הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חושב לעשות פליומטריקס לפני אימון SS

HulkyNoob

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
2
197
0
התחלתי לעשות SS אתמול, ואני חשבתי לעשות plyometrics של פלג גוף תחתון לפני אימון SS.
קראתי שאם עושים את זה בנפח הנכון אז זה אמור אפילו לשפר את הביצוע.
הסיבה שאני רוצה לעשות את זה היא שאני רוצה לשפר את המהירות שלי, ובמקביל גם לגדול ולהתחזק.

אז מומלץ לי לעשות plyo לפני אימון SS? אם לא אז מה עם ימי מנוחה?

נערך לאחרונה:
אין לך סיבה לעשות כרגע תרגילים פולימטרים.
תתרכז להתחזק בSS, האנשים שמפיקים רווח מהתרגילים האלה הם בדרך כלל
אנשים בעליי ניסיון שצברו כבר כח.

• פותח/ת השרשור
אין לך סיבה לעשות כרגע תרגילים פולימטרים.
תתרכז להתחזק בSS, האנשים שמפיקים רווח מהתרגילים האלה הם בדרך כלל
אנשים בעליי ניסיון שצברו כבר כח.

יש בזה הגיון אני מניח, כי פולימטרים עוזרים לפתח זריזות.

יש לי אז עוד שאלה.
ממה שאני הבנתי ריפטו כתב את הספר למאמנים בארה''ב שמאמנים קבוצות פוטבול, או אטלתים שמשתתפים בענפי ספורט שדורשים גם חוזק.
מה שאומר שהם עושים את התוכנית הזאת, וסביר להניח שבימי מנוחה הם עושים אימונים שקשורים לענף שהם משתתפים בו.

זה אומר שבימי מנוחה אני יכול לעשות ספרינטים, או משהו אירובי שדורש מאמץ יחסית נכבד בלי לפגוע בהתאוששות?
בהנחה שאני יאכל את כל הקלוריות בחזרה.

שיפור בסקוואט ישפר לך את המהירות יותר מהם.
SS או מדקאו ושאר התוכניות הלינאריות מיועדות לאוף סיזן, כלומר כאשר האתלט לא מתאמן
בקבוצה שלו, ויכול להקדיש את כל כולו לאימוני כח.

למי שעובד לבד ולא מקבל הדרכה, לא הייתי ממליץ לשנות כלום בSS.
יהיה לך מספיק זמן לאחר שתסיים אותה ותבנה בסיס כח טוב, לדברים אחרים.

• פותח/ת השרשור
שיפור בסקוואט ישפר לך את המהירות יותר מהם.
SS או מדקאו ושאר התוכניות הלינאריות מיועדות לאוף סיזן, כלומר כאשר האתלט לא מתאמן
בקבוצה שלו, ויכול להקדיש את כל כולו לאימוני כח.

למי שעובד לבד ולא מקבל הדרכה, לא הייתי ממליץ לשנות כלום בSS.
יהיה לך מספיק זמן לאחר שתסיים אותה ותבנה בסיס כח טוב, לדברים אחרים.

אה.. בסדר. אז מה שאתה אומר ש-SS תישפר לי את המהירות, נכון? ופליומטרים זה למעשה עוד תוספת בשביל לשפר את המהירות/גובה קפיצה עוד יותר לא?

מומלץ לי לעשות ריצות של 20-30 דקות בימי מנוחה?
אני רוצה לשמר את הסיבולת הלב ריאה שלי. אני לא בדיוק משנה את התוכנית, כי קראתי שפעילות אירובית שהיא לא יותר מדי אינטנסיבית דווקא מומלצת בימי מנוחה. הריצות האלה לא יהיו קלות, אבל אני לא חושב שיהיה אפשר לקרוא להם אינטנסיביות.

אה.. בסדר. אז מה שאתה אומר ש-SS תישפר לי את המהירות, נכון? ופליומטרים זה למעשה עוד תוספת בשביל לשפר את המהירות/גובה קפיצה עוד יותר לא?

מומלץ לי לעשות ריצות של 20-30 דקות בימי מנוחה?
אני רוצה לשמר את הסיבולת הלב ריאה שלי. אני לא בדיוק משנה את התוכנית, כי קראתי שפעילות אירובית שהיא לא יותר מדי אינטנסיבית דווקא מומלצת בימי מנוחה. הריצות האלה לא יהיו קלות, אבל אני לא חושב שיהיה אפשר לקרוא להם אינטנסיביות.

בשילוב נכון שניהם ישפרו.
אבל גם שימוש לא נכון עלול לגרום לך לא להתחזק ואפילו להיפצע.
אני לא הייתי רץ, אבל תעשה מה שאתה רואה לנכון.

• פותח/ת השרשור
בשילוב נכון שניהם ישפרו.
אבל גם שימוש לא נכון עלול לגרום לך לא להתחזק ואפילו להיפצע.
אני לא הייתי רץ, אבל תעשה מה שאתה רואה לנכון.

אני לא מבין גדול, אבל אם התוכנית הזאת מבוססת על זה שמתחילים יצליחו להתאושש תוך יומיים ולהתחזק כל אימון בסקוואט, אז ההגיון שלי אומר שהגוף שלי יוכל לעמוד עם העומס של ריצות בימי מנוחה.

נערך לאחרונה:
אני לא מבין גדול, אבל אם התוכנית הזאת מבוססת על זה שמתחילים יצליחו להתאושש תוך יומיים ולהתחזק כל אימון בסקוואט, אז ההגיון שלי אומר שהגוף שלי יוכל לעמוד עם העומס של ריצות בימי מנוחה.

אבל שכחת להתחשב בהתאוששות מהריצות:)

אז ההגיון שלך פגום.
1. יש הבדל בין סקוואט לריצה.
2. אתה מוסיף עוד נפח אימון, שיצריך עוד התאוששות.
3. אף אחד לא אומר שתצליח להתאושש מאימון לאימון, ניתן להתחזק גם ללא התאוששות מלאה.

• פותח/ת השרשור
אז ההגיון שלך פגום.
1. יש הבדל בין סקוואט לריצה.
2. אתה מוסיף עוד נפח אימון, שיצריך עוד התאוששות.
3. אף אחד לא אומר שתצליח להתאושש מאימון לאימון, ניתן להתחזק גם ללא התאוששות מלאה.

אני מבין שריצות זה עוד נפח של אימון, אבל תיקח בחשבון שהם לא אינטסיביות כמו הרמת משקולות.
הריצות הם רק בשביל שאני יישמר את כושר הלב שלי, אני לא הולך לעשות בהם את המקסימום שלי כמו שאתה עושה ב-SS הם לא יהיו קלות במיוחד אבל גם לא כל כך קשות, הם לא ידחפו אותי לגבולות של היכולת שלי.
אני לא הולך להתווכח, אני יינסה לשלב ריצות, אם אני ייראה שאני לא מתחזק כמו שצריך אני יוותר עליהם.

---------- התגובה התווספה ב 18:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:26 ----------

אבל שכחת להתחשב בהתאוששות מהריצות:)

לוקח לי לפחות מיום להתאושש מריצה, בהנחה שאני לא עושה את זה בכל הכוח.

נערך לאחרונה:
אני מבין שריצות זה עוד נפח של אימון, אבל תיקח בחשבון שהם לא אינטסיביות כמו הרמת משקולות.
הריצות הם רק בשביל שאני יישמר את כושר הלב שלי, אני לא הולך לעשות בהם את המקסימום שלי כמו שאתה עושה ב-SS הם לא יהיו קלות במיוחד אבל גם לא כל כך קשות, הם לא ידחפו אותי לגבולות של היכולת שלי.
אני לא הולך להתווכח, אני יינסה לשלב ריצות, אם אני ייראה שאני לא מתחזק כמו שצריך אני יוותר עליהם.

אז למה אתה מתייעץ?
אבל בסדר, יש אנשים שצריכים ללמוד לבד.
שיהיה לך בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אז למה אתה מתייעץ?
אבל בסדר, יש אנשים שצריכים ללמוד לבד.
שיהיה לך בהצלחה.

רציתי פשוט לשמוע דעות של אחרים. בעניין של הפולימטרים אני השתכנתי, כי זה נראה משכנע. אבל ריצות דווקא ממליצים לעשות לאלה שבתהליך מסה, שמעתי הרבה דעות בנוגע לריצות במקביל עם SS בפורומים שונים.
וגם אם אני ייראה שאני לא מתחזק כמו שצריך ב-SS, לפחות אז אני יידע מה יכול להיות הגורם שמונע ממני להתחזק.

נערך לאחרונה:
רציתי פשוט לשמוע דעות של אחרים. בעניין של הפולימטרים אני השתכנתי, כי זה נראה משכנע. אבל ריצות דווקא ממליצים לעשות לאלה שבתהליך מסה, רציתי פשוט לשמוע דעות שונות.
וגם אם אני ייראה שאני לא מתחזק כמו שצריך ב-SS לפחות אז אני יידע מה יכול להיות הגורם שמונע ממני להתחזק.

מי ממליץ?

• פותח/ת השרשור

רוב הפורום של teen bodybuilding

רובם אומרים שזה מומלץ בשביל לשמור על לב בריא, ואם אוכלים בחזרה את כל הקלוריות זה אפילו יכול לעזור, כי זה משחרר הורמון שאמור לעזור להתאושש. אני יכול לצטט לך משהו שקראתי.

הנה:
HIIT cardio will actually be quite beneficial for the bulker, what with the surge in resting growth hormone levels for the several hours following the activity, which is one of the techniques used to allocate more ingested food towards muscle/glycogen storage rather than adipocyte storage. I used to consider HIIT heresy during a bulk too, but if one makes up for the deficit with more food, there can be nothing wrong with doing it except jacking up your hormone levels for as much as 24 hours. It does, however, depend on the individual. Some individuals find that they can't perform as intensely in their workouts if they perform HIIT cardio. That's why you schedule it on a separate day from your workouts and make sure to load up on carbs (you can worry less about fat storage because of the biased nutrient partitioning environment that the HIIT cardio creates for the body).

So, compare one individual who ingests 3000 calories during his bulk to another individual who performs HIIT cardio on off days and eats upwards of 3500 calories or more to make up the difference. The second individual is the one most likely to derive the benefits of the bulk in terms of size without the accompanying excessive fat. I'd imagine it would benefit endomorphs the most, and probably work against ectomorphs.

חשבתי לעשות בפעם אחת HIIT ואז לאט לאט לעבור לפעמיים בשבוע.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית