הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו קצת שונה- לוג אימוני טריאתלון

• פותח/ת השרשור theidan
  • פורסם בתאריך
חחח דווקא את ת'ורפ הבאת כדוגמה? כנס לעמוד של הסמות', אחת הדוגמאות שלהם לסמות' קלאסי זה איאן ת'ורפ (תראה את הסרטון, זה ב2:10)
איאן ת'ורפ ממש לא אוברגליידר...
הם לא אומרים שכל אחד הוא משהו מוחלט, אבל הם מבדילים בין 6 סוגים שונים. יש הרבה שחיינים שהם איפשהו בין שני סוגים או אפילו יותר. למשל אני, איפשהו באמצע בין סמות' ואוברגליידר. רוב המאפיינים שלי מתאימים לסמות' אבל קצב התנועות שלי קטן יחסית לסמות' וכשאני שוחה קל יש לי נטייה קטנה לDEAD STOP קטנצ'יק.
גם הסגנונות שהם מציגים כוללים בתוכם הרבה יותר מרמת השחייה. תחרות בין אוברגליידר וסמות' יכולה להסתיים בניצחון של אוברגליידר. וכמובן שגם להיפך.
אחלה בחלה של אתר, לי הוא עזר לא מעט 😃
מסירטונים שראיתי את טורפ שוחה יש לו איזה גלישה. אבל הוא לא דוגמה לכלום. אני לא בטוח אם זה נכון, אבל אני זוכר ששמעתי שבשיא שלו הוא היה יורד את ה50 שניות ל100 מטר רגליים חת' בלבד. יש לו רגליים כל כך חזקות והוא שוחה מהן ממש מהר, ככה שהוא לא צריך גריפה מושלמת, ויכול להיות שבגלל זה הוא גולש קצת. שמע, זה ברור שהוא ממש ממש יעיל במים ומרגיש אותן בצורה מושלמת. אחרי הכל, הבחור כניראה שחה הרבה יותר ממש שהוא ילך/ירוץ כל החיים שלו.
מה שמצחיק אותי זה הקטע שבTI אומרים כל הזמן שהרגליים לא חשוב, ושזה מעייף מהר וכאלה, ושיאן עולם ל400 (אתה לא יכול לומר שזה ספרינט) זה טורפ.

כששוחים קל אז ברור שיש גלישה כי שוחים קל. אתה שוחה כזה על הקצב של הידיים ממש לאט. זה לא באמת דוגמה למשהו.

היום עשיתי קצת כוח בחדר כושר. כל מיניי תרגילים והשתדלתי לעבוד על כל הגוף. עשית 3*10 בכל מיניי מכשירים וסה"כ היה נחמד. ריצה קלה חימום לפני. קצב 6 דק"מ 1.5 ק"מ וריצה שחרור משהו כמו 3 ק"מ.

נערך לאחרונה:
מסירטונים שראיתי את טורפ שוחה יש לו איזה גלישה. אבל הוא לא דוגמה לכלום. אני לא בטוח אם זה נכון, אבל אני זוכר ששמעתי שבשיא שלו הוא היה יורד את ה50 שניות ל100 מטר רגליים חת' בלבד. יש לו רגליים כל כך חזקות והוא שוחה מהן ממש מהר, ככה שהוא לא צריך גריפה מושלמת, ויכול להיות שבגלל זה הוא גולש קצת. שמע, זה ברור שהוא ממש ממש יעיל במים ומרגיש אותן בצורה מושלמת. אחרי הכל, הבחור כניראה שחה הרבה יותר ממש שהוא ילך/ירוץ כל החיים שלו.
מה שמצחיק אותי זה הקטע שבTI אומרים כל הזמן שהרגליים לא חשוב, ושזה מעייף מהר וכאלה, ושיאן עולם ל400 (אתה לא יכול לומר שזה ספרינט) זה טורפ.

כששוחים קל אז ברור שיש גלישה כי שוחים קל. אתה שוחה כזה על הקצב של הידיים ממש לאט. זה לא באמת דוגמה למשהו.

היום עשיתי קצת כוח בחדר כושר. כל מיניי תרגילים והשתדלתי לעבוד על כל הגוף. עשית 3*10 בכל מיניי מכשירים וסה"כ היה נחמד. ריצה קלה חימום לפני. קצב 6 דק"מ 1.5 ק"מ וריצה שחרור משהו כמו 3 ק"מ.
פול בידרמן שבר את השיא שלו במאייה, עשה 3:40.07, השיא של ת'ורפ היה 3:40.08, אבל בכל מקרה בקשר לת'ורפ... מדובר על בן אדם ששוחה על 80 ואפילו 90 תנועות בדקה, איזו גלישה? \:
לגביי הרגליים הן לא לא חשובות אבל הן משמשות פחות להתקדמות אלא יותר to minimize drag. נשמע לי מונפץ לחלוטין הקטע של ה50 שניות ל100 רק ברגליים. זה אומר שהוא היה יכול לקחת מקום 41 מתוך 64 באולימפיאדה האחרונה ב100 חופשי, רק עם הרגליים. כלומר, לעקוף 23 שחיינים אולימפיים... נשמע קשקוש. אבל אין ספק שיש לו רגליים מטורפות, לא צריך להיות גאון בשביל להבין את זה. שמע ממליץ לך להתעמק קצת באתר, גם אם לא תקנה אחת מהחוברות, יש שם מידע שיכול לתת שיפור משמעותי, גם אם לא מהיום למחר.

פול בידרמן שבר את השיא שלו במאייה, עשה 3:40.07, השיא של ת'ורפ היה 3:40.08, אבל בכל מקרה בקשר לת'ורפ... מדובר על בן אדם ששוחה על 80 ואפילו 90 תנועות בדקה, איזו גלישה? \:
לגביי הרגליים הן לא לא חשובות אבל הן משמשות פחות להתקדמות אלא יותר to minimize drag. נשמע לי מונפץ לחלוטין הקטע של ה50 שניות ל100 רק ברגליים. זה אומר שהוא היה יכול לקחת מקום 41 מתוך 64 באולימפיאדה האחרונה ב100 חופשי, רק עם הרגליים. כלומר, לעקוף 23 שחיינים אולימפיים... נשמע קשקוש. אבל אין ספק שיש לו רגליים מטורפות, לא צריך להיות גאון בשביל להבין את זה. שמע ממליץ לך להתעמק קצת באתר, גם אם לא תקנה אחת מהחוברות, יש שם מידע שיכול לתת שיפור משמעותי, גם אם לא מהיום למחר.
את האמת גם לי מתחת ל50 נשמע קצת מהיר מידיי במחשבה שניה...אולי מתחת לדקה.
כבר הכרתי את האמת מקודם. את האמת היום שחיתי קצת, אני ארחיב עוד מעט מה היה האימון, ושמתי לב שאני גולש ממש הרבה. ניסיתי להוריד את זה. זה ממש מעייף אותי כרגע כי אני לא רגיל לקצב הזה, אבל אני מרגיש הרבה יותר מהיר במים. ננסה לעבוד על זה.

אימון שחיה היום-
200 חימום
3*100 מעורב הפוך
8*25 עם זומרס. אחד צלילה רגליים פרפר (הדבר הכי מגניב בעולם חחח) אחד צלילה רגליים חת'
8*50 ידיים חת' עם פולי
8*50 חתירה מינימום נשימות
100 קל
סה"כ- 1600

תדאג להכניס את קצות האצבעות ראשונות למים ולהפנות אותן לכיוון הקרקעית, זה יקל עליך להגביר את קצב התנועות. קצת מעייף בהתחלה אבל זה משהו שלומדים להתמודד איתו ונהיה פחות ופחות מעייף. כמו שבפעם הראשונה ששחית לא יכולת לשחות קילומטרים ברציפות, אותו עיקרון...

דרך אגב,
מה זה:
8*25 עם זומרס. אחד צלילה רגליים פרפר (הדבר הכי מגניב בעולם חחח) אחד צלילה רגליים חת'

?

בטח אתה שואל מה זה זומרס כי שאר תרגיל דיי ברור.
זומרס זה סנפירים קצרים כאלה.
משהו בסגנון הזה
Zoomers_847.jpg

אימון היום-
2.5 ק"מ ריצה חימום על 6 דקמ
אימון כוח
ריצה משהו כמו 4.5 ק"מ הביתה אחרי האימון.

אימון היום-
שחיה
800~ חימום. שחיתי עם המסטרס ושחיתי קצת קודם בשביל להגדיל את נפח האימון
4*100 מעורב הפוך
50 קל
2*(8x25+4x50+2x100+200) סט ראשון עם פולי סט שני חתירה. מישהו ששחה איתי אמר לי שעשיתי את ה200 השני על 2:56. אם באמת עשיתי את זה על תוצאה כזאת אני מאוד מרוצה, כי גם הרגשתי איטי על המים וזאת תוצאה של סוף אימון.
150 שחרור
סה"כ- 3000

היום שיחקתי כדורמים. היה דיי מטורף אבל קצר יחסית.

אימון שחיה דיי ספונטני היום ולכן הוא גם נראה כזה.
400 חימום
20*25 כמה שפחות נשימות
100 קל
(200+100)*2 ראשון קצב מהיר שני חזק. 200- 2:50~ 100- 1:20~ מרוצה מהתוצאות
600 קצב נוח
והביתה
סה"כ- 2200

אימון שחיה היום-
200 חימום
4*100 הפוך 20 שניות מנוחה
50 קל
3*4*100 כל סט סגנון אחר של 4*100- גב-חזה-חתירה. 50 ראשון תרגיל סגנון 50 שני סגנון מלא
3*50 חתירה. קצב מתגבר
100 קל והביתה
סה"כ- 2200

היום עשיתי אימון ריצה. אינטרוולים בעליה.
2.5 ק"מ חימום. יצא משהו כמו 15~ דק'.
8*(2+1) 2 דק' ריצה בעליה + 1 דק' ריצה קלה בירידה
~1 ק"מ ריצה שחרור
סה"כ יצא משהו כמו 6200 מטר. זה דיי הערכה גסה. אני לא יכול לדעת כמה זה בדיוק כי רצתי לפי זמן וקשה לחשב את המרחקים לפי שוונג מאפ.
אימון נחמד. הרגשתי דיי טוב בריצה בעליה.

היום רצתי 10 ק"מ בים. הריצה קלילה. משהו כמו 55-56~ דק'.
סה"כ קילומטרז שבועי- 23.3 ק"מ. שבוע הבא צריך להיות באזור ה26~ ק"מ.

היום עשיתי קצת כוח בחדר כושר ואחרי זה ריצה.
עשיתי משהו כמו 15 דק' אופניים חימום
אימון כוח
~3 ק"מ ריצה.
מחר יש אופניים ושחיה.

אימון להיום-
רכיבה עם חבר+שחיה
השחיה-
250 חימום (הגעתי מאוחר)
300 רגליים עם זומרס
50 קל
4*200 חתירה עם כפות קצב מתגבר. שחיתי על 2:59, 2:56, 2:53, 2:50
100 קל
6*50 25 גב 25 חזה
100 קל
סה"כ- 1900

היום עשיתי אימון ריצה+חדר כושר
רצתי 2 ק"מ חימום, ימון כוח ועוד 4 ק"מ שחרור. היה נחמד.

אימון שחיה היום-

• 1. 400 חימום.
      2. 6*100 (25 ימין, 25 שמאל, 50 מלא). אחד גב, אחד חתירה (20 שניות מנוחה בין כל 100).
      3. 10*50 (25 רגליים, 25 מלא בסגנון לבחירה). (15 שניות מנוחה).
      4. התרגיל הזה עושים פעמים מנוחה בין סט לסט 2 דקות:
      4*50 מתגבר (15 מנוחה), 100 מהר (30 מנוחה), 2*100 מתגבר (20 מנוחה).
      5. 4*150: הראשון גב, השני מעורב (כל 50 מחליפים סגנון, בלי פרפר), השלישי חתירה, הרביעי גב-חתירה-גב.
      6. 400 שחרור.

היום עשיתי אימון שחיה ואז ריצה.
שחיה-
150 חימום
4*200 עושים 100 חת' 100 מעורב 20 שניות מנוחה
50 קל
6*100 רגליים עם זומרס 25 פרפר 25 חת' 25 גב 25 חת'
50 קל
20*25 עם כפות זוגיים חת' אי זוגיים גב.
150 שחרור
סה"כ- 2300

אחרי זה עשיתי ריצה משהו כמו 10 ק"מ בקצב רגוע. היה נחמד.

יצאתי היום עם חבר לרכב, ולאחר מכן רצתי.
בריצה עשיתי ככה-
קילומטר חימום על קצב קל
2 ק"מ על קצב בינוני. ק"מ שני מהיר ב15 שניות מהראשון. בראשון עשיתי 4:53, ובשני- 4:38. עמדתי בול במטרה של להוריד 15 שניות. קצב לא מהיר, אבל מהיר יותר ממה שעשיתי בטריאתלון באופן דיי משמעותי. צריך לזכור שזה רק אלפיים ואני לא מגיע אחרי עומס של טריאתלון, אבל גם לא רצתי ממש חזק והרגשתי טוב.

אימון ריצה קליל להיום-
2 ק"מ חימום
3 ק"מ טמפו. המטרה הייתה על 4:40 לק"מ. קצב שאמור להיות דיי נוח. הזמנים לק"מ- 4:39, 4:44, 4:44.
1.5 ק"מ שחרור.
התחלתי בקצב שרציתי וחבל לי שקצת הורדתי בקילמטרים האחרים. הקצב לא הרגיש מאוד מהיר והוא הרגיש כזה שאני יכול להמשיך ולשמור עליו. שבוע הבא אני יעשה את אותה הריצה אבל עם 4 ק"מ. המטרה תהיה אותה מטרה- לשמור על ה4:40 דקמ.

היום עשיתי 2 ק"מ ריצה חימום, אימון כוח ו6 ק"מ ריצה שחרור.
נפח שבועי של שבוע שעבר היה 26 ק"מ במתוכנן. השבוע אני רוצה להיות באיזור ה30 ק"מ בעצימות נמוכה, ושבוע הבא לשמור על אותו הנפח אבל עם אימונים בעלי עצימות גבוהה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית