אחר נכתב ע"י פרופ' רן קורנובסקי

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
http://health.walla.co.il/?w=/5101/1736551&m=1&mid=99759
כל מילה נוספת מיותרת. זה כבר לא דיאטנית מכושר מתחיל כאן. אחד מרופאי הלב הטובים בארץ אומר:
"צריכה מרובה וממושכת של שומנים כאלה עלולה להזיק לבריאות, בגלל נטייתם להצטבר בכלי דם וליצור רבדים עשירים בשומן בדופנות כלי הדם."
עד מתי?
אני אטריל אותו בשנה הבאה אם הוא יעביר לי הרצאות.
אתם מוזמנים לצרף לאשכול הזה כל רפרנס שיש לכם בשלוף שיסתור את המשפט שלו.

אני מדבר על היום. ומה הקשר לגיל שבו הם מתו בדיוק?

אין קשר לגיל, לעולם. עידן סתם טמבל, כולם יודעים את זה. אני עשיתי מחקר וראיתי שמי שהתזונה שלו מתבססת רק על חלב, הגובה שלו והמשקל שלו מכפילים את עצמם בחצי שנה. אמנם הוא נעשה על ילדים בני חודש וחצי, אבל who fucking cares?!

אתה פלאוטיסט.

churchill_v_sign.jpg

יש לי אוגר אוטיסט משומש במצב טוב. לוקח?

כמו שחכמנו אמרו:
If you want it
You already got it
If you thought it
It better be what you want
If you feel it
It must be real
Just say the word and
Imma give you what you want

אתה לא רוצה לתרום את גופך למדע.
גם ככה אחרי שאני אקנה SC2 לא יהיה לי מה לעשות איתו, לא איכפת לי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא אכפת לך שסטודנטיות בנות 20 יחתכו לך את האיבר ביחד עם סטודנטים ערבים ויקלפו שכבה שכבה עם פינצטה? שיחתכו אותך אותך כמו במכונת נקניקים וכו?
סבבה. אני יכול לתת לך כתובת של האנשים שאחראים לתרומת גוף למדע 😃

הרעיון מאחורי פליאו/פרימל הוא לאכול (ולחיות) בהתאם לאיך שהגוף שלנו התפתח עם האבולוציה, כי זה יוביל לבריאות תקינה.
אי אפשר להתווכח עם העובדה שבמשך מאות אלפי שנים, המין האנושי ניזון מהרבה בשר, ירקות, אגוזים ומעט פירות. החקלאות התפתחה רק באלפי השנים האחרונות, מה שלא אפשר לגופנו להסתגל בצורה טובה לניצול מיטבי של דגנים וקטניות (וכנראה גם חלב). אפשר להסיק מזה שתזונת ציידים-לקטים היא העדיפה עבורנו.
ישנן מספר אוכלוסיות בעולם שעדיין חיות באופן דומה לסגנון הזה, כמו האינואיט, החברה בקיטאווה ועוד. כל עוד הם חיים על פי התזונה המקובלת בחברתם, דהיינו: הרבה בשר, שומן (גם רווי, אפילו ברובו), דגים ומעט ירקות ופירות (אני חושב שהאינואיט אפילו לא מכירים פירות וירקות), הם לא סובלים ממחלות הציויליזציה; האדם הקדמון מת בגיל מוקדם יותר מהממוצע במערב בשל זיהומים (אין אנטיביוטיקה) וחיות טרף, לא בגלל תזונה רווית שומנים.
אני לא רוצה לסגל את כל אורח החיים של האדם הקדמון או של חברות הציידים-לקטים של ימינו, אבל בהחלט יש דברים שיכולים להועיל לנו, גם מעבר לתזונה, כמו לחץ מופחת, שינה מרובה יותר וכמובן, פעילות גופנית (שזה לא חסר לחברי הפורום).

הרעיון מאחורי פליאו/פרימל הוא לאכול (ולחיות) בהתאם לאיך שהגוף שלנו התפתח עם האבולוציה, כי זה יוביל לבריאות תקינה.
אי אפשר להתווכח עם העובדה שבמשך מאות אלפי שנים, המין האנושי ניזון מהרבה בשר, ירקות, אגוזים ומעט פירות. החקלאות התפתחה רק באלפי השנים האחרונות, מה שלא אפשר לגופנו להסתגל בצורה טובה לניצול מיטבי של דגנים וקטניות (וכנראה גם חלב). אפשר להסיק מזה שתזונת ציידים-לקטים היא העדיפה עבורנו.
ישנן מספר אוכלוסיות בעולם שעדיין חיות באופן דומה לסגנון הזה, כמו האינואיט, החברה בקיטאווה ועוד. כל עוד הם חיים על פי התזונה המקובלת בחברתם, דהיינו: הרבה בשר, שומן (גם רווי, אפילו ברובו), דגים ומעט ירקות ופירות (אני חושב שהאינואיט אפילו לא מכירים פירות וירקות), הם לא סובלים ממחלות הציויליזציה; האדם הקדמון מת בגיל מוקדם יותר מהממוצע במערב בשל זיהומים (אין אנטיביוטיקה) וחיות טרף, לא בגלל תזונה רווית שומנים.
אני לא רוצה לסגל את כל אורח החיים של האדם הקדמון או של חברות הציידים-לקטים של ימינו, אבל בהחלט יש דברים שיכולים להועיל לנו, גם מעבר לתזונה, כמו לחץ מופחת, שינה מרובה יותר וכמובן, פעילות גופנית (שזה לא חסר לחברי הפורום).
תוכיח.

אני לא יכול להוכיח את זה, אבל לי מספיק לקרוא על מחלות כמו צליאק ודיברטיקוליטיס, כדי להחליט שכדאי לי להימנע מדגנים.
העדויות שקראתי, כמו גם מה שכתבתי לגבי האבולוציה והתזונה, מובילות אותי להחלטות שלקחתי בתחום התזונה.
אסיים בשאלה נגדית: מישהו בצע מחקר שהוכיח באופן חד משמעי שתוכנית כמו SS נותנת את התוצאות הטובות ביותר, או שכולנו מסתמכים על תוצאות אמפיריות של אלה שעבדו לפיה ומסתפקים בזה?

אני לא יכול להוכיח את זה, אבל לי מספיק לקרוא על מחלות כמו צליאק ודיברטיקוליטיס, כדי להחליט שכדאי לי להימנע מדגנים.
העדויות שקראתי, כמו גם מה שכתבתי לגבי האבולוציה והתזונה, מובילות אותי להחלטות שלקחתי בתחום התזונה.
אסיים בשאלה נגדית: מישהו בצע מחקר שהוכיח באופן חד משמעי שתוכנית כמו SS נותנת את התוצאות הטובות ביותר, או שכולנו מסתמכים על תוצאות אמפיריות של אלה שעבדו לפיה ומסתפקים בזה?

בקשר ל SS אנחנו מסתמכים על ההגיון והעקרונות של פיצוי יסף, ועומס מתגבר, תוך כדי תזונה מספקת = יותר עלייה במסת השריר. שוב, מחקרים כאלו לא יקרו בחיים כי הם עולים המון כסף ומרכיבים המון משתנים, לכן אין סיבה לעשות אותם מלכתחילה (ABCD VS SS).
בקשר לכל השאר, מכוניות ומפעלים עושים זיהום אוויר, משמע למה אתה לא גר בכפר ואתה גר בעיר? הרי יש אין ספור מחקרים שמראים שזיהום אוויר יכול לגרום לסרטן (בדומה לסיגריות), יכול לגרום לעוד המון בעיות נשימה וכו' וכו', אז למה לא להימנע גם מזה?

בקשר ל SS אנחנו מסתמכים על ההגיון והעקרונות של פיצוי יסף, ועומס מתגבר, תוך כדי תזונה מספקת = יותר עלייה במסת השריר. שוב, מחקרים כאלו לא יקרו בחיים כי הם עולים המון כסף ומרכיבים המון משתנים, לכן אין סיבה לעשות אותם מלכתחילה (ABCD VS SS).
בקשר לכל השאר, מכוניות ומפעלים עושים זיהום אוויר, משמע למה אתה לא גר בכפר ואתה גר בעיר? הרי יש אין ספור מחקרים שמראים שזיהום אוויר יכול לגרום לסרטן (בדומה לסיגריות), יכול לגרום לעוד המון בעיות נשימה וכו' וכו', אז למה לא להימנע גם מזה?

אז בנושא הזה מותר לפעול לפי ההגיון ואילו לגבי פליאו אסור? האם ההגיון מאחורי פליאו והעקרונות המנחים שגויים?

הלוואי ויכולתי לגור בכפר, עם כל היתרונות הנלווים מעבר לאוויר נקי יותר (סביבה רגועה יותר, נוף טוב יותר וכו'), אבל זו רק אחת מהפשרות שצריך לעשות בחיים. אם זה יתאפשר לי, מבחינה כלכלית ומשפחתית, אני עובר לגליל, לדוגמה.

אין שום הגיון מאחורי פלאו, זו אידיאלוגיה זה לא דברים בקינזיולוגיה, ביו-מכניקה, עקרונות של אימון. אתה קובע טענה, האנושות לא יכולה לפרק דגנים, על סמך מה? על סמך כלום. אין שום מנגנון ביולוגי/ביו-כימי שמראה שבן אדם לא מסוגל לפרק דגנים או לאכול דגנים, בדיוק כמו שאין אף מנגנון שמראה שבן אדם לא יכול לשתות חלב או לאכול בשר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית