הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חזרה לסקוואט אחרי אבחון שחיקת סחוסים בברכיים

minimonster

משתמשת כבוד
2,672
400
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,428
2,672
400
בבית
אורתופד אבחן אצלי שחיקת סחוסים שבגללה יש לי כאב ברכיים. כבר שבועיים לא עשיתי סקוואט כלל (עדיין עשיתי תרגילים אחרים כולל דדליפט, וגם אירובי). עכשיו אני חושבת להתחיל לחזור לסקוואט.
השאלה שלי היא- האם להשתמש בהמלצות מפרוטוקול הפציעות (להתחיל ממוט ריק 3 סטים 25 חזרות ואז להעלות משקלים בהדרגה, ולא לעשות תרגילים אחרים) או בכל זאת לעשות סטים קצרים יותר (אם כן- כמה סטים וכמה חזרות?) ושאר האימון כרגיל?
אציין גם שאני לוקחת תרופה שהרופא רשם (שמכילה גלוקוזמין) למשך חודש.
תודה לעוזרים.

הפרוטוקול מפורום פציעות נועד לפציעות שריר, הוא לא יעבוד במקרה הזה. אני גם לא ממש מבין מה זה האבחון הזה "שחיקת סחוסים", ואיך הוא אבחן את זה.

אני הייתי מתחיל ממשקל קל ומפני שזאת לא פציעת שריר אלא שחיקת סחוסים אז הייתי נמנע מלעשות מס' חזרות מרובות.
תתחילי לאט לאט בלי להשתגע ואת כבר תרגישי אם כדאי להמשיך או להפסיק.
בכל מקרה אני חושב שעם הכאב הכי קטן יהיה עדיף להפסיק (כאב של סחוס ולא של שריר)
ותעבדי על טכניקה קודם כל עד שתעשי סקוואט מושלם.

הפרוטוקול מפורום פציעות נועד לפציעות שריר, הוא לא יעבוד במקרה הזה. אני גם לא ממש מבין מה זה האבחון הזה "שחיקת סחוסים", ואיך הוא אבחן את זה.

מישש לה תברכיים, וביקש שתעשה תנועות עם הברך(פשיטה וכו...).
לי אבחנו שחיקה ואמרו שאני לא יוכל לרוץ או להתאמן ושכדאי להמנע מפעילויות מאומצות.

• פותח/ת השרשור
לי אבחנו שחיקה ואמרו שאני לא יוכל לרוץ או להתאמן ושכדאי להמנע מפעילויות מאומצות.
1. כן וגם שלח אותי לרנטגן אבל יקח זמן עד שהוא יראה את הצילום כי התור הקרוב אצלו הוא לעוד הרבה זמן..
2. הוא לא אמר לי לא להתאמן- כנראה רופאים רוסים לא נגררים להמלצות קיצוניות כאלה 😆 אבל אמר שאחרי רנטגן הוא יראה אם להמליץ לי על "ברכיות".. whatever
Deus אני ביקשתי ייעוץ במיוחד בגלל שאני מבינה שיש הרבה אנשים שמתאמנים לאחר פציעות כאלה ואחרות- השאלה שלי היא איך לחזור לסקוואט בצורה הנכונה.

רואים שאתה נכה. בקושי סקוואט כפול ממשקל הגוף יש לך.

• פותח/ת השרשור
הפרוטוקול מפורום פציעות נועד לפציעות שריר, הוא לא יעבוד במקרה הזה.
לכן אני מבקשת ייעוץ מה כן לעשות (טכניקה- ברור. כמה סטים ואיזה אורך? כמו באימון רגיל שלי (5x5) או יותר או פחות?

1. כן וגם שלח אותי לרנטגן אבל יקח זמן עד שהוא יראה את הצילום כי התור הקרוב אצלו הוא לעוד הרבה זמן..
2. הוא לא אמר לי לא להתאמן- כנראה רופאים רוסים לא נגררים להמלצות קיצוניות כאלה 😆 אבל אמר שאחרי רנטגן הוא יראה אם להמליץ לי על "ברכיות".. whatever
Deus אני ביקשתי ייעוץ במיוחד בגלל שאני מבינה שיש הרבה אנשים שמתאמנים לאחר פציעות כאלה ואחרות- השאלה שלי היא איך לחזור לסקוואט בצורה הנכונה.

1. ברנטגן קשה מאוד לראות דברים כאלה.(אולי היה שיפור מזמני).
2.גם לי המליצו על ברכיות, וזה בעיקר בזבוז של כסף לא יודע איך זה עוזר לפעילות בחדר כושר(לענפי ספורט אחרים זה יכול לקבע את הברך ולמנוע תנועות מסוכנות אם מתאוששים מפציעה).
3. תראי שאת מבצעת סקוואט בצורה נכונה, הדבר שאצלי הוריד את כאבי הברכיים זה הסקוואטים, תדחפי את הברכיים הכי חזק שאת יכולה החוצה זה גם ישפר את הסקוואט וגם יחזק את האזור של הברכיים.

בנוגע לרופא, יכול להיות שהוא צודק אבל מרביתם נוטים לאבחן את הבעיות האלה יותר מידי מהר.

רואים שאתה נכה. בקושי סקוואט כפול ממשקל הגוף יש לך.

כן אבל זה רק כי אני נמנע מפעילות מאומצת.
ויש לי חרא RATIO, שמעתי שהאופנה היום להוריד הרבה במשקל ולהתחזק באופן יחסי.

• פותח/ת השרשור
תודה 🙌
עוד שאלה קצת טיפשית: LB או HB? לי אישית יותר נוח עם HB אבל אם עכשיו אני מתחילה הכל מהתחלה- זו יכולה להיות הזדמנות להתרגל ל LB. השאלה היא אם יש לשיטה הזו יתרון מיוחד כלשהו? חיפשתי בפורום אבל קצת קשה למצוא משהו קונקרטי מרוב הטופיקים שמזכירים HB.

תודה 🙌
עוד שאלה קצת טיפשית: LB או HB? לי אישית יותר נוח עם HB אבל אם עכשיו אני מתחילה הכל מהתחלה- זו יכולה להיות הזדמנות להתרגל ל LB. השאלה היא אם יש לשיטה הזו יתרון מיוחד כלשהו? חיפשתי בפורום אבל קצת קשה למצוא משהו קונקרטי מרוב הטופיקים שמזכירים HB.

כן עדיף LB, לרוב האנשים הברכיים גולשות שהם בבור בHB וחלקם גם מקבלים באונס מהברכיים במקום מהשריר, מה שגורם לעומס יותר גדול על הברכיים.

נח זה עניין של הרגל, צריך להתרגל למיקום של המוט והאחיזה החדשה אבל מתרגלים די מהר.

• פותח/ת השרשור
אז לפי מה הוא אבחן שחיקת סכוס? טלפתיה? אנרגיות?
ראה הודעה של דאוס והתשובה שלי למעלה.

---------- התגובה התווספה ב 12:49 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:48 ----------

ממה נגרמה לך שחיקת סחוסים?
לא יודעת -יכולות להיות סיבות שונות.
אולי אל כלשהו מעניש אותי על חטאיי הרבים? 😆

ראה הודעה של דאוס והתשובה שלי למעלה.

---------- התגובה התווספה ב 12:49 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:48 ----------

לא יודעת -יכולות להיות סיבות שונות.
אולי אל כלשהו מעניש אותי על חטאיי הרבים? 😆
ראיתי ועדיין לא הבנתי. על ידי פשיטה? קצת מצחיק.
והצילום רנטגן עוד יותר מצחיק.
השאלה היא למה הלכת אליו מלכתחילה? כאבים? אם לא קרתה לא שום טראומה לא הייתי ממליץ על אורטופד. בדרך כלל אין להם מושג (בארץ). עדיף שתטפלי בכאבים ולא בסכוס (טיפולי סכוס הם חרטא לרוב).
איזה תרופה הוא נתן לך? מצחיק שזה לחודש כי טיפול כזה אמור להניב תוצאות תוך 3 חודשים ולא חודש.
ואני גם מצטרך להמלצות על LB

• פותח/ת השרשור
ראיתי ועדיין לא הבנתי. על ידי פשיטה? קצת מצחיק.
והצילום רנטגן עוד יותר מצחיק.
השאלה היא למה הלכת אליו מלכתחילה?
ואני גם מצטרך להמלצות על LB
הלכתי אליו כי התחיל לי כאב ברכיים (ולא כאב של שרירים) גם תוך כדי אימון וגם אחר כך, בזמן של תנועות כיפוף של הרגליים. כיוון שיש לי היסטוריה מסוימת של בעיות שונות עם הברכיים עוד מגיל ילדות רציתי לקבל אבחון מדויק.
אני לא אחלוק על אבחון של הרופא כי אין לי את ההכשרה המתאימה. אשמח לשמוע דעות אחרות כמובן מאנשים שיש להם 😃
then LB it is 😃

---------- התגובה התווספה ב 13:05 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:03 ----------

איזה תרופה הוא נתן לך? מצחיק שזה לחודש כי טיפול כזה אמור להניב תוצאות תוך 3 חודשים ולא חודש.
Arthryl

ה"תרופה" שלך לא שווה את הכסף.
קודם כל, אם הולכים על טיפול שכזה צריך לעשות אותו לכמה חודשים טובים (3-6) כדי לראות אם הם מועיל.
רוב המחקרים מראים שהוא לא באמת מועיל.
ואם כבר את לוקחת את החומר הזה, עדיף לקחת כדורים שמכילים עוד "שטויות מרפאות סכוס" כמו אוורפלקס או משהו בסגנון.
בקיצור, אל תתלי תקוות בתרופה או ברופא. לכולם כואבות הברכיים ולרובם אין מה לעשות. אני גם בדעה שהסקוואט יכול אפילו לעזור.
אם עדיין כואב לך, לכי על שיטות יותר מועילות מגולוק' כמו קינזיו טייפינג, פיזיו' וכד'

וכדאי לך להעלות סרטון של סקוואט. חבל שתזיקי לעצמך עוד יותר אם הטכניקה שלך לקויה.

• פותח/ת השרשור
וכדאי לך להעלות סרטון של סקוואט. חבל שתזיקי לעצמך עוד יותר אם הטכניקה שלך לקויה.
ברור.
עכשיו גם סוף סוף תהיה לי השגחה צמודה של Satan-Shor 👏 אז הסקוואט הבא כבר יצולם

בקשר לHB וLB סקוואט,
אז ההבדל ביניהם הוא שכשאת עושה HB אז המוט ממוקם גבוה יותר באיזור הצוואר מה שמקנה לך עבודה יותר אינטנסיבית על הגב תחתון, יותר קל לעשות סקוואט עמוק, יותר קל לכתפיים אם את לא גמישה.
אך החיסרון הוא שאת לא תגיעי למשקלים מקסימלים שלך ויהיה פחות דגש על הקוואדס והיריכיים.

בקשר לLB, אז כאן המוט ממוקם יותר נמוך כמו שאת יודעת מה שמקנה לך פחות עומס על הגב תחתון, מאפשר לך להישען יותר קדימה, יותר דגש על הישבן והיריכיים וקצת פחות על הקוואדס, מאפשר לך להגיע למשקלים מקסימליים.
אך החיסרון הוא שקצת קשה לעשות סקוואט עמוק, אך אפשר להתגבר על זה עם קצת נסיון!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית