הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עוד מאמר מוצלח מבית היוצר של "שיאים"

אחי, הם חלק מהאוניברסיטה, הם בטוח מבינים.

הצור קסטל הזה מדהים אותי כל פעם מחדש בידע שלו.

אז אני יחיף את הכפיפית מרפקים במוט בעמידה.. לכפיפת מרפקים בדאמבלים בישיבה!!!

זה יבלבל לשרירי שלי את הצורה!.. ואז יהיה לי פיק של יוסי יד 50

המאמרים האלה מצד אחד מצחיקים.. אלב מצד שני מעצבן כי על זה הרב מסתמכים... חבל

אני מוכן לקבל כל מאמר כל עוד נותנים טיעונים הגיוניים וסיבות, אבל מה שהפריע לי (ואשמח אם תתקנו אותי אם אתם ראיתים משהו שאני פספסתי כי קראתי מהר את מה שלא חשוב) זה שבשורה התחתונה לא מציגים שום סיבה טובה למה צריך להחליף תכנית כל 40 יום. מילא חודשיים. אבל 40? 30?
זה נשמע גימיק נחמד בדיוק כמו הגימיק של "צריך לעבוד על השריר מכל זווית אפשרית" אבל אחרי המאמר הזה הוא נשאר עדיין גימיק, לא הביאו שם הסבר משכנע.

לי נשמע הרבה יותר הגיוני שהגוף שלי יגדל מעומס גדול שאני אפעיל עליו ולא אם אני אנסה "לבלבל אותו".
לדעתי זה נטו ברירה טבעית, או סוג של אבולוציה. תפעיל על הגוף שלך סטרס גדול שיגרום לו "לחשוב" שמדובר בכמעט סכנת חיים (נניח סקוואט 20 חזרות 😛) אתה תגדל כדי להתאים את עצמך למצב. לא מבין איך העניין של ההחלפה של התכנית תורם לכל העניין. למה לסבך את העניינים.

http://muscleandbrawn.com/6-ways-to-fail-at-weight-training/

"
Fail – Practice Muscle Confusion

Want to REALLY fail at weight lifting? Practice – wait for it – muscle confusion! Oooooh, yes! Let’s confuse your muscles by swapping out bench presses for flyes! Or maybe we can confuse your muscles by switching from a 5×5 protocol to a 3×8. That will really fucking confuse your muscles.

Now I’m not downplaying the need for occasional training readjustments. You have to experiment to see what works best for you, and that can change over time. What I am poking fun at here are the fuck sticks who really believe that gains will cease unless they completely revamp every last routine detail every 4.427 weeks.

This just in! Want to really confuse your muscles? Lift heavier weight each week. That will REALLY confuse your muscles! Want to REALLY confuse your muscles? Squat and deadlift.

"

ל1לז.. אני אוהב את המאמרים של הבחור הזה..
לא השפה הכי גבוה.. אלב הוא יודע להעביר אתה נקודה שלו..

התגובות במאמרים כאלה לא עושות לי טוב ללחץ דם (מרוקאי)

פששש....ממש המשפטים הקלאסיים של מאמני חדר כושר: צריך לבלבל את השריר, לתקוף אותו מכל הכיוונים, לשגע אותוווו!!!!!
עצוב. יש לציין שגם האירוח שלו בפורום בתפוז היה ליצני.
הבעיה אח"כ היא שאנשים שורפים עשרות אלפי שקלים ושנים של אימונים ולא מגיעים לתוצאות.

מה שיותר עצוב שכרגיל, אין לאף אחד מושג מאיפה המושג הזה "בלבול שרירי" הגיע, לא?
נראה לי שאם אני אגיד לבן אדם או למאמן "שמע אני אדם בור, אין לי מושג בכושר ופיתוח גוף. מה זה בלבול שרירי?" הוא יתחיל לגמגם לי ויגיד "נו זה..... בלבול שריר. השריר מתבלבל וגדל יותר". ואז נוצר מצב שאנחנו נשארים באותה הנקודה. או שיסבירו ברמת המיקרוביולוגית מה הבלבול שריר הזה עושה או שלא ינסו להסביר בכלל.

זה נשמע לי כמו מידע שמישהו שמע והעבירו מפה לאוזן וככה נוצר מצב שכולם מסתמכים על מידע שעבר מפה לאוזן ונחשב לאמין רק כי מישהו אמר את זה. אנשים מתבססים על דברים שהם שמעו והם לא טורחים לבדוק בעצם. רק לי זה נראה דבר הזוי ביותר?

הבעיה אח"כ היא שאנשים שורפים עשרות אלפי שקלים ושנים של אימונים

דווקא ה"מאמנים" לא רואים במצב הזה בעיה 😉
וגם רוב ה"מתאמנים", הם מבסוטים מהעובדה שיש להם מנוי והם יכולים ללבוש כפפות וחגורות שנותנות להם מראה קשוח. ולא יעזור, אנשים לא רוצים לעבוד קשה
😣

רגע!! 🆘 אם אני ב-SS בהתקדמות לינארית כבר חודש זה אומר שאני צריך להפסיק הכל ולהחליף תכנית??:(
אחרת השריר לא יתבלבל מספיק??

דווקא ה"מאמנים" לא רואים במצב הזה בעיה 😉
וגם רוב ה"מתאמנים", הם מבסוטים מהעובדה שיש להם מנוי והם יכולים ללבוש כפפות וחגורות שנותנות להם מראה קשוח. ולא יעזור, אנשים לא רוצים לעבוד קשה
😣

המאמנים לא רואים במצב הזה בעיה כי הם מבחינתם אמרו מה שלימדו אותם. תעשיית הכושר אולי לא רואה בזה בעיה. 😉

אני לא לגמרי מסכים לגבי המתאמנים. נכון, יש מתאמנים שלא יעשו סקוואט, פרס ודדליפט כי הם תרגילים "מסוכנים".
אבל אותם מתאמנים כן יעשו בנץ' פרס ויעשו עוד 4 חזרות עם הספוטר כשהם כבר בכשל. רבים מהם גם יעשו מתח שזה התרגיל שהכי קשה להתאושש ממנו (לדעתי) אחרי דדליפט וסקוואט.
ובסופו של דבר "לעבוד קשה" נקבע על פי המשקל. אפשר לעשות אימון עם סקוואט של 60 ק"ג שיעופו באוויר ולעשות קרלז עם 35 ק"ג ולהיקרע.
הבעיה לגבי המתאמנים היא לדעתי קצת שונה - סדר עדיפויות לא נכון באימונים (פמפומים שרק מעכבים אותם, להתפזר לתרגילים לתאומים ולטרפזים ולאמות ולעשות רגליים רק כדי לצאת ידי חובה (או בכלל לא - "אני הולך על הרגליים כל היום - מה צריך לעבוד עליהן?") ומושגים מוטעים שגם הם באים למעשה מהמאמנים - תכניות ABCD עם זיליון סטים לשריר לכשל ועוד 2-4 חזרות עם הספוטר וכיו"ב (כי הם שנה בחדר הכושר והם "מתקדמים" מדי ל-FBW וגם AB לא מספיק להם כי לפני שהם עושים 15 סטים ליד הקדמית הם לא מרגישים אותה בכלל..🤡).
וכן, יש גם ליצנים שחושבים שהמנוי לחדר הכושר ינפח אותם מעצמו ולא צריך לעבוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית