עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אוקיי די קיבלתי את התשובה שלי תודה 😃על פי ממוצע בגרות ופסיכומטרי, יחידות גובהות מעלות לך את הממוצע בגרות. אין קשר בין המקצוע בתיכון לאוניברסיטה, אתה יכול גם לא ללמוד בתיכון ביולוגיה וללמוד באוניברסיטה.
זה עצוב?אני יודע שברפואה בבר אילן יש מבחן מקדים בכניסה שמשתכלל עם ציוני הפסיכומטרי וציוני הבגרות.
יש לי חבר שקיבל 730 עם ממוצע בגרויות 112 וזה לא מספיק, הוא עושה עכשיו פסיכומטרי שוב בתקווה לקבל 750, זה נהיה עצוב במיוחד בהתחשב במצב המספרי של הרפואים בארץ כנגד כמות האוכלוסיה.
כן התבלבלתיבתל אביב אתה מתכוון ?
מבחן מו"ר
נדמה לי בכל האוניברסיטאות יש את זה בארץ חוץ מב"ש שם יש ראיון שעוברים אותו רק 5-10 אחוזים ממי שעומד בסכם
זה עצוב?
אתה צריך לראות איזה אנשים כן התקבלו והולכים להיות רופאים של הילדים של חלק מהפורום פה- זה עצוב. (בלי להכליל כמובן)
מבחן מו"ר זה בטכניון ובתל אביב, בירושלים יש מבחן דומה שנקרא מרק"ם.
בבאר שבע אין את שני המבחנים הללו, יש שני ראיונות.
ניסיתי להתקבל השנה לרפואה ולרפואת שיניים. בסוף עברתי את הסף רק בבאר שבע (רפואה) ובירושלים (רפואת שיניים). בבאר שבע עברתי את הראיון הראשון ונדחיתי בשני, ובירולשים (רפואת שיניים) התקבלתי לפני פחות משבועיים.
מזל"ט. אתה הולך על שיניים או מחכה עוד שנה?*
אני הולך על רפואת שיניים. ברפואת שיניים צריך ממוצע של 80 לפחות ע"מ להמשיך לשנים הקליניות (4+), ולכן אני צריך להתרכז בלימודים ולא להתעסק בקבלה לרפואה. למרות שרציתי יותר ללמוד רפואה, אבל גם רפואת שיניים זה סבבה.
תודה רבה !