הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו קצת שונה- לוג אימוני טריאתלון

• פותח/ת השרשור theidan
  • פורסם בתאריך
אימון ריצה להיום-
2 ק"מ חימום
3 ק"מ טסט
2 ק"מ שחרור

הריצה הייתה קשה. מעבר לזה שננתי הכל, בערך מ1.5 ק"מ התחילה לכאוב לי הבטן ובקילומטר האחרון זה היה ממש חזק אז הקצב צנח גם כן.
זמני ביניים- 3:57, 4:09, 4:45. סה"כ- 12:52- התוצאה יכלה להיות מהירה במשהו כמו 20-25 שניות אם לא הייתה כואבת הבטן.
התקשתי לעשות ספרינט סיום, ובכללי רצתי לאט. למרות זאת, הנפילה בין הק"מ הראשון לשני לא מוצדקת, וההפרש היה צריך להיות קטן יותר.

היום עשיתי רכיבה ולאחר מכן אימון שחיה. רכבתי עם חבר, עשינו בעיקר אימון טכניקה
בשחיה-
200 חימום
200 מעורב מפוצל
200 מחולק ל100 רגליים ו100 מלא. 25 פרפר, 25 חת' 25 חזה 25 חת'
3*200 עם כפות. שחיתי על 2:47, 2:47, 2:51
4*100 מעורב
3*200. שחיתי על 2:50 יציב בכולם
200 שחרור
סה"כ- 2400

היום שחיתי בצהריים ותיכננתי לרוץ בערב, אבל אני מרגיש תשוש טיפה אז וויתרתי על הריצה.
שחיה-
400 חימום חופשי
4*200 50 ימין 50 שמאל 100 3 ימין 3 שמאל
3*(400+100) זמנים- 400 6:42, 6:43, 6:48 100- 1:36, 1:32 (הייתה לי פה תחרות) 1:34
300 שחרור
סה"כ- 3000

היום יצאתי בבוקר לרכיבה ארוכה. באזור ה70 ק"מ.
לא היה כזה קשה.
אחר כך גם שיחקתי קצת כדורעף חופים. היה מגניב.

אימונים להיום- שחיה+ ריצה
שחיה- החלטתי לעשות אימון קצר יחסית, בגלל חוסר זמן
1000 חימום
400 מורכב מ2*200 מעורב, 25 רגליים 25 מלא לכל סגנון
4*200 3:40 יציאה. זמנים באזור ה3:15
300 שחרור
סה"כ- 2500

אחרי זה עשיתי את האימון ריצה הזה. קיצר חימום ושחרור מחוסר זמן
1600 חימום
3*1600 דקה מנוחה רציתי על משהו כמו 7:24 שזה יוצא 4:38~ לק"מ. זמנים- 7:20, 7:25, 7:16 (באחרון טיפה עשיתי פיניש)
600 שחרור
סה"כ- 7000
רצתי טיפה יותר מהר משחשבתי, אבל סה"כ היה סבבה.

אימון שחיה קליל היום-
400 חימום
200 רגליים חופשי
12*50 מעורב מפוצל בלי חת'-פרפר
50 קל
2*200 100 גב 100 חת'
50 קל
12*25 חת'
200 שחרור
סה"כ- 2200

אימונים להיום-
שחיה- עשיתי 2500 רצוף. בהתחלה שחיתי יחסית לאט, באזור ה1:48-1:45 למאה, אבל אחרי 1000 מטר בערך נכנסתי לקצב שחיה טוב ושחיתי על 1:38-1:42.
אחרי זה לא עשיתי שחרור ככה שהרגשתי קצת תפוס, אבל לא היה מאוד נורא.

ריצה-
2 ק"מ חימום
6*1000 דקה מנוחה. המטרה הייתה על קצב 4:38. זמנים- 4:40, 4:41, 4:36, 4:38, 4:37, 4:31 סה"כ עמדתי במטרה, ובאחרון עשיתי טיפה פיניש. לא היה מאוד קשה, אבל הרגשתי עבודה
1 ק"מ שחרור

שבוע הבא יש לי גיבוש מהצבא, ככה שבשבת אני לא ירכב, ואולי אני יעשה איזה אימון ספרינטים אחד.

6*1000 דקה מנוחה. המטרה הייתה על קצב 4:38. זמנים- 4:40, 4:41, 4:36, 4:38, 4:37, 4:31
יפה מאוד! תמשיך עם אותם אימונים עוד 3 שבועות. בשבוע ה-4 תחזור על הטסט ל-3 ק"מ

אימון להיום-
ריצה לברכה-אימון שחיה-ריצה חזרה הביתה
באימון שחיה עשיתי ככה-
200 חימום
450 רגליים
3*(25X4+100) גב
2*(25X4+100+25X4) סט אחד חזה, שני חתירה
150 שחרור
סה"כ- 2000
סה"כ ריצה- 6.5 ק"מ.

היום היה אימון דיי קליל. עשיתי ריצת ניווט. משהו כמו שעה.

הייתי מראשון עד היום בגיבוש חובלים. סיימתי אבל לא התקבלתי.
ממחר חוזר לאימונים.

אימון היום- אופניים + שחיה.
רכבתי עם חבר. היה נחמד
אחרי זה האימון שחיה הבא-
200 חימום
3*100 מעורב
200 רגליים קוביה
2*(100+2X75+3X50+4X25)
100 קל
סה"כ- 1800

הייתי שיש שבת בניווטים. יצא סה"כ משהו כמו 20~ ק"מ ליומיים.

אימון שחיה להיום-
500 חימום
4*200מעורב- 25 רגליים 25 מלא
8*50 חת' דקה יציאה.
500 שחרור
סה"כ- 2200

אימון ריצה לאתמול-
2 חימום
5 ק"מ ריצה קצב בינוני-גבוהה
1 ק"מ שחרור
זמני ביניים ל5 מימין לשמאל- 4:40, 4:53, 4:48, 4:46, 4:28. באחרון עשיתי ספרינט סיום. התחלתי טוב ואז נהייתי שאנן. חבל שלא הצלחתי לשמור יותר קרוב באזור של4:46~

בשבת יש טריאתלון. אני אהיה מאוד מרוצה אם אני ירד מקצב של 5 לק"מ.

אימונים להיום-
שחיה בבוקר ורכיבה+ריצה בערב

האימון שחיה היה סוג של הכנה לקראת התחרות. שחיתי 1500 רצוף. קצב מורגש. אמנם לא הכי מהר שיכולתי, אבל לא זניח. עשיתי 25:40 אם לא התבלבלתי עם הסטופר. זה יוצא משהו כמו 1:42 למאה מה שיוצא קצב מאוד הגיוני לפי הרמה הנוכחית שלי.

אחר כך יצאתי לרכב עם חבר. האימון היה סבבה, ודווקא דיי מתאים לתחרות. היה בעיקר רצף וכבישים רחבים, וכמעט ולא סינגלים טכנים.
אחר כך רצתי 2000, קצת להרגיש עבודה של ריצה אחרי אופניים ולראות איך הולך לי עם הקצב. עשיתי ק"מ ראשון על 4:53 ושני על 5:00. כאבו התאומים בקילומטר השני, והם גם כאבו אתמול אחרי הריצה. אני מקווה שעם יום המנוחה מחר הם יתאוששו עד התחרות. אחר כך קילומטר שחרור וזהו.

מחר אני יעבוד טיפה על ההחלפה אל האופניים והירידה מהם, ונקווה שהכל יילך טוב בשבת.

עזרתי היום קצת בניווט שהיה קרוב לבית. רצתי טיפה ריצה קלה והרוב הלכתי. לא צריך להפריע למחר.

היום היה טריאתלון גן שמואל. הלך לי הרבה יותר טוב ממה שחשבתי מכל הבחינות.
היה צריך לקום ממש מוקדם, למרות שהזינוק שלי היה בשמונה וחצי, כל שטח ההחלפה נסגר ברבע לשבע ככה שהייתי צריך להיות שם באזור 6, מה שאומר שהייתי צריך לקום ממש מוקדם. הלכנו אני אמא ואבא.
הגעתי, התארגנתי, בלי לשים לב התמקמתי בשטח ההחלפה איפה שאמורים להיות השלשות ולא ספרינט, אבל לא נורא, היה איתי עוד אחד מנוער שהתמקם שם, ובאופן כללי זה לא ממש שינה כלום.
אחרי שראיתי את הזינוקים כבר היה אפשר להבין שהים ממש לא בריכה. היו זרמים מאוד חזקים, וגלים דיי גבוהים. כבר בחימום במים הרגשתי את זה, ובמהלך השחיה זה גם היה ממש מורגש. מה שהיה טוב בגלים הגבוהים, שאם תפסת את הגל כשהוא בשיא הגובה, אז אם הרמת הראש בחתירה אפשר לראות הכל וככה היה קל לנווט.
עשיתי גם קצת חימום בריצה וזינוקים. לא משהו רציני.

הזינוק בסוף הוקדם ל8:25 והיה רק של הנוער, כאשר הספרינט עד 39 יצאו 5 דקות אחרינו. התמקמתי יחסית טוב בשחיה. בד"כ הנוער בורח לי טיפה, אבל הפעם הצלחתי להשאר צמוד לחברה בנוער, וסיימתי את השחיה כולל החלפה במקום 16. בטריאתלון ת"א סיימתי מקום 23, לשם השוואה. אמנם היה לי מאוד קשה המעבר משחיה לריצה, ועקפו אותי איזה 3 חברה רק בחלק הזה. צריך לעבוד עליו באימונים.
הגעתי לשטח החלפה, וההחלפה בוצעה דיי טוב. מה שלא שמתי לב הוא שאחת מהגומיות שחיברו את הנעליים לאופניים ככה שיהיה קל לשים אותן נקרעה, ובגלל זה לא הצלחתי ללבוש ממש טוב את אחת הנעליים. לא היה כזה קריטי כי הצלחתי לסדר את הנעל ככה שהרגל תשב בה טוב.
האופניים התחילו, פתחתי בקצב טוב, ניסיתי לתפוס איזה אחד מנוער שהיה קצת ליפניי, אבל הוא ברח לי. היה אחד שנכנס איתי לשטח החלפה, אבל מהר ברחתי ממנו. בערך אחרי משהו כמו 8 ק"מ טומי צנטנר תפסה אותי ונמכתי אחריה משהו כמו 7 ק"מ עד איזה עלייה שהיא ברחה לי. כל פעם ניסיתי לתפוס מישהו אחר, אבל זה היה דיי קשה כי כמות המשתתפים הייתה דיי דלה בזמן הזה של התחרות.
הגעתי לשטח החלפה וזאת הייתה הפעם הראשונה שאני מגיע וכמעט כל אופניים בשטח. מראה ששימח אותי מאוד 😃 ההחלפה הזאת הייתה יותר מעצבנת כי קצת קשה להכניס את הרגל לנעל ריצה. אבל לא נורא, שטויות. יצאתי לריצה בידיעה שפה אני יכול רק ליפול. כמעט בכל טריאתלון קורה לי איזה משהו בריצה. התחלתי את הריצה יחסית רגוע, והפעלתי סטופר. מה שהיה טוב שהיו הרבה רצים, ככה שהיה קל לקבוע כל מיניי מתחרים כאלה. אחרי משהו כמו קילומטר וחצי הגר שטרנברג עוקפת אותי ואני נצמד אליה ומתחיל להיכנס לקצב. אני מרגיש את התאומים וטיפה את הבטן. קצת לפני נקודת הסיבוב אני עוקף אותה וממשיך לרוץ כשכל פעם אני מציב לעצמי רץ אחר בתור מטרה לעקוף או לשמור קצב. בהמשך אני גם עוקף את טומי שעקפה אותי קודם באופניים וזה ממש משפר לי את ההרגשה. כל הזמן אני שומע מאחורה עידודים להגר כי היא מתאמנת באיזה קבוצה, וזה גם דרבן אותי. בסוך עשיתי פיניש וספרינט. זה התחיל טיפה מאוחר מידיי כי היה קשה לי לאמוד טוב את המרחק. לקראת סיום עקפתי גם את ניר צלח ואז בכלל הרגשתי מצוין. אני מסתכל בשעון ורואה 23:30 ל5 ק"מ. תוצאה הרבה יותר טובה ממה שדמיינתי שאני יעשה ואני מבסוט עד השמיים :D

ידעתי שהלך לי טוב, אבל מסתבר שגם היה לי מזל. בתחרות עצמו עידכנו את התוצאות טיפה מאוחר, ואני והמשפחה רצינו לחזור הביתה אז לא בדקנו שם כמה עשיתי. עכשיו הסתכלתי ומסתבר שהגעתי מקום 3 בקטגוריה שלי, ככה שפספסתי את טקס הסיום. דיברתי עם המארגנים ואני יקבל את המדליה מתישהו. אבל פספסתי תמונת פרופיל בפודיום =\ לא נורא, עכשיו יש סיבה טובה למה להתאמן חזק עד טריאתלון חיפה 🤪🤪

נערך לאחרונה:
יפה מאוד! תשלב כמה אימוני החלפות (שחיה/אופניים ואופניים/ריצה) ואתה בדרך הנכונה.
החלפת נעליים מאופניים לריצה אתה יכול לתרגל גם בבית, הדברים הקטנים האלה יכולים לחסוך הרבה זמן בתחרות ובעיקר עוזרים לזרימה.

יפה מאוד! תשלב כמה אימוני החלפות (שחיה/אופניים ואופניים/ריצה) ואתה בדרך הנכונה.
החלפת נעליים מאופניים לריצה אתה יכול לתרגל גם בבית, הדברים הקטנים האלה יכולים לחסוך הרבה זמן בתחרות ובעיקר עוזרים לזרימה.
תודה.
אני באמת צריך לעבוד על הריצה אחרי שחיה בעיקר. זאת תחושה מאוד מוזרה ואם אני אתרגל לזה אז זה יוכל לעזור לי גם להכנס טוב יותר לפלאטון באופניים. בגן שמואל היה אסור דרפטינג, אבל אני חושב שבחיפה מותר, ככה שזה יותר משמעותי. במעבר מאופניים לריצה אני יותר מאומן, אבל תמיד יש מקום לשיפור.
בקשר לנעליים- זה בעיה שיש בדגם שגיליתי רק אחרי שקניתי. המבנה שלהם הוא כזה שקצת קשה להכניס את הרגל לנעל. לא נורא, מסתדרים 😃

אימונים להיום- שחיה בבוקר וריצה בערב
שחיה-
500 חימום
300 רגליים
6*50 15 ספרינט השאר קל 1:!0 יציאה
15*100 יציאות 1-5) 2:00 6-10) 1:55 11-15) 1:50 הזמנים התייצבו דיי מהר באזור ה1:36-1:37. אני דיי מרוצה מהזמנים האלה, והם לא ירדו ממש גם כששחיתי ביציאה של 1:50. המצב שלי בשחיה בגדול טוב.
400 שחרור
סה"כ- 3000

בערב רצתי 5 ק"מ ריצה קלה בשביל להגדיל נפח. כאבו התאומים ואין ספק שצריך לחזק אותם עד טריאתלון חיפה. כשאני חושב על זה התאומים אצלי תמיד היו חלשים יחסית. אני זוכר שבאימוני אתלטיקה במעבר לספייקס במהלך העונה תמיד כאבו לי התאומים והיה להם קשה. אני מניח שאם הגדלת נפח אימונים והתרגלות הכל יהיה בסדר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית