הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוצאות לא משהו של לחץ דם ויהומבין

• פותח/ת השרשור SaarN
  • פורסם בתאריך

SaarN

משתמש מתחיל
184
5
נק' מוניטין:
187
184
5
היום עשיתי בדיקת דם לבדוק אם אני יכול להשתמש באיזו תרופה,
יצא לי 136\86 אם אני זוכר נכון, שזה לא משהו.
אני זוכר גם בצו ראשון היו לי קריאות גרועות כאלה, אבל אז הלכתי לקופ"ח והבאתי את המכשיר הביתה וכשמדדתי בבית זה ירד חופשי מתחת ל-120. (אמא שלי עובדת בקופ"ח, לקחתי מדידות בבית ושלחתי לצה"ל והכל היה בסדר עם הפרופיל)
אני לא יודע כמה זה משפיע, אבל אני לא כזה מרגיש בנוח כשאני נמצא בבתי חולים \ מרפאות, זה לא פחד, זה סתם הרגשה רעה כזאת שאני לא יכול להסביר אותה ואני די בטוח שזה משפיע.
האם לתת חשיבות למספרים של המרפאה או למספרים של הבית?
ומכיוון שאני רוצה להשתמש ביהומבין בקרוב, אז רציתי לדעת אם יש להמנע או שאפשר להשתמש?
וחוץ מזה בכללי, מה אפשר לעשות בשביל לשמור על לחץ דם תקין? אני מתכוון לאורך השנים

• פותח/ת השרשור
הקטע שבמרפאה עשו לי איזה 5
150 -> 149 -> 148-> 138 -> 136
בבית עשיתי איזה 10.. בהתחלה זה גם היה גבוה ואז זה ירד לאיזה 6 מדידות רצופות של תוצאות תקינות

יש לך תופעה שנקראת תיסמונת החלוק הלבן, הלחץ דם שלך עולה כשאתה רואה רופא או אחות או נמצא בקירבת בתי חולים, יש לי/היה לי את זה גם, בגדול מה שקובע לחץ דם אמיתי זה הולטר ל 24 שעות, כל שאר המדידות לא שוות כלום.
לגבי יהומבין, הוא מעלה לחץ דם, ככה שהייתי שם יד על הדופק (תרתי משמע)

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה משה, במיוחד על ההבהרה של איך זה נקרא, זה די מתאים.
אני זוכר שכשנשכבתי פתאום התחלתי להרגיש את הלב שלי דופק די מהר (מה שאף פעם אני לא מרגיש בשום מצב אחר חוץ מבמרפאות, אני הבנתי שזה סוג של לחץ) וכל הבדיקה אני מנסה להעסיק את עצמי במחשבות אחרות חוץ מהמכשיר הזה - לא כ"כ עובד לצערי, כבר שנשכבתי הייתה לי הרגשה שהבדיקות הולכות לצאת על הפנים.
יש לי תהייה, אם הלחץ דם עולה בצורה ניכרת בשעת לחץ,
אז האם גם אדם בעל לחץ דם רגיל מסתכן בהתקפי לב \ שבץ וכד' אם הוא נמצא יום יום במקום עבודה שעובדים בו בלחץ? כי אנחנו מדברים פה על איזה המון שעות יומיות של לחץ דם גבוה.

גם לי בזמן האחרון יש תוצאות גרועות, 75/145 (בדקתי בעצמי ולא היה לי חלוק לבן, יותר מבדיקה אחת).

אם אני לוקח EC ועושה סקוואט כבד סביר להניח שיהיה לי התקף לב? :🙁

המלצה לכל חברי הפורום..
אם לחץ הדם שלכם במנוחה הוא לא 120/80 לפחות(עדיף שיהיה נמוך יותר, כי בד"כ לספורטאים יש 110/70) עדיף שלא תשתמשו ביהומובין.

גם לי הלחץ דם תמיד יותר גבוה אצל רופאים, זה טבעי.
גם אם כביכול אתה לא מרגיש התרגשות, סביר להניח שאתה כן מתרגש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית