הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו קצת שונה- לוג אימוני טריאתלון

• פותח/ת השרשור theidan
  • פורסם בתאריך
אני יכול להמליץ לך על תוכנית החיזוק של Joe Friel, תחפש בגוגל joe friel strength training
התוכנית מותאמת במיוחד לטריאתלטים, לא כל מה שכתוב שם מתאים למקובל פה. אני עבדתי איתה כמה חודשים והייתי מאוד מרוצה.
תודה, אני אבדוק אותה.
לא חשוב לי במיוחד לעשות איזה תוכנית אימון ספציפית לטריאתלון או משהו כזה. אני פשוט רוצה להתחזק ולהראות יותר טוב עם יותר מסת שריר.

היום בחמישי היה לי אימון טניס, ובנוסף הייתי עם חבר בים ועשינו כמה תרגילי כוח

שישי שבת לא התאמנתי, ובראשון עשיתי טיפה כוח.
שלשום היה אימון שחיה דיי ליצני כי פגשתי באמצע ידיה טובה וגם ככה לא היה לי ממש כוח חח.
אתמול גם כן לא התאמנתי, הייתי כל היום עמוס בעבודה ורציתי רק לחזור הביתה לישון.
היום היה לי טיפה זמן פנוי אז יצאתי לריצה בצהריים.
עשיתי באזור ה3.5 וחצי חימום כי היה ממש קר ולקח לי זמן להתחמם, וגם באמצע חזרתי הביתה ללבוש בגדים חורפיים יותר.
אחרי זה רציתי לעשות מדידיה של 5 ק"מ לראות בערך איך אני עומד.
זמנים-
1- 4:17
2- 4:23
3- 4:26
4- 4:15
סה"כ- 17:21
קצב ממוצע- 4:21
בסוף הקילומטר השלישי ותחילת הרביעי התחיל לרדת גשם שלהך והתחזק. העדפתי לא לקחת הרבה סיכונים מיותרים, חתכתי אחרי 4 ק"מ.
אם הייתי ממשיך עוד ק"מ כניראה שהקצב היה דומה, ואולי אפילו טיפה יותר מהיר כי התחלתי את הפיניש טיפה מאוחר, וגם קצת התבאסתי על זה שהייתי צריך לחתוך את האימון.

היום יותר מאוחר אני יעשה גם קצת חדר כושר.
נקווה שמחר יהיה לי זמן לעשות אימון.

אימון שחיה היום.
יצא 2 ק"מ. ואוו עבר כל כך הרבה זמן מאז כתבתי פה משהו, והרגיש כאילו הלוג הזה נעלם משום מקום. עצוב לי לראות את זה ככה. בגדול מה שקרה זה שהתגייסתי. זה קרה בפברואר, וכבר בינואר דיי הפסקתי להתאמן. (כמו שהלוג מעיד בעצמו) התגייסתי לחיל המודיעין ככה שהתפקיד דיי ג'וב וזה דווקא נותן לי הרבה יותר חופש פעולה באימונים שלי.
בזמן הקורס והטירונות לא היה כמעט זמן לנשום, ולא ממש התאמנתי מעבר לריצות פה ושם.
סיימתי בראור סוף קורס עם כמעט מצטיין. מקסימום בטן, 50 ידיים שהיה נפילה רצינית, ו7:26 ל2000. תוצאה שהייתי מאוד מופתע שעשיתי אותה, בייחוד בגלל נפח ועצימות האימונים שהספקתי לעשות בשעת תש.
כרגע יש לי המון זמן פנוי, ומחר כניראה שאני אשב בערב ואבנה לעצמי איזה שלדה של התוכנית אימונים.

אני לוקח את אימוני הכוח יותר ברצינות. לא ברמת הרצינות המקובלת לפורום, אני מתאמן בעיקר על מכשירים ומתח, וזה מכמה סיבות:
1. אין מוט חופשי. יש רק בנץ'
2. פחד מפציעות. הטכניקה שלי כרגע לא טובה כי אף פעם לא למדתי, וזה יהיה מספיק מסובך גם ככה לעשות סקוואט ודדליפט. החלטתי לוותר עליהם ולעשות שיטות אימון יותר קלאסיות.
3. כרגע אני מרגיש שזה עובד לי ואני משתפר ומתאמץ.
בגדול הרעיון הוא להתחזק ולהראות טוב יותר. אני לא מחפש לשבור שיאים או משהו. בעיקר מה שחשוב לי זה שאני יראה יותר שרירי ופחות שחיף. פחות חשוב לי מסתם עוד כוח.

בגדול האימונים השבועיים שלי נראים משהו כזה:
2-3 אימונים בחדר כושר. עובד על הכל. לא בצורה הכי מסודרת. נסדר את זה כמו שצריך ביום ראשון.
2-3 אימוני ריצה. בבסיס זה יהיה ריצת בוקר של משהו כמו 7-8 ק"מ, ובבית זה ריצה במרחק דומה. הריצה בקצב בינוני~קל בגדול עושה את זה בשביל הנפש ולא בשביל לשבור שיאים. אני מניח שיש שיפור ביכולת, אבל לא מאוד משמעותי.
אימון שחיה בסופש. בגדול זה דיי אופציונאלי ואני יותר עושה את זה כי אני אוהב לשחות יותר מאשר שאני ישפר את היכולת שלי. כאן מדובר רק בשימור יכולת.

אימונים לשבוע האחרון-
ראשון- חדר כושר
שני- חדר כושר
שלישי- ריצה
רביעי- מנוחה
חמישי- מנוחה
בתקווה שישי ריצה וטיפה מתח מקבילים בטן
שבת כוח בבית

עדכונים מהשבוע בבסיס:
1. יש איזה מקצה צה"ל בטריאתלון אשדוד. אני רוצה להשתתף בוא. צריך עדיין לברר את הלוגיסטיקה של התחרות, אבל בגדול אני נרשם אליו. הוא יהיה ב4 באוקטובר. אני ינסה להתאמן טיפה יותר ספציפי לתחרות. זה אומר לחפש פרטנר לשחיה בים, ולנסות לעשות איזה אופניים ועוד אימון שחיה בסופ"ש.
2. אני רוצה לקחת יותר ברצינות את הכוח. היום או מחר אני יבנה איזה תוכנית בסיסית ואני יעלה אותה לפה. אני ישתדל לעדכן גם מהבסיס.

אימונים לשבוע:
ראשון- כוח.
שני- ריצה- אזור ה6 ק"מ.
שלישי- כוח, אימון דיי שכונה. קליל כזה.
רביעי- ריצת בוקר. 3.5 לכיוון הים, כניסה להתערנן ועוד 3.5 ק"מ חזרה.
בערב אימון כוח ולאחריו 4~ ק"מ ריצה
חמישי- מחשק כדורמים.
שישי- אני יוצא היום לרכב עם חבר
שבת- אם הכל ילך כמו שצריך אז אימון שחיה בבוקר~צהריים וריצה עם כוח בקטנה כזה בלילה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית