הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לאמן שריר נוטה לדלקות

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
בארבע השנים האחרונות אני סוחב איתי דלקות חוזרות ונשנות בכתפיים/גידים.
בפעם הראשונה, אחרי בערך שנתיים של נסיונות טיפול עקרים - זריקה בכתף סידרה ת'דלקת.
מאז, האזור עדיין רגיש וחוסר זהירות של אימון או שניים שולח אותי שוב ל 'פרוטוקול פציעות'.
הפרוטוקול האחרון הצליח (לאט לאט) להעביר את רוב הכאב ולכן,

אני מנסה לברר כאן באם למישהו יש דיעה מושכלת בנוגע לאופן אימון אופטימלי לאור הנ"ל:
האם כדאי יותר לעבוד פעם בשבוע בעצימות גבוהה, או לחילופין יותר נפח יותר פעמים בשבוע?
או, אלטרנטיבית,
בכלל לא לעבוד ל RM כלשהו, ואז במקרה כזה, שוב - מספר חזרות גבוה יחסית (אבל לא מתקרב למקסימום) או חזרות נמוכות (ושוב, לא למקסימום)

אשמח לכל רעיון/ניסיון

בארבע השנים האחרונות אני סוחב איתי דלקות חוזרות ונשנות בכתפיים/גידים.
בפעם הראשונה, אחרי בערך שנתיים של נסיונות טיפול עקרים - זריקה בכתף סידרה ת'דלקת.
מאז, האזור עדיין רגיש וחוסר זהירות של אימון או שניים שולח אותי שוב ל 'פרוטוקול פציעות'.
הפרוטוקול האחרון הצליח (לאט לאט) להעביר את רוב הכאב ולכן,

אני מנסה לברר כאן באם למישהו יש דיעה מושכלת בנוגע לאופן אימון אופטימלי לאור הנ"ל:
האם כדאי יותר לעבוד פעם בשבוע בעצימות גבוהה, או לחילופין יותר נפח יותר פעמים בשבוע?
או, אלטרנטיבית,
בכלל לא לעבוד ל RM כלשהו, ואז במקרה כזה, שוב - מספר חזרות גבוה יחסית (אבל לא מתקרב למקסימום) או חזרות נמוכות (ושוב, לא למקסימום)

אשמח לכל רעיון/ניסיון

מספר חזרות גבוה יחסית (10-12) , אבל לא מתקרב למקסימום, ז.א. לא להגיע לכשל. כל שבועיים ניתן להגדיל את משקל העבודה, לפי ההתקדמות. תשתדל בכל אימון לשמור על טכניקה נכונה, במיוחד כש אתה עושה לחיצות ועובד על כתפיים.

בהצלחה, תרגיש טוב ! 😃

• פותח/ת השרשור
מספר חזרות גבוה יחסית (10-12) , אבל לא מתקרב למקסימום, ז.א. לא להגיע לכשל. כל שבועיים ניתן להגדיל את משקל העבודה, לפי ההתקדמות. תשתדל בכל אימון לשמור על טכניקה נכונה, במיוחד כש אתה עושה לחיצות ועובד על כתפיים.

בהצלחה, תרגיש טוב ! 😃

תודה. אני מרגיש לא רע בכלל

מכיר את זה, תודה. זה רלוונטי יותר לענין 'פרוטוקולים', פחות לאיך כדאי להתאמן "אחרי"..

אילו זריקות עשית ואילו בדיקות עשית לאשש את הטענה שזו אכן דלקת

בפעם הראשונה - בדיקת אולטרסאונד שהראתה דלקת בסופראספינטוס
לפני חכצי שנה - אותה בדיקה והפעם דלקת מאוד קלה ב ACJ

ולא זוכר את שם החומר שהזריק האורטופד עבור הדלקת הראשונה. אבל שעתיים אחרי לא היה זכר לכאבים

קרח אחרי אימון באופן קבוע+ חימום מקומי לא אחרי אימון+ קומפרסים לסירוגין של חום וקור בזמן כאב עוזרים למנוע. וכמובן סלקוקס.

להקלה בכאבים הייתי נעזר הרבה במכשיר טנס.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קרח אחרי אימון באופן קבוע+ חימום מקומי לא אחרי אימון+ קומפרסים לסירוגין של חום וקור בזמן כאב עוזרים למנוע. וכמובן סלקוקס.

להקלה בכאבים הייתי נעזר הרבה במכשיר טנס.

אה טו? : )
ביקשתי יעוץ ביחס לסוג/אופן האימון הכי מתאים לבעיה מסוג כזה, לא טיפול של אחרי שהיא נוצרת..
אבל תודה

אני יודע. לא דיברתי רק על אחרי שהיא נוצרת (למרות שנתתי את כל הדרכים).
דברתי באופן קבוע. שמים קרח אחרי כל אימון ועושים קומפרסים חמים לא בזמן הסמוך לאימון, באופן קבוע ככל האפשר. (גם כשאין כאבים וכשאין דלקת!)
מבחינתי זה חשוב למניעת דלקת בדיוק כמו סוג האימון ומבחינתי זה חלק מרוטינת האימון כשאתה נוטה לדלקות, בדיוק כמו חימום.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
וואלה. לא חשבתי עד הסוף, סיכוי טוב שאתה צודק.
לאחרונה אני הרבה יותר מקפיד לעשות חימום ומתיחות שלא בזמן אימון, וחימום ספציפי + דיסלוקציות לפני אימון
ואין ספק שיש שיפור. אבל אני מזכיר לעצמי שכבר הרבה מאוד לא באמת הרשיתי לעצמי לאמץ את השריר
ולכן (אולי במקביל להמלצה שלך) אני מחפש לשמוע גם אם יש שיטת אימון מסוימת שתהיה מתאימה יותר עקרונית.

הייתה לי בעיה דומה באמה (כשהייתי מתאמן בBJJ) והצלחתי להתגבר על זה. זה מאוד מעיק ומתסכל ולוקח המון זמן, אבל מתישהו אתה מנצח את זה. פשוט צריך לתקוף את זה מכל הכיוונים. אימונים,אוכל,קרח,חום,כדורים,חבישות,טנס,טייפינג,זריקות - מה שבא בא 😃
ולמקרה שאתה טחון:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3815824,00.html

• פותח/ת השרשור
הייתה לי בעיה דומה באמה (כשהייתי מתאמן בBJJ) והצלחתי להתגבר על זה. זה מאוד מעיק ומתסכל ולוקח המון זמן, אבל מתישהו אתה מנצח את זה. פשוט צריך לתקוף את זה מכל הכיוונים. אימונים,אוכל,קרח,חום,כדורים,חבישות,טנס,טייפינג,זריקות - מה שבא בא 😃
ולמקרה שאתה טחון:

תוקף, תוקף, רק שננצח כבר. תודה
ואני לא טחון (מה שזה לא יהיה)

לוותר על בנץ'.

😃
כבר ויתרתי למשך שנתיים פלוס. עברתי ללחוץ עם דאמבלס והייתי (די) מרוצה בחלקי.
אבל אז חזרה דלקת, במיקום קצת שונה הפעם, וגם דאמבלס לא ניתן.
השאלה אם לא יווצר איזה 'חוסר איזון' אם נניח אלחץ רק מעל הראש ושום דבר אופקי?

לא, זה לא יוצר שום חוסר איזון, אלא אם כן חשוב לך החלק האסטטי, אז אני לא יודע. הייתי מנסה ללחוץ רק מעל הראש, בהנחה שאתה עושה את זה נכון.

• פותח/ת השרשור
אסטתיקה לא מענינת אותי, לא ברמות או במובנים כאלה. התכוונתי לאיזון מבחינת הפעלת שרירים, איזון מהסוג שמקובל להמליץ פה לאנשים לרוב בין לחיצות/משיכות וכו'. אני אוהב ועובד די הרבה "גב", חששתי שהימנעות מעבודה על שריר גדול כמו החזה תהיה מתכון לצרה אחרת כלשהי.
ותודה

אל תדאג, אין שום סכנה בללחוץ רק מעל הראש. כל הבעיות של האיזון באות בגלל הבנץ' בדרך כלל, לא ההפך.

ולמקרה שאתה טחון:

אני ינסה את הקטע של החום וקור ונראה מה יהיה אני סובל גם מאיזה שטות חוזרות ולא נגמרת בשכמה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית