הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוסר גמישות בתוכנית SS

• פותח/ת השרשור MCV
  • פורסם בתאריך

MCV

משתמש מתחיל
142
0
נק' מוניטין:
41
142
0
לפני חודש וחצי החלטתי להתחיל SS וגיליתי שאני לא גמיש מספיק באגן, לא יכלתי אפילו לשבור מקביל מבלי לעגל את הגב. המאמן שלי (דוגל במורכבים...) המליץ לי לעשות מתיחה שכשהתחלתי לקרוא את הספר גיליתי שזה אותה מתיחה, הוא המליץ לי לדחות את האימון בחודשים ולהתמקד על הטכניקה (לשפר גמישות, חוץ מגמישות לא הייתה לי שום בעיה). אז התחלתי לעשות את אותו אימון כמו בSS רק בלי ההורדת אחוזים וכל זה... והתמקדתי בטכניקה.
היום הסקוואט כבר הסתדר, שובר מקביל אבל לא יורד כל כך עמוק.
עכשיו הבעיה שלי זה הדדליפט והפאור קלין, התחלתי לעשות את שני התרגילים האלה כשהם מוגבהים ועד היום אני לא מצליח לעשות אותם מהריצפה, אז המאמן אמר שאני ינסה סומו דדליפט ובאמת אני מצליח לשמור על גב ישר בזה, אבל בתכלס צריך לעשות רגיל... זה כזה משנה אם אני יעשה סומו דדליפט?
ולגבי הפאור קלין אולי יחליף לבנט..

אם יש לכם כל פתרון אחר, לשפר גמישות או כל דבר כדי שאני יוכל לעשות דדליפט ופאור קלין אשמח לשמוע. תודה.

שמע, גם לי הייתה בעיה של באט ווינק (גב מתעגל בשביל לרדת לסקוואט מלא - שבירת מקביל)
זה קורה במשקלים נמוכים,
כשיש מספיק התנגדות זה יסתדר.
בדדליפט ופוורקלין לא צריך להיות בעיה,
תעלה סירטונים לביקורת.

מה שאני ממליץ לך זה
להמשיך לעשות סקוואט מלא
לעשות דדליפט קלאסי
להעלות סירטונים לשיפור הטכניקה

בהצלחה

לפני חודש וחצי החלטתי להתחיל SS וגיליתי שאני לא גמיש מספיק באגן, לא יכלתי אפילו לשבור מקביל מבלי לעגל את הגב. המאמן שלי (דוגל במורכבים...) המליץ לי לעשות מתיחה שכשהתחלתי לקרוא את הספר גיליתי שזה אותה מתיחה, הוא המליץ לי לדחות את האימון בחודשים ולהתמקד על הטכניקה (לשפר גמישות, חוץ מגמישות לא הייתה לי שום בעיה). אז התחלתי לעשות את אותו אימון כמו בSS רק בלי ההורדת אחוזים וכל זה... והתמקדתי בטכניקה.
היום הסקוואט כבר הסתדר, שובר מקביל אבל לא יורד כל כך עמוק.
עכשיו הבעיה שלי זה הדדליפט והפאור קלין, התחלתי לעשות את שני התרגילים האלה כשהם מוגבהים ועד היום אני לא מצליח לעשות אותם מהריצפה, אז המאמן אמר שאני ינסה סומו דדליפט ובאמת אני מצליח לשמור על גב ישר בזה, אבל בתכלס צריך לעשות רגיל... זה כזה משנה אם אני יעשה סומו דדליפט?
ולגבי הפאור קלין אולי יחליף לבנט..

אם יש לכם כל פתרון אחר, לשפר גמישות או כל דבר כדי שאני יוכל לעשות דדליפט ופאור קלין אשמח לשמוע. תודה.

1.איפה החוסר גמישות מתבטא?ז"א איפה אתה מרגיש שקצר\נוקשה?
2.אתה עושה אימונים אישיים?

אני יסביר למה שאלתי את שאלה מס' 2 (שאלה ראשונה נראית לי מובנת מאליה).
חודש וחצי זה פרק זמן סביר לחלוטין לראות שיפור בטווח התנועה.בהנחה ואתה בחור צעיר וסיכויי גדול שאין לך ליקויים קשיחים או מבניים אין שום סיבה שלא תצליח לראות שיפור משמעותי בזמן הנ"ל.
בנוסף,מאמן אישי (שמבין קצת בmobilization) יכול לעשות לך מתיחות PNF וכ'ו.

אין שום סיבה שתעשה סומו דדליפט על פני רגיל

זה בהנחה ומדובר על גמישות ולא שליטה מוטורית בתנועה (כלומר טכניקה).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
1.איפה החוסר גמישות מתבטא?ז"א איפה אתה מרגיש שקצר\נוקשה?
2.אתה עושה אימונים אישיים?

אני יסביר למה שאלתי את שאלה מס' 2 (שאלה ראשונה נראית לי מובנת מאליה).
חודש וחצי זה פרק זמן סביר לחלוטין לראות שיפור בטווח התנועה.בהנחה ואתה בחור צעיר וסיכויי גדול שאין לך ליקויים קשיחים או מבניים אין שום סיבה שלא תצליח לראות שיפור משמעותי בזמן הנ"ל.
בנוסף,מאמן אישי (שמבין קצת בmobilization) יכול לעשות לך מתיחות PNF וכ'ו.

אין שום סיבה שתעשה סומו דדליפט על פני רגיל

זה בהנחה ומדובר על גמישות ולא שליטה מוטורית בתנועה (כלומר טכניקה).
1. אני לא בדיוק יודע איפה החוסר גמישות מתבטא, אבל לפי מה שהבנתי מהמאמן שלי, אני קצר תנועה באגן.
2.אני לא עושה אימונים אישיים, הוא פשוט לימד אותי הכל.
אין לי שום בעיות מוטוריות, מדובר פה על גמישות.
השאלה היא אם המתיחה של הסקוואט, יכולה לעזור גם בעשיית דדליפט / פאוור קלין?
מתיחות PNF? אם תוכל להרחיב אשמח.

1. אני לא בדיוק יודע איפה החוסר גמישות מתבטא, אבל לפי מה שהבנתי מהמאמן שלי, אני קצר תנועה באגן.
2.אני לא עושה אימונים אישיים, הוא פשוט לימד אותי הכל.
אין לי שום בעיות מוטוריות, מדובר פה על גמישות.
השאלה היא אם המתיחה של הסקוואט, יכולה לעזור גם בעשיית דדליפט / פאוור קלין?
מתיחות PNF? אם תוכל להרחיב אשמח.

1.כן המתיחה יכולה לעזור
2.http://en.wikipedia.org/wiki/PNF_stretching

אני לא חושב שזה נחוץ.אתה בכלל ביצעת את המתיחה של תחתית הסקוואט לפני שהמאמן שקל לדחות תוכנית מתחילים בחודשיים?

• פותח/ת השרשור
1.כן המתיחה יכולה לעזור
2.http://en.wikipedia.org/wiki/PNF_stretching

אני לא חושב שזה נחוץ.אתה בכלל ביצעת את המתיחה של תחתית הסקוואט לפני שהמאמן שקל לדחות תוכנית מתחילים בחודשיים?
לא, לפני חודש וחצי התחלתי, אבל רק לפני חודש הבנתי שלא עשיתי את זה נכון, המאמן שלי הסביר לי כמו שצריך אני פשוט לא קלטתי את זה טוב.
אז בעקרון את המתיחה התחלתי לעשות לפני חודש.

בקשר לקישור, לעשות את כל המתיחות שמופיעות שם? או שיש מתיחה ספציפית שאני אמור לעבוד עליה?
וכמה זמן אתה מעריך שאני יצטרך לעשות אותה?

לא, לפני חודש וחצי התחלתי, אבל רק לפני חודש הבנתי שלא עשיתי את זה נכון, המאמן שלי הסביר לי כמו שצריך אני פשוט לא קלטתי את זה טוב.
אז בעקרון את המתיחה התחלתי לעשות לפני חודש.

בקשר לקישור, לעשות את כל המתיחות שמופיעות שם? או שיש מתיחה ספציפית שאני אמור לעבוד עליה?
וכמה זמן אתה מעריך שאני יצטרך לעשות אותה?

אתה שאלת מה זה PNF לא אמרתי שאתה צריך לעשות את המתיחות.

אתה יכול לבצע את פרוטוקול המתיחה מספר פעמים באימון (אחרי חימום כמובן).
אתה דוחף מספיק חזק את הברכיים עם המרפקים?

המתיחה לא צריכה להיות נעימה,אמנם לא מדי אגרסיבית,אבל אתה צריך להפעיל התנגדות.

הוא צריך עוד מישהו רצוי שיהיה לא בלוט שלא יפצע אותו בPNF

מתיחות רגילות כמו בספר לדעתי יספיקו
ועבודה על התרגיל בטווח מלא לאט לאט תשפר את זה
לעבוד מקופסאות זה לברוח מהבעיה

• פותח/ת השרשור
אתה שאלת מה זה PNF לא אמרתי שאתה צריך לעשות את המתיחות.

אתה יכול לבצע את פרוטוקול המתיחה מספר פעמים באימון (אחרי חימום כמובן).
אתה דוחף מספיק חזק את הברכיים עם המרפקים?

המתיחה לא צריכה להיות נעימה,אמנם לא מדי אגרסיבית,אבל אתה צריך להפעיל התנגדות.
אני מותח יחסית חזק... אני תפוס שם באזור עוד ממתי שהתחלתי את המתיחה.
טוב אז כנראה שאני פשוט ימשיך לעבוד על המתיחה ונראה מה יהיה עוד חודש חודשיים..
בינתיים בלב בררה אני יעשה סומו דדליפט ופאוור קלין טיפה מוגבה.
אבל אני יחסית פועל לפי הSS, עושה אותו אימון אוכל הרבה ומעלה משקלים, רק לא עשיתי את ההורדת האחוזים.
אז השאלה שאם עד אז בתקווה אני יצליח לעשות פאוור קלין ודדליפט רגיל, אני כנראה יעלה במשקלים ואני לא יודע אם אני יוכל לעשות את התוכנית, כלומר אם תהיה אפקטיבית עלי בכלל.

אני מותח יחסית חזק... אני תפוס שם באזור עוד ממתי שהתחלתי את המתיחה.
טוב אז כנראה שאני פשוט ימשיך לעבוד על המתיחה ונראה מה יהיה עוד חודש חודשיים..
בינתיים בלב בררה אני יעשה סומו דדליפט ופאוור קלין טיפה מוגבה.
אבל אני יחסית פועל לפי הSS, עושה אותו אימון אוכל הרבה ומעלה משקלים, רק לא עשיתי את ההורדת האחוזים.
אז השאלה שאם עד אז בתקווה אני יצליח לעשות פאוור קלין ודדליפט רגיל, אני כנראה יעלה במשקלים ואני לא יודע אם אני יוכל לעשות את התוכנית, כלומר אם תהיה אפקטיבית עלי בכלל.

אתה לא הראשון עם טווח תנועה מוגבל בירידה לסקוואט (לא סתם המתיחה מופיעה בתחילת הפרק של הסקוואט ובהדגשה).

תנסה לעלות סרטון שלך מבצע סקוואט ודדליפט.אם נראה במה מדובר אולי ניתן יהיה לעזור יותר

• פותח/ת השרשור
אתה לא הראשון עם טווח תנועה מוגבל בירידה לסקוואט (לא סתם המתיחה מופיעה בתחילת הפרק של הסקוואט ובהדגשה).

תנסה לעלות סרטון שלך מבצע סקוואט ודדליפט.אם נראה במה מדובר אולי ניתן יהיה לעזור יותר
אני לא מדבר פה על סקוואט, הסקוואט שלי הסתדר, אני שובר מקביל, אבל לא יורד כל כך עמוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית