הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה אתם אומרים?

vitali02

משתמש קבוע
1,188
21
נק' מוניטין:
861
1,188
21
התחילה שנת הלימודים.. בסוף ט היה אפשרות כאילו או חברים או מגמה שאני אוהב..
בחרתי את המגמה עכשיו התחיל יום ראשון יש לי בנתיים 2 חברים אבל לא ממש חברים טובים..
בכיתה אנחנו רק 7 בנים ולא נראה לי אני יתחבר איתם בכלל כל היום היה לי משעמם תחת אין צחוקים אין כלום..
מה אתם אומרים מה הייתם בוחרים?
שואל אותכם כי הרוב פה כבר גדולים עברו דברים בחיים...

הייתי בכיתה עם 38 אנשים, מתוכם היינו 12 בנים
גם אני לא חשבתי בתחילה, אף אחד לא היה הטיפוס שלי, אבל בסוף כולנו היינו מגובשים בסוף י"ב והייתה אחלה כיתה
חח צעיר

לפי דעתי עשית נכון.. אתה לבית ספר ללמוד או לשחק עם חברים? ובנוסף זה משהו שאתה אוהב ללמוד-אז מעולה!

תתבגר אתה התחלת תיכון כדי לסיים עם ציונים שיאפשרו לך להמשיך הלאה אחרי שתסיים את 3 השנים, לא בשביל שלא יהיה משעמם תחת ולא בשביל צחוקים. אם אתה לא רוצה ללמוד תהיה גבר ותפסיק לימודים אחרי שתסיים את השנה הזאת ותצא לעבוד. מה קרה לכל החברים שלך הלכו לאיבוד? אתה יכול להיות חבר רק של אלו בכיתה שלך? אין לך חברים אחרי שעות הלימודים? חברים לא עושים לפי כיתה או מגמה.

אתה מדבר כמו ילד קטן ביום הראשון שלו בגן.

תתבגר אתה התחלת תיכון כדי לסיים עם ציונים שיאפשרו לך להמשיך הלאה אחרי שתסיים את 3 השנים, לא בשביל שלא יהיה משעמם תחת ולא בשביל צחוקים. אם אתה לא רוצה ללמוד תהיה גבר ותפסיק לימודים אחרי שתסיים את השנה הזאת ותצא לעבוד. מה קרה לכל החברים שלך הלכו לאיבוד? אתה יכול להיות חבר רק של אלו בכיתה שלך? אין לך חברים אחרי שעות הלימודים? חברים לא עושים לפי כיתה או מגמה.

אתה מדבר כמו ילד קטן ביום הראשון שלו בגן.
עדיף לעבור את הילדות עם חוויות, אם הגישה שלך זה ללכת לתיכון ולסיים אותו עם ציונים טובים בלבד זה חרא גישה לחיים
תיכון זה התקופה הכי טובה שתהיה לך בחיים, למה סת לבזבז אותו

עדיף לעבור את הילדות עם חוויות, אם הגישה שלך זה ללכת לתיכון ולסיים אותו עם ציונים טובים בלבד זה חרא גישה לחיים
תיכון זה התקופה הכי טובה שתהיה לך בחיים, למה סת לבזבז אותו

לא אמרתי משהו שסותר את זה. סה"כ הזכרתי לו את סדר העדיפויות ואת המטרה שלו. הייתי במגמת אלקטרוניקה ומחשבים עם 27 בנים מגובשים, השלטנו טרור על הביה"ס, היה כיף והיו לנו מספיק חוויות. רוב החבר'ה בכיתה היו גברים שעד היום אני מכבד אותם.

מצד שני, סיימתי עם בגרות לא נוראית אבל שלא איפשרה לי כלום כי לא היתה שום מטרה, שום רצון, ושום הבנה של מה שאני אמור לעשות במוסד הזה שנקרא ביה"ס תיכון.

תבלה, תחזיק חברים, תעשה מה שאתה רוצה. אבל כשאתה בכיתה הדבר האחרון שצריך לעבור לך בראש זה התבכיינות על זה שיש רק 7 בנים בכיתה שלך ושהם יבשים.

• פותח/ת השרשור
תבלה, תחזיק חברים, תעשה מה שאתה רוצה. אבל כשאתה בכיתה הדבר האחרון שצריך לעבור לך בראש זה התבכיינות על זה שיש רק 7 בנים בכיתה שלך ושהם יבשים.

אבל אין מוטביציה אין כח ומשעמם איך אפשר ללמוד ככה?

לא אמרתי משהו שסותר את זה. סה"כ הזכרתי לו את סדר העדיפויות ואת המטרה שלו. הייתי במגמת אלקטרוניקה ומחשבים עם 27 בנים מגובשים, השלטנו טרור על הביה"ס, היה כיף והיו לנו מספיק חוויות. רוב החבר'ה בכיתה היו גברים שעד היום אני מכבד אותם.

מצד שני, סיימתי עם בגרות לא נוראית אבל שלא איפשרה לי כלום כי לא היתה שום מטרה, שום רצון, ושום הבנה של מה שאני אמור לעשות במוסד הזה שנקרא ביה"ס תיכון.

אם הוא ביישן יהיה לו קשה מאוד להתמודד עם זה, מה עם עבודות כיתתיות ועבודות בזוגות וכול, חלוקה וכדומה
מצב חברתי יכול להשפיע הרבה ולגמור לך את התיכון

אם הוא ביישן יהיה לו קשה מאוד להתמודד עם זה, מה עם עבודות כיתתיות ועבודות בזוגות וכול, חלוקה וכדומה
מצב חברתי יכול להשפיע הרבה ולגמור לך את התיכון

אני מסכים, אבל לא נראה לי שזאת הבעיה שלו ושלא על זה הוא דיבר.

מישהו צריך לבדר אותך כדי שתוכל ללמוד? זה היה היום הראשון שלך. לא עשיתם כלום. אני יודע כי גם אחותי חזרה לפני שעה מהיום הראשון שלה. אם כבר על היום הראשון שלך בכיתה י' אתה מדבר שטויות ככה אז אל תלמד. כשהתלמידים שלי בפרוייקט הבגרויות במתנ"ס אצלנו מתלוננים על זה שאין להם כבר מוטיבציה או כוח אחרי שהם כבר בקצה הדרך בסוף י"ב לקראת הטפסים האחרונים ב-5 יח"ל פיזיקה ומתמטיקה אני יכול להבין אותם, אחרי החפירות של המורים שלהם וכל כאבי הראש. אותך, לא.

תכלס לימוד המקצועות הנכונים בבית הספר יכול לחסוך לך זמן אם תחליט ללמוד אחר כך לתואר. המגמה שאתה לומד בה קובעת אילו בגרויות תעשה וכמה יחידות - ויש מקצועות שהם תנאי קבלה ללימודים גבוהים (פיזיקה למשל). אם לא יהיה לך אותם - תצטרך מכינה או מבחני קבלה וזה שנה נוספת של קריעת תחת שאפשר לחסוך. אם אתה כבר מתאר לעצמך מה תרצה לעשות כשתהיה גדול- אז כן עשית בחוכמה שבחרת את המגמה שמעניינת אותך.
חוצמזה - חברים יש לך גם מחוץ לשעות הלימודים בבית הספר.

נערך לאחרונה:
ברור שתבחר במגמה.

קודם כל קצת בנים זה בכלל לא רע, הידד לבנות.
חוצמזה שבי"ס תיכון בארץ זאת מסגרת ממש קטנה ביום יום, ואתה בכלל לא צריך למסגר אותה כבלעדית בחיים שלך.
אני יכול לאמר לך שבתיכון עשיתי המון מגמות ריאליות, והתיכון היה בערך רבע מהיום שלי, ורוב החוויות היו מההברזות ממנו, וממה שעשינו מסביב.
כיתה זה סתם שטויות, ולעשות צחוקים תלוי רק בך.
אני אישית בכיתה מתמטיקה 5 יח"ל היו בערך 3 בנים נורמלים, 5 מוזרים ועוד ערימת בנות ומעל לכל מורה נאצית, ואפילו בסיטואציה הזו היו המון צחוקים, ואם לא מתאים אז אתה פשוט מבריז (זה תיכון, החומר לא קשה, אתה יכול ללמוד הרוב לבד תאכלס..) או שאתה פשוט הולך לדאבוש, קונה שווארמה וטוחן בשיעור 😃

לך למגמה שאתה אוהב, גם אני הייתי בכיתה שהיו בה 8 בנים, שמתוכם 5 בנים טמבלים וחנונים וה-3 האחרים היו חבר'ה על הכיפאק (אחד מהם נולד באותו יום כמוני ואני מכיר אותו מתקופת הגן 😃) . לקח לי קצת זמן עד שנהיינו חברים קרובים, וכיום הם החברים הכי טובים שלי.

תן לזה חודשיים-שלושה תראה איך מסתדר.. אם אתה רואה שאתה לא ממש מוצא שם חברים ואתה בא לכיתה בבאסה , לדעתי תעזוב את המגמה. יש דברים יותר חשובים מלימודים וכמו שהמשפט המפורסם אומר - בגרויות אפשר להשלים, ילדות לא.

תן לזה חודשיים-שלושה תראה איך מסתדר.. אם אתה רואה שאתה לא ממש מוצא שם חברים ואתה בא לכיתה בבאסה , לדעתי תעזוב את המגמה. יש דברים יותר חשובים מלימודים וכמו שהמשפט המפורסם אומר - בגרויות אפשר להשלים, ילדות לא.

הילדות זה לא החבר'ה בכיתה. למי אכפת מהתיכון חוץ מללימודים? חברים יש אחרי שחוזרים הביתה, אפשר לבלות איתם ולצאת ולעשות מה שרק רוצים. ותאמין לי שבגרויות והשלמות זה חתיכת כאב ראש וחתיכת מחיר שחבל לשלם. אפילו המכינה בטכניון שזאת אופציה טובה תיקח ממך שנה ו-15000 ש"ח.

התחילה שנת הלימודים.. בסוף ט היה אפשרות כאילו או חברים או מגמה שאני אוהב..
בחרתי את המגמה עכשיו התחיל יום ראשון יש לי בנתיים 2 חברים אבל לא ממש חברים טובים..
בכיתה אנחנו רק 7 בנים ולא נראה לי אני יתחבר איתם בכלל כל היום היה לי משעמם תחת אין צחוקים אין כלום..
מה אתם אומרים מה הייתם בוחרים?
שואל אותכם כי הרוב פה כבר גדולים עברו דברים בחיים...

אחי.. אנחנו 41 ילד 35 בנים

בא לי לבכות

קודם כל תירגע
כשאני עליתי לכיתה י גם קיבלתי שוק
קודם כל גם לי לא היו כל כך חברים טובים בכיתה, אבל מן הסתם שיש הפסקות, ונפגשים אחרי הלימודים.
שמע התיכון זו הייתה תהקופה הכי טובה שלי ללא ספק
אל תסתכל על זה ככה. תמיד אתה יכול להיות איתם בהפסקות ולהיפגש אחרי הלימודים.
צריך להתרגל, זו מסגרת שונה מחטיבה לכן זה קצת מבלבל

הילדות זה לא החבר'ה בכיתה. למי אכפת מהתיכון חוץ מללימודים? חברים יש אחרי שחוזרים הביתה, אפשר לבלות איתם ולצאת ולעשות מה שרק רוצים. ותאמין לי שבגרויות והשלמות זה חתיכת כאב ראש וחתיכת מחיר שחבל לשלם. אפילו המכינה בטכניון שזאת אופציה טובה תיקח ממך שנה ו-15000 ש"ח.
15K ?!

כן. אפשר לקבל מלגות באחוזים שונים מכלל ה-15000 מוועדת משרד החינוך ומשרד הביטחון או חרטא כזאת אבל מעט מאוד מקבלים אותה. וזה לשנה הבודדת של המכינה.

אבל המחיר די מצדיק את זה בהתחשב בזה שעם ממוצע כמות המקצועות שאנשים משפרים בקורסי שיפור בגרויות הם מגיעים לאותם הסכומים ואף יותר. והקטע הוא שבמכינה אתה לומד רק מתמטיקה, פיזיקה, כתיבה מדעית ואנגלית. גם אם לא היתה לך בגרות אתה יכול להחליף את כל המקצועות העצובים כמו תנ"ך ולשון ב-4 מקצועות רלוונטיים למה שאתה הולך ללמוד - זה שווה את הכל.

וחוץ מזה יש שם אחלה מורים. שוקי ארושאס המלך!

כן. אפשר לקבל מלגות באחוזים שונים מכלל ה-15000 מוועדת משרד החינוך ומשרד הביטחון או חרטא כזאת אבל מעט מאוד מקבלים אותה. וזה לשנה הבודדת של המכינה.

אבל המחיר די מצדיק את זה בהתחשב בזה שעם ממוצע כמות המקצועות שאנשים משפרים בקורסי שיפור בגרויות הם מגיעים לאותם הסכומים ואף יותר. והקטע הוא שבמכינה אתה לומד רק מתמטיקה, פיזיקה, כתיבה מדעית ואנגלית. גם אם לא היתה לך בגרות אתה יכול להחליף את כל המקצועות העצובים כמו תנ"ך ולשון ב-4 מקצועות רלוונטיים למה שאתה הולך ללמוד - זה שווה את הכל.

וחוץ מזה יש שם אחלה מורים. שוקי ארושאס המלך!

ברוב המקצועות אתה לא באמת צריך קורס אלא יכול ללמוד לבד (בערך ב4 ימים של לימודים הוצאתי 82 בתנך) אולי המקצועות היחידים שמצדיקים קורס זה מתמטיקה ופיזיקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית