הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתלבט בין SS ל 5*5

Piece Of Meat

משתמש מתחיל
278
1
נק' מוניטין:
-6
278
1
התאמנתי 3 חודשים בSS ועכשיו אני יוצא לשבוע הפסקה. אחרי זה אני הולך להתאמן 5 חודשים ברצף בלי הפסקה. ההתלבטות שלי היא בין SS שמאוד אהבתי לבין 5*5 לינארי שכבר עשיתי בעבר וגם אהבתי מאוד. המשקלים שלי הם (RM5) :
סקוואט - 120 קילו
לחיצת חזה - 105 קילו
דד ליפט - 135 קילו.
פרס - 60 קילו
בנט אובר רוו - 85 קילו

מבחינתי היתרון המשמעותי ביותר של SS זה שיש 3 סטים אם המשקל המקסימלי לעומת סט אחד עם המשקל המקסימלי שיש ב5*5. אבל אני נוטה ללכת על 5*5 בגלל שאני כבר לא יכול להוסיף משקל מאימון לאימון ובטח שלא בטווח של 5 חודשים. מה אתם מייעצים לי לעשות?

למה לשבור את הראש? תעשה את SS עד שתתקע ואז תעבור ל-5X5 או שאם אתה לא מצליח להתקדם מאימון לאימון או פעמיים בשבוע עם סקוואט קל באמצע שבוע אז תתחיל ישר 5X5.

• פותח/ת השרשור
למה לשבור את הראש? תעשה את SS עד שתתקע ואז תעבור ל-5X5 או שאם אתה לא מצליח להתקדם מאימון לאימון או פעמיים בשבוע עם סקוואט קל באמצע שבוע אז תתחיל ישר 5X5.
כבר נתקעתי בכל התרגילים. העניין הוא שאחרי שאני עושה ריסט בתרגיל מסוים אז אני עולה בעוד 2.5 קילו על המוט, ככה שאולי עדיין לא מיציתי את התוכנית. חוץ מדדליפט ששם המשקלים כבר לא עולים והריסטים לא עוזרים. בתקופה שהייתי עושה 5*5 אז הדדליפט כן היה משתפר.

אז ענית על זה,לך על 5X5 , או שפשוט לא אכלת טוב ולא נחת מספיק או שמיצית את SS,זה נראה לפי המשקלים שאתה על הגבול

כמה אתה שוקל?

• פותח/ת השרשור
אז ענית על זה,לך על 5X5 , או שפשוט לא אכלת טוב ולא נחת מספיק או שמיצית את SS,זה נראה לפי המשקלים שאתה על הגבול

כמה אתה שוקל?
שוקל 79 קילו. לפני 3 חודשים כשהתחלתי תתוכנית שקלתי 74 קילו. אז כמו שרשמתם פה וכמו שתיארתי לעצמי אני אלך על 5*5 לינארי. רק חבל שצריך לרדת מ 3 סטים עם משקל מקסימלי לסט אחד.

79 קילו זה לא הרבה,האחוז שומן נמוך יחסית? אתה גבוה? אם כן אני חושב שתוסיף לך איזה 1000 קלוריות ותנסה קצת לשחק עם SS,אבל אם לא בא לך,5X5 גם רעיון טוב

• פותח/ת השרשור
79 קילו זה לא הרבה,האחוז שומן נמוך יחסית? אתה גבוה? אם כן אני חושב שתוסיף לך איזה 1000 קלוריות ותנסה קצת לשחק עם SS,אבל אם לא בא לך,5X5 גם רעיון טוב
הגובה שלי הוא 1.78. אחוז השומן הוא 11.6% (נבדקתי אתמול). אני לא רוצה לעלות קלוריות כי כי אני עולה יותר מקילו בחודש וזה אפילו יותר מהקצב שאני רוצה (מעבר לזה אני כבר יעלה יותר מידי בשומן).

אני מעדיף את הליניארית - טובה למסה וגם לחיטוב.

אפשר להגיד שאם אתה עולה קילו בחודש אתה רחוק מלסיים SS,אבל אם אתה מפחד "להשמין" אין לך ממש מה לחפש עוד ב SS,בסך הכל המשקלים טובים

• פותח/ת השרשור
או קיי סגור. שבוע הפסקה ואז 5*5 לינארי במשך 5 חודשים רצוף.
דרך אגב, בהתחשב בזה שאני לוקח שבוע הפסקה מאימונים. אם איזה אחוז מהRM5 שלי להתחיל את התוכנית, וכמה קילו להוסיף כל שבוע. אני רק יודע מהמאמר שאני צריך בשבוע 4 להגיע לRM 5. בפעם האחרונה התחלתי ישר מ 90% מהRM5 אבל אני לא יודע אם ככה צריך. ועד שאלה, מומלץ להוסיף איזשהו תרגיל עזר חוץ מחמשת התרגילים הבסיסים? בה לי להוסיף לפחות איזה 2 סטים של בטן.

יש לך בתוכנית תרגילי עזר - ליד קדמית, אחורית, מתח בטן - הכל חלק מהתוכנית המעולה הזאת.

• פותח/ת השרשור
יש לך בתוכנית תרגילי עזר - ליד קדמית, אחורית, מתח בטן - הכל חלק מהתוכנית המעולה הזאת.

כן אני יודע. גם בSS יש אותם אבל מומלץ שלא לעשות אותם ולהשאר עם 5 התרגילים הביסיסים. השאלה היא אם ב 5*5 ההמלצה הזאת עדיין תקפה או שדווקא עדיף להוסיף תרגילי עזר. ואם כן אז איזה תרגילים ובאיזה אימון?

כבר נתקעתי בכל התרגילים. העניין הוא שאחרי שאני עושה ריסט בתרגיל מסוים אז אני עולה בעוד 2.5 קילו על המוט, ככה שאולי עדיין לא מיציתי את התוכנית. חוץ מדדליפט ששם המשקלים כבר לא עולים והריסטים לא עוזרים. בתקופה שהייתי עושה 5*5 אז הדדליפט כן היה משתפר.

אוכל,טכניקה ושינה.

משקלי העבודה בסקוואט ובדדליפט עדיין נמוכים יחסית ואני מאמין שיש לך עוד משקל על המוט לפני שתעבור לתוכנית -INTERMEDIATE

• פותח/ת השרשור
אוכל,טכניקה ושינה.

משקלי העבודה בסקוואט ובדדליפט עדיין נמוכים יחסית ואני מאמין שיש לך עוד משקל על המוט לפני שתעבור לתוכנית -INTERMEDIATE

אני כבר סגור על ה 5*5 אז בואו נתמקד בלענות לי על השאלות בנושא 5*5

כן אני יודע. גם בSS יש אותם אבל מומלץ שלא לעשות אותם ולהשאר עם 5 התרגילים הביסיסים. השאלה היא אם ב 5*5 ההמלצה הזאת עדיין תקפה או שדווקא עדיף להוסיף תרגילי עזר. ואם כן אז איזה תרגילים ובאיזה אימון?

רשום בתוכנית מתי להוסיף.

באימון ממה שנשאר מהכוח (וזה לא קורה יותר מדי) עושה את תרגילי העזר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית