הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים ביד הקדמית

• פותח/ת השרשור RDX
  • פורסם בתאריך

RDX

משתמש מתחיל
150
0
נק' מוניטין:
-4
150
0
הי לכולם!
אני עושה S.S (עם מתח) כחודשיים, לאחרונה התחיל לכאוב לי בדו-ראשי ביד ימין באימונים.
זה מתחיל בסקוואט - בדר"כ בסט העבודה הראשון וכואב ממש כל האימון.
אימון האחרון זה כל כך כאב שלא יכלתי להוציא את המוט בסט האחרון של הבנץ'.
לפעמים הכאב מתחיל סתם אחרי שאני מרים משהו קצת כבד (נניח ילד שמנמן בן 3).

הכאב דומה לכיווץ שרירים אבל אני מפחד שזה יותר כיוון שהחסרתי שינה ולא בטוח שאכלתי מספיק. בנוסף זיהיתי היום מין פס אדום אופקי באיזור.

לשים קרח על השריר התפוס ולהפסיק להתבכיין? להוריד בנפח? לעשות הפסקה? ללכת לרופא?

נ.ב - אני בן 25, 68 ק"ג על 168 ס"מ.
*

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
בדו-ראשי. ממש באמצע.

זה נמשך בערך שבועיים, מחמיר מאימון לאימון.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מקפיץ!
מצאתי את התשובה בעצמי ובכנות, אני ממש מאוכזב מכולכם...
למקרה שעוד אנשים יתקלו באותה בעיה, הינה התשובה (לא תאמינו איפו מצאתי אותה!)

מתוך Starting Streangth (2nd edition) / Matk Rippetoe:

. Most people have a mental picture of the hands holding up the weight, and this usually ends up being what happens. The bar sits in the grip with the thumbs around the bar, the elbows end up directly below the weight, and nothing really prevents the bar from sliding down the back from this position. People that do this will have sore elbows, a horrible, headache-like soreness in the inside of the elbow that makes them think the injury occurred doing curls. If the elbows are underneath the weight, and force of the weight is straight down (the nature of gravity is sometimes inconvenient), then the wrists and elbows will intercept some of the weight (fig. 2-33). With heavy weights, the loading is quite high, and these structures are not nearly as capable of supporting 500 lbs. as the back is. If the thumb is on top of the bar, the hand can assume a position that is straight in line with the forearm when the elbows are raised up. In this position, none of the weight is over any part of the arm, wrist, or hand, and all of the weight is on the back. A correct grip can prevent these problems before they start. If you learn to carry all of the weight of the bar on the back before your strength improves to the point where the weight becomes a problem, you'll have no problem at all.

אני מאוכזב מהבנת הנקרא שלך.

גם אני LOL

לגבי הכאבים בבייספס, גם אני הייתי בפציעה בשני הבייספס וזה קרה לי מהסקוואט.
תבדוק כזה דבר, תעשה הורדות ידיים עם מישהו אבל לא באמת.
תגיד לו שלא יוריד אותך, רק תבדוק אם כשאתה מנסה להוריד אותו אז יש לך כאבים, אם כן אז יש לך את הפציעה שהייתה לי ואני עדיין מחלים ממנה ואגב אם זה זה אז זה נבע מהסקוואט.
כשאני עשיתי סקוואט אז המוט קצת החליק אז הייתי צריך לתת קונטרה עם הידיים כדי שלא יפול.
עכשיו תחשוב על התנועה שיצרתי כדי לתת את הקונטה? בדיוק כמו בהורדות ידיים.

לא ממליץ לך לעשות PC אם יש לך את הפציעה הזאת.
קודם תחלים ואז.

נראה לי שאתה צריך עזרה באנגלית. באדיבות Google Translate:

לרוב האנשים יש תמונה מנטלית של הידיים מחזיק את המשקל, ואת זה בדרך כלל מסתיים עד עתה מה קורה. הבר יושב אחיזת עם האגודלים סביב הבר, המרפקים בסופו של דבר ישירות מתחת המשקל, ושום דבר לא באמת מונע את הבר מן מחליקה במורד הגב מעמדה זו. אנשים שעושים את זה יהיה מרפקים כואבות, כאב נורא, כמו כאבי ראש, ב הפנימי של המרפק שגורם להם לחשוב הפציעה התרחשה עושה תלתלים. אם המרפקים נמצאים מתחת המשקל, ואת הכוח של המשקל הוא ישר למטה (טבעו של כוח הכבידה הוא נוח לפעמים), ואז הידיים והמרפקים יהיה ליירט כמה משקל (איור 2-33). עם משקולות כבדות, טוען הוא גבוה למדי, מבנים אלה אינם מסוגלים כמעט כמו של תמיכה 500 £. כמו האחורי הוא. אם האגודל הוא בחלק העליון של הבר, לעומת להניח עמדה כי הוא ישר קו עם הזרוע כאשר המרפקים הם מורם. במצב זה, אף אחד במשקל היא מעל חלק כלשהו של הזרוע, שורש כף היד, או היד, ואת כל המשקל הוא על הגב. אחיזה נכונה יכולה למנוע את הבעיות האלה לפני שהן מתחילות. אם אתה לומד לשאת את כל המשקל של הבר על הגב לפני כוחך משפר עד לנקודה שבה המשקל הופך להיות בעיה, יהיה לך שום בעיה בכלל

כן אחי אתה בכלל לא הבנת מה כתוב שם. בכל מקרה ממה שאתה מתאר אני הייתי נח מאימונים ובודק את המצב הזה שלא קרעת שריר בלי כוונה סימנים אדומים כחולים מלווים בכאב יכולים להצביע על קרע ברמה הזאת או אחרת

• פותח/ת השרשור
אני אשמח אם מישהו יסביר לי למה אני טועה.
wonder-land מה שאתה מתאר זה כמעט במדוייק (ללא הקטע של הורדת הידיים) למה שכתוב בקטע המצוטט.

בכל מקרה כבר לפני כמה שבועות שיניתי את האחיזה והורדתי משקל בסקוואט. עוד לא חזרתי למשקל שהייתי מרים אבל הכאבים כמעט לא קיימים.

• פותח/ת השרשור
אה, אוקיי, הבנתי את הבעיה.

בטקסנית מדוברת: in the inside of the elbow = בצד הפנימי של המרפק.
לעומת: inside the elbow = בתוך המרפק.

נכון, זה לא עדיין לא ממש הדו-ראשי, אבל כל שאר התסמינים ממש מתאימים למה שהרגשתי ובנוסף, שינוי האחיזה בהחלט שיפר את המצב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית