הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התייעצות עם אימונים

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
אני כרגע על SS בתקפות מסה. נשארו לי רק כמה חודשים ספורים, אני מתגייס בנובמבר. אני רוצה להמשיך את המסה לפחות עוד חודש חודשיים. הבעיה היא שחתפתי פציעה קלה בשריר הגב תחתון בצד ימין בזמן סקוואט כבד (ככול הנראה פשוט נוצר לחץ באזור)
אני כרגע מנסה להשתקם, אומנם עברו כמה שבועות מאז ועדיין יש סימנים של הכאב (זה לא כואב בזמן הסקוואט, אבל מרגישים את האזור אחרי יום, כל פעם שניסיתי לעשות סקוואט, אפילו על מוט ריק, יום למחרת האזור מורגש)אז החלטתי להפסיק עם הסקוואט לבנתיים...אז עכשיו מה אני עושה? יוצא שהאימון שלי הוא שני תרגילים בלבד בלי עבודה מסויימת על הרגלים. עד כמה זה אפקטיבי לעשות שני תרגילים באימון כל פעם? אימון כוח בלי סקוואט לא מרגיש טוב בכלל. מה אני יכול לעשות במצב שלי כשאני רוצה להמשיך לעשות מסה כי אני לחות מבחינת זמן?

ועוד משהו, יש כאן המלצות על איך להעביר את הכאב הקל הזה כמה שיותר מהר? סקוואט חשוב לי כחלק מההכנה שלי לקרבי, בגלל פציעה שהייתה לי בברך.

מצטער שאני מתמקד בטפל אחי, אבל SS זה ממש לא הכנה לקרבי.
בקשר לשאלה שלך, אני מניח שאתה יודע איזה תשובה תקבל..: SS בלי סקוואט זה לא SS.
אולי כדאי לעבור לתוכנית אחרת לעת עתה.

לי היתה פציעה של חודש ברגלים באמצע הSS הייתי עושה רק בנץ' פרס ובנט אובר
ועליתי במשקלים בתרגילים האלה וגדלתי גם..

לדעתי תנסה את הפרוטקול..

אתה צריך להתחיל לעשות ספרינטים ועבודה מעל סף חומצת חלב (אימונים כמו קרוספיט, היל ספרינט...)
תתחיל להכניס קצת אירובי (ריצות בינוניות-ארוכות)
זה יעזור לך, במקביל תשמור על אימוני כוח, אתה לא צריך להגיע עם סקוואט 200 לצבא

תתחיל בהדרגה שלא יהיו לך שברי הליכה

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להתחיל לעשות ספרינטים ועבודה מעל סף חומצת חלב (אימונים כמו קרוספיט, היל ספרינט...)
תתחיל להכניס קצת אירובי (ריצות בינוניות-ארוכות)
זה יעזור לך, במקביל תשמור על אימוני כוח, אתה לא צריך להגיע עם סקוואט 200 לצבא

תתחיל בהדרגה שלא יהיו לך שברי הליכה
לא התכוונתי ש SS זה הכנה לצבא, אלא סקוואט שעושה בנתיים פלאים לברך
אין לי כרגע נעלי ריצה, אבל אני מתכוון לקנות ולהתחיל לעשות אימוני קרוספיט \ ספרינטים כהכנה לטירונות קרבית בנוסף לאימוני כוח שהייתי עושה, בלי שום קשר עם הייתי נפצע או לא (לפי מה שהבנתי, ספרינטים נותנים את אותו אפקט של ריצה ממושכת מבחינת סיבולת לב ריאה, נכון?)
את האימוני כוח - להשאיר על 2 תרגילים כל אימון?

היום בנתיים עשיתי אימון וניסיתי סקוואט, בנתיים הרגיש לי טוב, אני אנסה גם לשים קרח ולהזרים דם לאזור, אני מנסה פעם אחרונה לראות אם אני יכול להמשיך סקוואט...

לגבי CUBA - אין לי את הזמן לחכות חודשיים לראות מתי זה יעבור, אני רוצה למקסמם את החודש-חודשיים שנשארו לי

יש הבדל במקור האנרגיה של הפעילות

אירובי - חמצן - פעילות שאתה יכול לבצע לאורך זמן נניח ריצה 20 ד' + (נוצרת ח"ח אבל הגוף מספיק לפנות אותה כיוון שהפעילות לא בעצימות גבוה מדי ולא נוצרת הרבה ח"ח ככה שהגוף מסוגל להתמודד עם פיזור כמות קטנה שלה)

ספרינטים/קרוספיט - גליקוגן, ATP וקריאטין- עבודה מעל סף ח"ח, נוצרת ח"ח והגוף לא מספיק לפנות אותה, לכן אחרי כ 4 דקות של פעילות אתה מרגיש רע

אתה צריך לעבוד על שני הדברים, אני הייתי מתאמן יותר על לעבוד מעל סף ח"ח (ספרינטים/קרוספיט) ומעט ריצות ארוכות (אירובי)

• פותח/ת השרשור
הבנתי...אז אני קצת מבולבל לגבי איך האימוני אירובי שלי אמורים להיות, האם לרוץ ~300 מטר במהירות בינונית, ספרינט של 5 שניות ולהמישך עוד 300 מטר, ככה עד הסוף? או לחקל את הימים לימים של ספרינט וימים של ריצות ארוכות?

moo יש לך איזה אתר או משהו עם תכנית לדוגמה למתחילים בקטע הזה או סתם דוגמה ל"הדרגה" נכונה? וזה בסדר להתחיל ישר עם ספרינטים? לא צריך איזה הכנה לזה או משהו?

הבנתי...אז אני קצת מבולבל לגבי איך האימוני אירובי שלי אמורים להיות, האם לרוץ ~300 מטר במהירות בינונית, ספרינט של 5 שניות ולהמישך עוד 300 מטר, ככה עד הסוף? או לחקל את הימים לימים של ספרינט וימים של ריצות ארוכות?

הרבה תלוי באיך אתה עובד במכון

לחלק לימי ספרינט ואירובי זה רעיון טוב, אני חושב שכמו שרן אמר יותר חשוב לך הסבולת מאשר אימוני ספרינט קלאסיים

היה שרשור על זה , כדאי לך לקרוא אותו כדי להבין קצת יותר איך עליך לעבוד לשיפור הסבולת האירובית שלך

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=15701

SPASM , ממליץ גם לך לקרוא

תודה על העזרה אלכס!

בכל מקרה, חשבתי לפתוח נושא חדש אבל אני חושב שגם Pala היה רוצה לדעת - איך אפשר לחלק את האימונים כך שיתאימו גם לתבנית ההתקדמות בריצות שאלכס הביא בדיון ההוא וגם להתקדמות באימוני כוח.
נגיד, בהתחלה צריך לעשות 2 אימוני ריצות בשבוע, אז לעשות אותם בימים נפרדים מאימוני הכוח או באותו היום, אחרי אימוני הכוח?
ואז כשיש 3 אימוני ריצות? כדאי לצמצם את אימוני הכוח לפעמיים בשבוע אולי?

ואיזו תכנית יכולה להתאים לשילוב כזה של אימונים? SS כנראה לא תתאים בגלל ההתקדמות המהירה. אולי תכנית כלשהי עם התקדמות שבועית?

סליחה על ההתפרצות אבל... SS בשילוב עם ספרינטים/אינטרוואלים?
באמת שאין לי מושג קלוש איך, אלא אם כן הכוונה להליכה בספרינט... לא אה?

תודה על העזרה אלכס!

בכל מקרה, חשבתי לפתוח נושא חדש אבל אני חושב שגם Pala היה רוצה לדעת - איך אפשר לחלק את האימונים כך שיתאימו גם לתבנית ההתקדמות בריצות שאלכס הביא בדיון ההוא וגם להתקדמות באימוני כוח.
נגיד, בהתחלה צריך לעשות 2 אימוני ריצות בשבוע, אז לעשות אותם בימים נפרדים מאימוני הכוח או באותו היום, אחרי אימוני הכוח?
ואז כשיש 3 אימוני ריצות? כדאי לצמצם את אימוני הכוח לפעמיים בשבוע אולי?

ואיזו תכנית יכולה להתאים לשילוב כזה של אימונים? SS כנראה לא תתאים בגלל ההתקדמות המהירה. אולי תכנית כלשהי עם התקדמות שבועית?

השאלה מה מעניין אותך יותר? ספרינט? יכולת אירובית?פיתוח גוף?להתחזק?

בכל מקרה, לא SS כי לא תתאושש

המטרה שלי ספציפית היא להתחזק ובאותו הזמן להתכונן לצבא (אני גם מתגייס בנוב'). אבל מה שמעניין אותי יותר זה להתחזק.

• פותח/ת השרשור
ALX או מו, מה אימוני ספרינט תורמים ל? הרי אני צריך לבנות כושר סיבולת לב ריאה, משהו שהספרינט לא עושה? או

PALA, ספרינט זאת פעילות במקסימום אינטנסיביות לפרקי זמן קצרים

המערכת האירובית עובדת בצורה שונה ונתמכת ע"י מערכת שונה לאספקת אנרגיה

לדעתי אם אתה מרים כבד זה כבר מכסה לך את החלק של ה"ספרינט" בצורה טובה וכדאי להתמקד יותר באירובי כחלק מההכנה

SPASM, נראה לי שאפשר להוסיף 2 אימוני אירובי לתוכנית של 3 פעמים שלא מניחה התקדמות שבועית אלא התקדמות איטית יותר

אתה לא חושב שמתאמן מתחיל יכול להתקדם על בסיס שבועי עם אימוני אירובי? הרי זו התקדמות איטית יחסית.
ואת האימוני אירובי עדיף לעשות בימים נפרדים מאימוני הכוח?

במצב מסויים כן, במיוחד אם אתה מתחיל
אבל ייתכן ויהיה שלב שבו אימוני האירובי יהיו עצימים
אני הייתי עושה אימוני אירובי בימים נפרדים

באירובי עצים אתה מתכוון לספרינטים?
ומה לגבי חימום לפני אירובי? יש הבדל גם בין החימום של כל סוג אימון אירובי?

אני חושב שאנחנו מדברים במושגים שונים
נדמה לי שכשאתה אומר ספרינטים אתה מתכוון לאינטרוולים
אימון ספרינטים: 5 כפול 50 מטר
אימון אינטרוולים: 5 כפול 400 מטר או 5 כפול 1000 מטר או כל דבר אחר שיש בטבלה
העצימות פה מבחינתך תהיה הקרבה שלך ל% מVO2MAX כי אז העומס על המערכת האירובית הכי גדול וההפרשה של חומצת החלב גבוהה מה שידרוש התאוששות בהמשך

אתה יכול לעשות ~1 ק"מ לפני כל ריצה בקצב שהוא ממש נוח לך כחימום
ואחרי האימונים האלה לקחת מגנזיום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית