הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות על SS והתאוששות

• פותח/ת השרשור TomShv
  • פורסם בתאריך

TomShv

משתמש מתחיל
45
0
נק' מוניטין:
0
45
0
אני רוצה להתחיל לעשות SS אחרי סוכות כי אני לומד עכשיו טכניקה ומחפש חדר כושר, יש לי כמה שאלות:

1. אני הולך להתאמן בימים שני, רביעי ושישי בגלל שזה הזמן היחיד שיש לי ללכת לחדר כושר. אני כל יום ייתאמן בשעות 6-5 PM חוץ מביום שישי שאני ייתאמן בבוקר. זה אולי ישמע קצת טיפשי אבל בגלל שאני ייתאמן ביום שיש ב-9 בבוקר האם יהיה לי מספיק זמן להתאושש כי טכנית יהיה לי כמה שעות פחות מיומיים להתאושש? (מקווה שאתם מבינים)

2. אני כבר רוכב באופני הרים ל-2-1.5 שעות פעם בשבוע בסוף שבוע. רציתי לשאול אם אני עדייו יוכל לשלב את זה, אני מתכנן לרכב ביום שבת בבוקר.
אני גם יוכל בחזרה את כל הקלוריות שרשפתי אז מאזן קלורי חיובי לא יהיה בעיה.

3. אני רוצה לעשות גם לעשות ריצות ביום שלישי וחמישי בערך ל-20-30 דקות. אני רץ בחוץ ויש בריצה כמות נכבדת של עליות.
השאלה שלי אם בכללי פעילויות אירוביות במקביל עם SS לא ייפגעו בהתאוששות כל עוד אוכלים את כל הקלוריות בחזרה.

תודה בהמשך

אגב אם זה עוזר אני בן 14.

והמטרות שלי הן לעלות במסת שרירים, כוח, לשפר מהירות בספרינטים (אני הולך לעשות פליומטריקס בתהליך החיטוב), ולשמר את סיבולת הלב ריאה שלי\סיבולת בכללי.

נערך לאחרונה:
1.כן,רוב ההתאוששות היא בשינה..
2.זה אומר שלקראת סוף התוכנית תצטרך בערך 4500 קלוריות,אם תסתדר עם זה אין בעיה
3.אתה מגדיל את הסיכויים לשברי מאמץ ופציעות,אתה צריך לוותר על פעילות אחת לפחות.
הצעה שלי תחכה עם כל האימוני אירובי לחיטוב שאחרי סיום התוכנית..
התוכנית קשה גם ככה...אני לא מכיר אף אחד שבגיל 14 יכול לעבור את ה4K קלוריות

• פותח/ת השרשור
1.כן,רוב ההתאוששות היא בשינה..
2.זה אומר שלקראת סוף התוכנית תצטרך בערך 4500 קלוריות,אם תסתדר עם זה אין בעיה
3.אתה מגדיל את הסיכויים לשברי מאמץ ופציעות,אתה צריך לוותר על פעילות אחת לפחות.
הצעה שלי תחכה עם כל האימוני אירובי לחיטוב שאחרי סיום התוכנית..
התוכנית קשה גם ככה...אני לא מכיר אף אחד שבגיל 14 יכול לעבור את ה4K קלוריות

אני לא רוצה להדרדר בסיבולת שלי, יש לי בבית ספר מבחנים בריצות, וגם אופני הרים מצריכים כמות מסוימת של סיבולת.

אני רוצה לאכול בערך 3000 קלוריות ליום, אם אני ייראה שבשלב מסוים בתוכנית אני לא ייעלה בכוח כל אימון אני יוסיף עוד כמה קלוריות. בימים של אופני הרים אני יישרוף עוד איזה 900 קלוריות. אז אני פשוט יישתה כמה כוסות חלב במשך היום.

אני כבר יכול להגיע ל-3000 קלוריות בלי לשתות חלב אז אני חושב שלאכול מספיק לא תיהיה בעיה.

מה אם לעשות ריצה אחת איפושהו באמצע השבוע ורכיבה באופני הרים ביום שבת בבוקר? יהיה לי טיפה פחות מיום להתאושש מאימון SS. ויומיים שלמים להתאושש מאופני הרים עד ליום שני.

ואגב באופני הרים אי אפשר להיפצע (אלה אם אתה נופל), כי שמה אין שום לחץ על העצמות.

גם ריצות בימי מנוחה לא אמורים לעזור להתאוששות? זה מזרים דם למקומות בגוף, הם אולי לא יהיו קלות אבל גם לא מאוד אינטנסיביות. הפעילות האירובית האינטנסיבית היחידה שתיהיה לי זו רכיבה באופני הרים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית