הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מתיחות לשיחרור כאבים בברך אחרי סקואט

DarthMaul

משתמש פעיל
847
0
נק' מוניטין:
10,881
847
0
למה שמתיחות "ישחררו" כאבים בברך? ובכלל, כאבים בברך זה לא חלק אינטגרלי מסקוואט.

• פותח/ת השרשור
למה שמתיחות "ישחררו" כאבים בברך? ובכלל, כאבים בברך זה לא חלק אינטגרלי מסקוואט.

מסכים ... אבל בכל זאת אנשים העלו את הנושא
ונכון שדבר ראשון צריך לבדוק את הטכניקה ... וכאבים זה לא "טבעי" בסקואט

בווידיו הוא מדבר ,בין השאר, על כאבים כתוצאה מה"נזק" שנגרם לשרירים עקב אימון משקולות
אולי בסוג הזה מתיחות נשמעות כדבר הגיוני לעשות ...

בשביל לטפל בכאבים בעצם, לעומת זאת ,אני לא בטוח שכדאי לעשות מתיחות

אני בכל מקרה מביא את הלינק לדיון....

נערך לאחרונה:
עד כמה שהבנתי- הכוונה שם היא יותר "לשחרר" את השרירים שמסביב לברך...
העניין עם ה-foam roller זה סוג של מסאג' עצמי. והמתיחות הן אחלה בכל מקרה- גם אחרי ריצה.
תודה 😃
בכל אופן במקרה שלי הכאב הוא בתוך הברך עצמה ולא מסביב. אז אצטרך ללכת לאבחון בכל מקרה.. ואז נראה איך אני חוזרת לסקוואט. אני חושבת להתמקד בטכניקה ולא במשקל בתקווה שהכל יסתדר לאט לאט.
אני גם לא יודעת מה לעשות עם האירובי. נראה לי שהקרוס טריינר המקרטע במכון רק מחמיר את הסיפור אז ההתלבטות היא אם ללכת או לרוץ על הליכון. ההליכה משעממת אותי נורא אבל אני לא בטוחה שריצה זה טוב במיוחד.. למרות שההליכון אמור לבלום זעזועים מספיק טוב.. ואחרי ריצה מרוב כאבי שרירים אני כבר לא מרגישה שום כאב אחר 😳

עד היום כל הכאבים שהיו לי בברכיים נפתרו עם חזרה לאחור במשקלי העבודה והתמקדות בטכניקה נכונה. בשניה שאני נותנת לברכיים לקרוס פנימה אני סובלת. גם אצלי מדובר בכאבים "בתוך" הברך ולא מסביב.
יש לי רגלי x ולכן לברכיים יש נטיה לקרוס פנימה, תתאמני מול מראה ושימי לב טוב טוב אם הברכיים שלך קורסות פנימה בזמן הקרוס או הריצה. יכול להיות שזה מחריף לך את הכאבים. עוד דבר שעזר לפתור לי כאבים בזמן ריצה הם מדרסים טובים, ונעלי ריצה טובות (למזלי על חשבון הצבא ונקודות קבע).

לגבי האירובי, יש לי פתרון מצוין בשבילך - אל תעשי.

לגבי הסקוואט, אם תעשי הכל נכון הדברים יסתדרו.

עד היום כל הכאבים שהיו לי בברכיים נפתרו עם חזרה לאחור במשקלי העבודה והתמקדות בטכניקה נכונה.
תתאמני מול מראה ושימי לב טוב טוב אם הברכיים שלך קורסות פנימה בזמן הקרוס או הריצה.

בזמן הקרוס- יש מצב. בזמן ריצה לא שמתי לב עד עכשיו.
אבל הכאבים הם בעיקר בזמן ואחרי סקוואט ולחיצות רגליים.

---------- התגובה התווספה ב 11:20 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:16 ----------

לא לעשות אירובי לצערי לא בא בחשבון. ניסיתי חיטוב בלי אירובי תקופה מסוימת- וזה פשוט לא עובד :( חוצמזה אני אוהבת את התחושה שאחרי אירובי.
לגבי סקוואט- זה בדיוק התכנון

לדעתי תוותרי על הלחיצות רגליים
כן נראה לי שאני אוותר עליהן.
אגב שאלה אלייך כאל בחורה- את עושה/עשית פרונט סקוואט? אם כן- זה לא מכאיב?
כשניסיתי לעשות פרונט-סקוואט עם מוט ריק - איכשהו המנח שלו על החזה פשוט מכאיב לי..
ככה זה אצל כולם ואני סתם מפונקת? 😃

כנראה שהמנח שלך לא נכון, המוט לא יושב על החזה, אלא על השומנים של הכתפיים (coldfire טוען שעל הבשר, לי יש שם רק שומן:) ), ונוגע בעצמות הבריח.

crossfit-girl-front-squat.jpg

המלצה שלי, לא לשים שרשרת בזמן front squat. זה כואב!

כנראה שהמנח שלך לא נכון, המוט לא יושב על החזה, אלא על השומנים של הכתפיים (coldfire טוען שעל הבשר, לי יש שם רק שומן:) ), ונוגע בעצמות הבריח.
המלצה שלי, לא לשים שרשרת בזמן front squat. זה כואב!

תודה!
התכוונתי באמת לעצמות הבריח ולא לחזה.. לי זה לא נוח עד כאב.. אולי כי השומנים גדלים במקומות הפחות פרקטיים LOL... טוב נו אני אנסה את זה שוב מתישהו.
לא שמה תכשיטים בזמן אימון- עם הזיעה והפרצוף האדום לא נראה לי שהם ממש משפרים לי את הסקסיות 😆

דווקא שהתחלתי לעשות הרבה FS האיזורים מסביב לברך כאבו (בד"כ יום אחרי האימון ככה) עם הזמן זה משתחרר
צריך לשים לב אם זה כאב בברך או מסביב

תודה!
התכוונתי באמת לעצמות הבריח ולא לחזה.. לי זה לא נוח עד כאב.. אולי כי השומנים גדלים במקומות הפחות פרקטיים LOL... טוב נו אני אנסה את זה שוב מתישהו.
לא שמה תכשיטים בזמן אימון- עם הזיעה והפרצוף האדום לא נראה לי שהם ממש משפרים לי את הסקסיות 😆
זה אכן כאב בהתחלה בעצמות הבריח, אבל זה עובר אחרי כמה אימונים. בעיקר אחרי שנופלים עליהן power cleans בנוסף ל- front squat. בעיקרון זה צריך לשבת יותר על הבשר בכתפיים, תנסי להוציא מרפקים יותר קדימה.
בקשר לשרשרת, זה לא שאלה של להיות יותר סקסית, אני גם ככה לא יכולה להיות יותר סקסית ממה שאני כבר עכשיו, פשוט אני אף פעם לא מורידה את השרשרת. 😃
רק רציתי להזהיר אותך...

דווקא שהתחלתי לעשות הרבה FS האיזורים מסביב לברך כאבו (בד"כ יום אחרי האימון ככה) עם הזמן זה משתחרר
צריך לשים לב אם זה כאב בברך או מסביב

בגלל זה אמרתי סקוואט. פרונט סקוואט יכול לעצבן את הברכיים יותר.

בכל אופן במקרה שלי הכאב הוא בתוך הברך עצמה ולא מסביב. אז אצטרך ללכת לאבחון בכל מקרה.. ואז נראה איך אני חוזרת לסקוואט. אני חושבת להתמקד בטכניקה ולא במשקל בתקווה שהכל יסתדר לאט לאט.
אני גם לא יודעת מה לעשות עם האירובי. נראה לי שהקרוס טריינר המקרטע במכון רק מחמיר את הסיפור אז ההתלבטות היא אם ללכת או לרוץ על הליכון. ההליכה משעממת אותי נורא אבל אני לא בטוחה שריצה זה טוב במיוחד.. למרות שההליכון אמור לבלום זעזועים מספיק טוב.. ואחרי ריצה מרוב כאבי שרירים אני כבר לא מרגישה שום כאב אחר 😳
היי. מניסיון (והניסיון הוא מר עקב פציעה בצבא), הכאבים האלה נובעים משחיקה של סחוס בברך. זה בדיוק מה שהיה לי , אחרי ריצה הייתי צריך יומיים להתאושש שלא לדבר על סקוואטים. בניגוד להמלצת הרופאים , מה שעשיתי זה בהדרגה העלתי משקלים בסקוואט......את לא מאמינה זה כמו קסם. ברגע שהשריר מסביב לברך מתחזק הכאבים נעלמים זה הגיע למצב שבו לפני מר ישראל בשנה שעברה הייתי עושה פעמיים אימון אירובי ביום של שעה כל פעם או ריצה או קרוס בלי בעיה...אני ממליץ להתחיל לאט לאט לחזק את השרירים שתומכים בברך , תוך זמן קצר אני מתאר לעצמי שהכאבים יעלמו....

סליחה על הבורות .מה ההבדל אם הכאב הוא בברך או מסביב ?
בדיון הזה- כאב בברך- הכוונה פה היא שהכאב הוא ממש בתוך הברך במרכז או בצדדים בגלל פגיעות שונות בברך עצמה (רצועות, סחוסים וכו'.. אני מניחה שיש מגוון 😳 )
כאב מסביב- הכוונה לכאבי שרירים שמסביב לברך לאחר מאמץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית