הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ - ללמוד תואר ראשון או לא? 😲

• פותח/ת השרשור PooPed
  • פורסם בתאריך

PooPed

משתמש פעיל
541
0
נק' מוניטין:
1,763
541
0
אז ככה, קודם כל אני רוצה להתת כמה פרטים על עצמי.
בן 23 גר עם ההורים עובד כרגע במשרה מלאה מצב כלכלי סביר בלי הרבה הוצאות.
השתחררתי לפני שנה ובמשך כל השנה הזאת אני עובד עם משכורת של 5-6 בחודש.

ההתלבטות שלי היא האם כדאי לי ללמוד עכשיו 4-5 שנים לתואר ראשון כאשר מה שאני רוצה ללמוד זה הנדסה.
אמא שלי ממש אבל ממש לא תומכת בעניין והיא רוצה שאני אלמד שנתיים להיות חשמלאי מוסמך.
אני יודע שההחלטה היא שלי אבל אני לא מבין מה הקטע כאילו..
הרבה אנשים אמרו לי שעדיף לי ללמוד למהנדס ושאני לא אצטער על זה אבל אמא שלי חושבת שכדאי לי ללמוד חשמלאי מוסמך ואז לעבוד בחו"ל(יש לי אזרחות)

יש לי שתי אפשרויות שחשבתי עליהן, אפשרות אחת זה עכשיו לעשות קורס מדריכים בוינגייט במשך שלושה חודשים ואז ללמוד תואר ראשון ובמקביל להיות מדריך בחדר כושר אשר זה מקנה לי אפשרות גם להתאמן כי זה חשוב לי וגם יש לי שקט ללמוד במכון... וכמובן גם קצת כסף.

אפשרות שניה זה ללמוד חשמלאי באמת ולעבוד במקביל כי זה רק פעמיים בשבוע בשעות הערב ככה שאני אוכל להמשיך לעבוד במשרה מלאה ואז לטוס לעבוד בארה"ב או להיות עצמאי...

מה אתם אומרים אנשים?

זו החלטה שלך. אני אישית תמיד אומר שעדיף לשאוף לתואר אם זה מתאפשר מבחינה כלכלית/משפחתית. תואר גם נותן לך יותר אפשרויות להתפתח.

למה אתה רוצה ללמוד לתואר ראשון? למה הנדסה ולמה אתה מתכוון ב"הנדסה"? תהיה יותר ספציפי.

תקשיב אף אחד לא יכול להבטיח לך שום דבר.

אתה צריך להבין שהנורמות החברתיות האלה הן בולשיט אחד גדול מכיוון שהן לא אמיתיות. אלה דברים שאנשים יצרו בשביל עצמם או בשביל לשרת את המערכת.

קודם כל תחשוב אם אתה בכלל רוצה ללמוד הנדסה, אם זה בכלל מעניין אותך.

אם אתה באמת רוצה להיות מהנדס - לך על זה. וכן, לך לעבוד עם זה בחו"ל אח"כ. למרות הניסיונות להציג את עצמנו כמעצמת הייטק ומוחות, האמת הכואבת היא שאין יותר מדי עבודה בארץ ולא בכדי המוחות בורחים מעבר לים. באירופה ובארה"ב, מה לעשות, גם רמת החיים יותר גבוהה.
יחד עם זאת, אם נודה באמת - לחשמלאי יש יותר פוטנציאל השתכרות מלמהנדס. זה נכון גם לבעלי שווארמיות, וכמובן אם נלך לצד הקיצוני של הספקטרום - גם לסוחרי סמים וסוחרי נשק באנגולה. אם מה שאתה מחפש זה פרנסה - כנראה שאמא שלך צודקת. אם אתה מחפש משהו עם ערך מוסף - לך על הנדסה.

• פותח/ת השרשור
אם אתה באמת רוצה להיות מהנדס - לך על זה. וכן, לך לעבוד עם זה בחו"ל אח"כ. למרות הניסיונות להציג את עצמנו כמעצמת הייטק ומוחות, האמת הכואבת היא שאין יותר מדי עבודה בארץ ולא בכדי המוחות בורחים מעבר לים. באירופה ובארה"ב, מה לעשות, גם רמת החיים יותר גבוהה.
יחד עם זאת, אם נודה באמת - לחשמלאי יש יותר פוטנציאל השתכרות מלמהנדס. זה נכון גם לבעלי שווארמיות, וכמובן אם נלך לצד הקיצוני של הספקטרום - גם לסוחרי סמים וסוחרי נשק באנגולה. אם מה שאתה מחפש זה פרנסה - כנראה שאמא שלך צודקת. אם אתה מחפש משהו עם ערך מוסף - לך על הנדסה.

תודה רבה... ניראה לי שזאת התשובה הכי טובה שקיבלתי עד עכשיו..

יחד עם זאת, אם נודה באמת - לחשמלאי יש יותר פוטנציאל השתכרות מלמהנדס. ז

מה???
למה לבלבל את השכל? :🙁
מר חבר, אם יש לך את היכולות הריאליות והכלכליות ללמוד תואר ראשון בהנדסה (אני משער שאתה מדבר על חשמל ואלקטרוניקה) אל תהסס בכלל אם האלטרנטיבה היא חשמלאי.
פוטנציאל ההשתכרות הוא הרבה יותר גדול בהנדסה, וחשמלאי זו סך הכל תעודה ברמה בינונית, ובמיוחד אם אתה מכוון לחו"ל, שם יש הרבה יותר סיכוי שתתבסס בעבודה שכזו מאשר שתתחיל לצבור לבד בסיס לקוחות לחשמלאי.

לך להנדסה ( + תעשה גוגל על טבלאות שכר של מהנדסים)

מה???
למה לבלבל את השכל? :🙁
מר חבר, אם יש לך את היכולות הריאליות והכלכליות ללמוד תואר ראשון בהנדסה (אני משער שאתה מדבר על חשמל ואלקטרוניקה) אל תהסס בכלל אם האלטרנטיבה היא חשמלאי.
פוטנציאל ההשתכרות הוא הרבה יותר גדול בהנדסה, וחשמלאי זו סך הכל תעודה ברמה בינונית, ובמיוחד אם אתה מכוון לחו"ל, שם יש הרבה יותר סיכוי שתתבסס בעבודה שכזו מאשר שתתחיל לצבור לבד בסיס לקוחות לחשמלאי.

לך להנדסה ( + תעשה גוגל על טבלאות שכר של מהנדסים)

תבדוק כמה עושה חשמלאי לביקור בית ותכפיל את זה ליום ואח"כ לחודש....ותוסיף לזה כמה הוא מעלים ומכניס להוצאות. נכון שיש מהנדסים שמרויחים יותר מחשמלאים, ויש חשמלאים שמרויחים יותר מכל מהנדס. גם אני לא הייתי מהסס והולך על הנדסה, אבל ממש לא מההיבט הכלכלי, אלא בדיוק מההיבט של איך התעודה נתפסת ואיזה ערך מוסף יש למקצוע (גילוי נאות - אני עוסק בפיתוח תכנה ובביטוח). אבל מבחינה כלכלית נטו - יש שליחים ובל בויס שמגיעים לאותה משכורת כמוני, אחרי הטיפים שהם מקבלים.

נערך לאחרונה:
מה שאמא שלך לא מבינה שכדי להיות חשמלאי בארה"ב אתה תצטרך להוציא רישיונות וללמוד פה פשוט מחדש כי:
א. החוקים פה שונים
ב. החשמל פה שונה
ג. התעודה שלך לא תקפה כאן

מ.ש.ל לך תלמד הנדסה.

• פותח/ת השרשור
מה שאמא שלך לא מבינה שכדי להיות חשמלאי בארה"ב אתה תצטרך להוציא רישיונות וללמוד פה פשוט מחדש כי:
א. החוקים פה שונים
ב. החשמל פה שונה
ג. התעודה שלך לא תקפה כאן

מ.ש.ל לך תלמד הנדסה.

סוף סוף תגובה ממך... חיכיתי לזה!

וואי טוב שאתה אומר לי את זה! עכשיו יש לי קייס מצויין על למה לא כדאי לי ללמוד את זה.
אגב לגבי מהנדס זה כן תקף בארה"ב נכון?

מהנדס זה גלובאלי מידי, תלוי במה אתה הולך להתמקצע.
תברר את זה יותר לעומק, אני לא מבין בהנדסה.

סוף סוף תגובה ממך... חיכיתי לזה!

וואי טוב שאתה אומר לי את זה! עכשיו יש לי קייס מצויין על למה לא כדאי לי ללמוד את זה.
אגב לגבי מהנדס זה כן תקף בארה"ב נכון?

אני חושב שכן.
בכל מקרה אתה צריך לדעת מה אתה רוצה ללמוד בהנדסה. רק שתדע שהבסיס זהה כך שאם תרצה להתמחות נניח בהנדסת חשמל ויש לך תואר בהנדסת מים זה לא יקח לך 4 שנים.

בכל מקרה לא משנה מה תלמד בהנדסה אתה תצטרך להוציא רישיונות בארה"ב אפילו בין STATE ל STATE, רישיון בקליפורניה לא תקף לרישיון בניו יורק וההפך.

בכל מקרה לא משנה מה תלמד בהנדסה אתה תצטרך להוציא רישיונות בארה"ב אפילו בין STATE ל STATE, רישיון בקליפורניה לא תקף לרישיון בניו יורק וההפך.

ממש לא.
כשאתה מהנדס חשמל או תוכנה או סתם איש מדעי המחשב, אין כל צורך בתעודה כזו או אחרת, זה הכל עניין האם החברה המעסיקה מכירה בתואר שלך ורוצה להעסיק אותך.
תעשה את התואר מאונ' מוכרת בישראל, ואתה מסודר בנושא.

לגבי מי שציטט אותי, יוצא מן הכלל לעולם אינו מעיד על הכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית