הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS או פשוט לעשות תוכנית דומה?

MeFailEnglish

משתמש מתחיל
74
0
נק' מוניטין:
0
74
0
אני רוצה לעשות SS, אבל הבעיה שההורים שלי לא מסכימים לי לעשות דאדליפט, הם חושבים שזה יישבור לי את עמוד השדרה. ניסיתי לשכנע אותם שזה לא עובד ככה, וזה לא עבד..... אין מה לעשות אני לא יוכל לעשות את התרגיל הזה. הם מסכימים לי לעשות כל תרגיל אחר ב-SS חוץ מהדאדליפט.

אני רציתי לדעת אם כדאי לי פשוט לעשות תוכנית דומה ל-SS? או שלעשות בדיוק מה שצריך, רק ההבדל היחיד הוא שאני לא יוכל לעשות דאדליפט? האם תיהיה כזאת השפעה גדולה על התוצאות שלי אם אני לא ייעשה אותו?

אני צריך תוכנית שאני ייצטרך ללכת לחדר כושר רק 3 פעמים, אין לי זמן ליותר מזה.

ועוד שאלה. שמעתי שאשפר להחליף את הקלין ב-bent over rows רציתי לשאול אם הקלין הוא חובה לעשות אם אני רוצה להשתפר במהירות, כי קראתי פעם שקלין מגייס פחות יחידות מוטוריות מה שאומר שזה לא תרגיל כזה נחוץ לשיפור מהירות.

תודה בהמשך...

אני בן 14 דרך אגב.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה יכול לעשות SS ולהוסיף מתח במקום דדליפט בינתיים.

אהה... לעשות מתח עם אחיזה רחבה? אני יכול בערך 6-8 עם אחיזה רחבה ואם אני יורד לאט. צריך להוסיף משקל בשביל שאני ייעשה ל-5 חזרות?

וגם תיהיה כזאת השפעה גדולה אם אני לא ייעשה דאדליפט?

האמת שאבא שלי אמר שאני יכול להתחיל לעשות דאדליפט ממשקל מאוד קל, ולאט לאט להתקדם.

נערך לאחרונה:
אתה גם ככה צריך להתחיל דדליפט ממשקל קל ולהתקדם לאט לאט. ואתה יכול לעשות במקום או בנוסף מתח, 3 סטים למקסימום חזרות שאתה מצליח. אחרי כמה זמן תתחיל להוסיף לעצמך משקל במתח בכל אימון ותעשה 3 סטים של 5 חזרות. אם ההורים שלך מסכימים שתעשה דדליפט אז סבבה, אם לא אז אתה תתקדם גם עם מתח, אל תדאג.

בחדר כושר אמא ואבא לא רואים..😉
בכל אופן, התחליף לא יהיה פשיטות גב עם משקל? - למר לטיסימוס.
לפותח הדיון - אתה עושה פאור קלין?

הוא בשלב שבערך כל דבר נורמלי יעבוד, אז עדיף לדעתי מתח (גם בשל הפשטות של התרגיל וגם בגלל שהוא מפתח יפה פלג גוף עליון). ואני לא אוהב שילדים "עובדים" על אבא ואמא, אם ההורים מהססים או לא מוכנים בגילאים האלה לא צריך ללכת עם הראש בקיר.

• פותח/ת השרשור

כן אני מתכנן לעשות. או ש-bent over rows נראה איך זה ייסתדר...

---------- התגובה התווספה ב 11:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:19 ----------

הוא בשלב שבערך כל דבר נורמלי יעבוד, אז עדיף לדעתי מתח (גם בשל הפשטות של התרגיל וגם בגלל שהוא מפתח יפה פלג גוף עליון). ואני לא אוהב שילדים "עובדים" על אבא ואמא, אם ההורים מהססים או לא מוכנים בגילאים האלה לא צריך ללכת עם הראש בקיר.

לעשות מתץח עם אחיזה רחבה?

• פותח/ת השרשור
אחיזה רחבה, צרה, כפות ידיים מופנות אליך - לא ממש משנה.

לא כי פשוט אחיזה רחבה עובדת יותר על הגב, ודאדליפט גם עובד על הגב. אז חשבתי לעשות אימון אחד מתח עם אחיזה רחבה, ואימון אחר לעשות מתח עם אחיזה צרה בשביל טיפה לתת עבודה נוספת לידיים. איך זה נשמע לך?

אתה יכול לגוון, אבל בעיקרון כל סוג של מתח עובד על הגב (ועל היד הקדמית והאחורית) ככה שהוא יתפתח לך גם מאחיזה צרה או עם כפות ידיים מופנות אליך.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לגוון, אבל בעיקרון כל סוג של מתח עובד על הגב (ועל היד הקדמית והאחורית) ככה שהוא יתפתח לך גם מאחיזה צרה או עם כפות ידיים מופנות אליך.

אני מניח שסקוואט עובד מספיק על הרגליים נכון? אז זה אומר העבודה הנוספת שהדאדליפט נותן לרגליים לא משנה כל כך, לא?

אז בינתיים אני ייעשה מתח, וייתקדם לאט לאט בדאדליפט, מאוד לאט....

אני מניח שסקוואט עובד מספיק על הרגליים נכון? אז זה אומר העבודה הנוספת שהדאדליפט נותן לרגליים לא משנה כל כך, לא?

אז בינתיים אני ייעשה מתח, וייתקדם לאט לאט בדאדליפט, מאוד לאט....

תראה, אי אפשר ממש להשוות בין מתח לדדליפט. זה שני תרגילים שונים לגמרי והם עובדים בצורה שונה על הגוף מבחינת שרירים, עומסים, התקדמות. אבל לומר שאנשים לא מתקדמים בלי דדליפט זה גם לא נכון, אז תעשה מתח ותתקדם לאט בדדליפט ויהיה בסדר.

• פותח/ת השרשור
תראה, אי אפשר ממש להשוות בין מתח לדדליפט. זה שני תרגילים שונים לגמרי והם עובדים בצורה שונה על הגוף מבחינת שרירים, עומסים, התקדמות. אבל לומר שאנשים לא מתקדמים בלי דדליפט זה גם לא נכון, אז תעשה מתח ותתקדם לאט בדדליפט ויהיה בסדר.

אז אני מבין ממה שאמרת, זה שהעובדה שאני לא ייעשה דאדליפט (או שייתקדם בו מאוד לאט) לא ישפיע הרבה על התוצאות הסופיות שלי, נכון?

אז אני מבין ממה שאמרת, זה שהעובדה שאני לא ייעשה דאדליפט (או שייתקדם בו מאוד לאט) לא ישפיע הרבה על התוצאות הסופיות שלי, נכון?

אני לא חושב שזה מה שמר.לטיסימוס התכוון.

משום שלא מדובר במדע מדוייק,קשה מאוד יהיה להגיד לך כמה ישפיע הדדליפט על ההתקדמות או התוצר הסופי.
אם זאת ובמיוחד בגלל שאתה מתאמן מתחיל יש לשים את הדגש לעובדה שאתה תתקדם יפה מאוד גם ללא הדדליפט.

אני מסכים עם הלך המחשבה של הדיון.
אני מאמין שאם תתקדם בתוכנית ותקפיד על טכניקה והתקדמות ליניארית אתה תזכה לאמון של ההורים שלך בתוכנית ובעיקר בך.

אני לא חושב שזה מה שמר.לטיסימוס התכוון.

משום שלא מדובר במדע מדוייק,קשה מאוד יהיה להגיד לך כמה ישפיע הדדליפט על ההתקדמות או התוצר הסופי.
אם זאת ובמיוחד בגלל שאתה מתאמן מתחיל יש לשים את הדגש לעובדה שאתה תתקדם יפה מאוד גם ללא הדדליפט.

אני מסכים עם הלך המחשבה של הדיון.
אני מאמין שאם תתקדם בתוכנית ותקפיד על טכניקה והתקדמות ליניארית אתה תזכה לאמון של ההורים שלך בתוכנית ובעיקר בך.

הערכה:לא משנה

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית