הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה ההבדל בין מוט רגיל למוט אולימפי?

• פותח/ת השרשור
אה תודה
הבעיה שאני יכול לקנות מוט רגיל 180 ולא אולימפי כי צריך גם פלטות אז לאולימפי וזה בעיה כי יש לי כבר פלטות למוט רגיל
אז זה משנה אם אני יקנה מוט 180 רגיל?
כי זה לא בתכנון שלי לעבור 150 קילו לבנתיים
תודה .

אה תודה
הבעיה שאני יכול לקנות מוט רגיל 180 ולא אולימפי כי צריך גם פלטות אז לאולימפי וזה בעיה כי יש לי כבר פלטות למוט רגיל
אז זה משנה אם אני יקנה מוט 180 רגיל?
כי זה לא בתכנון שלי לעבור 150 קילו לבנתיים
תודה .
אני מכיר מישהו שעושה BOR עם 150 קילו ולא קרה כלום למוט הרגיל.

הוא יותר אלסטי תראה שעובדים עם משקל גדול על האולימפי הוא מתעקם קצת

אתה לא יודע על מה אתה מדבר. מוט זה מוט ואין הבדל בגמישות מבחינת הגדרת הכלי עצמו. מבחינת דגמים יש סוגים שבאים עם יותר אלסטיות וכאלו עם יותר קשיחות בהתאם לצורך של האתלט.

ואין דבר כזה "מוט רגיל". יש מוטות. בינהם יש את המוט האולימפי שאורכו 2.2 מטר, שוקל 20 קילו, השרוולים למשקולות בקוטר 50 מ"מ והמוט עצמו 28-30 מ"מ.

סיפקתי לך את הקוטר של השרוולים אתה אמור להבין שלא. פלטות של דמבלים מתברגים זה למוט עם הקוטר הקטן הסטנדרטי .

• פותח/ת השרשור
אה אוקי תודה גבר .
ושאלה אחרונה תודה לעונים .
אני רוצה לעשות SS אפרי עם המוט נכוון
וכמה זמן לעשות הפסקה בין כל תרגיל ?
בדרךך כלל כמה מומלץ הרי יש 3 תרגילים תודה .

• פותח/ת השרשור
אה אז כיאילו ה 3 תרגילים שיש לי ב A
נגיד סקוואט דדליפט ובנץ'
אני עושה אחד מחכה נגדי רבע שעה ועושה עוד אחד שוב רבע שעה ועוד אחד
?

לא רבע שעה. אתה תאבד פוקוס ותתקרר. אתה יכול אחרי סקוואט או דדליפט 5-7 דקות. יותר אם עבדת ממש כבד. בין סט לסט אתה יכול לנוח 2-3-4 דקות כמה שאתה צריך. רק אל תתקרר.

• פותח/ת השרשור
אוקי תודה אני רגיל שנחים בין 45 שניות לדקה בין סט לסט מוזר
אז אתה אומר ככה
בין סט לסט לנוח בין 2-4 דקות
ובין תרגיל לתרגיל 4-7
אני פשוט רוצה להיות בטוח בלי פאשלות
סליחה על החפירה
תודה

כן. אין כאן חוקים נוקשים לגבי מנוחה בין סטים או בין תרגילים. מנוחה פשוט צריכה להיות כזו שלא תשפיע על הסט הבא או התרגיל הבא ושתיתן לך להתאושש. זה בא לידי ביטוי במיוחד בסקוואט כשמתקדמים במשקלים.

אין שום משמעות או טעם בלגרום לעצמך "לעבוד קשה יותר" או "לעייף את השרירים" ע"י סטים ותרגילים דחוסים אחד אחרי השני בלי מרווח נשימה. התתקדמות בכוח ובמאסת השריר תושג ע"י השלמת כל הסטים וכל התרגילים למשקלי העבודה של אותו אימון. אתה צריך לוודא שזה יקרה, כולל ע"י מנוחה מספקת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית