הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עקמת גב

OpTimisM

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
0
16
0
שלום,

אני בן 17 מתאמן כבר חצי שנה תכונית FBW, לא מזמן גיליתי שיש לי עקמת בגב (סקוליוזיס) במקרה שהייתי אצל האורטופד.

התחלתי פיזיותרפיה ואמרו לי שאני צריך גם לשחות בשביל הגב אז התחלתי לשחות.
יש לי שני שאלות :

א) איך כדאי לשלב את השחייה עם האימונים ? לדוגמה באותו יום לשחות ולהתאמן ואם כן מה קודם או שבכלל עדיף לשחות ולהתאמן בימים שונים כאילו ביום ראשון אימון שני שחייה וכך הלאה חוץ משבת שזה מנוחה.

ב) יש פה למישהו עקמת בפורום ? איך הוא התמודד, ישנם המלצות לאיזה תרגילים כדאי להמנע לעשות כדי לא לפגוע עוד יותר בגב ואיזה תרגילים מומלץ לעשות ?

נ.ב
אמרו לי שאני צריך לחזק שרירים מייצבים שאותם לא מחזקים עם משקולות .

שלום,

אני בן 17 מתאמן כבר חצי שנה תכונית FBW, לא מזמן גיליתי שיש לי עקמת בגב (סקוליוזיס) במקרה שהייתי אצל האורטופד.

התחלתי פיזיותרפיה ואמרו לי שאני צריך גם לשחות בשביל הגב אז התחלתי לשחות.
יש לי שני שאלות :

א) איך כדאי לשלב את השחייה עם האימונים ? לדוגמה באותו יום לשחות ולהתאמן ואם כן מה קודם או שבכלל עדיף לשחות ולהתאמן בימים שונים כאילו ביום ראשון אימון שני שחייה וכך הלאה חוץ משבת שזה מנוחה.

ב) יש פה למישהו עקמת בפורום ? איך הוא התמודד, ישנם המלצות לאיזה תרגילים כדאי להמנע לעשות כדי לא לפגוע עוד יותר בגב ואיזה תרגילים מומלץ לעשות ?

נ.ב
אמרו לי שאני צריך לחזק שרירים מייצבים שאותם לא מחזקים עם משקולות .

1.מהי מידת העקמת?אני לא מבקש שתוציא מד זווית,אלא האם אפשר לראות את זה בעין הבלתי מיומנת?
2.אתה אומר שבמקרה גילו אצלך עקמת.האם אתה מרגיש שהעקמת משפיע לך על התפקוד היומ-יומי?כואב לך שאתה מבצע תנועות מסויימות?
3.כמה פעמים אתה מתאמן בשבוע ומהי התוכנית שאתה מבצע?
4.מה המטרה שלך?

בקשר לחיזוק שרירים מייצבים:
בתרגילים מורכבים אותם שרירים "מייצבים" (יותר נכון יהיה לומר אינטרינזים\אקסטרינזים עובדים קשה מאוד ע"מ לייצב את הגו ולאפשר יישום יעיל של כוח על השכמות-ידיים ובסוף אל המוט

• פותח/ת השרשור
1.מהי מידת העקמת?אני לא מבקש שתוציא מד זווית,אלא האם אפשר לראות את זה בעין הבלתי מיומנת?
2.אתה אומר שבמקרה גילו אצלך עקמת.האם אתה מרגיש שהעקמת משפיע לך על התפקוד היומ-יומי?כואב לך שאתה מבצע תנועות מסויימות?
3.כמה פעמים אתה מתאמן בשבוע ומהי התוכנית שאתה מבצע?
4.מה המטרה שלך?

בקשר לחיזוק שרירים מייצבים:
בתרגילים מורכבים אותם שרירים "מייצבים" (יותר נכון יהיה לומר אינטרינזים\אקסטרינזים עובדים קשה מאוד ע"מ לייצב את הגו ולאפשר יישום יעיל של כוח על השכמות-ידיים ובסוף אל המוט

קודם כל תודה שאתה עוזר.
1. 20 מעלות לצד ימין, ולא רואים את זה בעין בכלל בגב אלא קצת בגוף וגם את זה רק עין מיומנת.
2. העקמת לא משפיעה לי על התפקוד היומיומי אבל אם אני עושה תרגיל עם טכניקה לא טובה כואב לי הגב אבל אני חושב זה לכולם.
3. אני מתאמן בינתיים 3 פעמים בתוכנית FBW ושוחה 3 פעמים בשבוע ואני לא עושה את זה באותו יום, יום שחיה יום אימון.
4. המטרה שלי בעיקר עכשיו לתקן/לשפר את העקמת בכך שאני מתחזק ומחזק את שרירי הגב אבל לא התחלתי להתאמן בשביל זה, התחלתי עוד לפני שגיליתי שיש לי עקמת.

• פותח/ת השרשור
חבר'ה אתם סוטים מהעניין, דיברתי עם איש מקצוע ואמר לי לשחות לכן אני שוחה אבל שימו לב לשאלות ששאלתי .

חבר'ה אתם סוטים מהעניין, דיברתי עם איש מקצוע ואמר לי לשחות לכן אני שוחה אבל שימו לב לשאלות ששאלתי .

מוזר מאוד שהוא נתן לך הנחיה כללית לשחות (איזה סגנון שחיה הוא נתן לך ?)
הוא לא נתן לך תרגילי כוח ? (גב כתפיים)

הוא לא עבד איתך על תרגילים ? המפגש היה שיחה במשרד או שהוא גם דאג לעבוד איתך על תרגילים ?
או שאתה לא מפרט מה הוא אמר לך לעשות,
אם הוא נתן לך הנחיות כלליות שזה חרטא
אתה צריך איש מקצוע שילמד אותך מה לעשות ויעבוד איתך על התרגילי כוח

• פותח/ת השרשור
מוזר מאוד שהוא נתן לך הנחיה כללית לשחות (איזה סגנון שחיה הוא נתן לך ?)
הוא לא נתן לך תרגילי כוח ? (גב כתפיים)

הוא לא עבד איתך על תרגילים ? המפגש היה שיחה במשרד או שהוא גם דאג לעבוד איתך על תרגילים ?
או שאתה לא מפרט מה הוא אמר לך לעשות,
אם הוא נתן לך הנחיות כלליות שזה חרטא
אתה צריך איש מקצוע שילמד אותך מה לעשות ויעבוד איתך על התרגילי כוח

הוא אמר לי לשחות רק חתירה וגב.
נתן כמה תרגילים לשרירים מייצבים.

הוא אמר לי לשחות רק חתירה וגב.
נתן כמה תרגילים לשרירים מייצבים.

הוא עבד איתך על התרגילים ?
תמצא מישהו שמתמחה ביציבה שיכול לעבוד איתך בחדר כושר
אני לא יודע מה המצב שלך ואני לא רוצה להמליץ סתם דברים
אבל אם אתה מחזק דברים לא נכונים זה רק יכול להחמיר

תבדוק חוות דעת נוספת

• פותח/ת השרשור
הוא עבד איתך על התרגילים ?
תמצא מישהו שמתמחה ביציבה שיכול לעבוד איתך בחדר כושר
אני לא יודע מה המצב שלך ואני לא רוצה להמליץ סתם דברים
אבל אם אתה מחזק דברים לא נכונים זה רק יכול להחמיר

תבדוק חוות דעת נוספת

כן אבל תרגילים בלי משקולות

עוד הצעות ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית