ייעוץ מה אני אמור לצפות מ-SS

MeFailEnglish

משתמש מתחיל
74
0
נק' מוניטין:
0
74
0
טוב אז התחלתי SS לפני כמה ימים, ויש דבר אחד שאני לא מבין, למה SS גורם לעלייה בשומן?
אפילו אם אוכלים הרבה, זה לא אמור ללכת לשרירים ולהתאוששות של הגוף כי תרגילים כמו סקוואט, דאדליפט, וכו... הם קשים לגוף?

אם חלק גדול הולך לשומן מה הטעם בלאכול יותר ממה שצריך?

אני בן 14 (משקל 70ק''ג 176.5), אני לא בטוח ב-% שומן אבל אפשר לי לראות לי את כל הריבועים אם אני במקום עם מספיק אור.

אני רוצה לעשות SS ופיתוח גוף בכללי, ככלי עזר בשביל להשתפר בספרינטים ואופני הרים (יש שם המון עליות,ורובם די משופעות).

מה אני אמור לצפות בסוף התוכנית כשאני לא יוכל לעלות יותר מאימון לאימון חוץ מכוח ומשקל גוף יותר גדול?האם אני ייראה שמן יותר או ששרירי יותר? האם אני יוכל לעשות ספרינט מהר יותר? האם אימון SS משפר לב רייאה? לא אכפת לי שלא ייראו לי ריבועים רק שאני לא ייראה עגול.

אני מתכנן לאכול בין 3000-4000 קלוריות ביום, ובסופי שבוע אני ייעשה רכיבה על אופני הרים (יש מסולולים שאני ואבא שלי עושים) למשך 2-1.5 שעות. אני כבר עשתי רכיבות אופני הרים, ואני לא רוצה לוותר על זה.
אני לא מצפה לראות תוצאות מקסימליות בשום תחום רק העיקר שאני יישתפר בהכל בכמות יחסית נכבדת.

נערך לאחרונה:
אני לא בדיוק שואל על הפוטנציאל, יותר אם זה ריאלי להגיע בכלל ל-11 שניות ב-100 מטר. אני חושב שהגנים שלי יחסית טובים.

אני ממש לא רוצה לעשות תוכנית אחרת כי אז אני לא ייתחזק באותה מהירות.
עוד פעם לא משנה לי אם אני ייאלה קצת ב-% שומן, רק העיקר שאני לא ייגדל כרס. אני מתאמן בשביל להיות גדול יותר, חזק יותר ומהיר יותר. אני עושה בשביל להשתפר בכללי בתחומי ספורט, והרמת משקולות.

תוכל להגיע ל11 שניות אם תתאמן בצורה נכונה ואם יש לך את הגנטיקה המתאימה

הסטטיסטיקה נגדך, יש~50 אנשים בכל הזמנים בארץ שעשו את זה

לאן אתה ממהר בדיוק? אתה בן 14 , אמרתי לך את זה פעם ואגיד לך את זה שוב:

להיות יותר מהיר, יותר חזק, בכושר אירובי יותר טוב, לא לעלות ב% שומן, כן לעלות במסת שריר , להמשיך עם האופניים וכו' ----> יש פה מספר אלמנטים שסותרים אחד את השני.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, תחליט מה יותר חשוב לך בשלב זה(תבחר 3-4 אלמנטים מהנ"ל) ואז אפשר להמשיך.

• פותח/ת השרשור
תוכל להגיע ל11 שניות אם תתאמן בצורה נכונה ואם יש לך את הגנטיקה המתאימה

הסטטיסטיקה נגדך, יש~50 אנשים בכל הזמנים בארץ שעשו את זה

לאן אתה ממהר בדיוק? אתה בן 14 , אמרתי לך את זה פעם ואגיד לך את זה שוב:

להיות יותר מהיר, יותר חזק, בכושר אירובי יותר טוב, לא לעלות ב% שומן, כן לעלות במסת שריר , להמשיך עם האופניים וכו' ----> יש פה מספר אלמנטים שסותרים אחד את השני.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, תחליט מה יותר חשוב לך בשלב זה(תבחר 3-4 אלמנטים מהנ"ל) ואז אפשר להמשיך.

אני יודע שאי אפשר להיות גדול וחזק, וגם באותה מידה להיות בכושר אירובי כמו של רץ מרתון.
אבל זה לא אפשרי להיות גדול, חזק, מהיר ולהיות בכושר אירובי יחסית טוב?
אני בטוח שאני יכול לפחות לשמר את הכושר האירובי שלי בתוכנית, לא?

האם SS מצריך הקרבה כזאתי שתיהיה לי כרס בסוף התהליך?
או שתיהיה אלייה ב-% שומן, אבל לא עלייה כזאת גדולה?

טוב אז האלמנטים שאני בוחר הם:יותר מהיר, יותר חזק, בכושר אירובי יותר טוב, לעלות במסת שריר.

כמובן שאני לא מצפה להגיע לכושר אירובי מקסימלי, אבל לפחות שיהיה הרבה יותר טוב מהממוצע.

נערך לאחרונה:
אני יודע שאי אפשר להיות גדול וחזק, וגם באותה מידה להיות בכושר אירובי כמו של רץ מרתון.
אבל זה לא אפשרי להיות גדול, חזק, מהיר ולהיות בכושר אירובי יחסית טוב?
אני בטוח שאני יכול לפחות לשמר את הכושר האירובי שלי בתוכנית, לא?

האם SS מצריך הקרבה כזאתי שתיהיה לי כרס בסוף התהליך?
או שתיהיה אלייה ב-% שומן, אבל לא עלייה כזאת גדולה?

הבעיה שגדול מתנגש עם מהיר. אם אתה רוצה להיות מהיר אתה צריך להיות כמה שיותר "חזק" על כמה שפחות משקל גוף.
ספרינטרים לא צריכים מעבר לבסיס של מהירות צח"מ של 16-15 קמ"ש שזה די עלוב למישהו שמתיימר להיות רץ בינוניות\ארוכות אבל זה כושר בסיסי טוב לספרינטר

לגבי השאלה השניה אני לא יודע וזה בטח אינדיווידואלי, מעולם לא עשיתי SS
מהתמונות שמעלים לפורום אפשר להסיק שיש עלייה משמעותית

• פותח/ת השרשור
הבעיה שגדול מתנגש עם מהיר. אם אתה רוצה להיות מהיר אתה צריך להיות כמה שיותר "חזק" על כמה שפחות משקל גוף.
ספרינטרים לא צריכים מעבר לבסיס של מהירות צח"מ של 16-15 קמ"ש שזה די עלוב למישהו שמתיימר להיות רץ בינוניות\ארוכות אבל זה כושר בסיסי טוב לספרינטר

לגבי השאלה השניה אני לא יודע וזה בטח אינדיווידואלי, מעולם לא עשיתי SS
מהתמונות שמעלים לפורום אפשר להסיק שיש עלייה משמעותית

אני מבין שצריך להיות כמה שיותר חזק ביחס למשקל כדי להשתפר במהירות, אבל תיקח בחשבון שאני רוצה עלייה במסת שריר ושרירים הם כמו מנוע, אז טכנית זה לא אמור להיות משקל שייעזור לי להיות יותר מהיר? עוד פעם אני לא מצפה לתוצאות מקסימליות בספרינטים, זה לא התחום הכי חשוב בשבילי אבל בהחלט חשוב.

אני ימשיך עם התוכנית וייראה איף אני מתקדם. אני יאכל הרבה, אבל יינסה לא להגזים. אני יתחיל עם 3000 קלוריות ביום וייראה מה תיהיה ההשפעה.

נערך לאחרונה:
לא מדוייק
זה לא "כמה שיותר חזק ביחס למשקל גוף" אלא כמה כח אתה מסוגל להפעיל כנגד המשטח שעליו אתה נמצא בין אם זה ישירות על המסלול או דרך הדיווש באופניים וכל זה ביחס למשקל הגוף. לכן אתה צריך להתרכז בלמזער עלייה במסת שריר. זה לא אומר שאחרי SS לא תהיה מהיר יותר אבל זאת לא הדרך הכי טובה להתאמן אם מה שמעניין אותך זה כח+מהירות כפי שהצגת קודם. דדליפט למשל הוא תרגיל פחות היפרטרופי מסקווט ויכול להתאים לך יותר.

יש ספר שנקרא POWER TO THE PEOPLE של PAVEL TSATSOULINE שמתמקד בעלייה בכח ומינימום עלייה במשקל גוף, הדדליפט הוא תרגיל מרכזי לצורך כך. כל תוכנית כח תעלה לך את מסת השריר אבל אם אתה רוצה להיות יותר מהיר אל תתאמן להיפרטרופיה.

אתה כמובן יכול לעשות מה שבא לך, זה ממילא רק פורום ייעוץ.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא מדוייק
זה לא "כמה שיותר חזק ביחס למשקל גוף" אלא כמה כח אתה מסוגל להפעיל כנגד המשטח שעליו אתה נמצא בין אם זה ישירות על המסלול או דרך הדיווש באופניים. לכן אתה צריך להתרכז בלמזער עלייה במסת שריר. זה לא אומר שאחרי SS לא תהיה מהיר יותר אבל זאת לא הדרך הכי טובה להתאמן אם מה שמעניין אותך זה כח+מהירות כפי שהצגת קודם. דדליפט למשל הוא תרגיל פחות היפרטרופי מסקווט ויכול להתאים לך יותר.

יש ספר שנקרא POWER TO THE PEOPLE של PAVEL TSATSOULINE שמתמקד בעלייה בכח ומינימום עלייה במשקל גוף, הדדליפט הוא תרגיל מרכזי לצורך כך. כל תוכנית כח תעלה לך את מסת השריר אבל אם אתה רוצה להיות יותר מהיר אל תתאמן להיפרטרופיה.

אתה כמובן יכול לעשות מה שבא לך, זה ממילא רק פורום ייעוץ.

אני מבין אבל עוד פעם אני לא רוצה תוצאות מקסימליות בספרינט, העיקר שאני יהיה מהיר בו ויישתפר בו.

כמו שאמרת SS משפר מהירות, אבל כמובן לא משפר כמו תוכנית שהמטרה העיקרית בה היא מהירות וזו לא המטרה העיקרית.

נערך לאחרונה:
היי ALX
יש לי שאלה אלייך..

אם PC..הוא תרגיל שלא מומלץ כאלמנט מרכזי לשיפור כוח מתפרץ אז למה הרבה אתלטיים עושים אותו??
אני מכיר מישהו שהיה בעבר מתאבק בסגנון רומי וגם השתתף באולמפיאדה והPC היה אחד מהתרגילים המרכזיים שלו באימונים בחדר כושר..

היי ALX
יש לי שאלה אלייך..

אם PC..הוא תרגיל שלא מומלץ כאלמנט מרכזי לשיפור כוח מתפרץ אז למה הרבה אתלטיים עושים אותו??
אני מכיר מישהו שהיה בעבר מתאבק בסגנון רומי וגם השתתף באולמפיאדה והPC היה אחד מהתרגילים המרכזיים שלו באימונים בחדר כושר..

כי הם חושבים שהוא מועיל להם

קודם כל SS לא גורמת לך להשמין. הרצון שלך לגדול ולהתחזק בפרק זמן קצר גורם לך להשמין. פיתוח מסת השריר או חיזוק הכוח של הגוף מקודמת בתקופות של מאזן קלוריות חיובי, ז"א כשאתה צורך יותר קלוריות ממה שאתה שורף. לכן כל תקופה כזו מלווה באופן טבעי בעליה באחוזי השומן בגוף, כי אתה צריך לאכול יותר ממה שאתה יכול לשרוף.

וכפי שאלכס אמר לך, אתה צריך לבחור. מהיר או גדול וחזק, רוב האנשים לא יצליחו להשיג את שניהם, במיוחד כאשר אתה מעוניין בהתקדמות מהירה ורחוקה באחד מהם.

SS מציעה לך, בהנחה ואתה עושה את התכנית כמו שצריך, כולל תזונה ומנוחה נכונה, את ההתקדמות המהירה ביותר בכוח ובמסת שריר. כן, זה ילווה בעלייה באחוזי שומן אבל זה תהליך טבעי וניתן להפוך זאת ע"י תקופת חיטוב.

אני מתכנן להביא איתי שייק חלבון ואם פחמימות פשוטות לאימון. אני צריך לשתות אותו אחרי אימון ואז לעשות ריצה? או שלעשות ריצה אחרי האימון ואז לשתות את השייק?

למה אתה חושב שאתה צריך לשתות חלבון ופחמימות מיד לפני/אחרי או במהלך האימון? זה רק יעשה לך כאב בטן. תשיג לעצמך 3 ארוחות ביום שבהן תרוויח את כלל הערכים שאתה צריך, במיוחד כמות הקלוריות וכמות החלבון שאתה תצטרך למה שתבחר. אם בכל 24 שעות אתה משיג את הערכים הללו אתה לא צריך לחשוב מתי ואיך אתה משיג אותן.

ה"לאכול מיד אחרי האימון כדי לנצל את חלון ההזדמנות" הוא מיתוס מטופש. ודנו על כך רבות בפורום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית