הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת אינסולין

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
למישהו יש ניסיון/ רעיון/ כל דבר אחר איך לקבל בדיקת דם למדידת אינסולין בדם?
אני רוצה לבדוק רגישות לאינסולין לפי HOMA. יש חולי סכרת שיש להם גם מד אינסולין בנוסף לגלוקוז?
מישהו אי פעם עשה? קומבינטורים להתפקד.

אמרתי את זה בעבר למרות שזה לא מדוייק בכלל, אבל לבקש בדיקת דם לסוכר (אפשר גם לקחת את המכשיר של הסוכרתיים שדוקר את האצבע) ולאכול משהו עם GI גבוה על קיבה ריקה (עדיף אפילו אחרי צום לילי, לדוגמה משהו כמו סוכר ענבים במינון מספק (30-40 גרם שזה סקופ של חלבון רק עם סוכר ענבים [כן מגעיל]) ולראות כמה הסוכר עלה בדם כמה דקות לאחר הצריכה.
יש טווחים מסויימים שראיתי באינטרנט שאם זה עלה נגיד בין 100 ל 200(אני סתם ממציא כרגע) אז הרגישות היא X ואם בין 200 ל 250 אז הרגישות היא Y וכו'

• פותח/ת השרשור
זאת לא שיטה טובה כי היא לא באמת אומרת כמה אינסולין קיים אצלך בדם כפונקציה של גלוקוז.
יכול להיות שיש לך בעיה ברצפטורים של אינסולין (כמו סכרת טייפ 2) ואז לא תוכל לדעת את זה.
אתה צריך להכניס גם אינסולין וגם גלוקוז לפונקציה כדי לגלות רגישות לאינסולין.
הדרך שלך נכונה אם יוצאים מנקודת הנחה שהרצפטורים של אינסולין עובדים בצורה מושלמת. (וברור שהיא יותר טובה מכלום)
זה כביכול יכול ליצור מצב בו יש גלוקוז בדם ביחד עם הרבה אינסולין- ואתה לתומך תחשוב שאין הרבה אינסולין, כי אם היה אז לא היה גלוקוז גבוה בדם.
אני מתקשה להתנסח אחרי יום שלם של אנטומיה 😃 מקווה שהבנת.
בגדול, סיכוי לבדיקת אינסולין הוא אפסי?

אתה תמיד יכול לעשות באופן פרטי, לא מאמין שזה יעלה הרבה בארץ, כמה מאות שקלים לכל היותר.

• פותח/ת השרשור
בשביל מה אני רוצה לבדוק רגישות לאינסולין? בעיקר לכיף 😃 וגם כדי לדעת עד כמה יש טעם באנאבוליק דיאט.
אבל זה לא משהו שמקיץ שינה מעיני אל תדאג.

לא ממש הבנתי מה זה יתן לך לדעת את הרגישות הזו.

יש בדיקה פשוטה בהרבה, בלי סיבוכים.
אתה הולך לקופ"ח\מישהו שיש לו סכרת ומד סוכר ובודק את הסוכר.
אם יהיה לך סביב ה-90[גג 95] במצב של כמה שעות בלי אוכל. אתה בריא והגוף מייצר כמות מספקת של אינסולין, אם לא, אתה בבעיה 😃

זהו פחות או יותר.

• פותח/ת השרשור
תקרא שוב מה שכתבתי. אולי תבין.

• פותח/ת השרשור
עד שהדם יגיע אליהם לא ישאר ממנו אריתרוציט אחד. כי לפי מה שרואים בתמונה צריך להחזיר להם את בדואר.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית