הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מצאתי את הבעיה שלי בסקוואט...

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
אם יש לכם את הספר starting strength על המחשב, אז הבעיה מוזכרת בעמודים 39 למטה עד עמוד 41 בערך...
בעצם מה שריפטו אומר זה שהירכיים לא גמישות מספיק בשביל להימתח אז הן בעצם "מושכות" את התחת וזה בעצם מה שיוצר גב עקום כזה למטה בסקוואט...
אבל לא הבנתי איך הוא אומר לתקן את זה :S
איזה תרגילי גמישות לעזור גם הגב תחתון והירכיים אני יכול לעשות?

תודה 😃

• פותח/ת השרשור
זה קורה להרבה מתאמנים

הדבר הכי טוב שתמיד עובד וצריך לעשות הוא פשוט לתרגל סקוואט ולא לקפוץ במשקלים יותר מדי אם הטכניקה לא נשארת טובה, בן אדם שנתקע ב100 קילו בסקוואט למשל, ומתחיל לחשוב אוי כמה שאני לא גמיש, או כמה שההאמסטרינג שלי חלש אוי ואוי, יגלה ל"הפתעתו" הרבה שב80 קילו הבעיות לא קיימות

גם זה די נפוץ אצל מתאמנים מתחילים, שלא מתרגלים חזרה אחרי חזרה כמו שצריך

טוב אני נהייתי חופר
מסקנה אחת ברור

shut the hell up and squat
סתם, וphoenix, פשוט תתרגל סקוואט וככל שיעבור הזמן אתה תראה שלא היה שם שום דבר.
אני כבר 3 שבועות בתוכנית, אימון הבא 60 קילו סקוואט, לא קשה לי או משו אבל זה לא משקל שאפשר לשחק איתו ולעשות עם טכניקה לא טובה :(
אתה אומר להמשיך ככה ושזה פשוט יעבור לבד?

אני כבר 3 שבועות בתוכנית, אימון הבא 60 קילו סקוואט, לא קשה לי או משו אבל זה לא משקל שאפשר לשחק איתו ולעשות עם טכניקה לא טובה :(
אתה אומר להמשיך ככה ושזה פשוט יעבור לבד?

אתה יכול לשחק ב60 קילו אל תדאג
3 שבועות זה כלום כפרה, אני די בטוח שאתה עדיין לא עושה כמו שצריך, לוקח זמן ללמוד איך לעשות סקוואט טוב, והרבה יותר כדי שיהיה קרוב למושלם.

• פותח/ת השרשור
3 שבועות זה כלום כפרה, אני די בטוח שאתה עדיין לא עושה כמו שצריך, לוקח זמן ללמוד איך לעשות סקוואט טוב, והרבה יותר כדי שיהיה קרוב למושלם.
אז פשוט להמשיך עם התוכנית, והטכניקה תשתפר לי לבד?

כן כי מקסימום זה על אחריותך שהוא דופק לעצמו משהו אם הטכניקה שלו גרועה, נכון?
אבל אל תדאג פניקס, רשוס אמר שאתה יכול לשחק עם 60 קילו.

יאללה איזה מצחיקים אנשים פה לפעמים.
בכל מקרה, אתה לא צריך לעשות חימום של דדליפט רומני לפני סקווט. סקווט בפני עצמו זה תרגיל מתיחה נהדר לאמסטרינגס, ואם תעשה חימום ראוי (3-4 סטים, ממליץ לפי השיטה של ריפטוי) אתה גם תסתדר.
אה וגם לא גלית כלום, הסברתי לך את אותו הדבר בשרשור הקודם, כנראה בחרת להבין זאת מהספר :( (אבל טוב שאתה קורא אותו בכל אופן).

בכל מקרה, תמשיך לעשות סקוואט בטכניקה נכונה, ותעבוד במקביל על שיפור הגמישות באמסטרינגס עם תרגילים נוספים אם בא לך (דדליפט רומני כתרגיל נוסף יהיה טוב).
דע לך שכל מתאמן ממוצע, ושאינו אישה, תיהיה לו אי ספיקה באמסטרינגס כשהוא עושה סקווט מלא. זה משהו שלרוב מסתדר עם הזמן כי כפי שציינתי, סקווט זה תרגיל מתיחה נהדר בפני עצמו.
רק לאט לאט, תפקיד על טכניקה, ואל תשחק עם משקל שהוא כבד לך.

Dark Muse, אני בספק ש 60 קילו כבד לו (הוא אפילו אמר שזה לא כבד), ואני די מסכים עם זה שהוא יכול "לשחק" עם זה קצת ולעבוד על טכניקה. נכון שסקוואט זה תרגיל מתיחה מצוין וזה גם עובד, אבל צריך לדעת לעשות את זה נכון כדי שזה ימתח משהו. דדליפט רומני בטוח לא יפריע... אני לא מסכים עם זה שכל גבר ממוצע סובל מאי ספיקה בהאמסטרינגס בסקוואט מלא. עוד לא ראיתי מישהו שסובל מזה בסקוואט נכון.

להרבה מתחילים תיהיה חוסר גמישות באמסטרינגס מה שיגרום לסיבוב אגן לאחור. זה דבר שמשתפר ככל שמתאמנים בטווח תנועה מלא. חשוב אולי להבהיר שאין פה סבל, אלא פשוט האגן מסתובב ואיתו הגב התחתון. אני לא יודע איזה אנשים ראית עושים סקוואט, אבל זה משהו שקל מאוד לראות אותו אצל אנשים שמעולם לא עשו סקוואט ובמיוחד כשהם מתעייפים במהלך הסקוואט.

להרבה מתחילים תיהיה חוסר גמישות באמסטרינגס מה שיגרום לסיבוב אגן לאחור. זה דבר שמשתפר ככל שמתאמנים בטווח תנועה מלא. חשוב אולי להבהיר שאין פה סבל, אלא פשוט האגן מסתובב ואיתו הגב התחתון. אני לא יודע איזה אנשים ראית עושים סקוואט, אבל זה משהו שקל מאוד לראות אותו אצל אנשים שמעולם לא עשו סקוואט ובמיוחד כשהם מתעייפים במהלך הסקוואט.
מכיר על בשרי
בכל אופן לי המליצו לעשות דדליפט רומני כתרגיל עזר במשקל נמוך ע"מ לפתח גמישות בהאמסטרינג.

הסיבוב הזה שאתה מדבר עליו הוא לא בהכרח בגלל חוסר גמישות. מתחילים גם לא תמיד יודעים להחזיק את הגב ישר ולא מודעים למצב הגב שלהם בסקוואט. זה אכן משהו שמשתפר עם הזמן, ולא ממש מסוכן.

• פותח/ת השרשור
הסיבוב הזה שאתה מדבר עליו הוא לא בהכרח בגלל חוסר גמישות. מתחילים גם לא תמיד יודעים להחזיק את הגב ישר ולא מודעים למצב הגב שלהם בסקוואט. זה אכן משהו שמשתפר עם הזמן, ולא ממש מסוכן.
אני כן יודע להחזיק את הגב ישר... זה פשוט בנקודה הכי הכי תחתונה מתעגל... גם בדדליפט זה ככה בהכי הכי למטה וזה מסתדר אחרי ההתחלה.
אני יעשה סקוואט רומני (מצאתי מזה לפי הלוג של מישל...), היום עשיתי ובאמת אחלה מתיחה

כן כי מקסימום זה על אחריותך שהוא דופק לעצמו משהו אם הטכניקה שלו גרועה, נכון?
אבל אל תדאג פניקס, רשוס אמר שאתה יכול לשחק עם 60 קילו.

יאללה איזה מצחיקים אנשים פה לפעמים.
בכל מקרה, אתה לא צריך לעשות חימום של דדליפט רומני לפני סקווט. סקווט בפני עצמו זה תרגיל מתיחה נהדר לאמסטרינגס, ואם תעשה חימום ראוי (3-4 סטים, ממליץ לפי השיטה של ריפטוי) אתה גם תסתדר.
אה וגם לא גלית כלום, הסברתי לך את אותו הדבר בשרשור הקודם, כנראה בחרת להבין זאת מהספר :( (אבל טוב שאתה קורא אותו בכל אופן).

בכל מקרה, תמשיך לעשות סקוואט בטכניקה נכונה, ותעבוד במקביל על שיפור הגמישות באמסטרינגס עם תרגילים נוספים אם בא לך (דדליפט רומני כתרגיל נוסף יהיה טוב).
דע לך שכל מתאמן ממוצע, ושאינו אישה, תיהיה לו אי ספיקה באמסטרינגס כשהוא עושה סקווט מלא. זה משהו שלרוב מסתדר עם הזמן כי כפי שציינתי, סקווט זה תרגיל מתיחה נהדר בפני עצמו.
רק לאט לאט, תפקיד על טכניקה, ואל תשחק עם משקל שהוא כבד לך.

שמע אם 60 קילו סקוואט קשה לבן אדם, הוא צריך להסגר במקרר ולצאת עד שזה כבר לא יהיה קשה
מה זה 60 קילו בחייאת דינאק... ואני האחרון שבא לשים זין על בריאות או על טכניקה לא נכונה
אבל אתה לא יכול לתת לבן אדם לעשות סקוואט עם 2 קילו למשך 10 שנים, הוא לא ירגיש תכוח שהמשקל מפעיל עליו והמוט לא יהיה פקטור בכלל בתנועה שלו

וחוץ מזה, אלא אם יש לו מאמן צמוד סטייל ריפטו בסרטונים שלו, הוא לא עושה סקוואט טוב ולא יעשה כל כך מהר נקודה.
הוא יכול לקרוא 300 מאמרים, לראות 9000 סרטונים ולהתייעץ עם מיליון אנשים, אבל בלי פרק זמן מתחת למוט הוא לא יעשה סקוואט כמו שצריך כי זה דבר שלוקח זמן ללמוד.

זה שאתה מאמן אישי ו\או לא יודע מה כל הכבוד, זה לא אומר שום דבר מעבר לזה
60 קילו עם כל הכבוד זה המשקל הכי התחלתי שיש

נערך לאחרונה:
תקשיב, יש לי אנשים שבלחיצות חזה בקושי שמים 5 קילו בכל צד ומצליחים לעבור 8 חזרות. לא כל אחד הוא חזק ולא כל אחד מתמודד עם משקל "התחלתי" של 60 קילו. זה הכל יחסי.
אתה לא צריך להשאיר אנשים על סקוואט רק עם מקל מטאטא למשך חודשים. מספיק שתראה להם במשך 2-3 אימונים איך לבצע את התרגיל במשקל נוח ולאט לאט להעמיס עליהם משקל.

"וחוץ מזה, אלא אם יש לו מאמן צמוד סטייל ריפטו בסרטונים שלו, הוא לא עושה סקוואט טוב ולא יעשה כל כך מהר נקודה."

זו בדיוק הפואנטה. יש פה בחור שיצא לי לעבוד איתו על הסקוואט, ודקדקתי את הטכניקה שלו מכף רגל ועד ראש ואני יכול להגיד בפה מלא שהוא מבצע את זה בצורה מצויינת והוא מעלה משקלים מאז. אני מנסיוני המר, העלתי משקלים בביצוע לא נכון וזה לא הרגיש לי נעים בגב (היה לפני שנתיים, וזה היה רק 85-90 קילו אם זכור לי נכון).

תקשיב, יש לי אנשים שבלחיצות חזה בקושי שמים 5 קילו בכל צד ומצליחים לעבור 8 חזרות. לא כל אחד הוא חזק ולא כל אחד מתמודד עם משקל "התחלתי" של 60 קילו. זה הכל יחסי.
אתה לא צריך להשאיר אנשים על סקוואט רק עם מקל מטאטא למשך חודשים. מספיק שתראה להם במשך 2-3 אימונים איך לבצע את התרגיל במשקל נוח ולאט לאט להעמיס עליהם משקל.

"וחוץ מזה, אלא אם יש לו מאמן צמוד סטייל ריפטו בסרטונים שלו, הוא לא עושה סקוואט טוב ולא יעשה כל כך מהר נקודה."

זו בדיוק הפואנטה. יש פה בחור שיצא לי לעבוד איתו על הסקוואט, ודקדקתי את הטכניקה שלו מכף רגל ועד ראש ואני יכול להגיד בפה מלא שהוא מבצע את זה בצורה מצויינת והוא מעלה משקלים מאז. אני מנסיוני המר, העלתי משקלים בביצוע לא נכון וזה לא הרגיש לי נעים בגב (היה לפני שנתיים, וזה היה רק 85-90 קילו אם זכור לי נכון).

יש אנשים שיקח להם פחות זמן לעשות סקוואט כמו שצריך, אבל אתה לא יכול להגיד שזה משקף את הרוב.

ולמתאמן המתחיל הממוצע ללחוץ 60 קילו בחזה יקח יותר זמן מלעשות סקוואט 60 קילו

אני לא יודע מה הבנת ממה שאמרתי, אבל לעבוד על טכניקה עם 60 קילו זה מצב נורמלי מאוד, זה מה שהתכוונתי וזאת היתה הכוונה במילה "לשחק"

יש אנשים שיקח להם פחות זמן לעשות סקוואט כמו שצריך, אבל אתה לא יכול להגיד שזה משקף את הרוב.

ולמתאמן המתחיל הממוצע ללחוץ 60 קילו בחזה יקח יותר זמן מלעשות סקוואט 60 קילו

אני לא יודע מה הבנת ממה שאמרתי, אבל לעבוד על טכניקה עם 60 קילו זה מצב נורמלי מאוד, זה מה שהתכוונתי וזאת היתה הכוונה במילה "לשחק"

אתה נכנס לקטנות כי המשקל לא משנה.
אחד יכול לתרגל עם טכניקה עם 40 קילו והשני עם 80.

מה שחשוב זה המשקל לא יגביל אותו בטכניקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית