הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סירוס כלבים

אתה מדבר פה על עקרון,רק שבמקרה הספציפי הזה הוא לא נכון,כלבים חיים עם בני אדם כבר אלפי (אם לא יותר) שנים,ונדיר שכלב ישרוד בטבע לבד (אולי רק בודדים)

כנראה אתה לא גר במושב קיבוץ או כפר ולא ראית להקות של כלבים עזובים מסתובבים ביחד
בשדות ושורדים.
לכלבים יש יכולת לשרוד כלבים שנראים נורמלי ולא פינצ'רים למינהם.

כנראה אתה לא גר במושב קיבוץ או כפר ולא ראית להקות של כלבים עזובים מסתובבים ביחד
בשדות ושורדים.
לכלבים יש יכולת לשרוד כלבים שנראים נורמלי ולא פינצ'רים למינהם.

אבל "טבעי" בשביל כלבים זה להיות בבית חם

כלב לא מסורס זה סיוט לבעלים של הכלב , ובטח ובטח שלכלב עצמו , אני מציע לך לסרס אותו .

מה שאתה עושה זאת השוואה לא נכונה.
אז אם ככה אתה אומר שלגדל כלב בבית זה כמו לגדל פיל בבית?
יש חיות שלא מסתדרות בטבע לאור העובדה שהאבולוציה התפתחה כל כך וכלב הוא אחת מהחיות האילו.
חוץ מזה, מה שאתה אומר "אל תגדלו חיות ותתנו להם לגדול בטבע" (בחיים לא יקרה, תמיד יהיה מישהו שילכוד אותם וכו')
זה כמו שתגיד "תהיו צמחוניים כדי שהחיות לא יכחדו כגון ציפור הדודו" (מה שגם כן בחיים לא יקרה כי תמיד יהיה מישהו שיאכל חיות)

ומה שאתה עושה זו דמגוגיה. אני אומר שכלב הוא בעל חיים לכל דבר ומקומו הוא בטבע אלא אם הוא תורבת לצרכים מוצדקים כמו מזון, עבודה, הגנה וכ'ו. בידור וחברה אינם מהם.

מאיפה אתה קובע שהכלב השתנה כל כך מבחינה אבולוצניות שהוא כבר לא יכול לשרוד בטבע? אם זה נכון כל חיות המחמד ובעלי החיים העזובים והנטושים היו מתים תוך זמן קצר ולשום מטרופוליס בעולם לא היתה בעיה עם כלבים וחתולים משוטטים. אתה מדבר שטויות.

עוד פעם, אתה דמגוג בשקל. מה הקשר בין ""אל תגדלו חיות ותתנו להם לגדול בטבע" ל"תהיו צמחוניים כדי שהחיות לא יכחדו כגון ציפור הדודו"?

the fuck

אם לא הייתי מאמצים אותו היה קורה דבר מאוד פשוט ... הוא היה מת כמה שבועות אחרי...
וכל אחד שהיה רואה אותו כשהגיע אלינו היה יכול להצביע על זה בקלות...

אני אל רואה מה לא מוסרי בלהציל חיים

וכל המרכזים של האימוץ עמוסים בכלסים עזובים ומסכנים שכנראה חלקם ימותו/יומתו

אתה גם מסתכל על זה מנקודה לא נכונה..
כלב הוא לא צעצוע.. הוא בן משפחה ובן בית לכל דבר

לפני שאתה קופץ עם the fuck תקרא את מה שאני כותב. כתבתי מקודם:

"אני כן מסכים שחברה מתוקנת תדאג לחיות המתורבתות שחיות תחתיה, ותטפל בחיות מחמד וכ'ו שכבר נוצלו, בעלי חיים שהינם כבר עזובים, חולים, נטושים ומה לא.

אך זה לא קשור לעובדה שלנו אין זכות להשתמש ולנצל בעלי חיים למטרות בידור ולהוציא אותם מחייהם הטבעיים מלכתחילה."

כלבים זו חיה של להקה, הם לא סובלים בחברה עם בני אדם (להפך, הוא רואים אותך כחלק מהלהקה שלהם), והם חיות מבוייתות כבר מאות-אלפי שנים.
בתנאי שאתה יכול לטפל כמו שצריך בכלב כזה, חוץ מאוכל ומים גם לדאוג לו לשעשועים וטיולים (קשור בגינה למלונה זה לא נחשב טיפול) אני לא רואה בדבר כזה התעללות.
עם כל הכבוד, אי אפשר להשוות חיות בר שאתה רואה בנשיונאל ג'אוגרפיק לחיות מבוייתות, שלא לדבר על זה שכלבים מבוייתים בכלל לא יכולים להסתדר בטבע כי הם לא רגילים לסביבה.

עריכה:
בנוגע לאשכול, אם אתה יכול לסרס, אז תסרס.
לא נראה לי שלכלב שלך איכפת מהאקט עצמו, זה סתם יצר.

עוד פעם, שטויות. כלבים הם לא בני אדם והם לא תלויים בבני אדם. בהנחה כמובן שאנחנו לא מדברים על כלבי מוטציות מסכנים כמו פינצ'ר וצ'יוואווא כמו ש-As21 ציין.

אתה מדבר פה על עקרון,רק שבמקרה הספציפי הזה הוא לא נכון,כלבים חיים עם בני אדם כבר אלפי (אם לא יותר) שנים,ונדיר שכלב ישרוד בטבע לבד (אולי רק בודדים)

גם אתה מדבר שטויות. אם כלבים לא היו יכולים לשרוד בטבע לבדם כל אלו שמשוטטים להם חופשי היו מתים.

אבל "טבעי" בשביל כלבים זה להיות בבית חם

אתה מאניש חיות.

כי אלו לא נכללים בקבוצה שיכולה להיות מוצדקת ע"י מוסר. למשל, מאכל חיות. אנו טורפים וזה בטבע האנושי במספר בחינות לצרוך בשר ומזון המושג משחיטת חיות. זהו מעשה מוסרי וטבעי מכיוון שאנו חלק מהטבע וזהו מנגנון מאוד נפוץ בטבע. גם ניצול בעלי חיים ותירבותם למטרות עבודה, הגנה וכ'ו יכול להיות מוצדק באותה הצורה.

החזקת תוכי ללא יכולת מעוף בכלוב או כלב שצריך להיות מסורס בכדי שחס וחלילה לא יהווה מטרד לבעליו אינו מוסרי כי אין לו הצדקת הנובעת מצורך אנושי מספיק חזק.

אני לא יכול לקבוע עדיין אם זה צריך להיות מוחלט או לא. המוסריות הזו. כי אני עדיין לא יודע איך לקשור את הדרגות השונות של ניצול בעלי חיים לטובתנו ואיפה הקו האדום נמצא ולמה הוא צריך להימצא שם או להיות קיים בכלל. לכך אין לי תשובה, אם ניסית לדרדר אותי לכיוון הזה.

כי אלו לא נכללים בקבוצה שיכולה להיות מוצדקת ע"י מוסר. למשל, מאכל חיות. אנו טורפים וזה בטבע האנושי במספר בחינות לצרוך בשר ומזון המושג משחיטת חיות. זהו מעשה מוסרי וטבעי מכיוון שאנו חלק מהטבע וזהו מנגנון מאוד נפוץ בטבע. גם ניצול בעלי חיים ותירבותם למטרות עבודה, הגנה וכ'ו יכול להיות מוצדק באותה הצורה.

החזקת תוכי ללא יכולת מעוף בכלוב או כלב שצריך להיות מסורס בכדי שחס וחלילה לא יהווה מטרד לבעליו אינו מוסרי כי אין לו הצדקת הנובעת מצורך אנושי מספיק חזק.

אני לא יכול לקבוע עדיין אם זה צריך להיות מוחלט או לא. המוסריות הזו. כי אני עדיין לא יודע איך לקשור את הדרגות השונות של ניצול בעלי חיים לטובתנו ואיפה הקו האדום נמצא ולמה הוא צריך להימצא שם או להיות קיים בכלל. לכך אין לי תשובה, אם ניסית לדרדר אותי לכיוון הזה.

ומי מגדיר מה מוסרי?

א. אין מוסר אבסולוטי
ב. בני אדם אינם טורפים. בני אדם הם אוכלי כל וזו קבוצה אחרת. תנסה "לטרוף" בשר חי (לא מיושן ומעובד) ותספר לי איך היה.
ג. להגיד שלכלוא חיות כדי לשחוט ולאכול אותם זה מוסרי ולהחזיק חיות בבית כדי לגדל אותם בכיף והנאה גם לך גם לחיה- לא מוסרי, זו תפיסה מעוותת במקצת. לפחות לי זה נראה כך.

minimonster ואלכס, יש מוסר אבסולוטי כפי שיש אמת אבסולוטית.

ב. לא התכוונתי לטורפים בצורה הזאת. אנו אוכלים וצורכים חיות כחלק מהיותנו omnivores. וזה לא היה קריטי למה שניסיתי להעביר.

ג. אני לא מתיימר לדעת מה כיף לחיה או לא. אני חושב שאפשר לנצל אותם עד לגבול מסויים, מעבר לכך זה אכזרי ולא מוסרי. אם ציוויליזציה חיצונית לעולם שלנו היתה צורכת אותי כמזון או ככלי או כצעצוע לבידור, הייתי בוחר אחד מהשניים הראשונים. לאלכס - ככה קובעים ומגדירים מוסר כאשר אתה מגביל את עצמך לדטרמינציה אנושית בלבד.

ב. לא התכוונתי לטורפים בצורה הזאת. אנו אוכלים וצורכים חיות כחלק מהיותנו omnivores. וזה לא היה קריטי למה שניסיתי להעביר.

ג. אני לא מתיימר לדעת מה כיף לחיה או לא. אני חושב שאפשר לנצל אותם עד לגבול מסויים, מעבר לכך זה אכזרי ולא מוסרי. אם ציוויליזציה חיצונית לעולם שלנו היתה צורכת אותי כמזון או ככלי או כצעצוע לבידור, הייתי בוחר אחד מהשניים הראשונים. לאלכס - ככה קובעים ומגדירים מוסר כאשר אתה מגביל את עצמך לדטרמינציה אנושית בלבד.

מי קבע מה המוסר האבסולוטי הזה? ואם יש כזה, אז צריך להיות מאוד קל לקבוע מה מוסרי ומה לא.

זה די בטוח שנמצא את עצמנו בצורה הזאת תקועים באמא של כל הפולמוסים (כפי שקורה בכל נושא אפשרי שאנחנו נפגשים בו עד עכשיו) אז אני אפרוש כבר עכשיו.

אתה יכול לציין מהו המוסר האבסולוטי ומהי האמת האבסולוטית? (אלכס סתם מבלבל אותך. אם מדובר בערכים אבסולוטיים אף אחד לא קבע את זה כאבסולוטי, כי "קבע" כבר מצביע על יחסיות.)

חיים אני יודע, ולא התבלבלתי. אבל אולי אלכס מתכוון ל"מי קבע שדווקא הערך האבסולוטי הספציפי הזה הוא הנכון?" מבחינת קבלת אותו ערך אבסולוטי כאבסולוטי. ואם אני אכנס לזה אלכס ימשיך עם ההטרלה וזה לא יהיה דיון רציני 😃

אפשר לשלוט באלכס על ידי טילון מאגנום. אבל הקטע באבסולוטי זה שאף אחד לא קובע ערך כאבסולוטי, מכירים בערך כאבסולוטי. אין עוררין על אבסולוטיזם, ולכן שאלתי אם אתה יכול להצביע על המוסר האבסולוטי ועל האמת האבסולוטית.

שוב, אני יודע. לכן ציינתי שאולי גם הוא מדבר בדיוק על, או התכוון ל-"קבלת אותו ערך אבסולוטי כאבסולוטי."

אחזור לכאן אחרי האימון.

איזה יופי שלא התבלבלת אלא פשוט הבנת שאתה מדבר שטויות, ואז החלטת להפיל הכל על זה שאלכס מטריל אותך ולצאת גבר גבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית