הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עצימות בחיטוב

pickitup

משתמש פעיל
566
1
נק' מוניטין:
1,028
566
1
אוקי שאלתי את השאלה הזאת באשכול השאלות המפגרות לפני 4 ימים אבל לא ענו לי אז אולי לא שמו לב אליה.

אני בחיטוב ואוכל כ-400-600 קלוריות מתחת לRMR ולפני חודש וחצי בערך,כשהייתי יחסית בתחילת החיטוב,התחילו לי כאבים חזקים בשריר בגב שעד היום לא עברו, לדעתי זה בגלל שהעמסתי עליו יותר מידי עם הדדליפט תוך כדי שאני בגירעון קלורי והשריר לא לגמרי התאושש מהאימונים הקודמים שבהם עשיתי דדליפט.
(הגיוני?)
מאז אני לא מתאמן אבל עדיין בגירעון קלורי והורדתי איזה 8-9 קילו כנראה עם שריר גם (מה לעשות) ושאלה שצצה בעקבות זה היא האם כדאי לא להרים את המקסימום כל פעם, ז"א לא להגיע למצב שבחזרה האחרונה היא כשל/קרובה לכשל בגלל שאני בגירעון קלורי והשריר יכול לא לגמרי להתאושש ובסוף יכולה להיגרם פציעה?

לכשל לא כדאי להגיע בכל מצב, אלא אם אתה מתכוון לכך בתוכנית האימונים ויש לך סיבה ספציפית לכך, בד"כ בתור מתאמן מתחיל באף תקופה לא כדאי להגיע לכשל כי תהליך ההתאוששות יהיה ארוך יותר ובחיטוב על פי כמה וכמה.
בקשר לגב, אם הוא כואב לך עד היום תפנה לרופא כי זה לא קשור כבר להתאוששות של שריר.

• פותח/ת השרשור
לכשל לא כדאי להגיע בכל מצב, אלא אם אתה מתכוון לכך בתוכנית האימונים ויש לך סיבה ספציפית לכך, בד"כ בתור מתאמן מתחיל באף תקופה לא כדאי להגיע לכשל כי תהליך ההתאוששות יהיה ארוך יותר ובחיטוב על פי כמה וכמה.
בקשר לגב, אם הוא כואב לך עד היום תפנה לרופא כי זה לא קשור כבר להתאוששות של שריר.

הייתי אצל רופא מומחה וגם עשיתי צילומים ואין כלום.
מה שכן הוא אמר שאם היתה פגיעה בשריר אז היה לוקח חודש וחצי להתרפא, והוא אמר לי כבר שבוע הבא לחזור להתאמן בלי עומס לראות איך זה.
אני חושב אז להוריד בעומס עד שאסיים את החיטוב, מה דעתך? (עד עכשיו ניסיתי להישאר על אותם משקלים כמו שהרמתי במסה, ואולי עדיף להוריד באופן יזום מראש כדי לא להעמיס בחיטוב)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית