עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
סבבה, עכשיו הבנתי למה זה לא מוסבר בסרטון
תודה אלכס:kiss3:
The shrug at the top of both the snatch and clean is an artifact of the jump with the bar in the hands. We teach the clean as a jump and catch, using only four steps. Everybody that jumps with a bar in the hands shrugs as a reflex, a protective mechanism for the shoulders that also aids in the addition of upward momentum to the bar. The trap contraction is necessary to keep the scapulas in position to receive the force of the pull and transfer that force to the arms and down to the bar, and even if it doesn't look like the shoulders are raising into the "shrug" with a heavy weight, the traps are still involved in a contraction that may look isometric even though it is concentric. Our method is specifically designed to leave out as much thinking as possible by building things like this into the teaching sequence.
We do not teach the shrug at our seminar, and we never have. I have been coaching Olympic weightlifting for 25 years and I stopped teaching the shrug to novices about 10 years ago when Glenn and I determined that it didn't work. As everyone who has attended will tell you, at the end of the session when we go around the room, I always specifically point out that I have not said the word "shrug" once during this process. For a more experienced lifter, the cue to "shrug" is sometimes useful, but not very, and not for novices with too much to think about already. Now, it is undeniable that the shrug occurs in a heavy clean or snatch (as any youtube video frame-by-frame will demonstrate); all his lifters shrug, just as all my lifters shrug, whether we teach it or not.
נכתב ע"י Greg Everett:He is spot on pointing out the fact that the shrug is not a part of the effort to elevate/accelerate the bar, but instead is the initiation of the pull under the bar (I consider it largely a transition movement because it does overlap the up and down phases of the lift somewhat). But this is nothing new.
נכתב ע"י Charles Staley:The shrug is yet another illusion- it's the result of the rapid extension/elevation and subsequent drop under the bar- as you fall into the squat, the shoulder are still elevating from the pull. Looks like an active Shrug.
תודה. 🙌 אני שוכנעתי 😃במיוחד בשבילך, טרחתי לחפש את ההודעה הזאת:
רק לידע כללי, אני מבין מהציטוטים שריפ, פנדלי, אוורט וסטלי לא מדברים על משיכה מודעת מהטרפזים. יש מישהו שכן מדבר על זה בספרות המקצועית? אני פשוט זוכר שכשתפסתי את שוני וביקשתי ממנו עזרה בלמידת פאוורקלין הוא חזר על זה שצריך פשוט לקפוץ, הוא לא אמר כלום על הטרפזים.
רק לידע כללי, אני מבין מהציטוטים שריפ, פנדלי, אוורט וסטלי לא מדברים על משיכה מודעת מהטרפזים. יש מישהו שכן מדבר על זה בספרות המקצועית? אני פשוט זוכר שכשתפסתי את שוני וביקשתי ממנו עזרה בלמידת פאוורקלין הוא חזר על זה שצריך פשוט לקפוץ, הוא לא אמר כלום על הטרפזים.
[1] אני אומר שוני בצורה שמציגים למרות שכביכול מדברים על תפקידים שונים (למשוך את המוט למעלה למול למשוך את הגוף למטה) בגלל שבהילוך איתי זה נראה אותו דבר עד כמה שאני הצלחתי לראות...To answer several of the questions, this is not the way I learned. I learned the lifts in 1992 in Moscow from Alexander Medvedev, who was the gold medalist at the 1952 Olympics I believe, and the head coach of the Soviet national team for about 20 years. He used a different method which was much more complicated.
Yes, this is a little "too" simple, and its meant to be. It's meant to get someone from ground zero to doing a reasonably correct snatch in a very short amount of time. There is no doubt that once you get through the third step, you still wont be doing everything perfectly. You will, however, be at a reasonable place where individual coaching or video analysis will be able to focus in on the individual flaws.
As far as the top pull not being explained very well, I am always surprised at how many people execute a great top pull if you just dont talk so much about it. One of the hardest lessons to learn as a coach is when to shut up. Put most people in the correct position and tell them to jump and catch, and they will get it about right.
כן (כולל חלק מאלה שהזכרת, מי זה סטלי?). יש קצת שוני בתאור המדוייק ויש שונות בין הצורה שמציגים את התפקיד של הטרפזים[1]. קח גם בחשבון שלמרות שהמשיכה ל PC/PS היא זהה (נניח) למשיכה לגרסאות המלאות לא בטוח שמי שהמטרה שלו היא אחת הגרסאות ירצה להציג את הדברים באותו האופן (כבר לא כ"כ משתמשים בתאור jump and shrug שריפ משתמש בו בספר, מהסרטון נראה לי שגם ריפ התרחק מזה).
יש גם כל מיני שיטות ללמד את התרגילים (שבחלקן יושפעו מאיזו גרסא רוצים בסופו של דבר שהמתאמן יבצע) והcues ניתנים בהתאמה (כמו שאלכס אמר). אם למשל תעבור על הדברים של ביל סטאר תראה שהתאור שלו שונה ממה שנפוץ היום, למרות שבסופו של דבר הוא רוצה להביא אותך לאותה תנועה.
[1] אני אומר שוני בצורה שמציגים למרות שכביכול מדברים על תפקידים שונים (למשוך את המוט למעלה למול למשוך את הגוף למטה) בגלל שבהילוך איתי זה נראה אותו דבר עד כמה שאני הצלחתי לראות...
כן (כולל חלק מאלה שהזכרת, מי זה סטלי?). יש קצת שוני בתאור המדוייק ויש שונות בין הצורה שמציגים את התפקיד של הטרפזים[1]. קח גם בחשבון שלמרות שהמשיכה ל PC/PS היא זהה (נניח) למשיכה לגרסאות המלאות לא בטוח שמי שהמטרה שלו היא אחת הגרסאות ירצה להציג את הדברים באותו האופן (כבר לא כ"כ משתמשים בתאור jump and shrug שריפ משתמש בו בספר, מהסרטון נראה לי שגם ריפ התרחק מזה).
יש גם כל מיני שיטות ללמד את התרגילים (שבחלקן יושפעו מאיזו גרסא רוצים בסופו של דבר שהמתאמן יבצע) והcues ניתנים בהתאמה (כמו שאלכס אמר). אם למשל תעבור על הדברים של ביל סטאר תראה שהתאור שלו שונה ממה שנפוץ היום, למרות שבסופו של דבר הוא רוצה להביא אותך לאותה תנועה.
אגב, אם שמת לב הסרטונים של פנדליי הציגו את אותם שלבי לימוד. שאלו אותו לגבי הסיומת ועוד כמה דברים, הנה התגובה שלו:
[1] אני אומר שוני בצורה שמציגים למרות שכביכול מדברים על תפקידים שונים (למשוך את המוט למעלה למול למשוך את הגוף למטה) בגלל שבהילוך איתי זה נראה אותו דבר עד כמה שאני הצלחתי לראות...
ברור, הוא לא אומר אחרת, הוא פשוט מציג את שיטת הלימוד שלו. יש גם מצב טוב שזה היה מיועד כהכנה לאיזו חלטורה עם קרוספיט או משהו דומה.
LOL נראה לי שעלית על משהו
כסף
ברור שכסף נכנס איכשהו. על שעת הדרכה עם החבר'ה החזקים שלו פנדליי לוקח 65$, שעה איתו זה יותר יקר. זה בסה"כ כיוון עסקי לא רע לקבוצה במשקולות - החבר'ה שם יכולים להתרכז באימונים ולא צריכים לעבוד במשהו מחוץ לאולם והספורטאים מענפים אחרים שרוצים לעשות אימוני כוח ולקבל הדרכה בעצם מממנים את המקום.
ניסית לחפש בספרות? טומי קונו, דרכשלר ואברט מדברים על זה, אין לי כרגע עוד ספרים זמינים.
מהציטוט שאלכס הביא נראה שאברט לא ממש תומך בגישה הזאת. אולי הגישה שלו השתנתה, אני אבדוק את זה כשיהיה לי זמן.
בציטוט הוא מדבר על איך הוא רואה את התפקיד של השראג (למשוך אותך למטה, כתבתי על זה בפוסט הקודם). הוא לא מדבר על מודע/לא מודע. כשהוא מלמד אותך לעשות את התנועה בספר (וזה נכון שיש הבדל מסויים בין מה שצריך להיות כתוב בספר לבין איך שנלמד כשפשוט אפשר להדגים) הוא אומר שיש ובחלק מתרגילי העזר (הוא מלמד טיפה שונה מריפ וגלן) הוא מכניס אותך לפוזיציה של סיום שראג. בכל מקרה אם זה מעניין אותך אני ממליץ על הספר שלו ושל טומי קונו, למרות שבתאכלס פשוט עדיף להתחיל להתאמן מאשר להתעסק בשטויות האלה.
בציטוט הוא מדבר על איך הוא רואה את התפקיד של השראג (למשוך אותך למטה, כתבתי על זה בפוסט הקודם). הוא לא מדבר על מודע/לא מודע. כשהוא מלמד אותך לעשות את התנועה בספר (וזה נכון שיש הבדל מסויים בין מה שצריך להיות כתוב בספר לבין איך שנלמד כשפשוט אפשר להדגים) הוא אומר שיש ובחלק מתרגילי העזר (הוא מלמד טיפה שונה מריפ וגלן) הוא מכניס אותך לפוזיציה של סיום שראג. בכל מקרה אם זה מעניין אותך אני ממליץ על הספר שלו ושל טומי קונו, למרות שבתאכלס פשוט עדיף להתחיל להתאמן מאשר להתעסק בשטויות האלה.