הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה להתחזק לפני שגודלים?!

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
אהלן!

יש שאלה שמעסיקה אותי בזמן האחרון.
אם מטרתו של מתאמן היא אך ורק היפוטרפיה, מומלץ לו, לפני מה שהבנתי, לעשות ss ‎‏ ולהתחזק וממילא זה יביא לגדילה, ובהמשך שיעבור לתכנית שמטרתה היפוטרפיה.

אני שואל,
עד כמה צריך להתחזק ואז לעבור לתוכנית שמטרתה היפוטרפיה?

האם ss‏ ואחריה תוכנית היפוטרפיה תביא לתוצאות גדולת יותר (תרתי משמע) מאשר ss‏ ואחריה תוכנית כח אחרת?

תודה!

אהלן!

יש שאלה שמעסיקה אותי בזמן האחרון.
אם מטרתו של מתאמן היא אך ורק היפוטרפיה, מומלץ לו, לפני מה שהבנתי, לעשות ss ‎‏ ולהתחזק וממילא זה יביא לגדילה, ובהמשך שיעבור לתכנית שמטרתה היפוטרפיה.

אני שואל,
עד כמה צריך להתחזק ואז לעבור לתוכנית שמטרתה היפוטרפיה?

האם ss‏ ואחריה תוכנית היפוטרפיה תביא לתוצאות גדולת יותר (תרתי משמע) מאשר ss‏ ואחריה תוכנית כח אחרת?

תודה!

זו שאלה שנטחנה והתשובה הפשוטה לה היא: אין תשובה מוחלטת שמגובה במחקר.
בוא נגיד שאנשים שעברו מ-SS לטקסס/מדקאו/סמולוב/שייקו כנראה שלא שומרים על הגודל שלהם בסיום SS.
אני אישית נוטה לתכניות כוח מכמה סיבות:
1. בעבודה על 1-5 חזרות הרבה יותר קל לשמור על טכניקה מאשר בעבודה על 8-12 חזרות.
2. בעבודה על 1-5 חזרות הרבה יותר קל להתקדם במשקלי העבודה. כשעשיתי תכניות של מדריכים (גם כאלה שהיו בנויות טוב) אז עד שאתה משלים 3 סטים אקרוס של 10 חזרות זה יכול לקחת לך שבועיים להתקדם במשקל.
3. כפי שציינתי - כוח גורר איתו באופן בלתי נמנע מסה. בפרט בתכנית של תרגילים מורכבים כשכל שריר עובד ביותר מתרגיל אחד ואז הוא גם מקבל נפח דומה לתרגיל של 3 סטים אקרוס לטווח חזרות היפרטרופיה.

• פותח/ת השרשור
זו שאלה שנטחנה והתשובה הפשוטה לה היא: אין תשובה מוחלטת שמגובה במחקר.
בוא נגיד שאנשים שעברו מ-SS לטקסס/מדקאו/סמולוב/שייקו כנראה שלא שומרים על הגודל שלהם בסיום SS.
אני אישית נוטה לתכניות כוח מכמה סיבות:
1. בעבודה על 1-5 חזרות הרבה יותר קל לשמור על טכניקה מאשר בעבודה על 8-12 חזרות.
2. בעבודה על 1-5 חזרות הרבה יותר קל להתקדם במשקלי העבודה. כשעשיתי תכניות של מדריכים (גם כאלה שהיו בנויות טוב) אז עד שאתה משלים 3 סטים אקרוס של 10 חזרות זה יכול לקחת לך שבועיים להתקדם במשקל.
3. כפי שציינתי - כוח גורר איתו באופן בלתי נמנע מסה. בפרט בתכנית של תרגילים מורכבים כשכל שריר עובד ביותר מתרגיל אחד ואז הוא גם מקבל נפח דומה לתרגיל של 3 סטים אקרוס לטווח חזרות היפרטרופיה.

לגבי, מה שאמרת שאנשים עוברים למדקאו/סמולוב אז הם לא שומרים על הגודל שתפסו ב ss, אלא הם יורדים בגודל (כך הבנתי מדבריך), אז אתה מחזק את הטענה לעשות תוכנית היפוטרפיה, משום שמדקאו וסמולוב אלו תכנית כח ואמרת שאנשים לא שומרים בתוכניות אלו את הגודל שצברו.

לגבי טענה 1 שלך, אני מקבל.
לגבי טענה 2 שלך, אם לבן אדם אכפת היפוטרפיה בלבד אז ההוספה של המשקל למוט שציינת לא משחקת אצלו גורם להמשיך תוכנית כח.
לגבי טענה 3 שלך, אני מסכים שכח גורר איתו גודל, השאלה היא אם בתכנית כח הוא יפיק יותר גודל מתוכנית היפוטרפיה.

עדיין לא הבנתי למה עדיף להמשיך תכנית כח ולא תכנית היפוטרפיה.

כשאמרתי "הם לא שומרים" התכוונתי שהם גדלים. מצטער אם לא הייתי ברור.
ולגבי טענה 2 - כשאתה מתקדם במשקלי העבודה אז אתה גם גדל וגם מתחזק.
ולגבי 3 - שוב, אתה מבקש משהו שאין מחקר חד משמעי שיגבה אותו.

מאחר שתוכנית היפרטרופיה = יותר נפח, אז אולי כדאי למצות את ההתקדמות הלינארית לפני כן. מצד שני, אני מאלה שחושבים שתרגילים מסוימים מצריכים יותר נפח בשביל להשתפר בהם, ושלעבור לתוכנית נפח או AB אחרי תקופה יחסית ארוכה בתוכניות FBW זה לא ממש רעיון רע. בשורה התחתונה אין תשובה חד משמעית, אבל אם אתה מתקדם בתוכניות ליניאריות אתה גדל גם ככה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית