הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אני חודש אחרי סייקל-רמות טסט

סניור

משתמש פעיל
530
30
נק' מוניטין:
122
530
30
עשיתי בדיקה ויצא לי 150...הבנתי שזה נמוך
מה הנורמל?
מה הנורמל אחרי סייקל (טסט 500 +טרן 400 בשבוע למשך 10 שבועות)?
עשיתי PCT כמו שכתוב בספרים וכוריגון במהלך הסייקל ...

תוך כמה זמן מסייקל זה אני חוזר לנורמל? האם יש דרך לזרז את זה?

ושאלה אחרונה: האם חייבים לחכות שהטסט יחזור לרמה הנורמלית לפני שמתחילים עוד סייקל...

בחודש שום דבר לא חוזר אם לקחת טרן תחכה חצי שנה לפחות אם לא יותר

ואם עשיתי סייקל 10 שבועות תחכה 3 חודשים ואז תעשה עוד סייקל

כוריגון במהלך הסייקל לא יכול לעזור אם אתה לוקח דקה/טרן, תקרא את החלק בו הכותב מתייחס לחומרים 19-נור-טסטורטסרון.

• פותח/ת השרשור
רמות טסט

3 חודשים אפילו אם לא חזר לנורמל?...
וכמה זה הנורמל אם מישהו יכול לומר לי

נערך לאחרונה:
אין לך מה להלחץ זה לוקח זמן מה שאנ הייתי עושה הייתי משתמש ב- d-asparatic acid יש המון עדויות במחקרים שונים שמראים שהחומצה הזאת מגבירה את הפרשת ה LH אבל באופן כללי אין מה לעשות חוץ מלחכות עוד חודשיים ככה ולעשות בדיקת דם. ולראות איפה אתה עומד. אם גם אז אין שיפור הייתי פונה לרופא להמשך טיפול להסתובב עם רמות נמוכות של טסט זה לא כיף

מה זה בדיוק ואיפה משיגים את זה?
מה לגבי נטילה של טריבולוס, מאקה, zma וכל מיני כאלה?

אבל שוב - למה כוריגון במהלך הסייקל (כמו שעשיתי) לא עובד עם טרן? ואם זה ככה, מה כן עובד או מה השיטה הנכונה לשימוש עם החומר הזה?

תודה

אין מה לעשות שאתה לוקח טרן או דקה כי הם גורמים לרמות גבוהות של פרולקטין. לפרולקטין יש רצפטורים בבלוטת היותרת וזה מדכא ישירות את הפרשת ה GnRH פחות GnRH = פחות LH ו FSH = דיכוי של האשכים.

HCG הוא הורמון שמחכה את פעולת ה LH וגורם לגירוי של האשכים ע"י איתות ל- lydig cells לייצר טסט (אבל זה לא מונע את הדיסניטציה של יותרת המוח והייפותלמוס) בכל מקרה טרן ודקה גורמים לדיכוי של ה HTPA בשתי דרכים שונות
1. אינטראקציה עם ER (רצפטור אסרוגני) ועם PR (רצפטורי פרולקטין)
2. דיכוי ישיר של בלוטת ההיפוטלמוס ע"י דיסנטיציה של קולטני GnRH מה שגורם לפחות GnRH ובתורו לפחות LH ו FSH

מקווה שזה עזר לך

איפה זה כתוב? מה כן עושים כשלוקחים טרן?

טעות שלי, זה רשום במאמר של ויסות האופיאויד

הציטוט מהמאמר:

זכור, סטרואידים מבוססי פרוגסטין כמו טרנבולון וננדרולון, הם "מדכאים כפולים", בגלל שהם מבטלים את הרגישות של בלוטת יותרת המוח ישירות מפעילות קולטני הפרוגסטרון. אפילו נראה ששום קולטן אופיאויד אנטגוניסט או תרופת AI יכולים למנוע את הדיכוי דרך קולטני הפרוגסטרון.
לכן, טרנבולון או ננדרולון יכולים לגרום לדיכוי בלתי נמנע של תפקוד הHPTA ע"י דיכוי דרך קולטני האנדרוגן, אסטרוגן והפרוגסטרון(40,41), אם מישהו מקווה להתאוששות מיידית ומלאה מהסייקל, אולי כדאי שיימנע מסטרואידים אלו, או לפחות שימוש בהם לתקופה קצרה.

קישור למאמר:

http://www.kilogram.co.il/1415/ויסות-האופיואיד-כדי-למנוע-את-דיכוי-ה-hpta-ב/

• פותח/ת השרשור
אז אם אני עושה סייקל שמערב טסט וטרן נגיד ל10 -12 שבועות לוותר על הHCG במהלך הסייקל או לתת בכל זאת במהלך הסייקל?

ה HCG יימנע את הדיכוי דרך 2 הרצפטורים, דרך הרצפטור של הפרוגרסטין לא, זה עדיף מאשר כלום - כי ההתאוששות תהיה מהירה יותר.

• פותח/ת השרשור
או קיי תודה.
אגב לאחרונה קראתי מחקר שאומר לקחת נולבה למשך כל הסייקל ועוד חודש אחרי.
ואחכ קראתי מאמר באתר שהמלצת לי אנדוקרינולוגיה שמפרט את הסכנות של הנולבה והכלומיד. אמאלה

כל תרופה יש לה סכנות ותופעות לוואי.

אני לא חושב שיש טעם לקחת נולבדקס כל מהלך הסייקל, בזמן הסייקל יש אפשרות לקחת תרופות AI כמו ארימידקס,ארומסין שהם יותר יעילות.
ב PCT יש צורך לקחת נולבדקס.

• פותח/ת השרשור
ארימידקס וארומסין לא ממש יקרות?

---------- התגובה התווספה ב 19:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:52 ----------

ועוד שאלה : האם עלי להמשיך את הנולבה עקב טסט נמוך כדי למנוע תופעות לוואי (אני חודש אחרי הסייקל בערך)

זו אשליה שזה יקר, אומנם הכדור יקר - אך אתה לא לוקח אותו כל יום בדומה לנולבדקס, אתה לוקח כדור כל 3 ימים.
לכן המחיר ה"יקר" כביכול מתאזן.

אם לקחת PCT במשך חודש, אין טעם להמשיך, כל נולבדקס לא בהכרח יכול לעזור, אלא רק הזמן.
אין הוכחה שחודש וחצי PCT יעיל מחודש PCT.

ה HCG יימנע את הדיכוי דרך 2 הרצפטורים, דרך הרצפטור של הפרוגרסטין לא, זה עדיף מאשר כלום - כי ההתאוששות תהיה מהירה יותר.

זה לא נכון אחי. הרי יהיה דיכוי של ה HTPA בכל מקרה אז מה זאת אומרת עדיף מאשר כלום הרי HCG לא יעזור במקרה של לקיחת טרן\דקה אז למה סתם לקחת HCG מבלי שזה יביא להשפעה הרצויה? מה שאתה אומר פה בעצם אתה יכול לנעול את הדלת הראשית אבל הדלת האחורית פתוחה לרווחה. לקיחת HCG במהלך הסייקל לא תביא לשום תועלת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית