הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סרט של ריפ מלמד לעשות פאוורסנץ'

הדיון כאן הוא תיאורטי, דיברנו על כך שריפ לא מזכיר את הטרפזים ורציתי לראות מי כן מזכיר את הטרפזים ואם זו הנחיה שבאה כשמלמדים את התנועה או בשלב מאוחר יותר. זה נוגע באותה מידה לפאוורקלין.

• פותח/ת השרשור
הדיון כאן הוא תיאורטי, דיברנו על כך שריפ לא מזכיר את הטרפזים ורציתי לראות מי כן מזכיר את הטרפזים ואם זו הנחיה שבאה כשמלמדים את התנועה או בשלב מאוחר יותר. זה נוגע באותה מידה לפאוורקלין.

אז כאמור, בספר של אברט, של קונו ושל דרכשלר מדובר על זה. בספר של קונו (עמ' 49) ושל אברט (95-96) זה מוצג בשלב של למידת התנועה ובספר של דרכשלר זה בתאור של מה שמתבצע היות והוא לא ממש מלמד שם משהו.

אני מעריך שבסרטונים לא מדברים על זה בגלל שההדגמה טובה יותר מדיבורים. עוד משהו ששמתי לב אליו זה שמי שמתייחס לתנועה של הטרפזים בתור חלק מהמשיכה מתחת למוט בד"כ מדבר עליה מפורשות ומי שמדבר על שימוש בהם בשביל לתת יותר גובה למוט לא (לא לגמרי מחייב).

הרעיון הוא שלתפוס את המוט כמה שיותר נמוך מאפשר לך למשוך אותו פחות מה שיאפשר לך להרים יותר משקל. כדאי להתרגל לתפוס אותו כמה שיותר נמוך, תראה ביוטיוב איך זה נעשה. אני מנחש שכרגע אתה תופס את המוט גבוה ויורד איתו אח"כ, החל משלב מסויים זה כבר לא יהיה אפשרי יותר ותצטרך להתחיל לתפוס מלכתחילה נמוך יותר (אם המטרה היא להנפה מלאה).

מה לגבי הנקודה (שאולי היא לא נכונה) שאם אתה מנסה לתפוס את המוט כמה שיותר גבוה אתה בעצם מתחזק מספיק כך שבמשקלים גבוהים יותר אתה "מרוויח" יותר מרווח לכניסה מתחת למוט.

או להיפך, אם אתה מנסה מלכתחילה להתרגל לתפוס כמה שיותר נמוך אתה לא מנצל מספיק את המשיכה.

או שאתה מדבר על כך שבלי קשר לגובה שאליו הגעת עם המשיכה, אתה יורד לגובה כמה שיותר נמוך לתפיסת המוט? כי זה משהו שפנדלי גם מסביר.

מה לגבי הנקודה (שאולי היא לא נכונה) שאם אתה מנסה לתפוס את המוט כמה שיותר גבוה אתה בעצם מתחזק מספיק כך שבמשקלים גבוהים יותר אתה "מרוויח" יותר מרווח לכניסה מתחת למוט.

או להיפך, אם אתה מנסה מלכתחילה להתרגל לתפוס כמה שיותר נמוך אתה לא מנצל מספיק את המשיכה.

או שאתה מדבר על כך שבלי קשר לגובה שאליו הגעת עם המשיכה, אתה יורד לגובה כמה שיותר נמוך לתפיסת המוט? כי זה משהו שפנדלי גם מסביר.

שאתה תופס גבוה יש מקום לתקן משיכה גרועה מהרגליים (לזוז קצת קדימה/אחורה)

שאתה תופס נמוך (בישיבה) אם המוט לא עלה ישר מעל הראש אז אתה לא תתפוס אותו והוא יפול
לכן צריך לעבוד נמוך כדי להצליח להניף משקל כבד נמוך, בנוסף כמובן להתחזק

• פותח/ת השרשור
אני לא ב100% בטוח שהבנתי מה ניסית להגיד, אם פיספסתי את הנקודה תגיד 😃

אתה מדבר על כמה דברים שונים - אני עניתי לבחור לגבי מה היתרונות של הנפה מלאה ומה החשיבות של העומק. בפועל משקלים נמוכים יגיעו יותר גבוה ממשקלים גבוהים, זה ברור.

זה נכון שעם משקלים נמוכים מאוד יש נטייה (במיוחד בקלין) לחתוך את המשיכה מוקדם כשמנסים להכנס נמוך, זה משהו שמסתדר, אצלי באזור 60-70 אחוז אני חושב. פנדליי מדבר על הלימוד של התנועה, המטרה שלו היא להביא את המתאמן כמה שיותר מהר לביצוע נמוך, אז הגיוני שמההתחלה הוא ילמד אותך להכנס עד למטה.

דיברתי על משהו אחר ממה ששניכם הבנתם כנראה אבל גם מה שהסברתם עזר לי להגיע למה שרציתי, תודה 😃

הניסוח שלו עדין
אני אנסח את זה ככה: מהסרטון אתה לומד להביא את המוט מהרצפה מעל הראש באחיזה של סנאצ'
מפה ועד סנאצ' המרחק גדול...

בוא נגיד שבתור התחלה זה לא רע, אבל יקח המון זמן ותרגול להגיע לרמה סבירה

תן לי לנחש, צריך להתחיל ממקל מטאטא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית