הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה עם הצבא...

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
כבר פתחתי במקומות אחרים אבל מעוניין לקבל חוות דעת מאנשים אחרים כאן
לאחר שמילאתי שאלון העדפות בינואר ובחרתי שיריון כבחירה ראשוניה, גיליתי שיש אפשרות לבקש שאלון העדפות חדש והרגע קיבלתי בדואר אחד חדש...אותן אפשרויות כמובן

פרופיל 72 (פציעה בברך)
קב"א 52 (זלזלתי במבחן)

האפשרויות:

חיל התותחנים 1
לוחם איסוף בחיל האיסוף הקרבי 5
חיל השיריון 1
לוחם במערך הנ"מ 5
לוחם חילוץ והצלה 1
מאבחן ביטחוני 1

אדום = הבחירה שלי...

שאלות:
האם השאלון הזה מבטל את השאלון הקודם?

יש כאן אנשים שמשרתים בחיילות שדירגתי כ5? האם הם יכולים לספר קצת מניסיונם האישי?
מה אתם ממליצים? חיל האיסוף הקרבי נשמע מעניין מאוד, אבל במידה רבה גם קשה רצח...בזמן שנ"מ זאת יחידה קרבית שיש לי איתה גם זמן אולי להתאמן קצת. עיקר אשכול הזה הוא במה לבחור או לקוות \ לשאוף, נ"מ או חיל האיסוף.
בנתיים גיוס בנובמבר

אני גם מלש"ב ככה שאין לי יותר ידע וניסיון ממך, אבל אני הייתי הולך על שיריון.
אני לא חושב שדברים כמו איך אני אוכל להתאמן תוך כדי זה דברים שאתה צריך לקחת בחשבון..
לפי דעתי הצבא זאת חוויה כנראה שתהיה שונה לגמריי ממה שתעשה במשך החיים ככה שאימונים יוכלו לחכות.
ברור לי שנ"מ ואיסוף קרבי לא פחות מועילים משיריון, אבל האופי של השיריון (לא יודע אם זה נכון להגדיר את זה ככה) נראה לי יותר "קרבי", לפחות מהנ"מ ואולי גם מאיסוף קרבי, לא בידיוק סגור על זה.
מבחור שנמצא בזיקית (יחידה מיוחדת של איסוף קרבי) שמעתי שרוב הזמן כשהם לא בפעולה הם משחקים פליסטיישן וכאלה (אני כמעט בטוח שהוא דיבר באופן כללי על החיל ולא ספציפית על הזיקית).

• פותח/ת השרשור
אני גם מלש"ב ככה שאין לי יותר ידע וניסיון ממך, אבל אני הייתי הולך על שיריון.
אני לא חושב שדברים כמו איך אני אוכל להתאמן תוך כדי זה דברים שאתה צריך לקחת בחשבון..
לפי דעתי הצבא זאת חוויה כנראה שתהיה שונה לגמריי ממה שתעשה במשך החיים ככה שאימונים יוכלו לחכות.
ברור לי שנ"מ ואיסוף קרבי לא פחות מועילים משיריון, אבל האופי של השיריון (לא יודע אם זה נכון להגדיר את זה ככה) נראה לי יותר "קרבי", לפחות מהנ"מ ואולי גם מאיסוף קרבי, לא בידיוק סגור על זה.
מבחור שנמצא בזיקית (יחידה מיוחדת של איסוף קרבי) שמעתי שרוב הזמן כשהם לא בפעולה הם משחקים פליסטיישן וכאלה (אני כמעט בטוח שהוא דיבר באופן כללי על החיל ולא ספציפית על הזיקית).
אני לא מחפש משהו שהוא "יותר" קרבי, אולי אפילו להפך
אם אני בוחר 1 ברצון ללוחם, אז ישלחו אותי לתפקידים של תומך לחימה? אילו תפקידים? אני יכול לבחור וכול? איך היציאות \ טחינות?

ממה שיצא לי לדבר עם אנשים, רצון להיות לוחם רלוונטי לגביי איפה שתהיה בשירות שלך כמו שהשאלה כמה אתה אוהב את השמיים מ 1 עד 5.
מבחנת פעולות של האיסוף הקרבי הם כן דיי קרביים, הם נותנים את המודיעין מהשטח עם משקפות וכל מיני ציוד ואפילו נכנסים קודם אם מדובר בזיקית (למרות שאני חושב שאתה פסול מזיקית בגלל הפרופיל)

תתרחק מנ"מ כמו אש. מוד"ש ושריון הכי נורמלי.
בכל מקרה בכל מקום שתלך אליו אתה פשוט תאייש עמדות בקו רוב השירות. ההבדל יהיה רק במלחמה.
ותתנחם בזה שלכל יחידה שתגיע ירעילו אותך ככה שאחרי חודשיים תשכח איפה רצית להיות בהתחלה.

לא שירתתי באף אחת מהיחידות האלה, אבל מהיכרות ושיתוף פעולה עם חלק מהן, אני יכול לומר שהחבר'ה מהשריון הם ממש אחלה ונראה לי שהשירות שם טוב יחסית (במיוחד אם יש לך בעיות פרופיל).

אם אני לא טועה, פרופיל 72 במוד"ש = לוחם רכוב = טירונות 03 ועבודה עם בנות.

לא נראה כמו קריעת תחת ביחס לשאר האופציות.

• פותח/ת השרשור
לא רוצה להיות כזה חחח

---------- התגובה התווספה ב 22:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:20 ----------

אז אם אני אסמן 1 ברצון ללוחם זה לא אומר שאני לא אשרת כקרבי?

לאו דווקא.. אם צריך אותך בקרבי אתה תהיה בקרבי למרות רצונך, אבל אם תעשה בעיות בטירונות ינפו אותך מקרבי ותהיה תומך לחימה בבסיס של היחידה ששובצת אליה.

איסוף קרבי אתה תהיה רכוב מה שאומר לא עבודה קשה אבל מעניינת רצח במלחמות, נ"מ זה נ"מ, הרבה לעשות לא יהיה לך בשנים הקרובות...

איסוף קרבי אתה תהיה רכוב מה שאומר לא עבודה קשה אבל מעניינת רצח במלחמות, נ"מ זה נ"מ, הרבה לעשות לא יהיה לך בשנים הקרובות...

גם בשריון הוא יהיה רכוב.

תלוי מה אתה רוצה, אני הייתי שריונר כי ראיתי בזה התפקיד הכי קרבי מכל האופציות האחרות שהיו לי(פרופיל 72), ובאמת בתקופה הנוכחית שהייתי יצא לי באמת לראות הכי הרבה אקשן.

תהיה מודע לעובדה שבשגרת ביטחון שוטף זה לא כל כך משנה, היום הקווים היחידים שעושים על טנקים זה או בעזה או בצפון, השאר זה קווי חי"ר מצו'קמקים אחרים.
לעומת זאת, נ"מ זה רק קווי חי"ר מצ'וקמקים.

אם השאיפה שלך זה לראות אקשן, לפי דעתי שריון יספק לך את השאיפה הזאת הכי טוב מכל השאר.
אם השאיפה שלך זה להיות בבית אז אני יכול להגיד לך ששריון זה על הפנים(לפחות עד שתהיה וותיק), לעומת זאת אני לא חושב שגם השאר יותר טוב, אני אפילו די בטוח שזה אותו חרא.

שפשוף נעים

אהלן,

תוכל לקרוא קצת על חיל האיסוף הקרבי ועל מערך הנ"מ

בכללי,במנילה אתה נדרש לדרג קודם כל את העדיפויות שלך לגבי כל חיל וחילמ 1 עד 5-ואחרי זה אתה חייב לדרג את 3 החילות שאתה הכי רוצה למצוא את עצמך בהם.

אני מבין שאתה מתלבט בין נ"מ ל מוד"ש אבל לדעתי יהיה חכם לסמן עוד חיל אחד בדירוג שבין 1-5
(אל תסמן שריון או תותחנים אם אתה לא רוצה למצוא את עצמך שם-כי רוב הסיכוים שאם תסמן תקבל)

כי במידה ולא תקבל את אחת העדיפויות(עם ביקוש גבוה יחסית) יתיחסו לכל החילות שסימנת 1 באותה חשיבות.

ממליץ לך להתיעץ באמת עם אנשים ששירתו ביחידות הללו-ושלא תבלה בהן 3 שנים ללא ידיעה עליהן,ובנוסף תעזר בחיפוש באינטרנט (יש הרבה מאד מאמרים,שאלות ותשובות של אנשים שנמצאים במקומות האלו)

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
^ תודה, פתחתי אשכולות במספר פורומים אבל עד עכשיו לא הצלחתי לדוג אנשים שמכירים את היחידות או התגייסו אליהם ( גוגל לא עזר לי בכלל, רק מצאלי ילדים של fxp)

^ תודה, פתחתי אשכולות במספר פורומים אבל עד עכשיו לא הצלחתי לדוג אנשים שמכירים את היחידות או התגייסו אליהם ( גוגל לא עזר לי בכלל, רק מצאלי ילדים של fxp)

מוד"ש:

1
2
3

נ"מ:

1
2

לא יודע כמה אלה יעזרו לך,תנסה בעיקר לחפש פוסטים בפורום פרש או תפוז.

יש גם באתר עולים על מדים פורומים פתוחים מדי פעם, ויש שמה הרבה מידע על היחידות אז אני ממליץ לך לחפש שם.

• פותח/ת השרשור
תודה, אני רואה שיש יציאות יחסית גרועות, ויש חשש לא קטן על קרינה...

מה השירות שאתה מחפש?

להיות בחזית יחסית או בעורף? להשתתף בלחימה או לסייע ליחידות אחרות?

• פותח/ת השרשור
לסייע ליחידות לוחמות ואף להשתתף במלחמה, אחד הדברים שמגבילים אותו זה הפציעה שלי בברך שבגללה אני לא אנסה אפילו לעלות או להתגייס לחי"ר למרות שתכננתי, אני מעוניין עדיין בשירות קרבי, ונ"מ נראה לא רע למרות שיש בו הרבה חסרונות

מה מעניין במלחמות בדיוק ?
צבא זה חרא

PALA תדבר עם אנשים, סה"כ אתה תהנה אם תבוא בגישה חיובית ויהיה לך אחלה חבר'ה
לא משנה אם אתה בקריה או באיזה פלס"ר או גדוד

אני מסכים עם רן

תקשיב..
בסך הכל היחידות שציינת עושות משהו די דומה.
תופסות קו, שמירות. וכשלא, הרבה ביד.
אל תחפש את המעניין דווקא בפעילויות שהן עושות, תקווה שתיהיה בבסיס עם אנשים סבבה ושיהיו המון צחוקים. כי זה מה שאתה תזכור כשתשתחרר.

צריך לקחת דברים בפרופורציה מבחינת ה"מעניין".
יש גם יחידות קומנדו ומודיעין מבצעי, ויחידות שלא שמענו עליהן.
אז... כמו שאמרתי. לדעתי תחפש את הגדוד והיחידה שלדעתך תשב שם הכי טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית