הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות על יוסיין בולט

aviad13

משתמש פעיל
645
1
נק' מוניטין:
-2
645
1
מישהו יודע מה הנתונים שלו? אני יודע שהוא 1.96 אבל מה המשקל שלו?

ומישהו יודע כמה הוא עשוה סקוואט? הוא צריך לעשות פה יותר מכולנו
ואתם חושבים שהוא מתאמן גם על הידיים, בטן, גב וכו' או רק על הרגליים?

הוא שוקל 83 או 85 אם אני לא טועה...לגבי שאר הדברים אין לי מושג,אני מאמין שיש לו סקוואט כחלק מהתוכנית אימונים,לא יודע איך וכמה כבד הוא עובד,אבל תהיה בטוח שהרגליים שלו לא חלשות ✌️

הוא שוקל בסביבות 90 ק"ג, לפחות מה שמופיע בכמה אתרים באינטרנט

הסקווט שלו לא בהכרח גבוה משל חברי הפורום פה מ2 סיבות:
1. שוקל מעט מדי, יש פה אנשים ששוקלים 110
2. גבוה מאוד, פוגע בסקווט שלו(משיקולי מומנטים)

האמת שאלה די מעניינת, לפי דעתי אם הוא עושה סקוואט, הוא לא מרים משקל כבד...

אני מניח שהאימונים שלו הם בשביל לשפר אותו באספקט הריצה שלו(פולימטרי אולי?), ואומנם סקוואט משפר הרבה מאוד דברים, אבל אני לא חושב שמהירות ריצה הוא אחד מהם...
לא לכל ספורט צריך שיהיה סקוואט כבד(למרות שזה תמיד טוב שיש סקוואט כבד חחחח).

אני מניח שהאימונים שלו הם בשביל לשפר אותו באספקט הריצה שלו(פולימטרי אולי?), ואומנם סקוואט משפר הרבה מאוד דברים, אבל אני לא חושב שמהירות ריצה הוא אחד מהם...

אתה טועה 🥷

אני גם לא חושב שהוא מתאמן על משקלים כבדים כל כך,אני גם לא בטוח שהוא כל כך עושה סקוואט(באופן סדיר),אבל מה שכן הוא בטוח עובד על חזרות מהירות/כוח מתפרץ ופחות על להרים את המשקל כדי לדעת שיש לו X משקל על המוט

סקוואט יחזק את הרגליים שלך בלי ספק בכלל,אבל הבן אדם שוקל בקושי 90 קילו על מטר 96,אני לא חושב שהסקוואט שלו יכול להיות מטורף,כי גם לפאוורליפטרים עם נתונים כאלה לא יהיה סקוואט מטורף

סקוואט כבד יעיל כמעט לכל ספורט!
רק יש הבדל גדול בין להביא את הסקוואט שלך מ80 ק"ג ל200 ק"ג שביחד עם הכוח שפיתחת במהלך האימונים גם הכוח מתפרץ השתפר
אבל לנסות להביא סקוואט שהוא כבר די חזק אצלך ולהתאמן על מנת להוסיף עליו עוד איזה 50-100 ק"ג
כאן זה באמת יכול לא לתרום לך לכוח מתפרץ ואף להזיק
בגלל כמה סיבות שאחת מהם היא כמובן צורך בעלייה גדולה במשקל הגוף, זמן יקר שאתה מבזבז במקום להקדיש אותה לאימונים הספציפיים לספרינטים וכו......

נערך לאחרונה:
פורסם במקור על ידי Thor
אני מניח שהאימונים שלו הם בשביל לשפר אותו באספקט הריצה שלו(פולימטרי אולי?)

ספרינט מכיל מספיק עבודה פליומטרית כך שכמעט לא יהיה צורך בעבודה נוספת

פורסם במקור על ידי Thor
ואומנם סקוואט משפר הרבה מאוד דברים, אבל אני לא חושב שמהירות ריצה הוא אחד מהם...

זה לא נכון

פורסם במקור על ידי Benpi93
אבל מה שכן הוא בטוח עובד על חזרות מהירות/כוח מתפרץ

מה התרומה של חזרות מהירות לספרינט?

פורסם במקור על ידי Idan Golany
בגלל כמה סיבות שאחת מהם היא כמובן צורך בעלייה גדולה במשקל הגוף, זמן יקר שאתה מבזבז במקום להקדיש אותה לאימונים הספציפיים לספרינטים

לצורך כך יש את הדדליפט, הוא פחות היפרטרופי מסקווט אבל לא פחות יעיל ממנו

הרבה לא מבינים שסקווט הוא דווקא...כן ספציפי לספרינט:)

נערך לאחרונה:
לצורך כך יש את הדדליפט, הוא פחות היפרטרופי מסקווט אבל לא פחות יעיל ממנו

הרבה לא מבינים שסקווט הוא דווקא...כן ספציפי לספרינט:)

נכון
גם פחות "היפרטרופית"
ובד"כ אפשר יותר להתחזק ממנה מאשר בסקוואט
וגם ועובדת חזק יותר על הposterior chain
באופן כללי שאני רואה הודעה שמשבחת את הדדליפט מעל הכל
אני ישר מזדהה! 😃

יוסיין בולט שוקל 89 ק"ג, התוכנית שלו מורכבת מסקאווט אבל לא דיפ ולא עם משקל ממוצע ועבודה מושלמת, עליות תאומים, ואימון גמישות על בוסו-זה רק ברגליים...הוא לא מעמיס על עצמו יותר מידי ברגליים.

בנ'ץ פרס לחזה, מיליטרי פרס עם משקוליות מתח מקבילים, דבר אחד אנשים פה טועים שהוא לא מרים משקל גבוה וזה להפך...אולי רק ברגליים הוא לא מרים משקל גבוה כי הוא גם עושה הרבה תרגילי קורדינאציה וגמישות בבוסו אבל ספורטאים עובדים בחדר כושר על כוח מתפרץ, במיוחד כשמדובר על אצנים שחיינים פוטבול ראגבי כדורסל אתלטיקה בעיקר.

אחוז השומן של יוסיין בולט הוא 8%, שמעתי שגם הייתה לו פעם דלקת פרקים והוא סבל מכיוון שהוא היה קרוב ל4 כשהוא היה נער.

מה שרשמתי זה דעה בלבד, אני אשמח לראות סירטון של יוסיין בולט עושה סקוואט כבד...

מה זה יוכיח? ומה זה יוכיח אם לא תמצא ברשת סרטון שלו עושה סקווט כבד?

אגב, יש ברשת את בן ג'ונסון עושה סקווט לחזרות של 270 קילו

פורסם במקור על ידי xpc

יוסיין בולט שוקל 89 ק"ג, התוכנית שלו מורכבת מסקאווט אבל לא דיפ ולא עם משקל ממוצע ועבודה מושלמת, עליות תאומים, ואימון גמישות על בוסו-זה רק ברגליים...הוא לא מעמיס על עצמו יותר מידי ברגליים.

בנ'ץ פרס לחזה, מיליטרי פרס עם משקוליות מתח מקבילים, דבר אחד אנשים פה טועים שהוא לא מרים משקל גבוה וזה להפך...אולי רק ברגליים הוא לא מרים משקל גבוה כי הוא גם עושה הרבה תרגילי קורדינאציה וגמישות בבוסו אבל ספורטאים עובדים בחדר כושר על כוח מתפרץ, במיוחד כשמדובר על אצנים שחיינים פוטבול ראגבי כדורסל אתלטיקה בעיקר.

אחוז השומן של יוסיין בולט הוא 8%, שמעתי שגם הייתה לו פעם דלקת פרקים והוא סבל מכיוון שהוא היה קרוב ל4 כשהוא היה נער.

מאיפה המידע הזה?

---------- התגובה התווספה ב 00:08 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:08 ----------

נכון
גם פחות "היפרטרופית"
ובד"כ אפשר יותר להתחזק ממנה מאשר בסקוואט
וגם ועובדת חזק יותר על הposterior chain
באופן כללי שאני רואה הודעה שמשבחת את הדדליפט מעל הכל
אני ישר מזדהה! 😃

LIKE!
😃

סבבה אין לי בעיה להודות שטעיתי.
פשוט לא נתקלתי בסרטון של ספרינטר שעושה סקוואט כבד חוץ מבמיקרים בודדים...

אצנים עושים סקאווטים...הם לא יכולים לעשות תוכנית בלי זה, הם פשוט לא מעמיסים יותר מידי משקל על עצמם

יש לך במקרה לינק לזה? עשיתי חיפוש קצר ולא מצאתי שום דבר חוץ ממאמר של לואי סימונס שאומר אותו דבר.

מסתבר שטעיתי
לפני כמה זמן ראיתי סרטון שלו וחשבתי שזה ה270 המפורסם
עכשיו כשהסתכלתי שוב זה "רק" 220 ל4 חזרות BOX SQUAT אבל הסרטון מ1998 כשהוא כבר בסוף שנות ה30 שלו וסביר להניח פחות מתודלק
הנה הסרטון, for what it's worth

(2:40~)

---------- התגובה התווספה ב 13:13 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:11 ----------

אצנים עושים סקאווטים...הם לא יכולים לעשות תוכנית בלי זה, הם פשוט לא מעמיסים יותר מידי משקל על עצמם

אתה לא ממש מדייק

יש אצנים שלא מרימים כבד בכלל בחד"כ(פשוט לא משלבים עבודת משקולות בתוכנית האימונים שלהם), אולי יש להם מנגנון גיוס יח מוטוריות מובנה:)

הרוב יצטרכו להרים כבד כדי לרוץ מהר
אגב, אלה שלא מרימים כבד יוכלו להרים פי 2 משקל גוף וצפונה גם ללא אימונים אם יבקשו מהם אבל הם פריקים גנטיים(עוד יותר מספרינטרים רגילים שהם בעצמם פריקים גנטיים), אני שמעתי על מעט מאוד כאלה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית