשה אז אני תקוע כבר הרבה זמן על 12.5 ק"ג, ואני רוצה לעשות את התרגיל עם מוט W וככה אני אוכל אולי להתקדם יותר....
4. למה יש רק 6 חזרות ליד קדמית?
תודה 😃

נערך לאחרונה:
1. סקוואט הכוונה לבאק סקוואט חופשי (HB או LB) ריפ ממליץ על LB וזה מה שרובינו עושים
2. מתח
3. תעשה מה שבא לך, אבל תבין למה אתה עושה את השינוי, עדיף לעבוד עם מוט, וליד קידמית תעבוד עם מוט ישר, מוט W לא מתאים ליד קדמית (תקרא מה שריפ רשם בSS בפרק של התרגילי עזר)
4. למה כובע. אם בא לך לפמפמ תפמפמ, זה לא אומר שתהיה לך יד גדולה יותר. (6 חזרות אתה תעבוד עם משקל כבד)

• פותח/ת השרשור
1. סקוואט הכוונה לבאק סקוואט חופשי (HB או LB) ריפ ממליץ על LB וזה מה שרובינו עושים
2. מתח
3. תעשה מה שבא לך, אבל תבין למה אתה עושה את השינוי, עדיף לעבוד עם מוט, וליד קידמית תעבוד עם מוט ישר, מוט W לא מתאים ליד קדמית (תקרא מה שריפ רשם בSS בפרק של התרגילי עזר)
4. למה כובע. אם בא לך לפמפמ תפמפמ, זה לא אומר שתהיה לך יד גדולה יותר. (6 חזרות אתה תעבוד עם משקל כבד)

לא ענית לי על סעיף 3- "תבין למה אתה עושה את השינוי"...אני לא מבין...למה בתוכנית הנ"ל בשרירים הגדולים יש מוט, ובקטנים יש משקולות...מה ההבדל ומה זה משנה? אני יודע שבמוט אפשר להרים יותר משקל, אבל במשקולות שומרים על יותר פרופורציה {תקן אותי אם אני טועה}...אז למה בתוכנית הנ"ל חלק מהשרירים מאומנים במוט וחלק במשקולות? ומה המטרה של תוכנית חיטוב? {אם תגיד לי- להרים כבד ולעלות במשקל, הגיוני שכל התרגילים יהיו אך ורק על מוט}...
בקשר לסעיף 4- לא בא לי לפמפם, אבל שאר השרירים הקטנים קיבלו תשומת לב של 10 חזרות, אז למה היד קדמית מקבלת רק 6?

זה לא משנה כ"כ
העיקר שבתנועות המרכזיות אתה עובד עם מוט ומוסיף משקל למוט

בחיטוב זה פחות משנה מה תעשה

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה כ"כ
העיקר שבתנועות המרכזיות אתה עובד עם מוט ומוסיף משקל למוט

בחיטוב זה פחות משנה מה תעשה

חח עדיין אשמח להסבר....או אולי לינק להסבר: מתי משתמשים במוט ומתי במשקולות ומה ההבדל...תודה 😃

טווחי תנועה שונים בתרגילים מסויימים
למשל לחיצת חזה עם דאמבלים לעומת מוט
מצד שני במוט אתה יכול להרים יותר ככה שהוא עדיף למטרות כוח/היפרטרופיה

• פותח/ת השרשור
טווחי תנועה שונים בתרגילים מסויימים
למשל לחיצת חזה עם דאמבלים לעומת מוט
מצד שני במוט אתה יכול להרים יותר ככה שהוא עדיף למטרות כוח/היפרטרופיה
אוקיי ולמה בתוכנית הנ"ל התרגילים המורכבים הם במוט והתרגילים המבודדים הם במשקולות?
הרי התוכנית הנ"ל היא היפורטרופיה...אז למה לא כל התרגילים הם במוט?

נערך לאחרונה:
יש לי שאלה שקשורה לעיניין של תוכנית חיטוב, אז אשאל פה במקום לפתוח תרד חדש:
איפה מכניסים את האירובי? לפני האימון משקולות או אחרי ?
וכמה זמן אירובי מומלץ בכל אימון בחיטוב?
תודה!

• פותח/ת השרשור
עדיין לא קיבלתי תשובה....אשמח לקבל אחת כזאת....
למה בתוכניות של מסה וגדילה מומלץ לעשות רק תרגילים מורכבים {ע"ע SS של ריפטו} ואילו בתוכנית לחיטוב המופיעה באתר יש גם תרגילים לשרירים הקטנים יותר? {ולמה הם במשקולות ולא במוט?}

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית