הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לסינטזת החלבון בשימוש בסטרואידים

• פותח/ת השרשור PooPed
  • פורסם בתאריך

PooPed

משתמש פעיל
541
0
נק' מוניטין:
1,763
541
0
אני ראיתי שבמדריך למתחילים לקראת הסוף אשום: "יש לזכור שסינטזת החלבונים גבוהה ולכן אין שום חשש לאכול בארוחה מעל 40-50 גרם חלבון."

מה זה אומר? ז"א אני מבין מה זה אומר אבל אם רשום שאין מה לדאוג לאכול מעל 50 ג' חלבון בארוחה אז למה אנשים כל הזמן אומרים שזה לא משנה אם נאכל את כל האוכל היומי = 2XX ג' חלבון בארוחה אחת או ב 30 ארוחות כי הרי מה שמשנה זה הכמות היומית שנכנסת בגוף.

מה הקטע?
זה משנה אם נאכל הרבה חלבון בארוחה אחת או לא משנה? אני כבר מבולבל.
חשבתי שזה מיתוס שאסור לעבור את הכמות הזאת והזאת בארוחה אחת.

הרעיון הוא שבסייקל אתה תאכל בין 40-50 ג' חלבון בכל ארוחה ולא תתקמצן על 20-30 ג'.
הרי בסייקל אתה צריך להגיע לכמויות גבוהות יותר של חלבון, עקב הסינטזה הגבוהה של החלבון.

• פותח/ת השרשור
תקרא את המשפט: "יש לזכור שסינטזת החלבונים גבוהה ולכן אין שום חשש לאכול בארוחה מעל 40-50 גרם חלבון."

איזה חשש? ממה יש לחשוש?

---------- התגובה התווספה ב 14:35 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:22 ----------

מה שאני מבין מהמשפט הזה במילים אחרות זה "אם אתה רוצה לאכול 2 טונות ואיזה שייק בארוחה אחת אין לך מה לדאוג בקשר לזה שזה לא יסונטז, הרי אתה משתמש בסטרואידים"

אם אתה מתאמן טבעי ואתה תאכל 40-50 ג' חלבון בארוחה, בוא נראה כמה מהם יסונטזו לצורך בניית שריר.
זה הרעיון מאחורי המשפט הזה.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מתאמן טבעי ואתה תאכל 40-50 ג' חלבון בארוחה, בוא נראה כמה מהם יסונטזו לצורך בניית שריר.
זה הרעיון מאחורי המשפט הזה.

אז אם ככה זה לא יהיה טוב לאכול כמות כזאת של חלבון בארוחה אחת?
אם ככה המיתוס של לאכול כל כמה שעות הוא אכן רלוונטי בקשר לאכילת חלבון כל כמה שעות?
וזה כן משנה אם תאכל הכל בארוחת אחת או ב7 ארוחות לדוגמא (משום שלא כל החלבון שאכלת יסונטז לצורך בניית שריר ואז סתם דחפת חלבון לגוף בארוחה אחת)

אני מבין שאתה מחליט להתחכם, נכון?

כל הרעיון בסייקל שצריך לאכול הרבה חלבון, לפחות 3 ג' לכל ק"ג ממשקל הגוף, כמות כזו אתה לא תוכל להכניס אם תאכל ארוחות קטנות, וכן צריך לאכול 6-7 ארוחות כדי שיהיה סיכוי להכניס את הכמות הזו.
ולא אין שום משמעות ל 3 שעות ארוחה, אני לפעמים אוכל ארוחות בהפרשים של 4-5 שעות ולפעמים שעתיים, העיקר שאני מכניס את הסה"כ הקלורי היומי.

זה לא משנה אם תאכל ארוחה אחת במקום 7, אבל נראה את הבחור שמסוגל לאכול 300-400 גרם חלבון בארוחה ולא דיברנו על הפחמימות והשומנים שצריך לאכול.

לצורך העניין, 30 גרם חלבון מגיע מ 100 גרם חזה עוף צלוי, אז בחישוב גס צריך לאכול לפחות 1 ק"ג חזה עוף צלוי במכה כל יום, אני עדיין לא מכיר מישהו שמסוגל להכניס דבר כזה בארוחה אחת.

• פותח/ת השרשור
כניראה שאתה לא מבין את הנקודה שלי.
הנקודה שלי היא לא לבוא ולהתחכם, יש לי מה לעשות בחיים תאמין לי.

אני שואל את זה בגלל שאני בחיטוב והאוכל העיקרי שלי הוא בעצם חלבון ומה שקורה זה שבערב אני אוכל לפעמים 2 טונות בסלט גדול ואפילו ביחד עם זה 3 חלבוני ביצה מה שאומר שיש שם המון חלבון 50~
ואם אתה אומר שזה לא יסונטז בתור בונה שריר אז אני אשנה את התפריט שלי אתה מבין?
ועל הדרך עניין אותי למה אנשים אומרים שזה לא משנה אום תאכל ארוחה אחת או 30 ארוחות.
נכון שזה עניין של נוחות אבל מה שמעניין אותי זה סינטזת החלבון כי אם אתה אומר שכשתאכל 50+ ג' חלבון בארוחה אחת אז בעצם זה אומר שזה כן משנה אם נחלק את הארוחות במשך היום וזה אומר שהמיתוס של לחלק את הארוחות במשך היום הוא כבר לא מיתוס!

זהו, זה כל מה שרציתי לדעת.
אין לי כל כוונה להיות ילד בן 10 שבא להתחכם.

תראה, למשל כמו השיטת IF, אני אישית לא דוגל בה. או דומיה.

אני דוגל בפיצול מנות החלבון לכמה ארוחות ביום, זה שתאכל 40-50 ג' חלבון בארוחה, זה לא אומר שהכל יעבור לסינטוז החלבון, כמו שאם תאכל 20 ג' בארוחה, כי הרי אתה לא על אנאבולים.
הרעיון של פיצול הארוחות נובע משתי סיבות עיקריות:
1. רעב.
2. היכולת שלי להכניס כמות מסוימת של אוכל פר ארוחה.
זה לא קשור למיתוס של פיצול הארוחות או לא.

תחשוב שסייקליסטים אשר מגיעים מעל 5000 קל' ביום, הם חייבים לפצל את הארוחות, אחרת יהיה להם קשה להכניס את הכל ב2-3 ארוחות ביום.

• פותח/ת השרשור
להגיד לך את האמת, כרגע אני לא במצב (עדיין) שמעניין אותי הסייקליסטים, מעניין אותי למה אנשים אומרים "אם תאכל 50 ג' חלבון אז חלק ממנו לא יסונטז" ועוד דבר שאנשים אומרים "זה לא משנה אם תאכל ארוחה אחת ביום או 6 ארוחות ביום"
כי הרי שיש פה שני דברים מנוגדים.
תשאל למה?
אז התשובה היא שבגלל שאנשים אומרים שאם תאכל הרבה חלבון בארוחה אחת אז רובו לא יסונטז, מה שאומר שזה כן משנה אם תאכל ארוחה אחת או 6 ארוחות.

אז האם אתה יכול לספק לי תשובה למה שני הדברים המנוגדים האילו נאמרים?

---------- התגובה התווספה ב 21:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:55 ----------

יכול להיות שאני קצת חופר, כן כן, אבל זה נושא מאוד חשוב אם תחשוב עליו לעומק.

אם תאכל בארוחה 50 ג' חלבון או 20 ג' חלבון, מבחינת הסינטזה זה לא יותר מדיי ישנה, כי הגוף גם ככה לא יסנטז את כל החלבון למטרות היפרטרופיה.
הגוף יסנטז חלק יחסי מהחלבון, איזה חלק? אני לא יודע וגם אחרים יהיה להם קשה לתת תשובה.
אחרת אם הגוף היה מסנטז את הכל, לא היינו צריכים סטרואידים אנאבולים.
עוד מקרה - אם אני אוכל 20 ג' חלבון או 50 ג' חלבון בארוחה, מה החלק היחסי בכל מקרה? גם על זה אין לי תשובה לתת לך.
אולי יש אחרים שיוכלו לתת תשובה על הנושא של החלק היחסי.

מה שאני מנסה להסביר לך, שלא משנה כמה תאכל בארוחה, תמיד הגוף יסנטז חלק יחסי מהחלבון.

• פותח/ת השרשור
אם הגוף מסנטז אחוז מסויים מהחלבון, לצורך העניין 50% אז זה אומר שאם אוכל בארוחה 100 ג' חלבון אז הוא יסנטז 50 ג' ואם יאכל 20 ג' חלבון אז הוא יסנטז 10 ג' אז זה באמת לא משנה התדירות שבה אני יאכל חלבון ובכמה ארוחות משום שזה עניין של אחוזים.
אבל אם הגוף מסנטז כמו מסויימת למשל לצורך העניין 30 ג' חלבון בארוחה אז זה כן ישנה כמה חלבון נאכל כי אם נאכל 100 ג' חלבון והוא יסנטז רק 30 אז לא חבל על ה70 הנותרים? יהיה יותר חכם לפצל את הארוחות ל30 ג' חלבון בכל ארוחה (במידה והגוף באמת מסנטז 30 ג' לארוחה)
אז מה אתה אומר בדיוק? הגוף מסנטז לפי אחוזים כמו בדוגמא הראשונה או לפי כמות ספציפית כמו בדוגמא השניה?

---------- התגובה התווספה ב 21:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:49 ----------

אני פשוט אכלתי כבר 2 קוטג'ים בהפרש של שעה ביניהם ונשאר לי לאכול עוד 2 טונות ואני צריך תשובה זריזה חחח
אני רוצה לישון בנוסף לכל האכילה הזאת 🤡

זה לא מדע מדויק, אבל יותר לכיוון של הדוגמא הראשונה.
קשה לאמוד כמה בדיוק הגוף מסנטז, קח בחשבון שזה תלוי בהרבה משתנים, אחד המשתנים העיקריים זה מסת השריר שלך, אם מסת השריר גדולה יותר, אחוז הסנטוז עולה, גם תלוי הגירוי שקיבלת מהאימונים.
בסופו של יום אתה צריך לאכול X חלבון, אם אתה תצטרך להכניס אותו בצורה שתיארת, אז כן תכניס אותו בצורה שתיארך שכל ארוחה בהפרש של שעה. הכל תלוי כמה אתה תהיה מסוגל לאכול.
נ.ב זאת אחת הסיבות מדוע אני לא אוהב את כל שיטות הדיאטה המוזרות האלו, לי זה לא נראה הגיוני להכריח את עצמך לאכול במכה כ"כ הרבה ואז להיות בצום וכו'.

תאכל איך שנח לך יש אחד שיעדיף לאכול 2-3 ארוחות סטייל דייב טייט (המבורגרים, צ'יפס/פיצות שמן זית, או כל ג'אנק) ולהוסיף לזה שייקים של 1500-2000 קלוריות (חלב/חלבון/ש"ש/מולטודקסטרין/פירות...)

ויש אחד שיעדיף לאכול נקי יחסית ואז הוא באמת צריך לפחות 4 ארוחות עם תוספת של שייקים כדי להכניס את כל הערכים שלו

תעשה מה שבא לך
מי שמכוון לתחום של BB כנראה יאכל יותר מסודר ונקי כדי לשמור על א.ש יחסית סביר גם באוף סיזן

הספיגה של הערכים זניחה וקל וחומר ברגע שאתה כל היום זולל (לא משנה עם זה ג'אנק או אוכל נקי) - כל הזמן יש לך רמות גבוהות של חומצות שומן/אמינו/גליקוגן בדם

ברגע שתאכל 50 גרם חלבון או 500 גרם חלבון בארוחה, בסופו של דבר הגוף ידע לנתב הכל.
ההבדל שאם תאכל 30 גרם חלבון בארוחה או 300 גרם בארוחה, תהליכי העיכול יהיו ארוכים יותר ולכן מין הסתם שבזמן נתון של לדוגמה שעה הגוף יסנטז % גדול יותר מה-30 גרם חלבון מאשר ה 300 גרם, אך אם נסתכל לאורך זמן, ה 300 גרם יסונטז בדיוק באותה התפוקה, יקח יותר זמן כי הכמות היא פי 10 יותר גדולה + מין הסתם יש אפקט טרמי למזון מה שיוריד את הכמות, חלק ילך לאנרגיה, וכו'.

• פותח/ת השרשור
ברגע שתאכל 50 גרם חלבון או 500 גרם חלבון בארוחה, בסופו של דבר הגוף ידע לנתב הכל.
ההבדל שאם תאכל 30 גרם חלבון בארוחה או 300 גרם בארוחה, תהליכי העיכול יהיו ארוכים יותר ולכן מין הסתם שבזמן נתון של לדוגמה שעה הגוף יסנטז % גדול יותר מה-30 גרם חלבון מאשר ה 300 גרם, אך אם נסתכל לאורך זמן, ה 300 גרם יסונטז בדיוק באותה התפוקה, יקח יותר זמן כי הכמות היא פי 10 יותר גדולה + מין הסתם יש אפקט טרמי למזון מה שיוריד את הכמות, חלק ילך לאנרגיה, וכו'.

אוקיי אז לפי מה שאתה אומר ככל שתאכל יותר חלבון אז ככה יקח לו יותר זמן להיות מסונטז (מן הסתם כי הכמות יותר גדולה) אך חלק ניכר ממנו ילך לאנרגיה וכו'.
ואם אני יאכל כמות של 30 לדוגמא אז באופן יחסי כמות החלבון שתסונטז תהיה גדולה יותר מאשר אם אני יאכל 300 ג'?
או שאותה הכמות תסונטז בשני המקרים?

במשך כמה שנים טובות העדפתי לאכול 5-6 ארוחות ביום גם בתקופות עלייה במסה וגם בחיטוב, כרגע כבר 3 שבועות על IF - ז"א 8 שעות אוכל, 16 שעות צם, כשרוב הקלוריות 65% בערך מגיעות בארוחה אחת של אחרי אימון מבחינתי זה אומר לאכול 100 גר' חלבון בארוחה אחת.

אני יכול לומר לך שאין שום הבדל, חוץ מזה שזה הרבה הרבה יותר נוח שאתה לא צריך לדאוג לאוכל כל הזמן, עברתי מבן אדם שכל הזמן חושב מתי הייתה הארוחה האחרונה ומתי תהיה הבאה לבן אדם שפשוט דואג להכניס את כל מה שצריך בטווח של 8 שעות.

כרגע אני בגישה שIF זה "ה"דבר אני ממש מרוצה מהדיאטה הזאת.

• פותח/ת השרשור
אתה משווה כמות פי 10 יותר גדולה מין הסתם שמ-300 גרם חלבון יהיה יותר חלבון מסונטז.

אתה צודק אני קצת הגזמתי בכמויות, אבל בוא נהיה ריאלים בסדר?
אפשרות אחת זה לאכול 20-30 ג' חלבון בארוחה או לאכול 50-70 ג חלבון בארוחה.
עכשיו מה יהיה פחות יעיל מבחינת הסינטזה? (אתמול כבר היה מאוחר ורציתי לישון כבר אז פשוט אכלתי סלט ענק עם 2 טונות ו3 חלבונים)

אתה צודק אני קצת הגזמתי בכמויות, אבל בוא נהיה ריאלים בסדר?
אפשרות אחת זה לאכול 20-30 ג' חלבון בארוחה או לאכול 50-70 ג חלבון בארוחה.
עכשיו מה יהיה פחות יעיל מבחינת הסינטזה? (אתמול כבר היה מאוחר ורציתי לישון כבר אז פשוט אכלתי סלט ענק עם 2 טונות ו3 חלבונים)

אתה לא יכול לשאול את השאלה הזאת בצורה כזאת, צריך להכניס פרמטר של תזמון, אחרי אימון אתה יכול לסנטז יותר חלבון בזמן קצר יותר פשוט כי הגוף צריך ויכול לסנטז כמות גדולה של חלבון, כמו כן אחרי צום של 16 שעות..

ממליץ לך בחום להכנס לאתר הזה: leangains.com וללמוד יותר על הנושא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית