הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אחר טבלת פרוקטוז בפירות

Melamed

משתמש קבוע
1,879
7
נק' מוניטין:
1,909
1,879
7
חיפשתי בגוגל טבלה של רמת הפרוקטוז שיש בפירות אבל לא מצאתי..

מישהו יכול להביא לי טבלה שאומרת כמה פרוקטוז יש בכל פרי?(הרבה,מעט...)

תודה..

• פותח/ת השרשור
כן אבל איך אני יודע איזה כמות למשל שכתוב 14 איך אני יודע אם זה קצת או הרבה? הכוונה ביחס למה?

הטבלה היא פר 100 גרם פרי.
כלומר ב- 100 גרם תפוח יש סך הכל 13.3 גרם סוכרים מתוכם 9.3 פרוקטוז (תסתכל על העמודה האחרונה).
אתה יכול לראות שזה יחסית הרבה כי רב הפירות מכילים פחות מזה.

אם מקור הפרוקטוז היחיד בתזונה שלך הוא פירות אז אין לך מה לדאוג ואין לך מה לספור. זה מיותר.
אם יש לך מקורות פרוקטוז אחרים, תוריד אותם לפני שאתה בכלל חושב על פירות.

• פותח/ת השרשור
אפשר לדעת באיזה עוד מאכלים יש פרוקטוז? הבנתי שבדבש יש ואת זה אני לא צורך...
רק לראות שהבנתי נכון צריכת פרוקטוז נקלטת בגוף לרוב כשומן?

אפשר לדעת באיזה עוד מאכלים יש פרוקטוז? הבנתי שבדבש יש ואת זה אני לא צורך...
רק לראות שהבנתי נכון צריכת פרוקטוז נקלטת בגוף לרוב כשומן?

סוכר לבן הוא 50% פרוקטוז ולכן כל דבר המכיל סוכר יכיל פרוקטוז.
פרוקטוז יכול לשמש כאנרגיה לתאי כבד ומילוי גליקוגן כבד. אם אין צורך באלה הוא יעבור המרה לשומן ויצוא מהכבד (vldl) במקרה הטוב או יצטבר בכבד כשומן במקרה הרע (NAFLD).

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת התםקיד שלו זהה לזה של הגלוקוז לא?

בקשר לסוכר לבן אני לא צורך אותו ביום יום אז כנראה שאני יכול לאכול בשקט את הפירות?

זאת אומרת התםקיד שלו זהה לזה של הגלוקוז לא?

בקשר לסוכר לבן אני לא צורך אותו ביום יום אז כנראה שאני יכול לאכול בשקט את הפירות?

לא בדיוק. יש הבדלים אבל זה דקויות. אם אתה רוצה להבין יותר לעומק אני מציע לראות את הסירטון של lustig.

בכל מקרה, אם אתה לא צורך סוכר אתה יכול לאכול פירות בשקט (אלא אם כן יש לך בעיה בריאותית כמו כבד שומני או לחץ דם גבוה).

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא בדיוק. יש הבדלים אבל זה דקויות. אם אתה רוצה להבין יותר לעומק אני מציע לראות את הסירטון של lustig.
YouTube- Sugar: The Bitter Truth

בכל מקרה, אם אתה לא צורך סוכר אתה יכול לאכול פירות בשקט (אלא אם כן יש לך בעיה בריאותית כמו כבד שומני או לחץ דם גבוה).

אפשר פירוט לגבי מה שכתבת בסוגריים?

YouTube- Sugar: The Bitter Truth

וכתגובה לכך:
http://www.kilogram.co.il/1526/האמת-המרה-על-פרוקטוז/

NAFLD שזה כבד שומני נגרם ברוב המקרים מצריכת פרוקטוז גבוהה מדי. הפרוקטוז מומר בכבד לשומן ומצטבר שם כי הוא פשוט לא עומד בעומס ולא מצליח לייצא אותו החוצה (vldl).

לחץ דם קשור בצורה חזקה לרמות גבוהות של uric acid. צריכה מוגברת של פרוקטוז גורמת גם לעליה ברמות uric acid.
תקרא פה עוד:
http://www.ajcn.org/cgi/content/full/86/4/899

• פותח/ת השרשור
סוכר לבן הוא 50% פרוקטוז ולכן כל דבר המכיל סוכר יכיל פרוקטוז.
פרוקטוז יכול לשמש כאנרגיה לתאי כבד ומילוי גליקוגן כבד. אם אין צורך באלה הוא יעבור המרה לשומן ויצוא מהכבד (vldl) במקרה הטוב או יצטבר בכבד כשומן במקרה הרע (NAFLD).
כשכתבת פה מתי שאין צורך שהפרוקטוז ישמש כאנרגיה הוא יעבור המרה לשומן
אז מבחינת כמות של פרוקטוז כמה זה בערך?(או שזה לא מדע מדוייק?)

כשכתבת פה מתי שאין צורך שהפרוקטוז ישמש כאנרגיה הוא יעבור המרה לשומן
אז מבחינת כמות של פרוקטוז כמה זה בערך?(או שזה לא מדע מדוייק?)

החוקר מהסירטון - Lustig טוען שהגבול נמצא בסביבות 50 גרם ליום בצריכה קבועה (כלומר, לא מפעם אחת או פעמיים). זה כמובן ישתנה מאדם לאדם ובהתאם לשאר התזונה שלו ולפעילות. מי שמחזיק את הכבד שלו במצב מרוקן (ספורטאים, מאזן קלורי שלילי, IF) יכול כנראה להסתדר עם יותר ממי שיושב בבית, שואב גלידה וצובר כרס.

החוקר מהסירטון - Lustig טוען שהגבול נמצא בסביבות 50 גרם ליום בצריכה קבועה (כלומר, לא מפעם אחת או פעמיים). זה כמובן ישתנה מאדם לאדם ובהתאם לשאר התזונה שלו ולפעילות. מי שמחזיק את הכבד שלו במצב מרוקן (ספורטאים, מאזן קלורי שלילי, IF) יכול כנראה להסתדר עם יותר ממי שיושב בבית, שואב גלידה וצובר כרס.

ולפי אראגון אפשר גם קצת יותר מ 50.
אבל כך או כך זה לא משאיר מקום ליותר מכמה פירות ביום. מבאס, בעיקר בקיץ

ולפי אראגון אפשר גם קצת יותר מ 50.
אבל כך או כך זה לא משאיר מקום ליותר מכמה פירות ביום. מבאס, בעיקר בקיץ

תסתכל שוב על הטבלה. בפרי ממוצע יש בערך 4 גרם למאה גרם פרי. זה אומר שאתה יכול לאכול יותר מקילו פירות ביום. אני לא יודע מה אתה עושה בקיץ אבל אין שום סיכוי שאני אוכל כמות כזאת.
צריך לזכור שפירות גם מגיעים עם סיבים (ולפעמים ביחד עם אוכל נוסף). זה מאט את הספיגה של הפרוקטוז ונותן לכבד קצת יותר זמן להתמודד. זה לא אותו דבר כמו 50 גרם פרוקטוז שמגיע מקולה (55 גרם = 3 פחיות) בלי ארוחה.

תסתכל שוב על הטבלה. בפרי ממוצע יש בערך 4 גרם למאה גרם פרי. זה אומר שאתה יכול לאכול יותר מקילו פירות ביום. אני לא יודע מה אתה עושה בקיץ אבל אין שום סיכוי שאני אוכל כמות כזאת.
צריך לזכור שפירות גם מגיעים עם סיבים (ולפעמים ביחד עם אוכל נוסף). זה מאט את הספיגה של הפרוקטוז ונותן לכבד קצת יותר זמן להתמודד. זה לא אותו דבר כמו 50 גרם פרוקטוז שמגיע מקולה (55 גרם = 3 פחיות) בלי ארוחה.

מזכיר לי את הסיפור השחוק על לטבוע בבריכה בעומק ממוצע של חצי מטר... : )
אם אני מסתכל על פירות שרלוונטיים עבורי - תפוח וענבים מכילים הרבה יותר שלא לדבר על אבטיח
שאין דבר כזה לאכול מאה גרם.
ואני נזכר באבא שלי יושב מול הטלויזיה עם קערת פירות ענקית על הברכיים וטוחן כאילו אין מחר..

מזכיר לי את הסיפור השחוק על לטבוע בבריכה בעומק ממוצע של חצי מטר... : )
אם אני מסתכל על פירות שרלוונטיים עבורי - תפוח וענבים מכילים הרבה יותר שלא לדבר על אבטיח
שאין דבר כזה לאכול מאה גרם.
ואני נזכר באבא שלי יושב מול הטלויזיה עם קערת פירות ענקית על הברכיים וטוחן כאילו אין מחר..

גם אני אוהב תפוחים ואבטיח, אבל נדיר שאני אוכל יותר משני תפוחים ביום, ובממוצע שנתי אני בטוח שזה יוצא פחות מתפוח אחד ביום ובטח לא 100 גרם אבטיח.
לא הייתי ממליץ לך לסגל את ההרגלים של אבא שלך. קערת אנטריקוט זה כבר משהו אחר.

• פותח/ת השרשור
מה שלא ראיתי בטבלה הזאת זה מלון

ראיתי שיש כמה דברים שכתוב שם MELON אבל מצורף עוד שם ואני לא בטוח שמדובר במלון רגיל..

יכול להיות שאני טועה ותוכל להפנות אותי למיקום של המלון הרגיל...

מה שלא ראיתי בטבלה הזאת זה מלון

ראיתי שיש כמה דברים שכתוב שם MELON אבל מצורף עוד שם ואני לא בטוח שמדובר במלון רגיל..

יכול להיות שאני טועה ותוכל להפנות אותי למיקום של המלון הרגיל...

לפי nutritiondata זה בערך 4.5 גרם למאה גרם מלון.

• פותח/ת השרשור
אה אז זה ממש לא הרבה..
למרות שבחיים לא אוכלים 100 גרם מלון למה זה ממש קצת..

תודה אחי ממש עזרת לי..

---------- התגובה התווספה ב 12:36 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:17 ----------

יש מצב אתה מביא לי קישור לאיפה שראית את זה?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית