הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תנאי קבלה לתואר ראשון

מצב
השרשור נעול

l3ilabong

משתמש פעיל
349
0
נק' מוניטין:
0
349
0
אני יודע שיש פה כמה בעלי תארים וכמה סטודנטים לביולוגיה וביוכימיה חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי...
מהם תנאי הקבלה בשביל לימודי תואר ראשון בביולוגיה? והאם ביוכימיה ניכלל בזה או שיש תואר ניפרד? תודה 😃

זה משתנה בין מוסדות הלימוד שבהם אתה רוצה ללמוד, בדרך כלל יש באתר שלהם איזה כלי שמראה אם אתה עובר או לא עובר את הסחם(או איך שלא רושמים את זה), של הדרישות...

• פותח/ת השרשור
התנאים בדרך כלל מבוססים על היחידות במתמטיקה והרמה בביולוגיה ובביוכימיה? או שיש גם תנאים אחרים?

על פי ממוצע בגרות ופסיכומטרי, יחידות גובהות מעלות לך את הממוצע בגרות. אין קשר בין המקצוע בתיכון לאוניברסיטה, אתה יכול גם לא ללמוד בתיכון ביולוגיה וללמוד באוניברסיטה.

• פותח/ת השרשור
על פי ממוצע בגרות ופסיכומטרי, יחידות גובהות מעלות לך את הממוצע בגרות. אין קשר בין המקצוע בתיכון לאוניברסיטה, אתה יכול גם לא ללמוד בתיכון ביולוגיה וללמוד באוניברסיטה.
אוקיי די קיבלתי את התשובה שלי תודה 😃

לפעמים יש גם מבחני קבלה באוניברסיטה שמשתכללים יחד עם ציוני הבגרות והפסיכומטרי.

חלק מהמוסדות גם מציעים מכינות ספציפיות למסלולים מסויימים, או ספציפיים לתנאי הקבלה של המוסד עצמו, כמו המכינה הקדם אקדמית בטכניון שמחליפה את תעודת הבגרות בקביעת הסכם הכללי.

אני יודע שברפואה בבר אילן יש מבחן מקדים בכניסה שמשתכלל עם ציוני הפסיכומטרי וציוני הבגרות.
יש לי חבר שקיבל 730 עם ממוצע בגרויות 112 וזה לא מספיק, הוא עושה עכשיו פסיכומטרי שוב בתקווה לקבל 750, זה נהיה עצוב במיוחד בהתחשב במצב המספרי של הרפואים בארץ כנגד כמות האוכלוסיה.

בתל אביב אתה מתכוון ?

אני יודע שברפואה בבר אילן יש מבחן מקדים בכניסה שמשתכלל עם ציוני הפסיכומטרי וציוני הבגרות.
יש לי חבר שקיבל 730 עם ממוצע בגרויות 112 וזה לא מספיק, הוא עושה עכשיו פסיכומטרי שוב בתקווה לקבל 750, זה נהיה עצוב במיוחד בהתחשב במצב המספרי של הרפואים בארץ כנגד כמות האוכלוסיה.
זה עצוב?
אתה צריך לראות איזה אנשים כן התקבלו והולכים להיות רופאים של הילדים של חלק מהפורום פה- זה עצוב. (בלי להכליל כמובן)

חצי מאלו שמתקבלים עפים אחרי ה 3 שנים הראשונות (שזה בעצם מדעי הרפואה) למקומות אחרים בכלל ולא בוחרים ברפואה נטו (להיות רופא ב-XXX)

מבחן מו"ר
נדמה לי בכל האוניברסיטאות יש את זה בארץ חוץ מב"ש שם יש ראיון שעוברים אותו רק 5-10 אחוזים ממי שעומד בסכם

מבחן מו"ר
נדמה לי בכל האוניברסיטאות יש את זה בארץ חוץ מב"ש שם יש ראיון שעוברים אותו רק 5-10 אחוזים ממי שעומד בסכם

מבחן מו"ר זה בטכניון ובתל אביב, בירושלים יש מבחן דומה שנקרא מרק"ם.
בבאר שבע אין את שני המבחנים הללו, יש שני ראיונות.

בכל אוניברסיטה יש סף לזימון למו"ר/מרק"ם/ראיונות. אחרי זה בתל אביב עושים 75% למו"ר ו 25% לבגרות + פסיכו, אותו הדבר גם בירושלים. בטכניון, אחרי שאתה עושה את המו"ר, מה שקובע אם התקבלת או לא זה רק הציון שלך במו"ר. גם בבאר שבע זה אותו דבר, רק שההבדל הוא שבמקום המו"ר יש שני ראיונות.*

נערך לאחרונה:
זה עצוב?
אתה צריך לראות איזה אנשים כן התקבלו והולכים להיות רופאים של הילדים של חלק מהפורום פה- זה עצוב. (בלי להכליל כמובן)

אתה לומד רפואה? איפה?

ניסיתי להתקבל השנה לרפואה ולרפואת שיניים. בסוף עברתי את הסף רק בבאר שבע (רפואה) ובירושלים (רפואת שיניים). בבאר שבע עברתי את הראיון הראשון ונדחיתי בשני, ובירושלים (רפואת שיניים) התקבלתי לפני פחות משבועיים.

נערך לאחרונה:
ניסיתי להתקבל השנה לרפואה ולרפואת שיניים. בסוף עברתי את הסף רק בבאר שבע (רפואה) ובירושלים (רפואת שיניים). בבאר שבע עברתי את הראיון הראשון ונדחיתי בשני, ובירולשים (רפואת שיניים) התקבלתי לפני פחות משבועיים.

מזל"ט. אתה הולך על שיניים או מחכה עוד שנה?*

מזל"ט. אתה הולך על שיניים או מחכה עוד שנה?*

אני הולך על רפואת שיניים. ברפואת שיניים צריך ממוצע של 80 לפחות ע"מ להמשיך לשנים הקליניות (4+), ולכן אני צריך להתרכז בלימודים ולא להתעסק בקבלה לרפואה. למרות שרציתי יותר ללמוד רפואה, אבל גם רפואת שיניים זה סבבה.

תודה רבה !

אני הולך על רפואת שיניים. ברפואת שיניים צריך ממוצע של 80 לפחות ע"מ להמשיך לשנים הקליניות (4+), ולכן אני צריך להתרכז בלימודים ולא להתעסק בקבלה לרפואה. למרות שרציתי יותר ללמוד רפואה, אבל גם רפואת שיניים זה סבבה.

תודה רבה !

עלה והצלח

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית